jony je napisao/la:
Ako su apostoli govorili svoje mišljenje, onda Biblija nema smisla. Apostoli su govorili pod inspiracijom Duha Svetog (odnosno govorili su Riječi Duha Svetog). A meni je od iste važnosti ako nešto Duh Sveti (odnosno Bog) kaže kroz čovjeka Isusa ili kroz čovjeka Petra, ili Pavla - jer je to Riječ Božja!
Ima itekako smisla, samo pri čitanju treba biti puno mudriji i puno više razmišljat i najvažnije treba biti ispunjen Duhom.
Također, nekim je dano da razumiju, a nekima ne. Ako su sve što piše u Bibliji, točne doslovne upute, šta onda imaš za razumjeti ili nerazumjeti.
Meni je očita razlika između "snage" onoga što govori Isus i onoga što govore apostoli. Razlika između "JA Jesam" i "SADA spoznajem djelomično, a TADA ću spoznati savršeno".
jony je napisao/la:
A da je Isus imao drugačiji odnos prema ženama, odnosno da im je dodijelio drugu službu u zajednici - vidljivo je iz razloga što je izabrao 12 (ni jedno nije bilo žensko), slao je sedamdesetoricu da propovijedaju, itd. Apostoli su bili muškarci.
Kažu tako apostoli. A opet je bilo očito da i među najbližim njegovim "učenicima", odnosno "pratiteljima", je bilo žena. Što su opet apostoli marginizirali samo napominjujući "sa njima su išle i neke žene"...
Opet se vraćam na vrlo bitnu stvar, Isus se nakon uskrsnuća prvo ukazao Mariji, tako joj dodjelujući veliku čast i važnost!