zato jer to nije Božji način, drugo je ograničavati Boga u onome što JE Njegov način, a drugo je da On radi nešto oko čega ne postoji ništa u Njegovoj Riječi...
dragomir je napisao/la:dao sam ti link svjedočanstva na hrvatskom kako je sve počelo.Ok, imate li nesto jako zanimljivo sto je vas najvise dojmilo pa prekpirajte ovde da procitam. Moze?
Daniel je napisao/la:Naravno da je bitna, ali samo ti ukazujem na moje argumente. Moj argument je, kao što sam već i napisao, da je Bog u svome Sinu nam rekao sve što je imao za reći, jer izvan Isusa nema neke nove objave.Totus Tuus je napisao/la:nemoj prijatelju sada se izvlačiti, molim te...znaš ti dobro što sam mislio...a iskrenost je vrlo bitna kod vjernika..Daniel je napisao/la:Zar ti tvrdiš da time što vjerujem da je Bog u osobi Isusa Krista dao puninu objave ograničavam Boga?zašto ograničavaš Boga?
Daniel je napisao/la:Ja vjerujem da ne upoznajemo Isusa samo po Evanđeljima nego po svim knjigama Pisma, i da nam, na primjer, opis djelovanja prve Crkve (iz Djela) jednako govori o Isusu kao i konkretno neki primjer iz njegovog života (iz Evanđelja). To je sve objava. Ova proroštva od poslije koja možda Bog dava nekima po karizmi proroštva mogu bit i lijepa i poticajna, ali ih treba provjeravati po Pismu. Ako govore nešto što nema u Bibliji, lažna su. To i Pavao govori kad kaže da ako bi nam netko rekao nešto drugačije od Evanđelja koje je on navijestio, pa bio on i anđeo, da mu ne vjerujemo.ali onda NISU bile potrebne ni Poslanice niti Otkrivenje...kako to ne razumiješ...sve je rečeno za spasenje u Evanđeljima, ali Bog koristi razne ljude kako bi ne samo Evanđelje razjasnio nego nam objavio i opomene, naredbe, zapovjedi i proročanstva kroz druge ljude...nemoj zatvrati Boga u kutiju jer onda radiš od Boga nekog zamišljenog u svojoj glavi i to može biti opasno....
Totus Tuus je napisao/la:pa nitko te ne obvezuje da vjeruješ u Evanđelje i u Boga...i naravno da možeš imat odnos s Bogom i bez toga da povjeruješ bilo kojem proroku, ali u Bibliji je ZAPOVJEĐENO narodu Božjem da MORAJU slušati proroke koji dolaze od Boga...Takva proroštva, po mom mišljenju, spadaju pod privatnu objavu, i nikoga ne obvezuju da vjeruje u njih. Ti možeš imat odnos s Bogom i bez da povjeruješ tom "proroku" i spasit se. Ako ta osoba tvrdi drugačije (koja ima proroštva), onda je on sam antikrist koji se spominje u Evanđelju.
Totus Tuus je napisao/la:Takva proroštva, po mom mišljenju, spadaju pod privatnu objavu, i nikoga ne obvezuju da vjeruje u njih. Ti možeš imat odnos s Bogom i bez da povjeruješ tom "proroku" i spasit se. Ako ta osoba tvrdi drugačije (koja ima proroštva), onda je on sam antikrist koji se spominje u Evanđelju.
|
|