Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Zigerov tulum bez alkohola i uvreda! Dobro došli!

power_settings_newLogin to reply
+3
Justin
vivi
ziger
7 posters

descriptionZigerov tulum bez alkohola i uvreda! Dobro došli! - Page 2 EmptyRe: Zigerov tulum bez alkohola i uvreda! Dobro došli!

more_horiz
Joj sječam se da mi je jedan dečko što me tada volio,na olajnici u Vuki ubrao lopoč taj cvjet što je rastao u vodi ,ajoj kako sam se posebnom osječala.Ah uvjek mi se plače kad se sjetim svega,tamo mi sad žive baka i djeda pa ih često posječujem.

descriptionZigerov tulum bez alkohola i uvreda! Dobro došli! - Page 2 EmptyRe: Zigerov tulum bez alkohola i uvreda! Dobro došli!

more_horiz
ovo izgleda nije misto za mene....:-(

more_horiz
No Nick je napisao/la:

Ne razumiješ, riječ je o čistoti jednoga svijeta idile, svijeta koji je razlikovao dobro i zlo, lijepo i ružno i težio ka raju pored stabla života..
Vukovarci su Ti sve po redu rođeni pentakostalci..
Gdje sada stanuju baka i djeda , a gdje su stanovali prije rata?

Korjen od lopoča je vrlo zdrava hrana..
Kad se čikljom ide od lijeve uzvodne strane - upravo preko puta ispod strmine rastao je vodeni zumbul - jaki miris koji omamljuje , onda se požuri ispod vrba i upravo na nasip prema dobroj vodi..

Zadnja promjena: ; sub 24 oľu 2007, 22:35; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Oni su radili na kiosku u Borovu naselju,kod autobusnog i željezničkog,svi su radili tamo u tisku i mama.Odma do kioska bila slastičarna joj što sam besplatno dobivala sladoled jer je majstor bio dobar s djedom.Sad više tamo nije ni kiosk ni slastićarna pa mi žao. Sad

more_horiz
Sandra je napisao/la:
Oni su radili na kiosku u Borovu naselju,kod autobusnog i željezničkog,svi su radili tamo u tisku i mama.Odma do kioska bila slastičarna joj što sam besplatno dobivala sladoled jer je majstor bio dobar s djedom.Sad više tamo nije ni kiosk ni slastićarna pa mi žao. Sad

Ti si se valjda rodila kada je pod svodovima na čošku bio slastičar Častek, moja me je omama vodila tamo na duple porcije sa šlagom jer je voljela sladoled koji ju je podsječao na onaj iz nevijorka sa štranda gdje su se kupali u dugačkim kostimima i lizali sladoled misleči na Vukovar..
Znam slastičarnu u Borovu - bila žuta zgrada pored autobusne..Jednom sam tamo popio sok od jagoda, hladan , i jedva preko Priljeva došao u Vukovar do Augustinčićeve pod crkvom...
Sječaš li se platana - drvoreda sve do Borova, znaš li tko ih je posjekao nakon asfaltiranja ceste...

more_horiz
ma neznam,samo razmišljala sam kad je bio pod okupaciom,šta mi rade od grada?dije moj pas?kad ću kući?ma traume svakakve prošli,ah i to progonstvo brzo prošlo ja već žena s djecom a kad dođem u Vukovar tamo djevojčica ostala sva neka uplakana...............tko zna di mi pas kad je tolko ljudi poginulo,ah tko to živi u prošlosti mojoj a još nije umro od sramote kaže naša pjesma.

more_horiz

No Nick je napisao/la:

Ne razumiješ, riječ je o čistoti jednoga svijeta idile, svijeta koji je razlikovao dobro i zlo, lijepo i ružno i težio ka raju pored stabla života..

Prijatelju, nisi ti mene razumio...

Kada god ima nekih evocija, uspomena, secanja na prosla vremena, ja se rasplacem citajuci, ne znam zasto, slabog sam srca...Zato rekoh da ovo nije misto za mene...Smile Tako se osecam tuzno a ne znam zasto, ko zna, samo Bog zna zasto, mene je sramota i reci zasto, ako bih i mogao znati...Smile

Poz.

more_horiz
ajme no nick je mimozica

cv

more_horiz
hahahaha...

ma ne znam sto znaci biti 'mimozica', i je li to dobro ili ne, al' takve stvari, nostalgicne, izbegavam koliko mogu...Sta cu kad sam takav...Smile

more_horiz
pa to ti je kad si osječajan, ono sve te nešto dira u srce.

more_horiz
No Nick je napisao/la:
hahahaha...

ma ne znam sto znaci biti 'mimozica', i je li to dobro ili ne, al' takve stvari, nostalgicne, izbegavam koliko mogu...Sta cu kad sam takav...Smile

Zigerov tulum bez alkohola i uvreda! Dobro došli! - Page 2 Hail1Budi bagrem a ne mimozica..Zigerov tulum bez alkohola i uvreda! Dobro došli! - Page 2 Alikako1Zigerov tulum bez alkohola i uvreda! Dobro došli! - Page 2 Odzid1
Popij malo vode iz adice..gdje ima i ljubičica bijelih kod šumarske kučice..

more_horiz
a....znaci to je to...Smile

Pa jel' dobro kad je neko takav ili ne??

more_horiz
ma baš slatko za jednog muškarca............
samo polako nije sve tako baš kako se čini.

more_horiz
A da znate, kad u predvečerje na zalasku sunca , kada zapuše disanje vrba i topola, zasvira tamburaški i trubaški orkestar stotine tisuća žaba, od Lušca preko adice , olajnice do drvenoga mosta na vratima korza, čuje se sve do vučedola , švapskoga brda, tri ruže , drvene pijace do križa i dvora..Poslije večere kao da se psi svađaju sa žabam a pijetli započinju legalega - te svi krenu u san ljetne noći..ne smetaju ni komarci..netko se eno kupa u Dunavu, ne idi daleko..kako ćeš mokar kroz grad, ma ko me vidi?Vidi te , vidi - roda sa tornja, pa će sutra klepetati cijeli grad..
abraham

more_horiz
a pecaroši noćni? ogladnjeli od snažnog mirisa Dunava i vjetra koji donosi mreškanje -brć-brć...i valovići koji lupkaju potiho o sijenke čamca a mjesec objasava širinu...

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Noemi je napisao/la:
a pecaroši noćni? ogladnjeli od snažnog mirisa Dunava i vjetra koji donosi mreškanje -brć-brć...i valovići koji lupkaju potiho o sijenke čamca a mjesec objasava širinu...

Ma znas kako su Abraham i Sandra pisali njezno o tome kad je NoNik proplakao-mimoza</BLOCKQUOTE>

more_horiz
e našli se nostalgičari..................
moj zigeru ovdje na tvom tulumu slavonske duše pjevaju pa ti vidi šta češ.
Samo trešnju ostavite staru, kad se vratim da je vidim živu.

more_horiz
na mojoj trešnji rašlje u kojima sam sjedila i učila, maštala, i bježala na nju od svijeta u svijet širine dunavske...

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply