Ha ha ha, ponovo vas pitam, kao svoje iskrene prijatelje, odkuda znate da taj tamo katolik nije vec upisan u tu knjigu a ja i vi da jesmo?
Sta ako se mi ovde djaba koprcamo, a on covek lepo seta gradom i jednog ce dana biti na Nebu. Bog ga brate vec upisao, iako on mozda tamo ne bi ni da ide.
Jedno je nesto znati unapred, a sasvim drugo kada se kaze kako je nesto vec unped odredjeno.
Sta ce onda propovedanje, i zasto za svedocanstvo narodima? Braco moja, ako smo mi vec ili vi upisani u knjigu za zivot, opustite se, jer ce vam biti kao i nama koji nismo upisani.
Znate li sta bi Bog onda bio? Pa obicni Tiranin, koji samovoljno postavlja i oduzima ono sto nudi. Koji bi On lazac bio, kako Ga vi sada pravite, nudi spasenje meni a zna da me je unpred vec svojom voljom iskljucio iz njega.
Da je to istina sto vi ucite ja bih Boga prvi odbacio, i ne samo to, vec bi se i pobunio protiv Njega. Zasto? Pa zato sto mi nudi nesto za sta vec zna da necu prihvatiti, jer je On tako odlucio da ja ne prihvatim.
To je kao kada bih ja moju decu pozvao u Diznilend, a vec unapred sam odredio da ih nikako tamo necu povesti sa sobom. Koji bih samo bio licemer.
Vi, draga braco, svojim ucenjem, Boga upravo takvog prikazujete i ja vas ozbiljno upozoravam da ako se ne pokajete bicete krivi pred Bogom, sto Boga gradite lazovom.
Jer nemoze lagati, i sto obeca to ce uciniti.
A vi kazete da nam on svima na zemlji nudi vest spasenja, a spasenje je odredio samo onima koje je On vec izabrao.
Takav lazov od boga mi nikada ne bi trebao. Takav bog bi bio, a nije, pokvareniji od sotone.
Pazite sta ucite i sta pricate braco, jer nije dobro na Boga lagati.
Pozdrav.