Pa kažeš da je ateistički um demoniziran,ja sam ateist,znači moj um je demoniziran.I ne obraćam se osobno tvom poimanju svijeta,samo kažem da očito ne razumiješ ništa izvan njega,na osnovi argumenta da trpaš nekakve sotoniste u isti koš sa mnom.
Djuro Djuric je napisao/la:Pa kažeš da je ateistički um demoniziran,ja sam ateist,znači moj um je demoniziran.I ne obraćam se osobno tvom poimanju svijeta,samo kažem da očito ne razumiješ ništa izvan njega,na osnovi argumenta da trpaš nekakve sotoniste u isti koš sa mnom.
Djuro Djuric je napisao/la:Evo reko sam za svakog vjernika 5 onih koji to nisu bili:
Nietzche,Weinberg,Shaw,Pascal,Lincoln,Jefferson,Mencken,
Russell,Voltaire,Hugo...
Djuro Djuric je napisao/la:Ja tu mislim na Abrahama Lincolna,on definitivno nije bio vjernik.
Djuro Djuric je napisao/la:Godine jesu točne.A šta ja to još moram naučit?Ja se barem,za razliku od vas,uvijek trudim shvatiti mišljenje drugog,čak i ako se s njim ne slažem.
Djuro Djuric je napisao/la:Jesu i u pravu su,i naravno da se cijeli život uči,ali ja sam samo pitao što on to zna,a ja još moram naučiti.
Djuro Djuric je napisao/la:
Djuro Djuric je napisao/la:Ajde dobro,ako ti tako kažeš,moguće da je i Lincoln bio vjernik.Ali imam ja njih još u rezervi koliko hoćeš
Djuro Djuric je napisao/la:E izgleda da ti znas sve moguce izreke:D .Ali Voltaire je i rekao:"Svaki osjetljiv,svaki častan čovjek,mora gledati na kršćansku sektu s užasom" i "Kršćanstvo je najapsurdnija,najsmiješnija i najkrvavija religija koja je ikad zarazila svijet".Mislim da tu ipak jest izražen teški ateizam.
Evo ti još ateista,čak i onih koje sam već spomenuo:
Gates,Weinburg,Washburn,Shaw,Nietzche,Pascal,Mencken,Hugo,Potter,Voltaire,
Adams,Asimov,Barker,Bierce,Clarke,Twain(Clemens),Coleridge,Darrow,Darwin,Edison,Einstein,Emerson....
Djuro Djuric je napisao/la:Pa kao što sam rekao,nemam ja ništa protiv Isusa,čak ni protiv boga,ali imam protiv crkve i onoga što je ona učinila od Isusovog nauka.Današnje kršćanstvo se temelji na pretpostavkama što bi Isus mislio o temi i zato je crkva politička organizacija.
|
|