Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Proklestvo

power_settings_newLogin to reply
+4
Aladin
No Nick
Justin
Ruta
8 posters

descriptionProklestvo - Page 7 EmptyRe: Proklestvo

more_horiz
u upotrijebi Duh za odgovore molim te, zato ti je i dan...

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Ah, kakva rasprava oko tako jasne stvari u Bibliji.
Ako Hrist nije ušau u Najsvetije mesto svojom Krvlju da se pokaže pred licem Božijim za nas do 1844, i da pribav i večni otkup; ŠTA JE ONDA BILO SA HRIŠĆANIMA do 1844, ako to Isus nije učinio do tada.

Brat Aladin

Jutarnji pozdrav po novoj satnici,
Dopustite, odgovoriti ću na ovo pitanje za par minuta na mjestu Nebeska svetinja kako bi se ovdje nastavio razgovor o prokletstvu...
abraham

more_horiz
Ruta je napisao/la:
Postoji jos nesto sto me zbunjuje u vezi adventistickog vjerovanja i molilabih da mi odgovorite.Znamo svi da je Miller imao lazno prorostvo i da mu je povjerovala masa vjernika.Nije mi jasno kako niko nije prepoznao laznog duha zavodljivosti. Mi znamo da u Svetom Pismu pise da svak koji doda ili oduzme iz Svetog Pisma je proklet.Nije mi jasno kako poslije toga je doslo do blagoslova u adventistikcoj crkvi i da se upravo sestra Vajt(andjeo) dobila tu objavu a ne neko iz druge crkve?

Praznik truba, Dan pomirenja, Praznik sjenica ukazivali su na događaje povezane sa drugim Kristovim dolaskom.Praznik truba ukazivao je na objavljivanje predadventnog suda u Otkrivenju 14,6-12 koji se mora dogoditi prije kraja proročanstva 2300 dana iz Knjige proroka Daniela 8 poglavlja.Zbog ispunjenja ovog praznika moramo proučiti događaje neposredno prije 1844.
/Usput rečeno - razočarenje u odnosu na Kristov dolazak dogodio se još jednom u povijesti..Kristovi sljedbenici očekivali su Njegovo krunisanje kao Mesije u Jeruzalemu - Ivan 12,13 pa su se i učenici krili od Židova Ivan 20,19..Razočarenje iz 1844 pokrenulo je detaljno istraživanje Biblije../
abraham

more_horiz
OK, Abrahame, ako ti to tako vidiš, nema problema. Ali šta je bilo sa ljudima do 1844, ako je Isus tek tada pribavio večni otkup, jer prema tvrdnjama neke braće sa ovog foruma to se desilo 1844?

Brat Aladin

more_horiz
Aladin je napisao/la:
OK, Abrahame, ako ti to tako vidiš, nema problema. Ali šta je bilo sa ljudima do 1844, ako je Isus tek tada pribavio večni otkup, jer prema tvrdnjama neke braće sa ovog foruma to se desilo 1844?

Brat Aladin

Pogledaj odgovor i na Nebeskoj svetinji..gdje sam pisao da je osamnaest stolječa Kristova krv zastupala pokajane griješnike, pribavljala im oproštenje, ali njihovi su grijesi ostali još uvijek zapisani u nebeskim knjigama.Vidi Knjigu Daniela..
Kada ovo raspravimo možemo iči na dispenzionističko tumačenje.. za sada je to metodološki prerano ...
pozdrav brate Aladine
abraham

more_horiz
Reci mi tačno glavu i stih Daniela gde to piše?

Brat Aladin

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Reci mi tačno glavu i stih Daniela gde to piše?

Brat Aladin

Daniel 7,9-10.13.14 i poredi sa glavom 8.
Poslije ili prije ili uporedo načiniti tri table događaja :
Daniel 2 Daniel 7 Daniel 8
Ključna je stvar podudarnost između prizora velikog suda iz Daniela 7 i čišćenje svetinje iz Daniela 8..
/Jedan od osnovnih prigovora ovom tumačenju je zasnovano na drugačijem tumačenju 2300 dana i noči..kao i cijele povijesti događaja prije Babilonskog sužanjstva kao i poslije sve do današnjih događaja u vezi sa državom Izrael i sa Amerikom.....itd /
abraham

more_horiz
No nick, moram se sad praviti važna jer mi je jasna nebeska svetinja bounce

Naomi, najljepsa stvar koja coveka moze 'zadesiti' jeste saznanje o Bogu koji nas voli, o Hrisu koji posreduje za palog, greshnog coveka.

Soli Deo Gloria.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply