Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Proklestvo

power_settings_newLogin to reply
+4
Aladin
No Nick
Justin
Ruta
8 posters

descriptionProklestvo - Page 4 EmptyRe: Proklestvo

more_horiz
Jedno mi nije jasno kako nasa sestra Dina sada ne upozorava Abrahama,No Nick,Justina se udaljavaju od teme Proklestvo.Kako sada nema slanih i slatkih kolaca?Da li ovdje daje priorite samo adventistima.Oni mogu da diskutu sta oce i gdje oce.To nije fer zar ne braco moja i sestre?TO NIKADA NISAM DOZIVJELA NA FORUMU SVETLOST ISTINE>OVO MOZES DA PREBACIS ILI IZBRISES ALI DRAGA DINO RAZMISLI MALO>IPAK NEK TEBE BOG BLAGOSLOVI I OTVORI OCI

more_horiz
cuj, ruta, zavisi sve kako posmatras stvari...Nemoj biti tako zajedljiva, tebi skodi...Smile Opusti se malo, bice sve ok...Smile

more_horiz
Ruta je napisao/la:
Jedno mi nije jasno kako nasa sestra Dina sada ne upozorava Abrahama,No Nick,Justina se udaljavaju od teme Proklestvo.Kako sada nema slanih i slatkih kolaca?Da li ovdje daje priorite samo adventistima.Oni mogu da diskutu sta oce i gdje oce.To nije fer zar ne braco moja i sestre?TO NIKADA NISAM DOZIVJELA NA FORUMU SVETLOST ISTINE>OVO MOZES DA PREBACIS ILI IZBRISES ALI DRAGA DINO RAZMISLI MALO>IPAK NEK TEBE BOG BLAGOSLOVI I OTVORI OCI

Evo sam se upozoravam..Nisi odgovorila na pitanja u vezi izračunavanja..
Idemo nači zajedničku polaznu točku :
žig zvjeri - što je?
Zvijer - da li je ovdje riječ o malom rogu ili?
Kad kaže -čas suda - na koje se vrijeme misli?
pozdrav Ruti

Zadnja promjena: ; pet 23 oľu 2007, 21:51; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Pa kako su prosli oni u Novom Zavetu koji su drzali subotu? Isus je lecio bolesne u subotu ucenici trgali zito i sve je bilo ok.

On je bio gospodar subote!

Oni su zaista pronasli pocinak svojim dusama. U HRISTU NE SUBOTNJEM DANU!

more_horiz
Brate No Nick

Nije zajedljivost tražiti jednakost i iste kriterijume pogotovu među hrišćanima. Zašto bi tako grubo okarakterisao osećanja jedne hrišćanke i kako ona doživljava nešto. Ko je zajedljiv, ne bi sada o tome...

Brat Aladin

more_horiz
No Nick ja govorim sto osjecam,ja razlikujem adventisticki forum i ja ga postujem i tamo nikad ne bih postavila neka pitanja koja mi nisu jasna.Ali ovo je hriscanski forum za sve i mozemo postavljati pitanja bez uvrede.Abarahame javi ti cu se sa odgovorom maloprije sam dosla iz bolnice.

more_horiz
Tacno, u Hristu kroz subotnji dan. Subota je stvorena radi coveka. Hristos je dao puninu suboti kao njen Gospodar.

more_horiz
Ne gubimo iz vida pitanje sestre Rute - o Milerovom računu i zamjeni događaja dolaska iz razloga opravdanja da se pokrije lažno proroštvo ...
Ruta , gdje si..hočeš li na vremnsku tablu i indentifikaciju bar jedne ili dvije točke u Otkrivenju 14,6-12?

more_horiz
Pre svega toga Ruta zelimo ti brzi oporavak kroz veru u Silu Naseg Spasitelja Isusa Hrista.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Aladin je napisao/la:
Brate No Nick

Nije zajedljivost tražiti jednakost i iste kriterijume pogotovu među hrišćanima. Zašto bi tako grubo okarakterisao osećanja jedne hrišćanke i kako ona doživljava nešto. Ko je zajedljiv, ne bi sada o tome...

Brat Aladin

Ljudi,ako ste na ovom forumu nezadovoljni jednakoscu,i ferom ljudi koji se trude moderirati ga,neznam na kom cete to bolje naci,izgleda da su stvarno neki ljudi programirani od drugih i u postavljanju pitanja,a sve u cilju ostvarenja svoga cilja.Ne svida mi se sto si neki ljudi dopustaju,stalno prozivati jednu denominaciju,a ocito je da,nije tako,cesto sam na forumu,ali zbog nedostatka vremena ne stignem pisati a usput receno nisam adventista,ali trazim istinu,a ovdje gledam ljude razlicitih denominacija,ne hvalim nikoga,ali ima strasnih oscilacija,u rijecima i djelima.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Moj apostole ali su samo prozvani hricani iz drugih hricanskih crkvi.Ja upravo posto znam mnoge adventiste i sa mnogim imam i blizi kontakt znam da su zaista fer vjernici.Nesvatam da li ovdje moras govoriti kako drugi oce ili sta zelis da saznas ili trazis objasnjenje za nesto u sta nisi upucen.Zar je to grijeh.

more_horiz
Znaci Abrahame ocemo li prvo od zigu.Zig znaci otisak,ugraviran znak.Znaci nesto treba biti utisnuto ili ugravirano na nase celo ili desnicu i da niko nece moci kupovati ili prodavati.(Ot-13 16-17
Zig bi mogao biti mikrocip ili jedinstveni broj ili nesto slicno tome.Je li tako Abrahame pa da idemo dalje.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Ruta je napisao/la:
Moj apostole ali su samo prozvani hricani iz drugih hricanskih crkvi.Ja upravo posto znam mnoge adventiste i sa mnogim imam i blizi kontakt znam da su zaista fer vjernici.Nesvatam da li ovdje moras govoriti kako drugi oce ili sta zelis da saznas ili trazis objasnjenje za nesto u sta nisi upucen.Zar je to grijeh.

Ali upravo draga Ruta iz tvojih postova citam prozivku,vidim postenje katolika nik Izrael,kako s respektom prilazi,vidim,nik Mali princ,takodje katolik,vidim njeznost nika Noemi,trud Dine,Krizostoma,Abrahama,Dizmin fer odnos,Danijela,Zigera,Tomassa,NoNika,Justina,i jos mnoge koji nisu nabrojani.Koristim priliku,pozdraviti sve iskrene krscane,znate nije lako,od jednog ateiste u sumi denominacija,pronaci Boga,za koga si do juce mislio da ga nema,a zivot te necemu drugome naucio,oprostite na iskrenosti.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Ruta je napisao/la:
Znaci Abrahame ocemo li prvo od zigu.Zig znaci otisak,ugraviran znak.Znaci nesto treba biti utisnuto ili ugravirano na nase celo ili desnicu i da niko nece moci kupovati ili prodavati.(Ot-13 16-17
Zig bi mogao biti mikrocip ili jedinstveni broj ili nesto slicno tome.Je li tako Abrahame pa da idemo dalje.

Čiji je to znak bez obzira na tehnologiju biometrijske indentifikacije.Zašto se on daje, utiskuje...itd?
Oni koji se poklanjaju Bogu ne žele se pokloniti Zvijeri...koji su to?
U Otkrivenju 13, 16 u boljem prijevodu razlikuju se oni kojima se utiskuje i koji sami sebi utiskuju-broj zvijeri - koji se može izračunati..
Bez obzira na tehniku i tehnologiju što je suština broja Zvijeri?
Koja je to sila- da li je to sila Malog roga ?
hvala , idemo dalje u analizu Otkrivenja 14,6-12
Ako će biti kažnjeni oni koji se poklanjaju Zvjeri - tko će to i kakao prosuditi u odnosu na čas suda?

more_horiz
Pa Abrahame ti znas da sve ide u pravcu globalizacije.Jedna vlada,jedna religija,jedan bankovni sistem i prema tome u takvom drustvu doce do djeljenja hriscanstva na one prave i one koji ne zele da se odreknu dobara na ovom svijetu.Jer jedinstveni broj koji ces imati on ce ti biti broj za zaposljavanje,broj za lijecenje,broj u banci i sve ovo ostalo i ja mislim da ce tada pravi hriscani zivjeti nesto slicno ilegali koje znamo da su postojale i obstale u mnogim drustvima.Nasuprot ziga imamo i Boziji pecat a to ne moze biti nista drugo nego Duh Sveti jer smo snjime i zapecaceni.Da li ti isto mislis>

more_horiz
Postoje samo dva žiga ili pečata u Pismu. Prvi put Bog je udario taj znak na Kajina. To je znak otpadništva. A opet u Pismu se koristi termin pečat Svetog Duha.

Dakle ono što je primio Kajin u početku to će veliki deo Hrišćanskog sveta na kraju. Znak na čelima je prihvatanje otkrivenja ili nauke koju zahteva zver. A desnica znači ulazak u zajedništvo sa njima.

Draga sestro Ruta, nemoj se prevariti i očekivati tehnološka žigosanja i slične stvari. Sotona nije tako glup, on će ljude prevariti i oni neće ni znati da imaju taj žig otpadništva na sebi. Kao što ni pečat Božiji što je Sveti Duh nije vidljiv drugim ljudima u bukvalnom smislu te reči da oni nose neki znak na čelu. Čelo siboliše glavu odnosno otkrivenje. Sveti Duh je u Pismu uvek vezan za otkrivenje Reči Božije, tako da je znak na čelu samo simbolika. Inače cela Knjiga Otkrivenja je pisana u simbolima.

A ljudi neće moći kupovati ni prodavati jer neki neće prihvatiti njihov sistem, pa tako biće van svega toga i zver će zasigurno tražiti kao i uvek njihovu krv.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Ruta je napisao/la:
Pa Abrahame ti znas da sve ide u pravcu globalizacije.Jedna vlada,jedna religija,jedan bankovni sistem i prema tome u takvom drustvu doce do djeljenja hriscanstva na one prave i one koji ne zele da se odreknu dobara na ovom svijetu.Jer jedinstveni broj koji ces imati on ce ti biti broj za zaposljavanje,broj za lijecenje,broj u banci i sve ovo ostalo i ja mislim da ce tada pravi hriscani zivjeti nesto slicno ilegali koje znamo da su postojale i obstale u mnogim drustvima.Nasuprot ziga imamo i Boziji pecat a to ne moze biti nista drugo nego Duh Sveti jer smo snjime i zapecaceni.Da li ti isto mislis>

Ovdje se radi o Božjem pečatu Suboti kojega se dobija Duhom po opravdanju vjerom.Duhom zapečaćeni neće prihvatiti svetkovati nedjelju - žig zvjeri..Subota označava Božju svojinu i ukazuje na Njegov autoritet..

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Brate Justine

Naravno da ću ti odgovoriti. Sa tom tvrdnjom o 1844 sam se sreo još pre nekoliko godina ranije. Razmišljao sam o tome, i onda proverio u poslanici Hebrejima šta Pavle uči na tu temu, jer je tamo najdetaljnije izložena Prvosveštenička služba Isusa Hrista.

Ono što je u senkama u Starom Zavetu bila služba PRVOSVEŠTENIKA, a njegova služba se razlikovala u JEDNOJ bitnoj stvari, a to je da je SAMO ON mogao ući iza zavese gde se nalazila Svetinja nad svetinjama. Kada bi starozavetni prvosveštenik tamo ušao, ušao bi sa krvlju životinja da se pokaže pred Božijim licem za ceo Izrael.

Kada je Isus bio podignut u Prvosvešteničku službu, a to je bilo već kada je Pavle pisao poslanicu Hebrejima, više nego očito, On-Isus je učinio isto što i starozavetni PRVOSVEŠTENIK, ali ne krvlju životinja već svojom sopstvenom. I kao što je starozavetni prvosveštenik ušao iz zavese Svetinje nad svetinjama tako je i Isus kada je postao sveštenik po redu Melhisedekovom. Dakle, Isus je Prvosveštenik zato što je ušao u Svetinju nad svetinjama, jer to je GLAVNA RAZLIKA IZMEĐU PRVOSVEŠTENIKA I OSTALOG SVEŠTENSTVA. SAMO PRVOSVEŠTENIK MOŽE UĆI U NAJSVETIJE MESTO, a to mu je i bila glavni deo njegove službe.

Kada Pavle piše o tome, u Hebrejima 6:19-20: on kaže:
"Ona nam je kao pouzdano i čvrsto sidro duše što ulazi u unutrašnjost iza zavjese,
kamo je kao preteča za nas ušao Isus postavši zauvijek Veliki svećenik po redu Melkisedekovu."

Ako to nije ulazak u najsvetije deo Nebeskog hrama onda sve to nema smisla, jer je to bila služba Prvosveštenika u S.Z., da uđe JEDINI u najsvetije mesto.

Eto brate Justine, to je ono što verujem da Pismo uči.
Kada se Milerovo učenje o Hristovom dolasku 1844 nije ispunilo, onda je to proglašeno ulaskom u najsvetije mesto. Ali Isus je već u vreme Pavla ušao u najsvetije mesto, jer je već tada postao Prvosveštenik, a prvosveštenik ponavljam krvlju ulazi u Svetinju nad svetinjama što je učinio i Isus u Nebeskoj Svetinji nad svetinjama, samo ne 1844 već još pre nego što je i napisana poslanica Hebrejima.

Rekao si mi da se od filozofa razlikuješ po tome da možeš prihvatiti ako je neko u pravu. EVO VELIKOG TESTA ZA TEBE.

Ali brate Justine, neću te smatrati ništa manjim i niti manje Hrišćaninom ako i ostaneš sa svojim uverenjima jer ti na to imaš pravo kao i svaki drugi čovek. Mi smo bića koja imaju pravo na izbor i slobodnu volju.

Bog te blagoslovio
Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]

S jedne strane do sličnih tumačenja dolazimo na osnovu lošijih prijevoda termina:
Hebrejima:
8,2 ton hagion
9,1 to te hagion
9,2
9,3 hagia hagonhagia
9,8 ton hagion
9,12 ta hagia
9,24 hagia
9,25 ta hagia
10,19 ton hagion
13,11 ta hagia

Isto tako zbunjuje i Pavlov razlog da je smjestio zlatni oltar u svetinju nad svetinjama u Hebrejima 9,3.4 u poredbi sa Levitskim zakonom 16,3
Pavle nije Kristu obijee službe spojio u jednu jer se i u Nebeskome originalu nalazi zavjesa koja je odvajala dva odjeljenja Svetinje - skinije prema grčkom - šatoru..
pozdrav
abraham

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply