Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Najnovije vijesti o posljednjem vremenu

power_settings_newLogin to reply
+20
NJEGOVA
Euro
aleksa1962
Djuro Djuric
Bhakti
vivi
Totus Tuus
Justin
dominik
No Nick
Češljugar
jurky
Darko
Spart
hrvoje hrki
braslav
kainos
Mali princ
Izrail
Daniel
24 posters

descriptionNajnovije vijesti o posljednjem vremenu EmptyNajnovije vijesti o posljednjem vremenu

more_horiz
62:1 Sionu za ljubav neću šutjeti, Jeruzalema radi neću mirovati dok
pravda njegova ne zasine k'o svjetlost, dok njegovo spasenje ne plane
k'o zublja.
62:2 I puci će vidjet' tvoju pravednost, i tvoju slavu svi kraljevi; prozvat će te novim imenom što će ga odrediti usta Jahvina.
62:3 U Jahvinoj ćeš ruci biti kruna divna i kraljevski vijenac na dlanu Boga svog.
62:4 Neće te više zvati Ostavljenom ni zemlju tvoju Opustošenom, nego
će te zvati Moja milina, a zemlju tvoju Udata, jer ti si milje Jahvino
i zemlja će tvoja imat' supruga.
62:5 Kao što se mladić ženi djevicom, tvoj će se graditelj tobom
oženiti; i kao što se ženik raduje nevjesti, tvoj će se Bog tebi
radovati.
62:6 Na zidine tvoje, Jeruzaleme, stražare sam postavio: ni danju ni
noću ne smiju zašutjeti. O, vi koji podsjećate Jahvu, vama nema počinka!

62:7 I ne dajte mu mira dok ne obnovi Jeruzalem, dok ga opet slavom na zemlji ne učini.
62:8 Zakle se Gospod desnicom i mišicom svojom snažnom: "Neću više dati
žita tvoga za hranu neprijateljima. Neće više tuđinci piti tvoga vina o
kojem si teško radio.
62:9 Neka ga jedu oni koji su ga želi i neka hvale Jahvu, neka ga piju oni što su ga trgali u predvorju mojega Svetišta!"
62:10 Prođite, prođite kroz vrata, poravnajte put narodu! Nasipajte,
nasipajte cestu, uklonite s nje kamenje. Podignite stijeg narodima!

62:11 Evo, Jahve oglasuje do nakraj zemlje: "Recite kćeri sionskoj:
Evo, dolazi tvoj spasitelj. Evo, s njim naplata njegova i njegova
nagrada ispred njega!
62:12 Oni će se zvati 'Sveti narod', 'Otkupljenici Jahvini'. A tebe će zvati 'Traženi' - 'Grad neostavljeni'."

evo s ovim stihovima Izaije postam novu temu gdje možemo staviti
najnovije vijesti što se tiču posljednih vremena...nadam se da ćete se
složiti s ovim...Smile

descriptionNajnovije vijesti o posljednjem vremenu EmptyRe: Najnovije vijesti o posljednjem vremenu

more_horiz
http://news.yahoo.com/s/ap/20070122/ap_on_re_mi_ea/iran_us

http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2007,1,22,sad_rusija,59412.jl

descriptionNajnovije vijesti o posljednjem vremenu EmptyRe: Najnovije vijesti o posljednjem vremenu

more_horiz
Sav sam se inkontiniral od straha.
Jel se vi međusobno uvijek ovako plašite?

more_horiz
Evo mog komentara:
https://www.youtube.com/watch?v=Rifb3HpZQVM

more_horiz
ako ti se ne sviđa tema, molim te da ne postaš jer sarkazam i cinizam je inače grijeh ako nisi znao....hvala unaprijed, a ako i imaš sada komentar na ovj post, pošalji mi na private

more_horiz
Daniel je napisao/la:
ako ti se ne sviđa tema, molim te da ne postaš jer sarkazam i cinizam je inače grijeh

Veći grijeh je proglašavati dobro zlim pa te to ne priječi.affraid

more_horiz
A ti Danijel kao da jedva čekaš da sve ode u propast? Tebi se ne sviđa Božja tvorevina i s gnušanjem čekaš da se okonča umjesto da se aktivno založiš da tračak Božjeg svijetla izađe kroz tebe u ovu tminu. Izgledaš mi na brodolomca koji samo kuka i jadikuje, umjesto da se bori za svoj život. To je veliki grijeh i prezir prema Bogu....

Ne boj se, doći će kraj, kad tad, još nitko nije preživio ovu bolest koja se zove život.

more_horiz
Mali princ je napisao/la:
A ti Danijel kao da jedva čekaš da sve ode u propast? Tebi se ne sviđa Božja tvorevina i s gnušanjem čekaš da se okonča umjesto da se aktivno založiš da tračak Božjeg svijetla izađe kroz tebe u ovu tminu. Izgledaš mi na brodolomca koji samo kuka i jadikuje, umjesto da se bori za svoj život. To je veliki grijeh i prezir prema Bogu.... Ne boj se, doći će kraj, kad tad, još nitko nije preživio ovu bolest koja se zove život.
kao prvo Prinče moj, nemoj suditi onog čovjeka kojeg ne poznaješ, a ovdje sam to ja...ne poznaješ me, ne poznaješ moja djela, ne znaš što vjeurjem u srcu, pa čak ni ne znaš moje cjelo Vjerovanje, tak da pliz, keep silent........ja se sam neću opravdavati pred tobom, neka me Gospodin opravda jer On zna najbolje zašto ja sve to radim....a na tebi je Prinče ako me već sudiš, prvo da istražiš to sve što ja govorim, a onda možeš donesti valjani zaključak...

more_horiz
Daniel je napisao/la:
Mali princ je napisao/la:
A ti Danijel kao da jedva čekaš da sve ode u propast? Tebi se ne sviđa Božja tvorevina i s gnušanjem čekaš da se okonča umjesto da se aktivno založiš da tračak Božjeg svijetla izađe kroz tebe u ovu tminu. Izgledaš mi na brodolomca koji samo kuka i jadikuje, umjesto da se bori za svoj život. To je veliki grijeh i prezir prema Bogu.... Ne boj se, doći će kraj, kad tad, još nitko nije preživio ovu bolest koja se zove život.
kao prvo Prinče moj, nemoj suditi onog čovjeka kojeg ne poznaješ, a ovdje sam to ja...ne poznaješ me, ne poznaješ moja djela, ne znaš što vjeurjem u srcu, pa čak ni ne znaš moje cjelo Vjerovanje, tak da pliz, keep silent........ja se sam neću opravdavati pred tobom, neka me Gospodin opravda jer On zna najbolje zašto ja sve to radim....a na tebi je Prinče ako me već sudiš, prvo da istražiš to sve što ja govorim, a onda možeš donesti valjani zaključak...

Znaci vremena,
Razdoblje prije Kristovog drugog dolaska apostol Pavao naziva posljednjim dobom kada će nastati teška vremena koje ukazuju na Kristov dolazak.
2.Timoteju 3,1-5
Isusov primjer Matej 24,32-33
Matej 24,3 - termin - svršetak svijeta
U Bibliji imamo ovu sistematiku Znakova vremena:
-Znakovi u vjerskim progonima
-Znaci vremena u natprirodnim pojavama
-Znaci na međunarodnim i socijalnim područjima
-Znaci na području morala
-Znaci na području religije i vjere
Za svaku grupu možemo navesti stihove .
U okviru povijesti spasenja i eshatologije Krist je apostolu Pavlu opisao svoju službu u nebeskoj svetinji: Hebrejima 8,1-12
Apostol Pavao naziva svršetak svijeta "danom koji je blizu" i kaže
u optimizmu: Dan je blizu.Svucimo sa sebe djela tame, a obucimo se u oružje svjetla!"
Teme znakova vremena povezane su direktno sa Danielovim proročanstvima , nebeskim sudom i Kristovom službom u Nebeskoj svetinji.
Ta biblijska veza se pokazuje u Otkrivenju 14 glave ..Posljednju opomenu svijetu Bog ne izdvaja iz Vječnog evanđelja - On nudi rješenje .

Pratiti znake vremena je uravnotežena osobina koju nam daje Sveti Duh.

more_horiz
http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2007/01/24/wiran24.xml

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3356154,00.html

http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/international/723807/index.do

http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/international/723375/index.do

more_horiz
Daniel je napisao/la:
ja se sam neću opravdavati pred tobom, neka me Gospodin opravda jer On zna najbolje zašto ja sve to radim....a na tebi je Prinče ako me već sudiš, prvo da istražiš to sve što ja govorim, a onda možeš donesti valjani zaključak...

Danijel, dovoljno je suditi po tvojem pisanju pa da se vidi strah od suočenja sa stvarnošću, strah od borbe na koju smo pozvani.

A na ta "istraživanja" ne želim gubiti vrijeme jer je rečeno da samo Otac na nebu zna kada će doći zadnji čas, to nije za čovjeka da se bavi time.

more_horiz
na koju borbu smo mi pozvani Prinče Mali?

more_horiz
Možda za dobro, borbu za dobro u svijetu? Što misliš treba li se uopće boriti za dobro, ili treba zlu sve prepustiti?

more_horiz
Daniel je napisao/la:
na koju borbu smo mi pozvani Prinče Mali?

U veliku borbu između Krista i stone...U borbu između svijetla i tame, u borbu protiv sebe, u borbu protiv zla Evanđeljem u sili i mudrosti i rodu Duha Svetog ..Nadvladajmo zlo dobrim..Dobra nema bez trpljenja, nema vjernih bez mučeništva posljetka, izdržimo do kraja..

more_horiz
imate pravo, pozvani smo na dobro, na borbu protiv zla...ali svatko od nas treba naći svoje mjesto u Kristovoj Vojsci protiv duhovnog zla...tko li je izviđač? tko li je vojnik sa mačem? tko je vojnik strijelac? tko je stražar Utvrde? tko je logistika? tko si ti Mali Prinče u Kristovoj Vojsci? suditelj braće koji ni ne razumije duhovan rat? ili pak vojnik spreman za bitku?

more_horiz
Vidim da se ovdje krše pravila i napada član Mali princ na osobnoj razini.
To svakako nije Kršćanski ali ratnički je.

more_horiz
ako sam uvrijedio malog princa onda mu se ispričavam i tražim oprost...

http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2007,1,25,olmert_iran,59771.jl

more_horiz
Na kraju vremena ne bismo toliko trebali stavljati naglasak na tjelesnu, Isus je rekao da će biti ratova, nego na duhovnu komponentu...kada će postojati samo dvije skupine ljudi...oni koji su vjerni i drže Božije zapovijedi i imaju vjeru u Isusa, nasuprot ona tri duha, kao žaba itd...tako kaže Otkrivenje...

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply