Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Propovijedaju li u vašoj crkvi žene?

power_settings_newLogin to reply
+42
kainos
amos
sivko5
piramida4
misliti
Mika
Domenika
Moderator
magdalena
lapillus
apostol
otpadnik
jakob
Medeni
servus dei
nathan
Navi
vijesnik
ILIJA
emanuel
Justin
crusader
Naomi
imhotep
Bhakti
mickey_mouse
moki72
Istina
tomahowk1
Trešnja
forestsilvy
Velikomucenik
Konin
Euro
Feba
dragan
Želislav
No Nick
dominik
Ruta
Aladin
jony
46 posters

descriptionPropovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 4 EmptyRe: Propovijedaju li u vašoj crkvi žene?

more_horiz
jony je napisao/la:

Ako su apostoli govorili svoje mišljenje, onda Biblija nema smisla. Apostoli su govorili pod inspiracijom Duha Svetog (odnosno govorili su Riječi Duha Svetog). A meni je od iste važnosti ako nešto Duh Sveti (odnosno Bog) kaže kroz čovjeka Isusa ili kroz čovjeka Petra, ili Pavla - jer je to Riječ Božja!

Ima itekako smisla, samo pri čitanju treba biti puno mudriji i puno više razmišljat i najvažnije treba biti ispunjen Duhom.
Također, nekim je dano da razumiju, a nekima ne. Ako su sve što piše u Bibliji, točne doslovne upute, šta onda imaš za razumjeti ili nerazumjeti.

Meni je očita razlika između "snage" onoga što govori Isus i onoga što govore apostoli. Razlika između "JA Jesam" i "SADA spoznajem djelomično, a TADA ću spoznati savršeno".

jony je napisao/la:

A da je Isus imao drugačiji odnos prema ženama, odnosno da im je dodijelio drugu službu u zajednici - vidljivo je iz razloga što je izabrao 12 (ni jedno nije bilo žensko), slao je sedamdesetoricu da propovijedaju, itd. Apostoli su bili muškarci.

Kažu tako apostoli. Wink A opet je bilo očito da i među najbližim njegovim "učenicima", odnosno "pratiteljima", je bilo žena. Što su opet apostoli marginizirali samo napominjujući "sa njima su išle i neke žene"...

Opet se vraćam na vrlo bitnu stvar, Isus se nakon uskrsnuća prvo ukazao Mariji, tako joj dodjelujući veliku čast i važnost!

descriptionPropovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 4 EmptyRe: Propovijedaju li u vašoj crkvi žene?

more_horiz
Jony,

Molim te da obratiš pažnju na ove Pavlove riječi:

Korinćanima I 14;Kao i u SVIM crkvama svetih žene neka na sastancima šute.Njima se ne dopusta govoriti vec neka se pokoravaju kako im Zakon propisuje.Ili je mozda od vas izasla rijec Bozija Ili je samo k vama dosla 28:Tko to prezire,i njega ce prezreti Gospodin.

A sada mi Jony probaj objasniti kako to da se Pavao poziva na Mojsijev Zakon prema kojem žene trebaju šutjeti na sastancima?

Nemojmo zaboraviti jednu bitnu činjenicu - taj isti Pavao je rekao na jednom drugom mjestu da taj isti Mojsijev Zakon više ne vrijedi!!!

Zato te molim Jony da malo razmisliš i o takvim Pavlovim izjavama, a ne da nam dijeliš lekcije. Pa svi mi vjerujemo u Bibliju kao Božju Riječ. Ali ispada da neki ne žele porazgovarati o nekim kontroverznim stvarima iznesenim u Bibliji. Ja želim ovdje porazgovarati s ljudima o Bibliji, a ne se sukobljavati i vrtiti u krug.

pozdrav

Euro

more_horiz
Ej stvarno samo neki muski starinski stav moze zenu svesti na neki nizi nivo sto se tice ucenistva.

Ma one ( zene ) su Mu cesto bile korisnije od Njegovih ucenika.

U vreme Isusa Hrista uloga zena se nije shvatala kako je to trebalo, iako je Isus svojim odnosom prema njima to pokusavao da razbije u glavama svojih ucenika.

Zamislite neku zenu potpuno predanu Hristu, sa vecim sposobnostima da On preko Nje govori ljudima, od mnogih muskaraca, a da je On zbog toga sto je zena ne upotrebi za svoje planove.

To bi bilo glupo.

Pa to se i svetu danas prevazislo. Ako vlasnik firme uvidi da je neka zena sposobnija od svih muskaraca tamo zajedno, zar bi odbio da joj ponudi rukovodecu ulogu samo zato sto je zena?

A kamo li da Bog, zbog muskih predrasuda, na takav nacin ne postupi u slucaju zena.

more_horiz
Ma moj brate Jevrenine nije u pitanju svijet ili poslodavac niti bilo ko.Moj Spasitelj i Otkupitelj me je u svakoj situaciji zastitio.Dao mi je ulogu zene i obavezao muza da me mora cuvati kao Krist sto cuva svoju crkvu(uzvisio me)dao mi je ulogu majke i djecu obavezao da me moraju postovati i slusati.Dao mi je ulogu njegove sluge a On mi je najbolji primjer.On je bio poslusan svome Ocu i zbog toga je bio uzvisen iznad svakog imena.Princip vazi za nas i sto se nase ja vise umanjuje tako vise Hrist raste u nama.
Ne treba da mjesamo babe i zabe,niko nije rekao da Bog ne radi kroz zene i da one nemaju vaznu ulogu u mnogim stvarima.Da imaju mnogo darova Boziji i da im niko ne treba osporiti neki dar.Kad pogledamo unazad uvijek ce mo vidjelti da je postojalo upravo kod pogana da su imali mnogo bozica i cak zenski crkveni red.Pocnimo od Semiramide pa nadalje.Nemoj da nas neprijatelj zavede kao sto je oko Marije Isusove majke.Ako je Bog isti juce,danas i sutra pa zar On nije predvidio i ulogu zene u svemu tome.Najvise me zalosti kad na kraju kazu da je Pavle malo zaosto i da je imao staromodno shvatanje.Ljudi su uvijek se bunili proti Bozije rijeci i to nije nista novo i u uvijek su zelili da prave svoje zakone.Neka nam Gospod rasvijetli umove i da nas sacuva od svakoga zla i krivovjerja.

more_horiz
U crkvi ASD -:
http://www.religioustolerance.org/femclrgy.htm
kako gdje

more_horiz
Euro je napisao/la:
Jony,

Molim te da obratiš pažnju na ove Pavlove riječi:

Korinćanima I 14;Kao i u SVIM crkvama svetih žene neka na sastancima šute.Njima se ne dopusta govoriti vec neka se pokoravaju kako im Zakon propisuje.Ili je mozda od vas izasla rijec Bozija Ili je samo k vama dosla 28:Tko to prezire,i njega ce prezreti Gospodin.

A sada mi Jony probaj objasniti kako to da se Pavao poziva na Mojsijev Zakon prema kojem žene trebaju šutjeti na sastancima?

Nemojmo zaboraviti jednu bitnu činjenicu - taj isti Pavao je rekao na jednom drugom mjestu da taj isti Mojsijev Zakon više ne vrijedi!!!

Brate - Pavao ovim nije ukinuo Zakon - već je rekao da sa ženama kad je u pitanju govorenje na sastancima treba biti kako je bilo u Zakonu. Isto kao što nije ni Isus neke stvari iz Zakona ukinuo, već čak i pojačao (preljub/tko pogleda ženu s požudom). Dakle, u Kristu je zakon uminuo. Istina. Ali to ne znači da sad možemo činiti preljub? To ne da samo vrijedi onako kako je bilo u zakonu, već je i pojačano. Tako je i s govorom žena na sastancima - Pavao kaže da šute, isto onako kako je to i zakon rekao, i još napominje da je tako u SVIM CRKVAMA SVETIH. Oprostite, u čijim to crkvama nije tako - po meni nisu crkve svetih!

more_horiz
A meni ljudi nikako nije jasno,da neki ljudi odbacuju Bozji zakon,a tako se slijepo drze Pavlovih rijeci i jos citiraju Biblija kaze,ko da ta ista Biblija ne kaze drzite moje zapovjedi,ne odstupajte od njih itd....dopustaju si dati prednost jednom zavjetu a ne drugom,u cemu je problem,zasto bas zena toliko smeta,zato sto mozda neki vjeruju da je napravila preljub sa Sotonom ili sto ih toliko nadahnjuje?Propovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 4 070106NA21_prvPropovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 4 070106NA21_prvPropovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 4 070106NA21_prvPropovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 4 070106NA21_prv

Propovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 4 P

more_horiz
Dina je napisao/la:
A meni ljudi nikako nije jasno,da neki ljudi odbacuju Bozji zakon,a tako se slijepo drze Pavlovih rijeci i jos citiraju Biblija kaze,ko da ta ista Biblija ne kaze drzite moje zapovjedi,ne odstupajte od njih itd....dopustaju si dati prednost jednom zavjetu a ne drugom,u cemu je problem,zasto bas zena toliko smeta,zato sto mozda neki vjeruju da je napravila preljub sa Sotonom ili sto ih toliko nadahnjuje?Propovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 4 070106NA21_prvPropovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 4 070106NA21_prvPropovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 4 070106NA21_prvPropovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 4 070106NA21_prv

Propovijedaju li u vašoj crkvi žene? - Page 4 P

Ako si mislila na mene - mogu ti iskreno zahvaliti na komplimentu da se slijepo drzim Pavlovih rijeci - jer vjerujem da je Pavao govorio, ne svoje, nego Kristove Riječi. Drago mi je da si primjetila tako nešto! I kamo sreće da se još više slijepo držim Božje Riječi i samo nje... Po meni je to kršćanstvo!

more_horiz
Pa ako se drzis slepo Pavlovih reci, da li se drzis slepo svih njegovih reci?? Mislim, samo pitam, posto nigde nisam nasao da se slepo trebamo drzati neceg, premda razumem sto zelis kazati.

Pozdrav.

more_horiz
No Nick je napisao/la:
Pa ako se drzis slepo Pavlovih reci, da li se drzis slepo svih njegovih reci?? Mislim, samo pitam, posto nigde nisam nasao da se slepo trebamo drzati neceg, premda razumem sto zelis kazati.

Pozdrav.

Mislim da si razumio što sam htio reći. Vjerujem da Pavao nije govorio svoje riječi, već da su to Kristove Riječi - prema tome, želeći biti poslušan Kristu - pokušavam poštivati sve njegove Riječi... (Nažalost, mnogi su već odlučili ne poslušati neke stvari i sad se bave traženjem koje kakvih izgovora i objašnjenja želeći reći što je Bibljia mislila. Na nama nije da gledamo što je Pavao mislio - nego što je rekao!)

more_horiz
jony je napisao/la:

I kamo sreće da se još više slijepo držim Božje Riječi i samo nje... Po meni je to kršćanstvo!

To se inače zove Fanatizam !!!

more_horiz
jony je napisao/la:
No Nick je napisao/la:

Pozdrav.

Mislim da si razumio što sam htio reći. Vjerujem da Pavao nije govorio svoje riječi, već da su to Kristove Riječi - prema tome, želeći biti poslušan Kristu - pokušavam poštivati sve njegove Riječi... (Nažalost, mnogi su već odlučili ne poslušati neke stvari i sad se bave traženjem koje kakvih izgovora i objašnjenja želeći reći što je Bibljia mislila. Na nama nije da gledamo što je Pavao mislio - nego što je rekao!)

Pa vidis, ovim stvarima mozes upasti u sopstvenu zamku. Jer, vise je no opasno zagovarati ideju da nije bitno sto je Pavao mislio (!) no sto je rekao. Mislim, zar nisu reci reflexija misli? Ako jesu, itekako je bitno sto je on mislio kada je kazao nesto. Ok, to je tvoj stav, sto imam sa time. :)

Pozdrav.

more_horiz
Euro je napisao/la:
jony je napisao/la:

I kamo sreće da se još više slijepo držim Božje Riječi i samo nje... Po meni je to kršćanstvo!

To se inače zove Fanatizam !!!

Pa cuj, ima istine u ovome. Donekle.

Pozdrav.

more_horiz
jony je napisao/la:

Nažalost, mnogi su već odlučili ne poslušati neke stvari i sad se bave traženjem koje kakvih izgovora i objašnjenja želeći reći što je Bibljia mislila. Na nama nije da gledamo što je Pavao mislio - nego što je rekao!

Sad si totalno pretjerao. A što je tvoja vjera bez znanja o tome što govori Biblija tj. Pavao ?

more_horiz
Mislim da je bitno razumijeti razlog zbog kojeg Pavao ženi zabranjuje propovijedati! Zato što je žena bila zavedena, a ne Adam! Prema tome, nikakav povijesni kontekst ne mijenja razlog zbog kojeg je ženi zabranjeno propovijedati na sastancima! I prije 2000 godina i danas i dalje vrijedi da je  žena bila zavedena, a ne Adam!

Dakle, iz tog razloga žena ne smije propovijedati u crkvama svetih (u crkvama nesvetih vjerojatno smije - o tome Pavao nije ništa govorio)!

more_horiz
jony je napisao/la:
Mislim da je bitno razumijeti razlog zbog kojeg Pavao ženi zabranjuje propovijedati! Zato što je žena bila zavedena, a ne Adam! Prema tome, nikakav povijesni kontekst ne mijenja razlog zbog kojeg je ženi zabranjeno propovijedati na sastancima! I prije 2000 godina i danas i dalje vrijedi da je žena bila zavedena, a ne Adam!

Dakle, iz tog razloga žena ne smije propovijedati u crkvama svetih (u crkvama nesvetih vjerojatno smije - o tome Pavao nije ništa govorio)!

Pa pitanje je da li to sto ti kazes jeste princip ili aplikacija. Cesto se tu pravi odredjena greska. Mesaju se te stvari, uzimaju se aplikacije kao vecni i nepromenljivi principi.

Bilo je ovde reci, sto bi sa maramama? Kaze Pavle da zene ne nose marame. Sto sa time?

Pozdrav.

more_horiz
No Nick je napisao/la:

Pa vidis, ovim stvarima mozes upasti u sopstvenu zamku. Jer, vise je no opasno zagovarati ideju da nije bitno sto je Pavao mislio (!) no sto je rekao. Mislim, zar nisu reci reflexija misli? Ako jesu, itekako je bitno sto je on mislio kada je kazao nesto. Ok, to je tvoj stav, sto imam sa time. :)

Pozdrav.[/quote]

Da bi me bolje razumijeli - Riječ Božja misli ono što kaže! Riječ Božja nije za samovoljno tumačenje. U tom smislu je dakako bitno ono što misli. Međutim, mislio sam na ovakvo "što je Pavao mislio s time" kakvo se pojavlju na ovoj temi - kad on kaže zabranjujem zeni govoriti na sastancima, neka šuti, pa se sad javi netko tko kaže da je on mislio da smije, ali ne zbog vremena u kojem je živio i tako. 

Takvo me "što je Pavao mislio" ne zanima. Zanima me samo da Riječ Božja sama kaže što je mislila! 
A po ovoj temi na nekoliko mjesta, koje sam iznio, jasno kaže što ona misli o tome!
Dakle, bitno je ono što Riječ kaže - a što je s time mislila - opet ćemo naći u Riječi. Nikako što mi mislimo da je Riječ mislila, ili što naša crkva kaže što je Riječ mislila. O tome sam govorio!

Međutim, vratimo se na temu!

more_horiz
Ma meni moja sestro Dino nije jasno zbog cega ljudi isistiraju na tome kad za to nema osnove.Kao sto Isus nije omalovazio svoju majku i bracu kad je izjavio"Ko je moja majka i ko su moja braca",vec je znao sta ce doci kasnije e upravo tako ni Pavle ne omalovazava zene kad kaze da sute na sastancima,nego mu Duh Sveti je govorio da ce doci vrijeme (radi zenskog ega (Ja)do neposlusnosti Bozije Rijeci.

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply