Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Sto su rekli veliki ljudi o Bogu

power_settings_newLogin to reply
+8
Totus Tuus
Euro
??????
Trešnja
Djuro Djuric
Spart
Mali princ
Blue
12 posters

descriptionSto su rekli veliki ljudi o Bogu EmptySto su rekli veliki ljudi o Bogu

more_horiz
I veliki ljudi su imali potrebu za Bogom,idemo ovdje pisati sto su rekli o tome.
E.Kant /1724-1804/
,,Bog mora postojati,jer bez Njega se ne bi moglo razumjeti ni otkud je materija,ni otkud zakonitosti u njoj.''

descriptionSto su rekli veliki ljudi o Bogu EmptyRe: Sto su rekli veliki ljudi o Bogu

more_horiz
"Ako je u nebu zabranjeno smijati se, ja onda ne želim ići tamo." Martin Luther

descriptionSto su rekli veliki ljudi o Bogu EmptyRe: Sto su rekli veliki ljudi o Bogu

more_horiz
,,Boga je tesko spoznati,ali to ne znaci da ga nema,vec je to znak Njegovog velicanstva,a nase slabosti.Bog je kao cista voda koju bi htjeli popiti,a ne mozete cistu vodu naliti u prljav sud,pa onda suditi o njenoj cistoci.''
Tolstoj

more_horiz
"Primijetit ćete da je u svim prepirkama među Kršćanima otkako postoji Crkva, Rim uvijek davao prednost onoj doktrini koja je najviše podjarmila čovjekov um i poništila razum."
[Voltaire]

"Ja vjerujem u Spinozinog Boga koji se otkriva u harmoniji svega postojećeg, a ne u Boga koji se bavi sudbinom i aktivnostima ljudskih bića."
[A. Einstein (1929 -- Einsteinove arhive 33-272)]

more_horiz
''Ne,ja ne vjerujem da Bog postoji.No, ja znam da On postoji.I to mi je jedino znanje sto ima neku vrjednost,od svog mog znanja.''
A.Einstein

more_horiz
"Mudar čovjek u oluji Bogu se moli, ne za izbavljenje iz opasnosti već za izbavljenje od straha. Oluja iznutra je ta koja ga ugrožava a ne oluja izvana."

Ralph Waldo Emerson

more_horiz
''Nemoguce je, samo razumom shvatiti sto je Bog, i sto je dusa u covjeku,isto tako ,tesko je zamisliti da Boga nema i da nema duse u covjeku.''
Paskal

more_horiz
"Ljubav prema Bogu i ljubav prema bližnjemu dva su krila istih vrata koja se otvaraju i zatvaraju samo zajedno."

Soren Kierkegaard

more_horiz
Religija je uvreda ljudskom dostojanstvu.S njom ili bez nje,imate dobre ljude koji čine dobre stvari i loše ljude koji čine loše stvari,ali da bi dobri ljudi činili loše stvari,potrebna je religija.

Steven Weinberg

more_horiz
Ja sam protiv religije jer nas uči da budemo zadovoljni s nerazumijevanjem svijeta.

Richard Dawkins

more_horiz
U 1700 godina kršćanska sekta nije učinila ništa drugo nego povrijeđivala.

Voltaire

more_horiz
Religija je gledana od običnih ljudi kao istina,od mudrih kao laž,a od vladara kao korisno sredstvo.

Seneca

more_horiz
Religija je nemogućnost ljudskog uma da se nosi sa pojavama koje ne može razumjeti.

Karl Marx

more_horiz
Prvi preduvjet za ljudsku sreću je ukidanje religije.

Karl Marx

more_horiz
Nisam neki veliki čovjek ali o Bogu mogu reći ovo:

Dobar nebeski Otac koji nas beskrajno voli.
cheers

more_horiz
Trešnja je napisao/la:
Nisam neki veliki čovjek ali o Bogu mogu reći ovo:

Dobar nebeski Otac koji nas beskrajno voli.
cheers

Ako misliš da on postoji onda definitivno nisi veliki čovjek,bar ne intelektualno.

more_horiz
Kada fašizam dođe u Ameriku biti će umotan u zastavu i nosit će križ.

Sinclair Lewis

more_horiz
"Bog je mrtav!"
znate tko je to rekao...Twisted Evil

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply