Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Sto su rekli veliki ljudi o Bogu

power_settings_newLogin to reply
+8
Totus Tuus
Euro
??????
Trešnja
Djuro Djuric
Spart
Mali princ
Blue
12 posters

descriptionSto su rekli veliki ljudi o Bogu - Page 3 EmptyRe: Sto su rekli veliki ljudi o Bogu

more_horiz
Pa kažeš da je ateistički um demoniziran,ja sam ateist,znači moj um je demoniziran.I ne obraćam se osobno tvom poimanju svijeta,samo kažem da očito ne razumiješ ništa izvan njega,na osnovi argumenta da trpaš nekakve sotoniste u isti koš sa mnom.

descriptionSto su rekli veliki ljudi o Bogu - Page 3 EmptyRe: Sto su rekli veliki ljudi o Bogu

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Djuro Djuric je napisao/la:
Pa kažeš da je ateistički um demoniziran,ja sam ateist,znači moj um je demoniziran.I ne obraćam se osobno tvom poimanju svijeta,samo kažem da očito ne razumiješ ništa izvan njega,na osnovi argumenta da trpaš nekakve sotoniste u isti koš sa mnom.

No, dobro bumo vidjeli,ali nemoj,govoriti,o razumjevanju drugih,jer nisi ako su ti godine na niku tocne,puno toga jos naucio,polako bit ce vremena.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Godine jesu točne.A šta ja to još moram naučit?Ja se barem,za razliku od vas,uvijek trudim shvatiti mišljenje drugog,čak i ako se s njim ne slažem.

more_horiz
Evo reko sam za svakog vjernika 5 onih koji to nisu bili:
Nietzche,Weinberg,Shaw,Pascal,Lincoln,Jefferson,Mencken,
Russell,Voltaire,Hugo...

pale affraid
lincoln je provodio noći u molitvi. kome?

more_horiz
Ja tu mislim na Abrahama Lincolna,on definitivno nije bio vjernik.

more_horiz
Ja tu mislim na Abrahama Lincolna,on definitivno nije bio vjernik.

abraham lincoln, 16. predsjednik je noći prije bitke u građanskom ratu provodio u molitvi
evo nešto citata na engleskom:
"God must love the common man, he made so many of them."
"Sir, my concern is not whether God is on our side; my greatest concern is to be on God's side, for God is always right."
"Surely God would not have created such a being as man, with an ability to grasp the infinite, to exist only for a day! No, no, man was made for immortality."
svi citati potječu od abrahama lincolna

more_horiz
A evo ih još malo:
"The Bible is not my book, and Christianity is not my religion. I could never give assent to the long, complicated statements of Christian dogma."

"When I do good, I feel good; when I do bad, I feel bad. That’s my religion."

Isto Abraham Lincoln.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Godine jesu točne.A šta ja to još moram naučit?Ja se barem,za razliku od vas,uvijek trudim shvatiti mišljenje drugog,čak i ako se s njim ne slažem.

A tko je rekao da se mi ne trudimo tebe shvatiti,pa da je drugacije ne bi uopce isli u dijalog,naravno da moras mnogo toga nauciti,jer pametan covijek uvijek uci,a onaj drugi uvijek sve zna bez ucenja,znaci,zivot,je najveca uciteljica,kaj,zar to nisu rekli filozofi???</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Jesu i u pravu su,i naravno da se cijeli život uči,ali ja sam samo pitao što on to zna,a ja još moram naučiti.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Jesu i u pravu su,i naravno da se cijeli život uči,ali ja sam samo pitao što on to zna,a ja još moram naučiti.

Znam da nista neznam.</BLOCKQUOTE>

more_horiz

e pa đuro, točno to i ja mislim, a i dalje vjerujem u Boga. znam inače za te citate, i baš sam mislio kako ćeš ih baciti to stari

more_horiz
Ajde dobro,ako ti tako kažeš,moguće da je i Lincoln bio vjernik.Ali imam ja njih još u rezervi koliko hoćeš

more_horiz
Ajde dobro,ako ti tako kažeš,moguće da je i Lincoln bio vjernik.Ali imam ja njih još u rezervi koliko hoćeš

pa nitko ne osporava da su veliki ljudi bili i ateisti, daleko od toga. ali zapravo možda više agnostici. no volio bih da navedeš još nekoliko žestokih ateista.
voltaire je npr tvorac one poznate "ako Bog ne postoji, trebalo bi ga izmisliti", mislim da ovdje nije pristutan neki veliki ateizam

more_horiz
E izgleda da ti znas sve moguce izreke:D .Ali Voltaire je i rekao:"Svaki osjetljiv,svaki častan čovjek,mora gledati na kršćansku sektu s užasom" i "Kršćanstvo je najapsurdnija,najsmiješnija i najkrvavija religija koja je ikad zarazila svijet".Mislim da tu ipak jest izražen teški ateizam.
Evo ti još ateista,čak i onih koje sam već spomenuo:
Gates,Weinburg,Washburn,Shaw,Nietzche,Pascal,Mencken,Hugo,Potter,Voltaire,
Adams,Asimov,Barker,Bierce,Clarke,Twain(Clemens),Coleridge,Darrow,Darwin,Edison,Einstein,Emerson....

more_horiz
E izgleda da ti znas sve moguce izreke:D .Ali Voltaire je i rekao:"Svaki osjetljiv,svaki častan čovjek,mora gledati na kršćansku sektu s užasom" i "Kršćanstvo je najapsurdnija,najsmiješnija i najkrvavija religija koja je ikad zarazila svijet".Mislim da tu ipak jest izražen teški ateizam.
Evo ti još ateista,čak i onih koje sam već spomenuo:
Gates,Weinburg,Washburn,Shaw,Nietzche,Pascal,Mencken,Hugo,Potter,Voltaire,
Adams,Asimov,Barker,Bierce,Clarke,Twain(Clemens),Coleridge,Darrow,Darwin,Edison,Einstein,Emerson....

gle, nimalo ne zamjeram voltaireu što je to rekao, jer rekao je veliku veliku istinu. ali opet, ako je čovjek razočaran u jedno takvo odvratno perverzno kršćanstvo ne znači da ne vjeruje u postojanje pravog Boga čija je slika pošteno iskrivljena kroz stoljeća i stoljeća neprekinute apostolske tradicije. morat ću se pozabaviti malo biografijama i citatima ovih ljudi koje si naveo pa da mogu dati "pametan" zaključak

more_horiz
Pa kao što sam rekao,nemam ja ništa protiv Isusa,čak ni protiv boga,ali imam protiv crkve i onoga što je ona učinila od Isusovog nauka.Današnje kršćanstvo se temelji na pretpostavkama što bi Isus mislio o temi i zato je crkva politička organizacija.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Pa kao što sam rekao,nemam ja ništa protiv Isusa,čak ni protiv boga,ali imam protiv crkve i onoga što je ona učinila od Isusovog nauka.Današnje kršćanstvo se temelji na pretpostavkama što bi Isus mislio o temi i zato je crkva politička organizacija.

E sad Djuro,necemo ovdje stati,jedan dio ovoga je tocan,reci na koju se crkvu ovo odnosi,kojim dokumentima mozes ovo dokazati,i kojom povijesti crkve.Postoji crkva koja ima autenticnu nauku krscanstva,pogledaj na adresu www.svetloistine.com www.adventisti.hr ovdje mozes dobiti i jedan dio povijesti krscanstva,ova crkva ima znanstvene institucije,kao LomaLinda Univerzitet i jos mnoge druge.Ne mozes imati apriorni ateizam,niti apriornu religiju,vec osvjedocenje istine.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Ja se apsolutno slažem s Voltaireom, jer znam kakvo je on kršćanstvo oko sebe tada vidio. I danas mnogi kršćani navode ljude na gađenje prema kršćanstvu, ali tada je to bilo još izraženije, i da kažem ovako - loše kršćanstvo je imalo monopol. Danas su kršćani shvatili koliko su bili u krivu u prošlosti, pa postoji i ona druga, Isusu bliža strana kršćanstva. Jasno, to je samo moje skromno odlutalo hinduističko mišljenje. Smile

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply