Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Najnovije vijesti o posljednjem vremenu

power_settings_newLogin to reply
+20
NJEGOVA
Euro
aleksa1962
Djuro Djuric
Bhakti
vivi
Totus Tuus
Justin
dominik
No Nick
Češljugar
jurky
Darko
Spart
hrvoje hrki
braslav
kainos
Mali princ
Izrail
Daniel
24 posters

descriptionNajnovije vijesti o posljednjem vremenu - Page 18 EmptyRe: Najnovije vijesti o posljednjem vremenu

more_horiz
šta me ti izraele napadaš bezveze? samo sam htio znati zašto su hercegovci izabran narod, jer očito da se češljugar ne šali. eto, dobio sam odgovor. i šta da kažem na njega... vrlo zanimljivo vjerovanje...

descriptionNajnovije vijesti o posljednjem vremenu - Page 18 EmptyRe: Najnovije vijesti o posljednjem vremenu

more_horiz
<BLOCKQUOTE>Datum objave 09.05.2007 17:10
Zadnja izmjena 09.05.2007 17:

Svijet
Papa u posjetu Brazilu gdje broj katolika opada Piše: [email]Iz Rima Inoslav Bešker[/email]
Foto: AP

Najnovije vijesti o posljednjem vremenu - Page 18 Papa_v

Počela prva prava pastoralna misija Benedikta XVI

Papa Benedikt XVI. započeo je posjetom Brazilu prvu svoju pravu pastoralnu misiju u inozemstvu otkako je na čelu Katoličke crkve.

Za razliku od putovanjâ u Wojtylinu Poljsku i svoju Njemačku, koja su imala karakter svetkovine, u Brazilu Papa otvara zasjedanje Latinskoameričke biskupske konferencije (CELAM) suočavajući se s problemima Crkve u svoj Latinskoj Americi, a osobito u samom Brazilu, zemlji s najviše katolika na svijetu, gdje taj broj međutim stalno opada, dok vjernike preuzimaju mahom žestoke sljedbe protestantskog nadahnuća.

U Brazilu su katolici činili 83 posto 1991, 74 posto 2000, a 65 posto 2005. Sličan fenomen bilježi se u Meksiku, Guatemali, Čileu itd.

Prefekt kongregacije za kler kardinal Cláudio Hummes, dugogodišnji nadbiskup Săo Paula, ocjenjuje da se Crkva nije znala nositi s problemima Brazila ni ukupne Latinske Amerike. Tadašnji kardinal Joseph Ratzinger je žestoko sudjelovao u suzbijanju “teologije oslobođenja”, ali Crkva nije ponudila djelotvorniju alternativu.

IZOPĆENJE

RIM - Papa je podržao izopćenje političara odgovornih za odluku Meksiko Cityja da se legalizira pobačaj. “Nije to ništa novo, to je normalno i nije bilo arbitrano. To predviđa crkvena doktrina”, rekao je Benedikt XVI.</BLOCKQUOTE>

Zadnja promjena: ; sri 09 svi 2007, 20:19; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Nije dobro ali ovo će se odjednom završiti
citiram Jutarnji list:

"Svijet
Nikolić nudi Rusiji blok sa Srbijom protiv EU-a i SAD-a Piše: Iz Beograda Miroslav Kuskunović

Najnovije vijesti o posljednjem vremenu - Page 18 Srbija.wide

Već prvog dana predsjedanja skupštinom Srbije njezin novi predsjednik, ultranacionalist Tomislav Nikolić, pokazao je svoja radikalska stajališta, koja se bitno razlikuju od europskih.

Nikolić je u parlamentu koji vodi izjavio kako se nada će Rusija iznaći neki način za udruživanje zemalja koje su protiv američke hegemonije i Europske Unije.

ZAPAD I RUSIJA U UN-u OPREČNO O KOSOVU

- To je moj stav i nadam se da će u Srbiji većina biti za opredjeljenje radikala i da će težiti članstvu u takvoj organizaciji, a ne u EU - rekao je Nikolić.

U jednom od odgovora zastupnicima DS-a i LDP-a Nikolić je rekao da Srbija nažalost nije ruska provincija, ali da ne može biti ni europska kolonija. Dodao je kako je besmisleno da njemu prigovaraju zbog te izjave te naglasio da je Srbija suverena i da je spreman za njenu suverenost proliti krv.

Zanimljivo je i to da je u trenutku kada međunarodna zajednica izražava strah zbog povratka nacionalizma u Srbiju ruski veleposlanik u Srbiji Aleksandar Aleksjev posjetio Nikolića kako bi mu čestitao na izboru te izjavio da je izbor Nikolića unutrašnja stvar Srbije, ali da Rusija poštuje demokratske principe njegovog izbora.

- Rusko veleposlanstvo uvijek je spremno za suradnju sa Srbijom i naš cilj je da pojačamo suradnju na svakoj razini i s vladom i sa skupštinom - rekao je Aleksejev, koji nije želio komentirati poruke iz Bruxellesa povodom izbora Nikolića. Dodao je samo da je svaki “izbor naših prijatelja prihvatljiv za Rusiju”.

U trenutku kada Europska Unija vrši pritisak na Koštunicu i Tadića da ipak sjednu za pregovarački stol i pokušaju formirati Vladu zbog europske budućnosti Srbije, predsjednik Boris Tadić pozvao je četiri stranke, koje su podržale izbor Tomislava Nikolića za predsjednika parlamenta, da ga do 11. svibnja izvijeste ako imaju zajedničkog kandidata za predsjednika nove vlade.

Tadić je u pismu pozvao Srpsku radikalnu stranku (SRS), Demokratsku stranku Srbije (DSS), Novu Srbiju (NS) i Socijalističku partiju Srbije (SPS) da ga obavijeste ako tako formirana skupštinska većina uz kandidata za predsjednika skupštine ima i zajednički prijedlog za mandatara, prije nego što on skupštini konačno predloži kandidata za predsjednika vlade ili donese ukaz o raspuštanju skupštine i raspisivanju novih izbora.

Tadić je objasnio da mu do sada izabrane izborne liste nisu dostavile nijedan prijedlog kandidata za predsjednika vlade koji može osigurati većinu glasova i da zbog toga nije predložio skupštini mandatara, kako je to predviđeno ustavom Srbije.

Politički analitičari u Srbiji ocjenjuju kako je nakon izbora Nikolića sasvim izvjesno da su pred Srbijom novi izbori, osim ako pod pritiskom međunarodne zajednice Koštunica i Tadić, unatoč udaljavanju, ne pronađu kompromis i formiraju vladu.

Najnovije vijesti o posljednjem vremenu - Page 18 NikolicŠef zastupničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić odbacuje mogućnost da DSS-Nova Srbija, Srpska radikalna stranka (SRS) i Socijalistička partija Srbije (SRS) formiraju novu vladu.

Aligrudić je izjavio kako je više puta jasno i glasno rečeno da DSS, SRS i SPS neće formirati vladu, odnosno da podrška izboru Nikolića ne znači da je uspostavljena skupštinska većina i da to nema nikakvu političku konotaciju.

Podrška Nikoliću nije rezultat inata zbog toga što pregovori o formiranju vlade nisu bili uspješni, rekao je Aligrudić, dodavši da je uvijek bolje formirati vladu nego ići na nove izbore. I radikal Vučić je odbacio mogućnost da njegova stranka formira novu vladu sa DSS-om.

Dodao je da je Srbija najbliža raspisivanju novih izbora, ali nije isključio ni mogućnosti da se se formira nova vlada DSS-a i Demokratske stranke zbog pritisaka koji na njih vrše iz EU. Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocjenio je da je poziv predsjednika Srbije Borisa Tadića strankama koje su formirale parlamentarnu većinu da predlože kandidata za mandatara, zakasnio i da je sada najvažnije da se raspišu izbori.

Strah od povratka u devedesete

Većina čelnika nacionalnih savjeta manjina u Vojvodini strepi da zbog izbora Tomislava Nikolića za predsjednika parlamenta može doći do jačanja nacionalizma i ekstremizma te međunacionalnih incidenata. Koordinator manjinskih savjeta u Vojvodini i čelnik Nacionalnog savjeta Mađara Laslo Joža je za Građanski list rekao da su izbor Nikolića za predsjednika parlamenta i činjenica da Srbija nema vladu “žestok i negativan signal”.

Nacionalni savjet manjina podsjetio je da su radikali sa skupštinske govornice 90-ih godina pripadnicima nacionalnih manjina slali poruke "Mađarima ćemo dati jedan sendvič, Slovacima dva sendviča - imate svoje matične države".

Predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Branko Horvat rekao je da su manjine zabrinute i zatečene te da ovo ni za Srbiju nije dobro. - Uvijek su neki potezi ohrabrivali destruktivne snage koje su si uzimale za pravo da čine zlo manjinama i moguće je da ovo shvate kao ohrabrenje za nova nedjela, kaže Horvat. (M. K.)
Osnovan Hitni antifašistički otpor Srbije
BEOGRAD - U Novom Sadu osnovana je koalicija “Hitni antifašistički otpor Srbije” (HAOS) koja okuplja pojedince, nevladine udruge i stranke čiji je cilj promjena vladajućeg sistema vrijednosti u Srbiji. U proglasu navode da je u Srbiji nužan hitan antifašistički otpor, jer aktualna vlast favorizira i u dobroj mjeri podržava fašizaciju svih slojeva društva. Otvoreni pravoslavni fundamentalizam i nacionalizam na svim nivoima stavljaju u diskriminirani položaj sve koji mu ne pripadaju. (mk)"
---------------
Na ulasku u Europu - nemiri..
abraham

more_horiz
katastrofa - prava katastrofa... ovo što se događa sada u srbiji... toplo se nadam da će ta "sotonistička europa" kako ju često mnogi gledaju pritisnuti srbiju da raspiše nove izbore, jer ova "kršćanska vlada" je golema prijetnja normalnom životu koji se u srbiji ipak počeo razvijati... i sad netko pljuje po "bezbožnoj lijevici". e pa ljudi dragi, uvijek ću prije birati "bezbožnu lijevicu" nego "ultranacionalističku nasilnu desnicu"

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
šta me ti izraele napadaš bezveze? samo sam htio znati zašto su hercegovci izabran narod, jer očito da se češljugar ne šali. eto, dobio sam odgovor. i šta da kažem na njega... vrlo zanimljivo vjerovanje...

Češljugar ima neko svoje viđenje predestinacije po kome je bliži Kalvinu (protestantima) nego katolicizmu. Eto to kažema ali nije to razlog da se izvrši kordinirani napad na njega.
To mi se učinilo ko oštar start ragbijaša u vrtiću. A Češljugar još puno mora učiti o vjeri.

more_horiz
lol, kakav koordinirani napad? šta ti briješ čovječe? kad ti kažem da sam normalno pitao čovjeka zašto su hercegovci izabrani narod. tebi je to sasvim normalno da netko kaže i ne bi ga nikad pitao zašto tako misli?

a to što se prije mene imhotep s njim raspravljo nema nikakve veze sa mnom. dakle, teorija zavjere o "koordiniranom napadu", lol, ti pada u vodu. chill out. Smile

more_horiz
samo je jedan narod izabrani nArod a to je Izraelski narod ,odnosno Bozji narod koji danas cini Crkva zajedno sa Izraelom jer EFEZANI 2;14-18

descriptionNajnovije vijesti o posljednjem vremenu - Page 18 Emptyposlusaj

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Opasnost iz svemira:
:: Gefahr aus dem All
http://onnachrichten.t-online.de/c/10/41/93/82/10419382.html

http://onnachrichten.t-online.de/c/00/00/25/252.html

1);Manchmal harmlos, potenziell aber gefährlich: Ein Meteorit geht über dem US-Bundesstaat Washington nieder (Foto: dpa)
Ein internationales Team von Wissenschaftlern hat vor der Gefahr von Asteroiden und Meteoriten gewarnt, die auf der Erde einschlagen könnten. Zwar wird dieses Risiko allgemein als äußerst gering eingestuft. Für die Teilnehmer einer Straßburger Expertentagung ist dies jedoch kein Grund zum Aufatmen. Sie wollten bis Freitag über einen weltweiten Plan zur Abwehr von Himmelskörpern diskutieren, die unsere Erde treffen und erhebliche Verwüstungen anrichten könnten.
Kosmischer Unfall Meteorit erschlägt indische Nomaden

Gefahr aus dem All Raumschiffe sollen Asteroiden ablenken
Europa im All ESA-Special</BLOCKQUOTE>

Zadnja promjena: ; čet 10 svi 2007, 21:29; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
Evo kratke egzegeze o tome kako je Biblija obecala dolazak proroka Ilije pre drugog Hristovog dolaska,

Malahija prorok 4 poglavlje stihovii 5 i 6,

Evo ja cu vam poslati proroka Iliju, prije nego dodje dan Jahvin dan veliki i strasan.

On ce obratiti srca otaca ka sinovima i srca sinovima ka ocevima da ne dodjem i udarim prokletstvima zemlju.

Mnogi ljudi netacno misle da su se ovi stihovi ispunili u sluzbi Jovanja Krstitelja, oni to i jesu ali samo delimicno. Zasto to tvrdim?

Dakle Matejevo Evandjelje 17 glava 10 stih,

Zasto onda knjizevnici vele da najprije ima doci Ilija?

On im odvrati, Bez sumnje Ilija ima doci i sve postaviti opet na svoje mesto, Rec Bozija je precizna i savrsena je istina, Ilija ovde kaze Gospod ima doci u jednom dolazecem vremenu da postavi ponovo sve stvari na svoje mesto, ako ovo citate iskrenog srca videcete da Ilija treba doci i da se ove reci ne mogu odnositi na Jovana Krstitelja jer je u tom trenutku on vec bio na zemlji i bio ubijen, sada poslusajmo sledeci stih Reci Gospoda Nasege Isusa Hrista,

Ali vam kazem da je Ilija vec dosao, samo ga oni ne poznadose, naravno nevernici nikada i nece prepoznati Bozijeg proroka, oni koji u svom virtualnom svetu samodopadljivosti i nadutosti ce to uvek propustiti da vide. Uvek! Nego postupise sa njim kako im se prohtjelo!Drugi citirani stih se odnosti na Jovana koji je vec dosao ali prvi na Iliju koji tek treba doci u jednom dolazecem vremenu. Dakle kojem to vremenu treba da se pojavi taj covek Sa Ilijinim duhom?

U zadnjem nasem vremenu! Jer stoji pisano,

Evo ja cu vam poslati Iliju proroka prije nego dodje Dan Jahvin, dan veliki, veliki dan je naravno dan Isusovog prvog dolaska ali taj dan ni po cemu nije bio strasan, no ovde je rec bozija precizna prorok ilija mora doci i pre nego sto nastupi strasni dan Gospodnji a to je pre nego sto nastupi strasni sud, Bog mora poslati po obecanju nekoga sa Duhom Ilije proroka da obrati srca dece nazad ka apostolskoj veri.

Da budemo jasni i precizni ovaj prorok ne moze biti Jovan Krstitelj to smo vec videli a to nisu ni proroci iz 11 glave Otkrivenja jer oni prorokuju u toku toga strasnog dana, ali ovaj prorok mora doci pre strasnog dana Gospodnjeg.

O tom danu a to je nase vreme prorokuje Malahija od 4 glave prvog stiha.

Jer evo dan dolazi poput uzarene oholi i zlikovci bit ce kao strnjika, dan koji se blizi spalit ce ih govori Jahve nad vojskama da im nece ostati ni korijena ni gracnice. taj dan je ovaj dan suda koji nastupa ali ljudi toga vremena imaju obecanje Svemoguceg Boga, da ce im pre nego sto to vreme nastupi poslati nekog u Duhu i Sili Ilijinog ko ce imati poruku od Boga.

Sada ovo su jako duboke stvari Biblije i ja se molim da one budu blagoslov ljudima koji vole Gospoda. Sada da bih vam pokazao jasno da jasnije ne moze biti da nase vreme mora imati proroka sa Ilijinim Duhom, zelim da citiram stihove sa pocetka Lukinog Evandjelja kada je anjdeo Gabrijel posetio Zahariju svestenika koji je bio otac Jovana Krstitelja ali poslusajmo reci koje je taj andjeo rekao ,to citamo u 1 glavi Lukinog Evandjelja,

17 stih te glave govoreci o buducoj sluzbi Jovana Krstitelja kaze,

On ce ici pred Njim s Ilijinim Duhom i snagom, da vrati srca otaca prema djeci, sada ja znam da su ovo duboke stvari ali molim vas zapazite ovde andejo citira upravo Malahiju proroka koga smo i mi citirali i to citira 4 glavu poslednji stih gde je to obecano,

On ce obnoviti srce otaca k sinovima, andjeo koji je dosao Zahariji tu je stao, zato sto Jovan jeste to ucinio anjdeo Gabrijel je prestao citirati to na pola, jer druga polovina stiha, kaze, i srca sinova ka ocevima, on ovo nije citirao zato sto se ovo nije odnosilo na Jovana Krstitelja, vec je ovo prorostvo o proroku Bozijem koji treba da se pojavi u zadnjim vremenima.

Da prijatelji nama je obecano da ce nam Bog poslati proroka pre nego sto dodje sud na ovaj svet.

Sa tim cinjenicama ja sam vas suocio na jasan nacin da znete da je vama i meni to obecano!

more_horiz
je li moguće da Ilijin Duh posjeduje međugorska Gospa,ili pak netko manje eksponiran-kao npr.ovaj Raymond Aguilera?

more_horiz
Češljugar je napisao/la:
...uostalom,upoznajući hercegovce,vidjet ćete da su jako pobožan narod,pošteni i sposobni,obiteljski ljudi...

Ako već je tako, zašto onda malo malo pa iz njihovih ustiju izlaze bogohulne psovke???? Imao sam prilike to jako puno čuti....

more_horiz
je li moguće da Ilijin Duh posjeduje međugorska Gospa,ili pak netko manje eksponiran-kao npr.ovaj Raymond Aguilera?

Ja sam samo predstavio Bibliske stihove koji nedvosmisleno potvrdjuju da je Bog obecao da ce poslati nekog sa Ilijinim duhom pre svoga drugoga dolaska.

Mislim i verujem da su to cinjenice. Ja ne kazem i ne predstavljam niti jednu sluzbu ja kazem da prorok ilija mora doci pre velikih nevolja.

Sto se njega tice Raymonda, morala bi se jasno predstaviti njegova sluzba. Ja o njoj jako malo znam.

more_horiz
Cosa Nostra je napisao/la:
Češljugar je napisao/la:
...uostalom,upoznajući hercegovce,vidjet ćete da su jako pobožan narod,pošteni i sposobni,obiteljski ljudi...
Ako već je tako, zašto onda malo malo pa iz njihovih ustiju izlaze bogohulne psovke???? Imao sam prilike to jako puno čuti....
hercegovci nisu pobožan narod, oni se samo prave pobožni jer je to stvar tradicije, sve što se voli više od Isusa Krista je IDOL, pa sada ako hercegovci vole najviše Isusa, neka mi Bog oprosti ovo rečeno...

more_horiz
Češljugar je napisao/la:

ne bih rekao, iako ideja da Gospa ima veze s Ilijom bas i nije logicna :suspect:

Misljenja sam, ali samo misljenja, da bi Ilija trebao prodrmati svijet (vjerski) u svom vremenu. Kao sto je to i ucinio u Starom Zavjetu sa Izraelom i Ivan Krstitelj na pocetku Novog Zavjeta.

more_horiz
Pozdrav dominik, na koje si tacno vremesnko razdoblje ovde mislio?

Misljenja sam, ali samo misljenja, da bi Ilija trebao prodrmati svijet (vjerski) u svom vremenu.

more_horiz
Ne znam Dragomire. Zato sam stavio neodredjeno vrijeme i samo stavio da je vrijeme to "Ilijino".

more_horiz
dominik jer razumiješ možda usporedbu iz Mateja 24 sa Smokvom koja mjenja lišće?

more_horiz
Hm...sad sam nakratko procitao...cini se da Isus govori da cemo prepoznati onaj dan, kao kod smokve, kad se zazeleni - kad se pocnu dogadjati prorecene stvari - tada cemo znati da je Dan blizu.

Ali kakve to veze ima s Ilijom?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply