što ako će biti zakon koji govori da treba Oca Jahvu svetkovati u nedjelju?
Ruta je napisao/la:Apostole ja sam samo reagovala kada sam bila prozvana.Izgleda da nisi citao sta sam pisala.Bog nas poziva na mudrost ali razlika izmedju mudrosti i licimjera je vidjljiva.Reci mi sta se na ovom forumu najvise postira subota i nije vazno sto vec imamo 5 postova o suboti.Vidim da ovdje ako nisi istomisljenik ili licimjer nije ti mjesto i ovo je samo sistem kako tjeraju vjernike koji suprotno misle.Svaki put navedete neke ljude,kao ovo su nam dobri primjeri poslusnost/Ako ja i grijesim vi ste mi pokazali divan primjer ljubavi/Boziji blagoslov.
Daniel je napisao/la:što ako će biti zakon koji govori da treba Oca Jahvu svetkovati u nedjelju?
abraham je napisao/la:abrahame da li ti shvaćaš nelogičnost ove tvrdnje????? pa nama je obećan Duh i onaj tko ima Duha nikada ga Duh neće ostaviti ako ostane u Kristu, to je Obećanje Božje Riječi dano preko Poslanica i sada ako ja svetkujem Boga u nedjelju, i prihvatim nedjeljni zakon kako onda mogu nazvati Boga - Ocem po mom Spasitelju Isusu Kristu jer to mogu samo po Duhu Svetome...čovječje koju bol osjećam sada u srcu kada čitam ovo što pišeš...moliti ću se za tebe abrahame...Daniel je napisao/la:Taj bi zakon trebao biti izraz Božje volje koja ističe da je sam Bog promijenio subotu na nedjelju..U nedjelnom zakonu će tako i biti formulirano: "Mi, ovdje u Isusu Kristu izjavljujemo da nam je Bog objavio da je dan kojim pokazujemo naše zajedništvo ljubavi - nedjelja - objavljujemo u Njregovo ime da je dan od odmora Nedjelja a ne subota čije svetkovanje samo remeti zajedništvo kršćana u Isusu Kristu .... "- to će biti vrhunac hule..Sila koja vodi ekumenu u tom smijeru bit će prihvaćena u svim parlamentima osim u parlamentu Izraela za kojega će biti dano prijelazno rješenje na rok...abrahamšto ako će biti zakon koji govori da treba Oca Jahvu svetkovati u nedjelju?
Daniel je napisao/la:abraham je napisao/la:abrahame da li ti shvaćaš nelogičnost ove tvrdnje????? pa nama je obećan Duh i onaj tko ima Duha nikada ga Duh neće ostaviti ako ostane u Kristu, to je Obećanje Božje Riječi dano preko Poslanica i sada ako ja svetkujem Boga u nedjelju, i prihvatim nedjeljni zakon kako onda mogu nazvati Boga - Ocem po mom Spasitelju Isusu Kristu jer to mogu samo po Duhu Svetome...čovječje koju bol osjećam sada u srcu kada čitam ovo što pišeš...moliti ću se za tebe abrahame...Daniel je napisao/la:Taj bi zakon trebao biti izraz Božje volje koja ističe da je sam Bog promijenio subotu na nedjelju..U nedjelnom zakonu će tako i biti formulirano: "Mi, ovdje u Isusu Kristu izjavljujemo da nam je Bog objavio da je dan kojim pokazujemo naše zajedništvo ljubavi - nedjelja - objavljujemo u Njregovo ime da je dan od odmora Nedjelja a ne subota čije svetkovanje samo remeti zajedništvo kršćana u Isusu Kristu .... "- to će biti vrhunac hule..Sila koja vodi ekumenu u tom smijeru bit će prihvaćena u svim parlamentima osim u parlamentu Izraela za kojega će biti dano prijelazno rješenje na rok...abrahamšto ako će biti zakon koji govori da treba Oca Jahvu svetkovati u nedjelju?
Aladin je napisao/la:www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]Brate Abrahame
Upravo čitam poslanicu Hebrejima 8.-mu glavu pa opet ponovo i ponovo čitam isto. Evo pročitaj i ti ove stihove pa mi javi, kako se uopšte može doći do zaključka da Isus nije ušao u Svetinju nad svetinjama, evo citata Pisma:
A za drugim zavjesom bio šator, koji se zove Svetinja nad svetinjama,
Koja je imala zlatni kadioni žrtvenik i kovčeg zavjeta, obložen sa svih strana
zlatom...(Opisuje dalje šta je iza druge zavese.)
A u drugi je ulazio jednom u godini sam veliki svećenik, ne bez krvi, koju
prinosi za svoje i za narodne grijehe neznanja.
Ovim pokazuje Duh Sveti, da se još nije otvorio put u Svetinju nad svetinjama,
dok prednji šator stoji;
Ali Krist se je pojavio kao veliki svećenik budućih dobara i ušao u veći i
savršeniji šator, koji nije rukom načinjen, to jest, nije od ovoga svijeta;
EVO OVO JE KLJUČNI STIH
Niti je s krvlju jaraca, ni junaca, nego sa svojom krvlju ušao jednoć zauvijek u
Svetinju nad svetinjama i stekao vječni otkup.
Ako ovi stihovi jasno ne kažu da je Hrist ušao u Svetinju nad svetinjama onda ja ne znam šta čitam. Inače citate iz Biblije sam bukvalno prekucao.
Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
EVO OVO JE KLJUČNI STIH
Niti je s krvlju jaraca, ni junaca, nego sa svojom krvlju ušao jednoć zauvijek u
Svetinju nad svetinjama i stekao vječni otkup.
Ako ovi stihovi jasno ne kažu da je Hrist ušao u Svetinju nad svetinjama onda ja ne znam šta čitam. Inače citate iz Biblije sam bukvalno prekucao.
Ako ovi stihovi jasno ne kažu da je Hrist ušao u Svetinju nad svetinjama onda ja ne znam šta čitam.
Üto je za Tebe nedjeljni zakon?
Pa eto, moguce je da citas ne bas najbolji prevod (iako dobar, doduse, ali ovde nije).
misliš li na ovo:
Heb 10:19 EIS THN EISODON TWN hAGIWN?
jednom zauvijek u Svetinju...znači vjerojatno se misli jednom zauvijek u Svetinju nad svetinjama jer nema smisla da se mislim na prvi Šator da je ušao zauvijek...
9:24 Krist doista ne uđe u rukotvorenu Svetinju, protulik one istinske, nego u samo nebo: da se sada pojavi pred licem Božjim za nas.
opet se spominje Svetinja nad svetinjama kao slika samog Neba gdje je lice Božje (pošto znamo da je Lice Božje simbolizira Kovčeg u Svetinji nad svetinjama) a ključna riječ je SADA, ako je to SADA (u prvom stoljeću) onda 1844 godina nema smisla...
9:25 Ne da mnogo puta prinosi samoga sebe kao što veliki svećenik svake godine ulazi u Svetinju s tuđom krvlju;
opet je u pitanju Svetinja nad svetinjama
ja stvarno ne razumijem što je toliko nejasno u ovome
|
|