Da li dočekuješ subotnji blagoslov, da li vršiš i tu zapovijed o suboti slijepo?
No Nick je napisao/la:
Bilo je ovde reci, sto bi sa maramama? Kaze Pavle da zene ne nose marame. Sto sa time?
Ruta je napisao/la:Ma meni moja sestro Dino nije jasno zbog cega ljudi isistiraju na tome kad za to nema osnove.Kao sto Isus nije omalovazio svoju majku i bracu kad je izjavio"Ko je moja majka i ko su moja braca",vec je znao sta ce doci kasnije e upravo tako ni Pavle ne omalovazava zene kad kaze da sute na sastancima,nego mu Duh Sveti je govorio da ce doci vrijeme (radi zenskog ega (Ja)do neposlusnosti Bozije Rijeci.
jony je napisao/la:
To je nova tema - možeš je otvoriti. Pavao kaže da je ženi kosa dana mjesto marame!
jony je napisao/la:Mislim da je bitno razumijeti razlog zbog kojeg Pavao ženi zabranjuje propovijedati! Zato što je žena bila zavedena, a ne Adam! Prema tome, nikakav povijesni kontekst ne mijenja razlog zbog kojeg je ženi zabranjeno propovijedati na sastancima! I prije 2000 godina i danas i dalje vrijedi da je žena bila zavedena, a ne Adam!
Dakle, iz tog razloga žena ne smije propovijedati u crkvama svetih (u crkvama nesvetih vjerojatno smije - o tome Pavao nije ništa govorio)!
Euro je napisao/la:jony je napisao/la:
To je nova tema - možeš je otvoriti. Pavao kaže da je ženi kosa dana mjesto marame!
Pavao kaže da žena stavi veo preko glave kada moli ili prorokuje.
Hajde reci jesi li i ti za to da žena u Crkvi stavlja veo ili maramu dok moli?
Trešnja je napisao/la:
U našoj crkvi i žene mogu propovjedat ako imaju tu službu od Boga.
jony je napisao/la:
1. Kor. 11: 15 A ženi je ures, ako nosi dugu kosu, jer joj je kosa dana mjesto pokrivala. Prema tome, ako moli i prorokuje s dugom kosom - onda je poslušna Božjoj Riječi i ima pokrivalo! Stoga joj ne treba maram dok moli ili prorokuje, ako ima dugu kosu! Ako nema, treba joj!
jony je napisao/la:Mislim da je bitno razumijeti razlog zbog kojeg Pavao ženi zabranjuje propovijedati! Zato što je žena bila zavedena, a ne Adam! Prema tome, nikakav povijesni kontekst ne mijenja razlog zbog kojeg je ženi zabranjeno propovijedati na sastancima! I prije 2000 godina i danas i dalje vrijedi da je žena bila zavedena, a ne Adam!
Dakle, iz tog razloga žena ne smije propovijedati u crkvama svetih (u crkvama nesvetih vjerojatno smije - o tome Pavao nije ništa govorio)!
jony je napisao/la:quote]
Ponavljam - RAGLOG zbog kojeg je ženi bilo zabranjeno propovijedati je ostao nepremijenjen od vremena Pavla do danas.
Ruta je napisao/la:Moja sestro Neomi svakako da muskcarci imaju svoj ego,ali mi govorimo o zenama.Zar ti nisi sretna sto nas je Bog stvorio kao pomagace muskarcima.Naum Boziji je bio taj da tako sluzimo pa zasto da se ja tome protivim.Mi jesmo isti pred Boziji ocima ali se ipak razlikujemo u namjeni.To nije problem shvatiti ako zelis.
Noemi je napisao/la:
Namjena- to sestro izgubilo trag. Žene su postale iskorištene, ponižene, ojađene, umorne, bolesne, nesretne, neispunjene....zašto? ...jer rade kao mazge jer su muškarci pretežno lijenčine i nesposobnjakovići. Sve je maltene na ženskim leđima. Tko to vidi, vidi. Ne mogu trošiti svoju energiju na ovakve rasprave, nema veze, mnogi zatvaraju oči pred stvarnošću...a jako je malo izuzetaka, mogla bih vam čitavu knjigu napisati o tome kako žene danas snose najveći udio tereta jer su muškarci zakazali...čast izuzecima. A Bog nikako nije zamislio ovakav ustroj sistema kakav je odavno. I, ovo nema veze s temom, imamo Obitelj i brak. Odoh.
jony je napisao/la:jony je napisao/la:Mislim da je bitno razumijeti razlog zbog kojeg Pavao ženi zabranjuje propovijedati! Zato što je žena bila zavedena, a ne Adam! Prema tome, nikakav povijesni kontekst ne mijenja razlog zbog kojeg je ženi zabranjeno propovijedati na sastancima! I prije 2000 godina i danas i dalje vrijedi da je žena bila zavedena, a ne Adam!
Ponavljam - RAGLOG zbog kojeg je ženi bilo zabranjeno propovijedati je ostao nepremijenjen od vremena Pavla do danas.
jony je napisao/la:Pročitaj cijelo 11. poglavlje. Što onda to znači 1.Kor.11:15 "jer joj je kosa dana mjesto vela"?
|
|