Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Postojanje Boga

power_settings_newLogin to reply
+13
Eutanasije
Justin
saha
Termosica
narayana
Sejfudeen
kristina888
UČENIK10
slisch
Djuro Djuric
mirjam
vivi
kainos
17 posters

descriptionPostojanje Boga - Page 2 EmptyRe: Postojanje Boga

more_horiz
kristina888 je napisao/la:
Djuro Djuric je napisao/la:
Moj osnovni argument jest da ako bog postoji ljudski život nema smisla.Zašto smo onda uopće stvoreni,da bi nas testirali jesmo li dobri ili loši?Otkud onda dolazi naš karakter?Ako ga bog stvara zašto onda stvori loše ljude da bi ih poslije osudio?

Pa kao nema smisla? Stvoreni smo iz ljubavi! I love you Ne zbog testiranja!!!!Very Happy Postali smo od Boga, i njemu se vraćamo, a zašto smo loši... Zato što nam je duša zatrpana materijalizmom i više ju uopće ne slušamo - to je onaj mali glasić koji često nazivamo intuicija...da, to je glas duše koja je u svakom trenutku u zajedništvu s Bogom. Samo, tko se danas oslanja na intuiciju, i tko ju uopće ima? Imamo svi, samo osjete ju ljudi koji znaju da osim vidljivog postoje i drugi svjetovi.A Bog nas neće nikada osuditi, nije nas zato stvorio. Osuđujemo se sami. Prema zakonima kvantne fizike, svaki uzrok ima svoju posljedicu, i svaka posljedica ima svoj uzrok! Prema tome, što si požeo, zar nisi i posijao???? Tko onda koga kažnjava? Podložni smo zakonima prirode, i to je sva mudrost.

da ali postoji kraj gdje ce svi platiti racun za svoja djela...

more_horiz
Pozdrav svima.
Dugo nisam bio ovdje,da li sam nedostajao nekome Smile
Poseban poz.za Abrahama,Eura,Dinu..
Nista se ne desava slucajno,pa tako ni moj dolazak.
Mislim da vasa vjera daje dosta prostora ateistima da sire svoje misljenje,posebno vezano za nauku.
Ako se pogleda zidovski kalendar,a i izracuna u Bibliji docicemo do zakljucka da je Adam istjeran iz raja prije nekih 5800 godina a sto je u suprotnosti s modernom naukom,jer je skoro pronadjen skelet(zena) star 120.000 godina,a koja je izgledala poput nas.
Kur´anom cu vrlo lako pobiti tvrdnje ateista.Nece oni poslije toga vjerovati,ali ce bar zasutjeti Smile

Pitanje:Da li je moguce da je sve,pa i covjek nastalo slucajno?
U suri 52-At-Tur,ajeti 35,36:
Zar su oni bez Stvoritelja stvoreni,ili su oni sami sebe stvorili?!
Zar su oni nebesa i Zemlju stvorili?! Ne,nego oni nece da vjeruju.
Ovdje koristena rijec je "Halik",a izvedena je iz rijeci "Halaka"-koja ima 4 znacenja:1.stvoriti nesto od necega bez prijasnjeg postojanja,2.stvoriti nesto novo od necega sto vec postoji,3.planiranje-programiranje,4.uobliciti nesto.
Odgovor na pitanje ko je stvorio covjeka daje sura 23 Al-Mu´minun,ajeti:12,13,14:
Mi covjeka od biti zemlje stvaramo,zatim ga kao kap sjemena na sigurno mjesto stavljamo,pa onda kap sjemena ugruskom ucinimo,zatim od ugruska grudu mesa stvorimo,pa od grude mesa kosti napravimo,a onda kosti mesom zaodjenemo,i poslije ga,kao drugo stvorenje,ozivimo-pa neka je uzvisen Allah,najljepsi Stvoritelj.
Pogledajte kako je jos prije 1400 godina tacno navedeno stvaranje djeteta u majcinoj utrobi.
Da se vratimo "slucajnom" nastanku:
5 elemenata formira molekul proteina:ugljik,azot,kiseonik,vodonik i sulfat.
Kolika je sansa da od toliko elemenata u prirodi bas ovih 5 formira molekul proteina izracunao je Frank Eliet,i dobio je broj 1:10 stepenovano sa 160 nula,znaci sansa je 0,0000...stosezdeset nula pa tek 1%.Nauka kaze da je sve sa vise od 50 nula = 0,a tu se govori o 1 molekulu.Koliko molekula ima u 1 celiji,a koliko celija ima u covjeku.Preko 6 milijardi molekula ima u 1 bebi,trudnoca traje 9 mjeseci,a koliko se beba radja svaki dan na svijetu??
Charls Graj je izracunao koliko je supstance potrebno da bi se formirao 1 molekul i dobio je cifru od 10 stepenovano sa 263 godina.Znaci slucajnost je jednaka nuli.
Pozz.

more_horiz
nevjerovatna cuda koja znanost ne moze obajsniti:

http://video.google.com/videoplay?docid=5562698919485686922

http://video.google.com/videoplay?docid=-9029653629058444744

more_horiz
kristina888 je napisao/la:
Djuro Djuric je napisao/la:
Moj osnovni argument jest da ako bog postoji ljudski život nema smisla.Zašto smo onda uopće stvoreni,da bi nas testirali jesmo li dobri ili loši?Otkud onda dolazi naš karakter?Ako ga bog stvara zašto onda stvori loše ljude da bi ih poslije osudio?

Pa kao nema smisla? Stvoreni smo iz ljubavi! I love you Ne zbog testiranja!!!!Very Happy Postali smo od Boga, i njemu se vraćamo, a zašto smo loši... Zato što nam je duša zatrpana materijalizmom i više ju uopće ne slušamo - to je onaj mali glasić koji često nazivamo intuicija...da, to je glas duše koja je u svakom trenutku u zajedništvu s Bogom. Samo, tko se danas oslanja na intuiciju, i tko ju uopće ima? Imamo svi, samo osjete ju ljudi koji znaju da osim vidljivog postoje i drugi svjetovi.A Bog nas neće nikada osuditi, nije nas zato stvorio. Osuđujemo se sami. Prema zakonima kvantne fizike, svaki uzrok ima svoju posljedicu, i svaka posljedica ima svoj uzrok! Prema tome, što si požeo, zar nisi i posijao???? Tko onda koga kažnjava? Podložni smo zakonima prirode, i to je sva mudrost.

Lijepo. Postali smo od Boga, znači bogovi smo. Zato mu se i vraćamo.

more_horiz
mi smo hram Duha SVETOGA i sveti smo samo ako je Isus u nasem srcu...

more_horiz
Reći da ljudi vjeruju u Boga iz utjehe je najveća glupost. Svaka imalo inteligentna osoba će se zapitati tko je, što radi na ovoj Zemlji, kamo ide... Uzeti sebe i život "zdravo za gotovo je" odlika životinja. Ako se znanstvenicima smatraju najinteligentniji ljudi, vrijedi spomenuti da su G.Mendel i  Nikola Kopernik bili svećenici, Teslin otac je bio svećenik, Einstein je otvoreno govorio o svojoj vjeri. Takođermo, motivi renesansnih umjetnika su nerijetko bili biblijski, a filozofi su redom vjerovali da Bog postoji. A što se tiče teorije evolucije, Vladimir Paar je rekao da je vjerojatnost da na taj način nastane čovjek 2 na 150, a taj broj ne možeš ni zamisliti. Odakle ta famozna prašina, iz ničega ne može nastati nešto. Pa ako netko smatra da je nastao od majmuna, samo naprijed, ako ste vi nastali od majmuna, ja nisam. Vjera u Boga ne zahtjeva dokaze, tada ne bi bila vjera, al je li dosad itko dokazao da Bog ne postoji, samo zato što se ne vidi? Jel itko može vidjeti misao, a ipak je tu.

more_horiz
tocno kako je gore receno je li visite misao?
bog = misao
misao koja ljudima olaksava svakodnevni zivot...
zasto?
danas zato jer su ljudi slabi i trebaju oslonac, a nekada... nista drugo doli najlaksi nacin kontrole.
pogledajte egipt, pogledajte islam, citajte i rezmisljajte, er sve dovodi do istog zakljucka...
nadalje preporucujem vam da skinete i pogledat film : Zeitgeist
ima dosta dobrih pojasnjenja vase vjere...
pozdrav

more_horiz
Ima li ovdje nekoga tko je siguran da Bog ne postoji??

more_horiz
Papa Benedikt XVI poredi verujuceg coveka i ateist i kaze da je vere verujuceg ugrozena neverovanjem ateiste, a neverovanje ateiste je ugrozeno verom verujuceg.
A sta ako Ga ima-a sta ako Ga nema.
Mozda-mozda.

http://www.ks.hr/knjizara.php?id=1223

more_horiz
Eutanasije je napisao/la:
Papa Benedikt XVI poredi verujuceg coveka i ateist i kaze da je vere verujuceg ugrozena neverovanjem ateiste, a neverovanje ateiste je ugrozeno verom verujuceg.
A sta ako Ga ima-a sta ako Ga nema.
Mozda-mozda.

[url=http://www.ks.hr/knjizara.php?id=1223
http://www.ks.hr/knjizara.php?id=1223[/quote[/url]]

Boga ima u to sam siguran kao sto sam siguran da sam ja ziv i da disem,pa neka ako netko sumnja da Bog postoji dokaze da Bog ne postoji,a ja cu dokazat da On postoji iako je najveci dokaz tome moralan zivot jednog covijeka na svijetu medu svim drugim ljudima,i petar je rekao "imamo najsigurniju prorocku rijec" a ako vi ne razumijete prorocanstva onda nit ne mozete bit sigurni da Bog postoji,a Bog nr trazi da mi vjerujemo nijemu slijepo.Ipak na kraju bez obzira na sve ove dokaze koje covjek moze dobit vjera ipak ostaje na osobnom nivou tako da sudbina covjeka tj. zivot ili smrt ovisi o nama samima,a to je golema odluka dakle pazite na sebe nevjernici jer cete uskoro primit svoju placu a vama braco mir i blagoslov a nevjernicima neka se Bog smiluje pozz

more_horiz
Ljubav nikad ne prestaje, a proročanstva ako će i prestati, ili Jezici ako će umuknuti, ili znanje ako će proći. Jer dijelom znamo i dijelom prorokujemo. A kad dođe, što je savršeno, prestat će, što je djelomično. Kad sam bio dijete, govorio sam kao dijete, mislio sam kao dijete, sudio sam kao dijete. Kad sam postao muž, odbacio sam, što je bilo djetinje. Jer sada u ogledalu slabo vidimo, a tada ćemo licem u lice. Sad poznajem dijelom, a tada ću poznati, kao što sam i poznat.
A sad ostaje vjera,
ufanje, ljubav, ovo troje, ali je najveća među njima ljubav. 1.kor.13, 8-13

more_horiz
Krizostom je napisao/la:
Koje argumente daju i vjernici i nevjernici o postojanju Boga....Izvolite...

Ma kakve argumente - kako možeš neogranično shvatiti sa ograničenim umom. Argumenti o postojanju ili nepostojanju boga su špekulacije.

more_horiz
tantric je napisao/la:
Krizostom je napisao/la:
Koje argumente daju i vjernici i nevjernici o postojanju Boga....Izvolite...

Ma kakve argumente - kako možeš neogranično shvatiti sa ograničenim umom. Argumenti o postojanju ili nepostojanju boga su špekulacije.

Bog je u svojoj Riječi dao dovoljno informacija o svojem karakteru i što On predstavlja tako da ga i baš zato da ga mi obični smrtnici sa ograničenim umom možemo shvatiti u mjeri koja je potrebna da se stvori povjerenje, u Njega i sve ono što predstavlja, i u istinitost svih Njegovih postupaka prema nama. Hvala . Bog s vama.

more_horiz
Još jednom ću se ponoviti. Mi želimo boga shvatiti svojim umom to je problem. Mi cjelo vreme živimo u područjima uma. Tantra nam daje mogucnost da izademo.

more_horiz
[quote="tantric"]
Još jednom ću se ponoviti. Mi želimo boga shvatiti svojim umom to je problem. Mi cjelo vreme živimo u područjima uma. Tantra nam daje mogucnost da izademo.

Bog nam je i stvorio um da sa njime razumijemo i shvaćamo. Dao nam je i svoju Riječ u kojoj je objavio prirodu svoga karaktera baš zato da tim istim umom percipiramo Njegovo značenje i ulogu. Tamo gdje nema razuma nema ni percepcije. A gdje nema percepcije i uma nema razumijevanja. A kako ćeš ti priznati Boga i živjeti po njegovoj volji ako ne razumiješ što On predstavlja i što je učinio za nas i spasenje naše? To što ti govoriš je totalno oprečno onome što govori Bog u svojoj riječi. A jedini ljudi koji su u mislima tj. viđenjima bili poneseni bili su poneseni u duhu od strane Boga kako nam se to u Pismu i navodi. Isto tako lucifer može učiniti da čovjek ima viđenja i ukazanja. Tako on zavodi ljude današnjeg vremena dajući im do znanja da im ne treba Bog i da su sami svoji bogovi. A sve, što se tiče duhovne dimenzije, ako nam nije dato u cilju da proslavi Boga i bude na blagoslov sa Bogom veze nema. Đavolsko je djelo i treba ga se kloniti. Ili da ti dam sjedočanstva ljudi koji su se bavili istim stvarima kao i ti pa su poludjeli i sišli sa uma jer ih je đavao totalno uništio ! počeli su ga vidjeti u svojim mislima! Rođak muža moje sestre je isto radio i to mu se desilo i danas je psihički bolesnik i pije tablete da bi mogao funkcionirati! Zar vam to treba u životu? Hvala. Bog s vama.

more_horiz
Gubavac je napisao/la:

Bog nam je i stvorio um da sa njime razumijemo i shvaćamo. Dao nam je i svoju Riječ u kojoj je objavio prirodu svoga karaktera baš zato da tim istim umom percipiramo Njegovo značenje i ulogu. Tamo gdje nema razuma nema ni percepcije. A gdje nema percepcije i uma nema razumijevanja. A kako ćeš ti priznati Boga i živjeti po njegovoj volji ako ne razumiješ što On predstavlja i što je učinio za nas i spasenje naše? To što ti govoriš je totalno oprečno onome što govori Bog u svojoj riječi. A jedini ljudi koji su u mislima tj. viđenjima bili poneseni bili su poneseni u duhu od strane Boga kako nam se to u Pismu i navodi. Isto tako lucifer može učiniti da čovjek ima viđenja i ukazanja. Tako on zavodi ljude današnjeg vremena dajući im do znanja da im ne treba Bog i da su sami svoji bogovi. A sve, što se tiče duhovne dimenzije, ako nam nije dato u cilju da proslavi Boga i bude na blagoslov sa Bogom veze nema. Đavolsko je djelo i treba ga se kloniti. Ili da ti dam sjedočanstva ljudi koji su se bavili istim stvarima kao i ti pa su poludjeli i sišli sa uma jer ih je đavao totalno uništio ! počeli su ga vidjeti u svojim mislima! Rođak muža moje sestre je isto radio i to mu se desilo i danas je psihički bolesnik i pije tablete da bi mogao funkcionirati! Zar vam to treba u životu? Hvala. Bog s vama.

Ne samo da vrjedas vec si postao i bezobrazan. Ne znam što ti je cilj. Ne znam zašto pominjaš luciferja. Ako ga voliš imati u mislima samo izvoli. Ali baš ono ćega se želiš kloniti ostaje u umu. Ostavi Davola pa će biti više mjesta za boga.

more_horiz
Gubavac je napisao/la:

Ili da ti dam sjedočanstva ljudi koji su se bavili istim stvarima kao i ti pa su poludjeli i sišli sa uma jer ih je đavao totalno uništio ! počeli su ga vidjeti u svojim mislima!

A sa čime su se bavili, ako se smije znati i što su doživjeli od Đavola?

pozdrav

Euro

more_horiz
tantric je napisao/la:
Gubavac je napisao/la:

Ne samo da vrjedas vec si postao i bezobrazan. Ne znam što ti je cilj. Ne znam zašto pominjaš luciferja. Ako ga voliš imati u mislima samo izvoli. Ali baš ono ćega se želiš kloniti ostaje u umu. Ostavi Davola pa će biti više mjesta za boga.

Problem je što ti vidiš svaku moju rečenicu kao personalni atak na tebe što uopće nije istina. Ja sam samo naveo da i đavao može djelovati na um čovjeka i učiniti da čovjek ima natprirodne moći i to sve čini na čovjekovu štetu. Ali ovo što sam gore naveo jest činjenica kojoj mogu posvjedočiti mnoga iskustva ljudi koji su se bavili takvim stvarima. I nikad ama baš nikad te nisam ničime uvrijedio već sam samo rekao istinu kakva je od Boga dana i koju spoznajemo kroz njegovu Riječ i ne tvrdim ništa mimo toga. Ako te to vrijeđa ja ti tu pomoći nemogu .Može samo Svemogući Otac Nebeski. A na kraju svega i ti i ja i svi mi ćemo biti suđeni na temelju načina na koji smo živjeli ovaj život i na temelju izbora koje smo izabrali. Ja ti samo želim dobro zato ti sve ovo i pišem. Ništa drugo. Ti imaš Bogom dan slobodan izbor i živi kako želiš. Ja to poštujem. Ja zapravo želim da i ti uvidiš tu ljubav Božju preman nama i da jednoga dana budeš spašen ništa više. Meni je žao samo što se osjećaš uvrijeđen kada za to stvarno nema razloga. Ali tvoj život- tvoj izbor ! Neka ti Bog otvori oči da vidiš Njegovu volju kako za tebe tako za sve nas. Bog te blagoslovio. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu. Hvala. Bog s vama.

Zadnja promjena: Gubavac; sri 02 srp 2008, 20:43; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply