dominik je napisao/la:Ruta je napisao/la:Po svim izgledima za sve je kriv Pavle i izgleda po necijim tvrdnjama da mu je nedostajalo Duha da nam sve jasno objasni.Tako je i za cistu i necistu hranu,tako je i za subotu i da ne nabrajam.Vazno je da danasnji teolozi imaju vise Duha.Jadan nas Pavle jedno misli a drugugacije pise.
Cini se da je tako...
Ne mogu shvatiti kako toliki današnji vjernici mogu razmišljati na ovakav način?
Sestro Ruta i brate Dominiče, mislite li vi da Pavlove poslanice trebamo DOSLOVNO tumačiti? Ako da, tada je Pavao 100 puta izrekao najveće nebuloze i kontradikcije.
Toliko što se tiče "jasnoće" Pavlovog izlaganja... (Posebno ovo važi za poslanicu Rimljanima.)
Ako mislite da vi bolje možete razumjeti Pavolve poslanice od onih vjernih Božjih ljudi koji su desetljeća svoga života posvetili tome da s puno molitve i obrazovanja, pokušaju razumjeti KOME, KADA i ZAŠTO je Pavao pisao poslanice i na temelju toga shvatiti zašto je pisao upravo na takav način i zašto je rekao to što je rekao, tada se zapitajte ima li u vama kršćanskog duha?
Pozivam vas sve zajedno, da se ponizimo pred Božjom Riječi, umjesto što prkosimo našemu Bogu, tvrdeći da odlično razumijemo sve što je Pavao htio reći!!!!!!!!! Svi ćemo jednog dana dati pred Bogom račun za svoju bahatost.
Što se mene i mog tumačenja tiče, meni ranije, dok još nisam dovoljno proučio ove stvari, nije bilo ni na kraj pameti da idem okolo tvrditi da ja razumijem poslanicu Rimljanima! Pitam se na temelju čega netko ima obraza tvrditi da razumije poslanice, ako ih je samo pročitao u Bibliji?
Pitajte neku staru, vjernu bakicu, punu Duha Svetoga, kako bi objasnila kontradikciju koja postoji između redaka Efežanima 2:15 (zakon se ukida) i Rimljanima 3:31 (zakon se utvrđuje), pa me baš zanima hoće li vam ona to znati objasniti... Ili kontradikciju između Rimljanima 3:28 (zakon je nepotreban) i 1. Korinćanima 7:19 (zakon je potreban)!
KAKO BISTE VI OVO OBJASNILI? Mislite li da je to samo tako jednostavno za shvatiti? Pavao je bio vrlo, vrlo učen i mudar čovjek, koji je svoje misli iznosio na fantastičan način! Njegova teologija nema "rupe", ako ga se shvati. Razumijete li vi Pavla? Ja ga ne razumijem baš najbolje. Ali postoje ljudi koji su svoje živote posvetili tome, da razumiju Pavla. Mnogi od njih su bili vjerni Božji ljudi, vođeni Duhom Svetim! Hoćemo li reći da smo mi od njih pametniji po ovom pitanju??
Molim da prestanemo pisati ovakve postove na ovom forumu, braćo i da se ponizimo pred Božjom Riječju!