Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Sto su rekli veliki ljudi o Bogu

power_settings_newLogin to reply
+8
Totus Tuus
Euro
??????
Trešnja
Djuro Djuric
Spart
Mali princ
Blue
12 posters

descriptionSto su rekli veliki ljudi o Bogu - Page 4 EmptyRe: Sto su rekli veliki ljudi o Bogu

more_horiz
Ja govorim o katoličkoj crkvi jer o njoj jedinoj nešto znam.U Isusovo vrijeme nije bilo npr. kloniranja i svih drugih tehnoloških dostignuća pa on o njima nije mogao suditi.Crkva(ajmo reć katolička) samo pretpotstavlja što bi on o tome mislio.Izvrstan primjer je oblik zemlje:ako sam u krivu ispravite me,ali mislim da Isus nigdje nije izričito rekao:zemlja je ravna,pa ipak se ljude spaljivalo zbog tvrdnji da je zemlja okrugla.

descriptionSto su rekli veliki ljudi o Bogu - Page 4 EmptyRe: Sto su rekli veliki ljudi o Bogu

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Djuro Djuric je napisao/la:
Ja govorim o katoličkoj crkvi jer o njoj jedinoj nešto znam.U Isusovo vrijeme nije bilo npr. kloniranja i svih drugih tehnoloških dostignuća pa on o njima nije mogao suditi.Crkva(ajmo reć katolička) samo pretpotstavlja što bi on o tome mislio.Izvrstan primjer je oblik zemlje:ako sam u krivu ispravite me,ali mislim da Isus nigdje nije izričito rekao:zemlja je ravna,pa ipak se ljude spaljivalo zbog tvrdnji da je zemlja okrugla.

Ali u Bibliji stoji da je zemlja okrugla...parafraziram redak koji kaze on ...On sjedi nad krugom zemaljskim...znaci nepoznavanje stvari moze dovesti do velikih zabluda i mnogih stradanja.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Oprosti Dina, ali po Biblijskoj kozmologiji je zemlja ravna i stoji na stupovima ("Čvrsto učvrsti stupove njene"), vode su ispod i poviše, točno postoji slika zemlja kako je zamišljo Izraelac. Krug zemaljski se ne odnosi na zemlju nego na ono poviše. Tu je svod sa rupicama kroz koje pada kiša, nebesa, vode nad nebesima, gore Bog u zboru bogova i sl.(totalno sam izletio s teme)

P.S. neželim vas sablaznit :)

Ako koga zanima, mogu mu dat točne Biblijske izvore, ali sad nemam vremena za tražit.

more_horiz
"Postoji Cilj tj. Bog, ali ne postoji Put. Ono što ljudi obično nazivaju Putem ka Bogu je zapravo najobičnije oklijevanje" - Franz Kafka

more_horiz
Euro je napisao/la:
"Postoji Cilj tj. Bog, ali ne postoji Put. Ono što ljudi obično nazivaju Putem ka Bogu je zapravo najobičnije oklijevanje" - Franz Kafka

Dragi Euro - ovdje imamo jednu knjigu o putu prema Kristu:

Sto su rekli veliki ljudi o Bogu - Page 4 Pdf_icona
Ellen G. White: PUT KRISTU

Ellen G. White: ISUSOVE USPOREDBE

Ellen G. White: DJELA APOSTOLSKA (I dio)

Ellen G. White: DJELA APOSTOLSKA (II dio)

I da se raduješ na putu:
Poslušaj: JERUSALEM, JERUSALEM

more_horiz
Evo svima da se radujemo:
JESU, FOR THE BEACON-LIGHT
JESU, GENTLEST SAVIOR
JESU, GRANT ME THIS, I PRAY
JESU HAIL! O GOD MOST HOLY
JESU, JESU
JESU, JOY OF MAN’S DESIRING
JESU, LORD OF LIFE AND GLORY
JESU, MEEK AND LOWLY
JESU, MY SAVIOR, BROTHER, FRIEND
JESU! NAME ALL NAMES ABOVE
JESU, OUR HOPE, OUR HEART’S DESIRE
JESU, OUR LENTEN FAST OF THEE
JESU! SPEAK TO ME IN LOVE
JESU, THE FATHER’S ONLY SON
JESU! THE VERY THOUGHT IS SWEET
JESU, THE VIRGINS’ CROWN
JESU, THE WORLD’S REDEEMING LORD
JESU, THY MERCIES ARE UNTOLD
JESUS A CHILD HIS WORK BEGUN
JESUS ALL THE WAY
JESUS, AND SHALL IT EVER BE
JESUS AROSE!
JESUS BIDS US SHINE
JESUS, HEAR ME
JESUS, BLESSED JESUS
JESUS, BRIGHTNESS OF THE FATHER
JESUS CALLS US
JESUS CAME DOWN MY RANSOM TO BE
Jesus Came into My Heart One Day
JESUS CAME, THE HEAVENS ADORING
Jesus Came to Earth by a Lowly Birth
JESUS CHRIST IS RISEN TODAY
JESUS CHRIST, MY SURE DEFENSE
JESUS CHRIST, OUR BLESSÈD SAVIOR
Jesus Comes, He Comes in Glory
Jesus Comes with Power to Gladden
JESUS! DEAR NAME, HOW SWEET IT SOUNDS!
JESUS, FAITHFUL TO HIS WORD
Jesus Found Me When Afar I Wandered
JESUS, FRIEND OF LITTLE CHILDREN
JESUS, FRIEND OF SINNERS
JESUS, FROM WHOM ALL BLESSINGS FLOW
JESUS, FULL OF ALL COMPASSION
JESUS, FULL OF LOVE DIVINE
JESUS, GOOD ABOVE ALL OTHER
JESUS, GRANT THAT BALM AND HEALING
Jesus Has a Table Spread
JESUS HAS LIFTED ME
Jesus Has Loved Me—Wonderful Savior!
JESUS, HELP ME
JESUS, HIGH IN GLORY
JESUS, HOLY, UNDEFILED
Jesus, I Am Coming Home Today
JESUS, I AM RESTING, RESTING
JESUS, I COME
JESUS, I LIVE TO THEE
JESUS, I LOVE THY CHARMING NAME
JESUS, I MY CROSS HAVE TAKEN
JESUS I WILL NEVER LEAVE
JESUS, I WILL PONDER NOW
JESUS, I WILL TRUST THEE
JESUS, I’LL GO THROUGH WITH THEE
JESUS, IMMORTAL KING, ARISE
JESUS, IN SICKNESS AND PAIN
JESUS, IN THEE OUR EYES BEHOLD
JESUS, IN THY DYING WOES
JESUS INVITES HIS SAINTS
JESUS IS ALL THE WORLD TO ME
Jesus Is Calling! Forth to the Fray
JESUS IS COMING
JESUS IS COMING AGAIN
Jesus Is Coming to Earth Again
JESUS IS GOD!
JESUS IS MINE
JESUS IS MY BEST OF FRIENDS
----------
abraham

more_horiz
abraham je napisao/la:

Euro je napisao/la:

Dragi Euro - ovdje imamo jednu knjigu o putu prema Kristu.

Hvala ti Abrahame, no mislim da si me potpuno pogrešno shvatio.
Ja sam spašen i kršten Duhom Svetim. Time je moj duh postao novo stvorenje u Isusu Kristu. A budući da sam dio Tijela Kristovog nema nikakvog puta prema Kristu, jer je on u meni i ja u njemu. Ne znam da li te to zanima, ali to je učenje pentekostalne crkve u koju idem.

U tom smislu je nastala i ova misao Franza Kafke. Ako si u Bogu i Bog u tebi, kako se uopće može onda govoriti o putu prema Bogu? On je tu u nama. Predajmo mu se. Sve ostalo je oklijevanje !

pozdrav

Euro

more_horiz
Ali, mi čekamo Novi svijet, Novu Zemlju da bismo bili fizički u vječnosti, dakle ostaje nam jedan dio puta ka drvetu Života.
No, radujem se da si u Pentekosnoj crkvi dio tijela i da druge upučuješ na put Kristu.Ipak smo za sada fizički pod raspadnućem i smrtnoga tijela..Proči će ovo što se raspada i umire..i doći će fizička prisutnost života vječnog tako da iz ovog latentnog jedinstva sa Kristom prelazimo Njegovim dolaskom u stvarnost u kojoj neće više biti bolesti ni smrti..
Održi se u jedinstvu sa Isusom, Bogom i Duhom Svetim..
Tvoj abraham
ova je prva za Tebe ali i one druge i za druge koji još nisu u Kristu:
Za Eura - Galaćanima 2,20:
CHRIST LIVETH IN ME

CHRIST, OF ALL MY HOPES THE GROUND
CHRIST OF THE UPWARD WAY
Christ, Our Mighty Captain
Christ Our Redeemer Died on the Cross
CHRIST RECEIVETH SINFUL MEN
CHRIST RETURNETH
CHRIST SHALL BE KING
CHRIST SHALL HAVE DOMINION
CHRIST, THAT EVER REIGNETH
CHRIST, THE FAIR GLORY OF THE HOLY ANGELS
CHRIST, THE LIFE OF ALL THE LIVING
CHRIST THE LORD IS KING
CHRIST THE LORD IS RISEN AGAIN
CHRIST, THE LORD, IS RISEN TODAY (Crosby)
CHRIST THE LORD IS RISEN TODAY (Lyra)
CHRIST THE LORD IS RISEN TODAY (Leeson)
Christ the Savior Came from Heaven’s Glory
CHRIST, WHO ONCE AMONG US
CHRIST, WHOSE GLORY FILLS THE SKIES
CHRIST WILL GATHER IN HIS OWN
Christ Will Me His Aid Afford

more_horiz
Sto su rekli veliki ljudi o Bogu - Page 4 Ecce%20Homo,%20by%20Albrecht%20Durer%20(1471-1528)

more_horiz
Abrahame, neka živi nada, vjera i ljubav.

pozdrav

Euro

more_horiz
Totus Tuus je napisao/la:
Oprosti Dina, ali po Biblijskoj kozmologiji je zemlja ravna i stoji na stupovima ("Čvrsto učvrsti stupove njene"), vode su ispod i poviše, točno postoji slika zemlja kako je zamišljo Izraelac. Krug zemaljski se ne odnosi na zemlju nego na ono poviše. Tu je svod sa rupicama kroz koje pada kiša, nebesa, vode nad nebesima, gore Bog u zboru bogova i sl.(totalno sam izletio s teme)

Kad si ti izletio s teme i ja ću, pa nek mi oproste moderatori.
Točno si kazao glede kozmologije. Dodajem, samo: istina je da je biblijski pisac preuzeo ruho ili okvir (akadsko, sumeransko, babilonsku kozmologiju) a kroz to nam objavio istinu o Bogu, pravom i jednom.Okolni narodi su nagađali, špekulirali o Bogu a Hebrej-Izraelac-Židov je iskusio, doživio Boga. Nisu biblijski pisci imali znanstvenihh pretenzija, već duhovnih, teoloških. Biblija nije prvenstveno znanstvena knjiga, već knjiga koji govori o spasenju. Ona je napisana da nam saopći kako se izmiriti s Bogom, kako hoditi s Bogom. Ona nije knjiga znanstvenih pokusa.

Božji blagoslov iz Paradisa.
Smjerno u Kristu brat Ćubela.sunny
P.S.
"Ako nema Boga sve je dopušteno" (Dostojevski).

more_horiz
<blockquote>
evo jedan citat od abrahama lincolna za đuru (kojeg koliko vidim već dugo nema): "That I am not a
member of any Christian Church, is true; but I have never denied the
truth of the Scriptures; and I have never spoken with intentional
disrespect of religion in general, or of any denomination of Christians
in particular."</blockquote>

more_horiz
Bravo Ćubela, potpisujem sve osim tvrdnje da mudraci okolnih naroda nisu imali iskustvo Boga. Moguće je, zašto ne?

more_horiz
Prorocanstva iz knjige Danijela i knjige Jovanovog Otkrivenja objavljuju vreme kraja, ona takodje objavljuju da ce u vreme posletka ponovo biti otkrivene, u prvobitnoj slavi, evandjeoske istine, koje su vekovima bile zaboravljene. Delici istine, koje su bezbozne ruke razbacale, bice opet skupljeni, hram istine, bice opet sazidan da bi verni obozavaoci mogli da se klanjaju Bogu u Duhu i Istini!

Isak Newton

more_horiz
Pa ljudi moji svaka rijec o Bogu iskrivljuje Boga.zato kad vi pokusate svojim smijesnim razumom govoriti o njemu vi njega vrijedate pa makar rekli da je svemoguc,savrsen,itd.jer ni ja ni vi neznamo sto je to savrseno.kad bi ja mogao dokuciti njegovu velicinu on za mene nebi bio Bog.glupe rasprave koje ne vode nicemu

more_horiz
U tom smislu je nastala i ova misao Franza Kafke.

ne obaziruci se na raspravu, ali mislis li ti da je Kafka netko u koga se trebamo ugledati? Shocked

more_horiz
dominik je napisao/la:
U tom smislu je nastala i ova misao Franza Kafke.

ne obaziruci se na raspravu, ali mislis li ti da je Kafka netko u koga se trebamo ugledati? Shocked

Dominik,

Ovdje je citiran i jedan Friedrich Nietsche. Trebamo li se i u njega ugledati?

Bit ću i malo provokativan - ljudi na ovom Forumu govore o Bogu!
Trebamo li se ugledati i u članove ovog Foruma kada iznose svoja mišljenja o Bogu? Vjerojatno ne, jer oni nisu "veliki ljudi"!

more_horiz
Nisam shvatio sto si zelio reci....

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply