Noemi je napisao/la: Nikako ne razumijem to čišćenje nebeskog svetišta, Justine. Molim da mi to netko zdravoseljački objasni, već me to proganja, uznemiruje i nije mi dobro.
Što je to nebesko svetište, gdje se nalazi, od čega je onečišćeno da se treba čistiti, helppppp....
Za zdravoseljački odgovor treba i postaviti zdravoseljačko pitanje.
No , postoji li na nebu stvarno Svetište, Nebeska svetinja, ili je to samo govorna figura, metafora, koja simbolizira neku aktivnost u Božjem umu u svrhu našeg spasenja?
Poslanica Hebrejima i Otkrivenje Isusa Krista ističu da na Nebu postoji stvarno Svetište, stvarno-realno kao što je zbiljski stvaran Bog, Krist ,Duh Sveti, Jagnje Božje koje sada , upravo sada, i za Tebe posreduje, za sve nas kao naš Poglavar svećenički:
Molimo , pročitajmo :
Poslanica Hebrejima:
"Glavno je u ovome izlaganju ovo: imamo upravo takva Velikog svećenika - on sjede s desne strane prijestolja Veličanstva na nebesima, kao služitelj Svetišta i pravog šatora, kojeg načini Gospodin, a ne čovjek."
čitajmo dalje - dobro bi bilo u prijevodu Šarića ako nemate od Kršćanske sadašnjosti..
Kako je Krist svojom žrtvom razorio moć grijeha na zemlji osudivši grijeh za grijeh u tijelu dovršivši osuđenje smrču svojom nakon uznesenja je ko žrtva-Svećenik - krvlju svojom ušao u Nebesku svetinju i na Nju prenio grijehe kako bi izvršio službu u prvom i drugom odjeljenju - službu u prvom dijelu i službu u drugom dijelu.
Nas zanima ne samo prvi dio službe , već napose drugi dio
koji je služba očiščenja svetinje od grijeha na osnovu pregleda zapisa o grijesima kako bi se mogao obaviti sud i ostvariti vječno pomirenje i prenijeti grijehe na oca grijeha - izmislioca zla..Tu se dakle obavlja istovremeno - očišćenje svetinje, krvlju Velikog svećenika - Krista-koji je razorio svojom žrtvom grijeh i u Svetinji našao vječni otkup svojom krvlju; obavlja se istražni sud , obije radnje se odvijaju u sadašnje vrijeme jer je sadašnje vrijeme od 1844 Dan pomirenja, računajuči početak ako se od datuma proglas o izgradnji hrama doda 2300 godina..
Krist u Svetinji posreduje za nas -Hebrejima 9,24.
Hram nije isto što i Nebo- Hram je smješten u Nebu..
Kako će netko primiti plaću ako nije prošao sud milosti na kojem se utvrđuje da li je netko primio milost ili je odbio...