Dina je napisao/la:
<BLOCKQUOTE>Noemi je napisao/la:a pecaroši noćni? ogladnjeli od snažnog mirisa Dunava i vjetra koji donosi mreškanje -brć-brć...i valovići koji lupkaju potiho o sijenke čamca a mjesec objasava širinu...
Ma znas kako su Abraham i Sandra pisali njezno o tome kad je NoNik proplakao-mimoza</BLOCKQUOTE>
Pecaroši uvijek ponesu sa sobom umotano u Vukovarskim novinama.
Jedmo su moj djeda Jakob i njegov prijatelj išli po drva preko na mali otok,
u povratku zapuhala košava, prevrnuli se i izašli kod najpauerove bašte, prespavali kod omamine snahe Starz - udovice sa četvoro djece od kojih je najmlađi sin Trpimir pjevao u baritonu i negdje se uputio u svijet..
Kako ono ide , tko se jednom napije Dunava -vrača se u Vukovar, ili tako nekako..O da drugačije brćka voda o čiklju a drugačije o čamac, zavisi i o tome da li je novo katranisana i vise li noge u Vuki ili Dunavu, Dunav malo ladniji od Vuke pa se brže brćka.Mjesec se diže iznad rita pa obasjava bijele krovove i križ na crkvi...
Bila jedna velika trešnja u tršćari pored stare pošte pored brijačnice..Skakali smo preko plota kada su nas povijali..Jednom me je baš u preskakanju ugrizla osa, a ja proplakao što sam prosuo sve tršnje a teta komšinica mislila da pita za osu..No uzmi svoje trešnje, a ono me zaboli osa..
Tu su trešnju ostavili i kad su sagradili novu kuću jednog povratnika iz Njemačke - švabe kojega su se djeca vratila natrag u Njemačku ..Trešnja je rasla pored krećane koju nismo uvijek mogli zaobići..