Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Postojanje Boga

power_settings_newLogin to reply
+13
Eutanasije
Justin
saha
Termosica
narayana
Sejfudeen
kristina888
UČENIK10
slisch
Djuro Djuric
mirjam
vivi
kainos
17 posters

descriptionPostojanje Boga - Page 3 EmptyRe: Postojanje Boga

more_horiz
Euro je napisao/la:
Gubavac je napisao/la:

Ili da ti dam sjedočanstva ljudi koji su se bavili istim stvarima kao i ti pa su poludjeli i sišli sa uma jer ih je đavao totalno uništio ! počeli su ga vidjeti u svojim mislima!

A sa čime su se bavili, ako se smije znati i što su doživjeli od Đavola?

pozdrav

Euro

Bavili su stvarima i područjima koja obuhvaćaju neke od istočnjačkih religija pa do okultizma i sličnih stvari. Na internetu ti je sve objašnjeno. Imaš čak i knjiga ljudi koji su se uspjeli toga rješiti uz Božju pomoć .Ja sam samo naveo primjer gore navedene osobe jer se on isto tako bavio navedenim stvarima i počeo mu se priviđavati , kako on kaže, đavao. To ga je dovelo da je izgubio zdrav razum i danas je teški psihički bolesnik koji funkcionira samo na tabletama. Ja neznam i ne želim znati što je on to točno vidio.Ali znam da ga je uništilo. A sve je to posljedica prakticiranja u tekstu navedenoga. Ja osobno nisam našao niti pročitao ni o jednom iskrenom kršćaninu koji živi po Svetom Pismu a da ima takve probleme a vi? Zar vam to nešto ne govori? Pa sve vam ovo govorim jer vam želim dobro ništa više. Ali vi ste ti koji izabirete i ja se ne želim mješati u vaš izbor ili život koji poštujem kako popštujem i bilo koga drugoga. Ja vas samo iz ljubavi upozoravam to je sve. A na vam je da napravite svoj izbor. Hvala . Ovo je forum na kojemu raspravljamo i ja od sebe dajem ono što vjerujem i znam.Bog s vama.

Zadnja promjena: Gubavac; sri 02 srp 2008, 20:22; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
Bavili su stvarima i područjima koja obuhvaćaju sve od istočnjačkih religija pa do okultizma i sličnih stvari.

Znači da su malo obožavali Boga, a malo Sotonu?
Malo su bili vjernici neke "istočnjačke religije", a malo su se bavili okultizmom?

pozdrav

Euro

more_horiz
Euro je napisao/la:
Bavili su stvarima i područjima koja obuhvaćaju sve od istočnjačkih religija pa do okultizma i sličnih stvari.

Znači da su malo obožavali Boga, a malo Sotonu?
Malo su bili vjernici neke "istočnjačke religije", a malo su se bavili okultizmom?

pozdrav

Euro

Bilo je onih koji su počeli hodati s Bogom pa su zastranili na đavolje puteve.Tu spadaju oni koji jednostavno nemaju nikakve veze sa Bogom tj. njihova štovanja ,ceremonije i obredi su potpuno poganskog karaktera i u teškoj suprotnosti sa ičim vezano za Boga i njegov zakon. Priznajem da sam bio nepravedan kada sam generalizirao istočnjačke religije. Nije sve u njima Bogohulno i protiv Božje volje. Na kraju krajeva dešava se da je puno Bogohulnijih ljudi u samom kršćanstvu nego u nekoj od istočnjačkih religija. Ovime se ujedno i ispričavam pripadnicima navedenih zbog nanesene nepravednosti i klevete. Ja nisam Bog i samim time nemam pravo upirati prst unikoga kad ni sam nisam uvijek onakav kakav bi trebao biti. Okultizam kao okultizam je opasna stvar puna tame i treba ga izbjegavat. A mjerilo je kod svih isto: da li se živi Božji moralan zakon koji nije samo dat kršćanima nego svakom pripadniku čovječanstva i da li živite i radite na slavu Božju i kako to činite u skladu sa Božjim zakonom ili na svoju ruku! Tj. zakon i jest dan radi čovjeka a ne religije i ne može ga svojatati niti jedna religija kada je dan radi čovjeka isto kao I Božja Riječ-- Sveto Pismo. Na navedeno nema vjerskog svojatanja.Još se jednom ispričavam zbog načinjene nepravde neumjesnom izjavom. Euro hvala ti što si me na to uputio. Stavljanje pod navodne znakove me je natjeralo na razmišljanje i razmatranje pa sam sam sa sobom došao do nekih konstruktivnih zaključaka. Na kraju krajeva kukolja ima po svuda kao i ljudi koji su po Božjoj volji i koje Bog koristi u svojoj službi. Ali time ne opravdavam bilo kakvo kršenje samog Božjeg zakona jer to ne može biti Bogu na slavu. Hvala .Bog s vama.

Zadnja promjena: Gubavac; sri 02 srp 2008, 20:58; ukupno mijenjano 3 put/a.

more_horiz
Ali treba se paziti tanka je linija između svjetla i tame. Što god činite ištite Božju volju za vas u tome. Hvala . Bog s vama.

more_horiz
A đavao se pobrinuo da sakrije istinu u svim religijama i da je optereti raznim ljudskim učenjima i znanostima te ostalim inim stvarima koje nam otežavaju da dođemo do Boga . hvala. Bog s vama.

more_horiz
A razlog moga pozivanja na Božji moralni zakon i Sveto Pismo i jest činjenica da su navedeni dani radi čovjeka tj. čovječanstva a ne da ga svojata bilo koja religija. Jer kako može bilo tko svojatati bilo šta Božje kad je Bog otac sviju nas i svi smo mi njegova stvorenja tj. djeca? Hvala. Bog s vama.

more_horiz
Da, neki ljudi to ne razumiju, ali bez Boga smo puki siromasi.

pozdrav

Euro

more_horiz
Gubavac je napisao/la:
tantric je napisao/la:

Ne samo da vrjedas vec si postao i bezobrazan. Ne znam što ti je cilj. Ne znam zašto pominjaš luciferja. Ako ga voliš imati u mislima samo izvoli. Ali baš ono ćega se želiš kloniti ostaje u umu. Ostavi Davola pa će biti više mjesta za boga.

Problem je što ti vidiš svaku moju rečenicu kao personalni atak na tebe što uopće nije istina. Ja sam samo naveo da i đavao može djelovati na um čovjeka i učiniti da čovjek ima natprirodne moći i to sve čini na čovjekovu štetu. Ali ovo što sam gore naveo jest činjenica kojoj mogu posvjedočiti mnoga iskustva ljudi koji su se bavili takvim stvarima.

Pokušat cu ti docarati tvoj slog. Recimo da ti ja kažem da je ono cime se ti baviš davoski rad, da te zavodi davo. Ti si iz Zagreba, vjeovatno si vec video ljude sa biblijom u ruci na trgu ili kolodvoru kako se deru i straše ljude - kažem ti oni su ludi. Onda ti kažem ako ceš citati Sveto Piosmo, završit ceš na odjelu za psihološke bolesti. Poznam par slucajeva kako su ljudi poludeli a bili su kataloci i citali Sveto Pismo.
Kako dode davo tako da razmišljaš o njemu, a ti voliš razmišljati o njemu. Što više razmišljaš, to je on prisutniji u tvom umu. Što više spominješ njegovo ime to ti je on bliži. Što daješ u svjet sa svojim mislima to dobiješ. Ako strašiš ljude sa ... to dobiješ...Tu je potrebna disciplina uma.

more_horiz
tantric je napisao/la:
Gubavac je napisao/la:
tantric je napisao/la:
Gubavac je napisao/la:

Bog nam je i stvorio um da sa njime razumijemo i shvaćamo. Dao nam je i svoju Riječ u kojoj je objavio prirodu svoga karaktera baš zato da tim istim umom percipiramo Njegovo značenje i ulogu. Tamo gdje nema razuma nema ni percepcije. A gdje nema percepcije i uma nema razumijevanja. A kako ćeš ti priznati Boga i živjeti po njegovoj volji ako ne razumiješ što On predstavlja i što je učinio za nas i spasenje naše? To što ti govoriš je totalno oprečno onome što govori Bog u svojoj riječi. A jedini ljudi koji su u mislima tj. viđenjima bili poneseni bili su poneseni u duhu od strane Boga kako nam se to u Pismu i navodi. Isto tako lucifer može učiniti da čovjek ima viđenja i ukazanja. Tako on zavodi ljude današnjeg vremena dajući im do znanja da im ne treba Bog i da su sami svoji bogovi. A sve, što se tiče duhovne dimenzije, ako nam nije dato u cilju da proslavi Boga i bude na blagoslov sa Bogom veze nema. Đavolsko je djelo i treba ga se kloniti. Ili da ti dam sjedočanstva ljudi koji su se bavili istim stvarima kao i ti pa su poludjeli i sišli sa uma jer ih je đavao totalno uništio ! počeli su ga vidjeti u svojim mislima! Rođak muža moje sestre je isto radio i to mu se desilo i danas je psihički bolesnik i pije tablete da bi mogao funkcionirati! Zar vam to treba u životu? Hvala. Bog s vama.

Ne samo da vrjedas vec si postao i bezobrazan. Ne znam što ti je cilj. Ne znam zašto pominjaš luciferja. Ako ga voliš imati u mislima samo izvoli. Ali baš ono ćega se želiš kloniti ostaje u umu. Ostavi Davola pa će biti više mjesta za boga.

Problem je što ti vidiš svaku moju rečenicu kao personalni atak na tebe što uopće nije istina. Ja sam samo naveo da i đavao može djelovati na um čovjeka i učiniti da čovjek ima natprirodne moći i to sve čini na čovjekovu štetu. Ali ovo što sam gore naveo jest činjenica kojoj mogu posvjedočiti mnoga iskustva ljudi koji su se bavili takvim stvarima.

Pokušat cu ti docarati tvoj slog. Recimo da ti ja kažem da je ono cime se ti baviš davoski rad, da te zavodi davo. Ti si iz Zagreba, vjeovatno si vec video ljude sa biblijom u ruci na trgu ili kolodvoru kako se deru i straše ljude - kažem ti oni su ludi. Onda ti kažem ako ceš citati Sveto Piosmo, završit ceš na odjelu za psihološke bolesti. Poznam par slucajeva kako su ljudi poludeli a bili su kataloci i citali Sveto Pismo.
Kako dode davo tako da razmišljaš o njemu, a ti voliš razmišljati o njemu. Što više razmišljaš, to je on prisutniji u tvom umu. Što više spominješ njegovo ime to ti je on bliži. Što daješ u svjet sa svojim mislima to dobiješ. Ako strašiš ljude sa ... to dobiješ...Tu je potrebna disciplina uma.

Ja sam svjestan da postoje ljudi koje se ponašaju tako kako si naveo i da to nema veze sa Bogom sa tim se u potpunosti slažem i tome se protivim . Jer ništa što se nekome nameće protiv njegove volje nema veze sa Bogom. A ja sam istaknuo da đavao isto tako djeluje na um čovjeka --samo što je sve to na njegovu štetu--- bez obzira na vjeru , učenje i prakticiranje. Tanka je linija između svjetla i tame. I zato se treba posavjetovati U Pismo jer ono sadržava zakone i moralne granice čiji prelazak nas dovodi na "sklisko tlo" gdje prestaje svjetlost a počinje tama. A Kristova nauka i Sveto Pismo nisu u vlasništvu niti jedne religije. One su dane radi čovjeka tj. čovječanstva da bi se vratilo iz otpada natrag ka Bogu priznavajući veliku žrtvu Božjeg sina Isusa Krista. Nitko nema pravo svojatati navedeno. I kršćanina ne čini pripadanje bilo kojoj crkvi i denominaciji već priznavanje Krista i življenje po uzoru koji je on ostavio te koji je zapisan u Svetom Pismu. To čini kršćanina kršćaninom . A Krist jest istina. A istina jest ljubav. Jedno bez drugoga nije izvedivo niti moguće. Hvala. Bog s vama

more_horiz
Gubavac je napisao/la:
A Krist jest istina. A istina jest ljubav. Jedno bez drugoga nije izvedivo niti moguće. Hvala. Bog s vama

U Novom Zavjetu Isus nigdje ne tvrdi kako je sveprisutan, kao što to Krišna tvrdi : sarvasya caham hrdi sannivisto, "Ja sam u srcu svih živih bica" (Bhagavad-gita 15.15), "prisutan u svakom atomu", adantara stha paramanu cayantara stham (Brahma Samhita 5.35) i kako Ga takvog kakav jest mogu vidjeti samo osobe sa savršenom vizijom:
yo mam pasyati sarvatra sarvam ca mayi pasyati
"Onaj tko svuda vidi Mene i Mene vidi u svemu nikada nije izgubljen za Mene niti sam Ja ikada izgubljen za njega." ( Bhagavad-gita 6:30)
Niti Isus tvrdi da je svemoguc-

mattah parataram nana yat kincid asti dhananjaya
mayi sarvam idam protam sutre mani - gana iva
-kao što to Krišna izjavljujuje:
"Nema vece istine od Mene. Sve pociva u Meni, kao biseri nanizani na niti." (Bhagavad-gita 7.7.). On je snaga snažnih - balam balavatam caham (7.11), inteligencija inteligentnih - buddhir budhimatam asmi (7. 10) i sposobnost u covjeku - tejas tejasvinam aham (7.10).

more_horiz
tantric je napisao/la:
Gubavac je napisao/la:
A Krist jest istina. A istina jest ljubav. Jedno bez drugoga nije izvedivo niti moguće. Hvala. Bog s vama

U Novom Zavjetu Isus nigdje ne tvrdi kako je sveprisutan, kao što to Krišna tvrdi : sarvasya caham hrdi sannivisto, "Ja sam u srcu svih živih bica" (Bhagavad-gita 15.15), "prisutan u svakom atomu", adantara stha paramanu cayantara stham (Brahma Samhita 5.35) i kako Ga takvog kakav jest mogu vidjeti samo osobe sa savršenom vizijom:
yo mam pasyati sarvatra sarvam ca mayi pasyati
"Onaj tko svuda vidi Mene i Mene vidi u svemu nikada nije izgubljen za Mene niti sam Ja ikada izgubljen za njega." ( Bhagavad-gita 6:30)
Niti Isus tvrdi da je svemoguc-

mattah parataram nana yat kincid asti dhananjaya
mayi sarvam idam protam sutre mani - gana iva
-kao što to Krišna izjavljujuje:
"Nema vece istine od Mene. Sve pociva u Meni, kao biseri nanizani na niti." (Bhagavad-gita 7.7.). On je snaga snažnih - balam balavatam caham (7.11), inteligencija inteligentnih - buddhir budhimatam asmi (7. 10) i sposobnost u covjeku - tejas tejasvinam aham (7.10).

<tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr>
Ivan 14,1"Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte!Ivan 14,2U domu Oca mojega ima mnogo stanova. Da nema, zar bih vam rekao: `Idem pripraviti vam mjesto`?Ivan 14,3Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja.Ivan 14,4A kamo ja odlazim, znate put.Ivan 14,5Reče mu Toma: "Gospodine, ne znamo kamo odlaziš. Kako onda možemo put znati?Ivan 14,6Odgovori mu Isus: "Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni.Ivan 14,7Da ste upoznali mene, i Oca biste moga upoznali. Od sada ga i poznajete i vidjeli ste ga.Ivan 14,8Kaže mu Filip: "Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!Ivan 14,9Nato će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?" "Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: `Pokaži nam Oca`?Ivan 14,10Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim, od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja.Ivan 14,11Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni. Ako ne inače, zbog samih djela vjerujte.Ivan 14,12Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim; da veća će od njih činiti jer ja odlazim Ocu.Ivan 14,13I što god zaištete u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu.Ivan 14,14Ako me što zaištete u moje ime, učinit ću.Ivan 14,15"Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati.Ivan 14,16I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek:Ivan 14,17Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je.Ivan 14,18Neću vas ostaviti kao siročad; doći ću k vama.Ivan 14,19Još malo i svijet me više neće vidjeti, no vi ćete me vidjeti jer ja živim i vi ćete živjeti.Ivan 14,20U onaj ćete dan spoznati da sam ja u Ocu svom i vi u meni i ja u vama.Ivan 14,21Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi; a tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ljubiti njega i njemu se očitovati.Ivan 14,22Kaže mu Juda, ne Iškariotski: "Gospodine, kako to da ćeš se očitovati nama, a ne svijetu?Ivan 14,23Odgovori mu Isus: "Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti.Ivan 14,24Tko mene ne ljubi, riječi mojih ne čuva. A riječ koju slušate nije moja, nego Oca koji me posla.Ivan 14,25To sam vam govorio dok sam boravio s vama.Ivan 14,26Branitelj - Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh.Ivan 14,27Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši.Ivan 14,28Čuli ste, rekoh vam: `Odlazim i vraćam se k vama.` Kad biste me ljubili, radovali biste se što idem Ocu jer Otac je veći od mene.Ivan 14,29Kazao sam vam to sada, prije negoli se dogodi, da vjerujete kad se dogodi.Ivan 14,30Neću više s vama mnogo govoriti jer dolazi knez svijeta. Protiv mene ne može on ništa.
Ivan 14,31Ali neka svijet upozna da ja ljubim Oca i da tako činim kako mi je zapovjedio Otac. Ustanite, pođimo odavde!

Hvala. Bog s vama.

more_horiz
Gubavac je napisao/la:

<tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr>
Ivan 14,1"Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte!Ivan 14,2U domu Oca mojega ima mnogo stanova. Da nema, zar bih vam rekao: `Idem pripraviti vam mjesto`?Ivan 14,3Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja.Ivan 14,4A kamo ja odlazim, znate put.Ivan 14,5Reče mu Toma: "Gospodine, ne znamo kamo odlaziš. Kako onda možemo put znati?Ivan 14,6Odgovori mu Isus: "Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni.Ivan 14,7Da ste upoznali mene, i Oca biste moga upoznali. Od sada ga i poznajete i vidjeli ste ga.Ivan 14,8Kaže mu Filip: "Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!Ivan 14,9Nato će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?" "Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: `Pokaži nam Oca`?Ivan 14,10Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim, od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja.Ivan 14,11Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni. Ako ne inače, zbog samih djela vjerujte.Ivan 14,12Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim; da veća će od njih činiti jer ja odlazim Ocu.Ivan 14,13I što god zaištete u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu.Ivan 14,14Ako me što zaištete u moje ime, učinit ću.Ivan 14,15"Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati.Ivan 14,16I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek:Ivan 14,17Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je.Ivan 14,18Neću vas ostaviti kao siročad; doći ću k vama.Ivan 14,19Još malo i svijet me više neće vidjeti, no vi ćete me vidjeti jer ja živim i vi ćete živjeti.Ivan 14,20U onaj ćete dan spoznati da sam ja u Ocu svom i vi u meni i ja u vama.Ivan 14,21Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi; a tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ljubiti njega i njemu se očitovati.Ivan 14,22Kaže mu Juda, ne Iškariotski: "Gospodine, kako to da ćeš se očitovati nama, a ne svijetu?Ivan 14,23Odgovori mu Isus: "Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti.Ivan 14,24Tko mene ne ljubi, riječi mojih ne čuva. A riječ koju slušate nije moja, nego Oca koji me posla.Ivan 14,25To sam vam govorio dok sam boravio s vama.Ivan 14,26Branitelj - Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh.Ivan 14,27Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši.Ivan 14,28Čuli ste, rekoh vam: `Odlazim i vraćam se k vama.` Kad biste me ljubili, radovali biste se što idem Ocu jer Otac je veći od mene.Ivan 14,29Kazao sam vam to sada, prije negoli se dogodi, da vjerujete kad se dogodi.Ivan 14,30Neću više s vama mnogo govoriti jer dolazi knez svijeta. Protiv mene ne može on ništa.
Ivan 14,31Ali neka svijet upozna da ja ljubim Oca i da tako činim kako mi je zapovjedio Otac. Ustanite, pođimo odavde!

Hvala. Bog s vama.

iha yasya harer dasye karmana manasa gira
nikhilasv apy avasthasu jivan-muktah sa ucyate
(Bhakti rasamrita sindhu 1.2.187)
"Osoba koja djeluje u svjesnosti Krišne (ili drugim rijecima, u službi Krišne) sa svojim tijelom, umom, inteligencijom i rijecima je oslobodena osoba cak i u materijalnom svijetu, premda možda obavlja tzv. materijalne aktivnosti."

more_horiz
tantric je napisao/la:
Gubavac je napisao/la:

Hvala. Bog s vama.

iha yasya harer dasye karmana manasa gira
nikhilasv apy avasthasu jivan-muktah sa ucyate
(Bhakti rasamrita sindhu 1.2.187)
"Osoba koja djeluje u svjesnosti Krišne (ili drugim rijecima, u službi Krišne) sa svojim tijelom, umom, inteligencijom i rijecima je oslobodena osoba cak i u materijalnom svijetu, premda možda obavlja tzv. materijalne aktivnosti."

<tr>
Ivan 14,6Odgovori mu Isus: "Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni.
Ivan 14,7Da ste upoznali mene, i Oca biste moga upoznali. Od sada ga i poznajete i vidjeli ste ga.

Hvala. Bog s vama.

more_horiz

Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim; da veća će od njih činiti jer ja odlazim Ocu.

Odgovori mu Isus: "Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni.

Gubavac, to znaci da on odlazi Krišni.

Krišna kaže da ako se mu predaš sigurno ceš doci k njemu. Ne kaže preko Isusa cete doci k meni. Kaže ako se predate meni.

more_horiz
tantric je napisao/la:

Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u mene, činit će djela koja ja činim; da veća će od njih činiti jer ja odlazim Ocu.

Odgovori mu Isus: "Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni.

Gubavac, to znaci da on odlazi Krišni.

Krišna kaže da ako se mu predaš sigurno ceš doci k njemu. Ne kaže preko Isusa cete doci k meni. Kaže ako se predate meni.

<tr><tr><tr><tr><tr>
[url=http://biblija.adventisti.info/glava.php?prijevod=stvarnost&knjiga=1. Ivanova&glava=2#1]1. Ivanova 2,1[/url]Dječice moja, ovo vam pišem da ne griješite. Ako tko i sagriješi, zagovornika imamo kod Oca - Isusa Krista, Pravednika.[url=http://biblija.adventisti.info/glava.php?prijevod=stvarnost&knjiga=1. Ivanova&glava=2#2]1. Ivanova 2,2[/url]On je pomirnica za grijeha naše, i ne samo naše, nego i svega svijeta.[url=http://biblija.adventisti.info/glava.php?prijevod=stvarnost&knjiga=1. Ivanova&glava=2#3]1. Ivanova 2,3[/url]I po ovom znamo da ga poznajemo: ako zapovijedi njegove čuvamo.[url=http://biblija.adventisti.info/glava.php?prijevod=stvarnost&knjiga=1. Ivanova&glava=2#4]1. Ivanova 2,4[/url]Tko veli: "Poznajem ga", a zapovijedi njegovih ne čuva, lažac je, u njemu nema istine.[url=http://biblija.adventisti.info/glava.php?prijevod=stvarnost&knjiga=1. Ivanova&glava=2#5]1. Ivanova 2,5[/url]A tko čuva riječ njegovu, u njemu je zaista savršena ljubav Božja. Po tom znamo da smo u njemu.
[url=http://biblija.adventisti.info/glava.php?prijevod=stvarnost&knjiga=1. Ivanova&glava=2#6]1. Ivanova 2,6[/url]Tko veli da u njemu ostaje, valja mu ići putom kojim je on hodio.

<tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr>
[url=http://biblija.adventisti.info/glava.php?prijevod=stvarnost&knjiga=1. Ivanova&glava=2#22]1. Ivanova 2,22[/url]Tko je lažac, ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist? Antikrist je onaj[url=http://biblija.adventisti.info/glava.php?prijevod=stvarnost&knjiga=1. Ivanova&glava=2#23]1. Ivanova 2,23[/url]tko niječe Oca i Sina. Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca, a tko priznaje Sina, ima i Oca.[url=http://biblija.adventisti.info/glava.php?prijevod=stvarnost&knjiga=1. Ivanova&glava=2#24]1. Ivanova 2,24[/url]A vi - što čuste od početka, u vama nek ostane. Ako u vama ostane što čuste od početka, i vi ćete ostati u Sinu i Ocu.[url=http://biblija.adventisti.info/glava.php?prijevod=stvarnost&knjiga=1. Ivanova&glava=2#25]1. Ivanova 2,25[/url]A ovo je obećanje koje nam on obeća: život vječni.[url=http://biblija.adventisti.info/glava.php?prijevod=stvarnost&knjiga=1. Ivanova&glava=2#26]1. Ivanova 2,26[/url]Ovo vam napisah o onima koji vas zavode.[url=http://biblija.adventisti.info/glava.php?prijevod=stvarnost&knjiga=1. Ivanova&glava=2#27]1. Ivanova 2,27[/url]A vi - Pomazanje koje primiste od njega u vama ostaje i ne treba da vas itko poučava. Nego njegovo vas Pomazanje uči o svemu, a istinito je i nije laž, pa kao što vas je ono naučilo, ostanite u Njemu.[url=http://biblija.adventisti.info/glava.php?prijevod=stvarnost&knjiga=1. Ivanova&glava=2#28]1. Ivanova 2,28[/url]I sada, dječice, ostanite u njemu da budemo puni pouzdanja kad se pojavi te se ne postidimo pred njim o njegovu dolasku.
[url=http://biblija.adventisti.info/glava.php?prijevod=stvarnost&knjiga=1. Ivanova&glava=2#29]1. Ivanova 2,29[/url]Ako znate da je on Pravednik, znate i da je svaki koji čini pravdu od njega rođen.

Hvala. Bog s vama.

more_horiz
Slušajući sve više i više o Svevišnjem Gospodinu, bhakta postaje prosvijetljen.
Taj proces slušanja je preporučen u Srimad-Bhagavatamu: "Poruke Svevišnje
Božanske Osobe su pune moći, koje se mogu spoznati kroz razgovore o
Vrhovnom Bogu u društvu bhakta. Ta spoznaja se ne može dostići u društvu
umnih špekulatora ili akademski učenih ljudi, jer predstavlja spoznato znanje."
Bhakte neprestano služe Svevišnjeg Gospodina. Gospodin shvaća mentalitet i
iskrenost živog bića koje djeluje u svjesnosti Krsne i daje mu inteligenciju, kako
bi shvatilo nauku o Krsni u društvu bhakta. Razgovaranje o Krsni je vrlo moćno
i ako sretna osoba ima priliku družiti se s bhaktama i pokušava usvojiti znanje,
sigurno će duhovno napredovati prema duhovnoj spoznaji. Da bi ohrabrio Arjunu
da još više napreduje u moćnom služenju Njega, Gospodin Krsna opisuje u
ovom poglavlju teme povjerljivije od bilo kojih o kojima je već govorio.
Sam početak Bhagavad-gite, prvo poglavlje, predstavlja manje-više uvod u
ostali dio knjige. Duhovno znanje opisano u drugom i trećem poglavlju se naziva
povjerljivim. Teme o kojima se govori u sedmom i osmom poglavlju se posebno
odnose na predano služenje i kako donose prosvijetljenje u svjesnosti Krsne,
nazivaju se još povjerljivijim. Ali u devetom poglavlju se opisuje neokaljana, čista
devocija. Zato se deveto poglavlje naziva najpovjerljivijim. Onaj tko je utemeljen
u najpovjerljivijem znanju o Krsni prirodno je transcendentalan; zato materijalno
ne pati, iako se nalazi u materijalnom svijetu. U Bhakti-rasamrta-sindhuu je
rečeno da je onaj, tko iskreno želi služiti Svevišnjeg Gospodina s ljubavlju,
oslobođen, iako se nalazi u uslovljenom stanju materijalnog postojanja. Slično
tome, u desetom poglavlju Bhagavad-gite će biti objašnjeno da je svatko tko
tako djeluje oslobođena osoba.
Ovaj prvi stih ima poseban značaj. Riječi idam jnanam ("ovo znanje") se odnose
na čisto predano služenje,koje se sastoji od devet različitih aktivnosti: slušanja,
pjevanja, sjećanja, služenja, obožavanja, upućivanja molitvi, pokoravanja,
održavanja prijateljstva i predavanja svega. Slijeđenjem ovih devet procesa
predanog služenja, osoba se uzdiže na nivo duhovne svjesnosti, svjesnosti
Krsne. Kada se njeno srce tako pročisti od materijalne zagađenosti, može
shvatiti nauku o Krsni. Samo shvaćanje da živo biće nije materijalno, nije
dovoljno. To može biti početak duhovne spoznaje, ali trebamo uvidjeti razliku
između aktivnosti tijela i duhovnih aktivnosti onoga tko shvaća da nije tijelo.
U sedmom poglavlju smo već govorili o obiljima Svevišnjeg Gospodina, Njegovim
različitim energijama, višoj i nižoj prirodi i čitavoj ovoj materijalnoj manifestaciji.
Sada će u devetom poglavlju biti opisane Gospodinove slave.
U ovom stihu je također značajna sanskritska riječ anusuyave. Svi komentatori,
čak i ako su jako učeni, obično zavide Krsni, Svevišnjoj Božanskoj Osobi. Čak i
najučeniji među njima tumače Bhagavad-gitu vrlo netočno. Pošto zavide Krsni,
njihovi komentari su beskorisni. Komentari Gospodinovih bhakta su
vjerodostojni. Nitko ne može objasniti Bhagavad-gitu ili izložiti savršeno znanje
o Krsni ako zavidi Krsni. Onaj tko kritizira Krsnin karakter, iako Ga ne poznaje,
je budala. Zato takve komentare trebamo vrlo pažljivo izbjegavati. Onaj tko
shvaća da je Krsna Svevišnja Božanska Osoba, čista i transcendentalna osoba,
steći će veliku dobrobit od ovih poglavlja

more_horiz
tantric je napisao/la:

Slušajući sve više i više o Svevišnjem Gospodinu, bhakta postaje prosvijetljen.
Taj proces slušanja je preporučen u Srimad-Bhagavatamu: "Poruke Svevišnje
Božanske Osobe su pune moći, koje se mogu spoznati kroz razgovore o
Vrhovnom Bogu u društvu bhakta. Ta spoznaja se ne može dostići u društvu
umnih špekulatora ili akademski učenih ljudi, jer predstavlja spoznato znanje."
Bhakte neprestano služe Svevišnjeg Gospodina. Gospodin shvaća mentalitet i
iskrenost živog bića koje djeluje u svjesnosti Krsne i daje mu inteligenciju, kako
bi shvatilo nauku o Krsni u društvu bhakta. Razgovaranje o Krsni je vrlo moćno
i ako sretna osoba ima priliku družiti se s bhaktama i pokušava usvojiti znanje,
sigurno će duhovno napredovati prema duhovnoj spoznaji. Da bi ohrabrio Arjunu
da još više napreduje u moćnom služenju Njega, Gospodin Krsna opisuje u
ovom poglavlju teme povjerljivije od bilo kojih o kojima je već govorio.
Sam početak Bhagavad-gite, prvo poglavlje, predstavlja manje-više uvod u
ostali dio knjige. Duhovno znanje opisano u drugom i trećem poglavlju se naziva
povjerljivim. Teme o kojima se govori u sedmom i osmom poglavlju se posebno
odnose na predano služenje i kako donose prosvijetljenje u svjesnosti Krsne,
nazivaju se još povjerljivijim. Ali u devetom poglavlju se opisuje neokaljana, čista
devocija. Zato se deveto poglavlje naziva najpovjerljivijim. Onaj tko je utemeljen
u najpovjerljivijem znanju o Krsni prirodno je transcendentalan; zato materijalno
ne pati, iako se nalazi u materijalnom svijetu. U Bhakti-rasamrta-sindhuu je
rečeno da je onaj, tko iskreno želi služiti Svevišnjeg Gospodina s ljubavlju,
oslobođen, iako se nalazi u uslovljenom stanju materijalnog postojanja. Slično
tome, u desetom poglavlju Bhagavad-gite će biti objašnjeno da je svatko tko
tako djeluje oslobođena osoba.
Ovaj prvi stih ima poseban značaj. Riječi idam jnanam ("ovo znanje") se odnose
na čisto predano služenje,koje se sastoji od devet različitih aktivnosti: slušanja,
pjevanja, sjećanja, služenja, obožavanja, upućivanja molitvi, pokoravanja,
održavanja prijateljstva i predavanja svega. Slijeđenjem ovih devet procesa
predanog služenja, osoba se uzdiže na nivo duhovne svjesnosti, svjesnosti
Krsne. Kada se njeno srce tako pročisti od materijalne zagađenosti, može
shvatiti nauku o Krsni. Samo shvaćanje da živo biće nije materijalno, nije
dovoljno. To može biti početak duhovne spoznaje, ali trebamo uvidjeti razliku
između aktivnosti tijela i duhovnih aktivnosti onoga tko shvaća da nije tijelo.
U sedmom poglavlju smo već govorili o obiljima Svevišnjeg Gospodina, Njegovim
različitim energijama, višoj i nižoj prirodi i čitavoj ovoj materijalnoj manifestaciji.
Sada će u devetom poglavlju biti opisane Gospodinove slave.
U ovom stihu je također značajna sanskritska riječ anusuyave. Svi komentatori,
čak i ako su jako učeni, obično zavide Krsni, Svevišnjoj Božanskoj Osobi. Čak i
najučeniji među njima tumače Bhagavad-gitu vrlo netočno. Pošto zavide Krsni,
njihovi komentari su beskorisni. Komentari Gospodinovih bhakta su
vjerodostojni. Nitko ne može objasniti Bhagavad-gitu ili izložiti savršeno znanje
o Krsni ako zavidi Krsni. Onaj tko kritizira Krsnin karakter, iako Ga ne poznaje,
je budala. Zato takve komentare trebamo vrlo pažljivo izbjegavati. Onaj tko
shvaća da je Krsna Svevišnja Božanska Osoba, čista i transcendentalna osoba,
steći će veliku dobrobit od ovih poglavlja

<tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr>
Matej 3,1U one dane pojavi se Ivan Krstitelj propovijedajući u Judejskoj pustinji:Matej 3,2"Obratite se jer približilo se kraljevstvo nebesko!Matej 3,3Ovo je uistinu onaj o kom proreče Izaija prorok: Glas viče u pustinji: Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze!Matej 3,4Ivan je imao odjeću od devine dlake i kožnat pojas oko bokova; hranom mu bijahu skakavci i divlji med.Matej 3,5Grnuo k njemu Jeruzalem, sva Judeja i sva okolica jordanska.Matej 3,6Primali su od njega krštenje u rijeci Jordanu ispovijedajući svoje grijehe.Matej 3,7Kad ugleda mnoge farizeje i saduceje gdje mu dolaze na krštenje, reče im: "Leglo gujinje! Tko li vas je samo upozorio da bježite od skore srdžbe?Matej 3,8Donosite dakle plod dostojan obraćenja.Matej 3,9I ne usudite se govoriti u sebi: `Imamo oca Abrahama!` Jer, kažem vam, Bog iz ovoga kamenja može podići djecu Abrahamovu.Matej 3,10Već je sjekira položena na korijen stablima. Svako dakle stablo koje ne donosi dobroga roda, siječe se i u oganj baca.Matej 3,11"Ja vas, istina, krstim vodom na obraćenje, ali onaj koji za mnom dolazi jači je od mene. Ja nisam dostojan obuće mu nositi. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem.Matej 3,12U ruci mu vijača, pročistit će svoje gumno i skupiti žito u svoju žitnicu, a pljevu spaliti ognjem neugasivim.Matej 3,13Tada dođe Isus iz Galileje na Jordan Ivanu da ga on krsti.Matej 3,14Ivan ga odvraćaše: "Ti mene treba da krstiš, a ti da k meni dolaziš?Matej 3,15Ali mu Isus odgovori: "Pusti sada! Ta dolikuje nam da tako ispunimo svu pravednost!" Tada mu popusti.Matej 3,16Odmah nakon krštenja izađe Isus iz vode. I gle! Otvoriše se nebesa i ugleda Duha Božjega gdje silazi kao golub i spušta se na nj.
Matej 3,17I eto glasa s neba: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina!

<tr><tr><tr><tr><tr><tr><tr>
Matej 17,1Nakon šest dana uze Isus sa sobom Petra, Jakova i Ivana, brata njegova, te ih povede na goru visoku, u osamu,Matej 17,2i preobrazi se pred njima. I zasja mu lice kao sunce, a haljine mu postadoše bijele kao svjetlost.Matej 17,3I gle: ukazaše im se Mojsije i Ilija te razgovarahu s njime.Matej 17,4A Petar prihvati i reče Isusu: "Gospodine, dobro nam je ovdje biti. Ako hoćeš, načinit ću ovdje tri sjenice, tebi jednu, Mojsiju jednu i Iliji jednu.Matej 17,5Dok je on još govorio, gle, svijetao ih oblak zasjeni, a glas iz oblaka govoraše: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina! Slušajte ga!Matej 17,6Čuvši glas, učenici padoše licem na zemlju i silno se prestrašiše.Matej 17,7Pristupi k njima Isus, dotakne ih i reče: "Ustanite, ne bojte se!
Matej 17,8Podigoše oči, ali ne vidješe nikoga doli Isusa sama.

Hvala. Bog s vama.

more_horiz
I eto glasa s neba: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina!

Da Gubavac sin Krišne.

Dok je on još govorio, gle, svijetao ih oblak zasjeni, a glas iz oblaka govoraše: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina! Slušajte ga!

Krišna je bog, Isus je njegov sin.

Ali u Bhagavad-giti se on sam razotkrio.

Isus ljepo kaže da je sin.
Krišna ljepo kaže da je bog.

Šta ti tu nije jasno Gubavac?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply