Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Najnovije vijesti o posljednjem vremenu

power_settings_newLogin to reply
+20
NJEGOVA
Euro
aleksa1962
Djuro Djuric
Bhakti
vivi
Totus Tuus
Justin
dominik
No Nick
Češljugar
jurky
Darko
Spart
hrvoje hrki
braslav
kainos
Mali princ
Izrail
Daniel
24 posters

descriptionNajnovije vijesti o posljednjem vremenu - Page 12 EmptyRe: Najnovije vijesti o posljednjem vremenu

more_horiz
a opet nije njemu lako objasniti,jer ima toliko toga.dao sam ti linkove na prethodnoj stranici,pa vidi.

descriptionNajnovije vijesti o posljednjem vremenu - Page 12 EmptyRe: Najnovije vijesti o posljednjem vremenu

more_horiz
dragomir je napisao/la:
toliko je samozvanih proroka da bi bilo jednostavnije da mi ukratko ti to kazes, ali ako neces ok. Pozdrav i neka Bog blagoslovi tebe i proroka u koga verujes.
eh tu se varaš...nije najjednostavnije da ti ja kažem jer onda bi ja odlučivao što bi ti rekao da ti povjeruješ da su ta proročanstva od Boga, a ne Bog, a ako sam istražiš i moliš se uz to onda će te Bog Sam odvesti na onaj put s kojim će ti potvrditi to...ja znam da kada idem nekoga proroka ispitivati onda to radim sam ili pročitam studiju nekoga kojemu stvarno vjerujem da je čovjek od Boga...

more_horiz
Pozdrav cesljugar danijel, malo sam pogledao tu stranicu i nisam nasao ni na jedno konkretno prorostvo da je negde nesto konkretno prorokovao pre nego sto se dogodilo.

Ima li tamo tako cega, da je stao i rekao desice se to i to, ovako govori gospod ili je i ostatak toga prepun nekih cudnih emocija, borbi sa djavolom, poluvizija ima li on neko konkretno prorostvo ili ne?

more_horiz
RELATED

more_horiz
dragomir je napisao/la:
Pozdrav cesljugar danijel, malo sam pogledao tu stranicu i nisam nasao ni na jedno konkretno prorostvo da je negde nesto konkretno prorokovao pre nego sto se dogodilo.

Ima li tamo tako cega, da je stao i rekao desice se to i to, ovako govori gospod ili je i ostatak toga prepun nekih cudnih emocija, borbi sa djavolom, poluvizija ima li on neko konkretno prorostvo ili ne?
pa je li u Bibliji sve konkretno?je li kaže ime antikrista?ima i konkretnih proroštava,ali su rjeđa.To nije u Božjoj maniri,mogao bi nam onda sve reći,datum ovoga i onoga,da se mi ne brinemo.
što se tiče konkretnih-pa,predvidio je tamo 1993.ne znam nekakvu najveću oluju u SAD-u dotad,upozorio je na početak klimatskih promjena,na veliku sušu koja sad skoro katastrofalno zahvaća australiju,jedno dva tjedna prije 11.9. prorekao je 'veliku katastrofu u jednom velikom gradu',
kažem-nije ništa superizravno,neće sad reći datumi sve,ali eto,još npr. je prorekao tsunami(govoreći drukčijim nazivljem,naravno)
ne znam,ne mogu se sad sjetiti...ja sam pročitao dosad možda 3% tih proročanstva,ali evo od najkokretnijih stvari koje bi se trebale zbiti:

-Napad Sj.Koreje na južnu nuklearnom bombom
-Eksplozija Pariza i San Francisca
-atentat na Papu,čini mi se da je i rekao da će biti u listopadu jedne godine
-Antikrist s Bliskog Istoka će doći
-30.lipnja ili srpnja ne znam,valjda bi trebao početi nekakav rat
-Lažna Marija se ukazuje u svijetu
...
svakako još prouči,ovo što govoriš-to je čovjekov način,ne Božji,znatiželjan si i želiš konkretno znati što će se zbiti,umjesto da gledaš ono što Bog većinom govori Rayu-poziv na obraćenje i ljubav Ocu,Sinu i Duhu Svetom,molitvu iz srca,post,pričest,širenje evanđelja,pomaganje braći i sestrama na ulici,stalno čitanje i proučavanje Biblije.

more_horiz
meni je zanimljivo koliko ljudi očekuju neka konkretna precizna proročanstva kada u SAMOJ BIBLIJI NE POSTOJE KONKRETNA i PRECIZNA PROROČANSTVA...zato je i dan Duh Sveti da pomoću Njega se razabiru i prosuđuju proročanstva....inače ako imate Duha Svetoga, i ako se molite Njemu, On će vam sam osvjedočiti za ta proročanstva...ako ne znate osluškivati Duha, onda se ponizite, spustite ponos, pogotovo duhovan i molite...već sam upozoravao na duhovan ponos koji je kao virus kojeg uopće NE ZAMJEĆUJETE, ako sami sebi govorite DA GA NEMATE, onda ga u 90% slučajeva IMATE, jer ni ne znate ga prepoznati...odbacite ponos, odbacite ponos, odbacite ponos, odbacite ponos i slušajte što Duh govori

more_horiz
Nacin na koji Bog potvrdjuje sve svoje proroke je tako sto kada taj prorok nesto kaze i to se dogodi to znaci Bog ga salje i Biblija kaze njega slusajte.

Ostalo je sve jako nesiguran teren, ako on nema sto konkretno reci u Bozije ime zasto bilo koga tada zvati onim sto nije prorokom?

more_horiz
to je smao jedan način koji se ispunjava jer rekao ti je Češljugar da neka prororočanstva su se ispunila, a o prorocima u Bibliji stoji u CIJELOJ Bibliji i kako ih prepoznati i što oni rade...Bog potvrđuje svoje proroke preko svog Svetog Duha kršćanima, ostali mogu vidjeti ako se nešto događa što je prorokovano da je to isto prorok, samo treba znati kako čuti Duha dragomire....

more_horiz
inače teren postane vrlo sigurnijim kada znaš što treba vidjeti, pogledati i znati za prosudbu...

more_horiz
Kako da cujem duha danijele nauci me, to je toliko vazno bas me zanima, jako zanimljviva tema, kako dakle cuti duha?

more_horiz
Taj tip nema veze sa prorokom~!

Ono sto sam procitao pokazuje pre duh Nju ejdja, nego pravi Bozji Duh.

Izvinjavam se Danilu. Ali proverio sam i osvedocio se. To nije Biblijski prorok. Taj covek nije u nikakvoj duhovnoj borbi, vec pod direktnim napadom i mucenjem necistih duhova koji ga varaju.

Slicne iskustva da necistim duhovima koji se pretvaraju ili lazu da su Bozji Duh, imaju svestenici Nju ejdja. Duh Bozji ne radi na takav nacin. Cuvaj te se toga.

Bozji Duh kao prvi simptom svoje prisutnosti donosi osvedocenje o grehu, ali nikada ne dopusta takvo mucenje coveka kome je prisao, ujedno donosi pokajanje i oprostenje. Zatim, daje odmor i mir.

To su prvi koraci delovanja Duha Svetoga.

Ako se bilo sta desava drugacije, znajte da je prevara.

more_horiz
uh Jevrejine i kakvoj si ti zabludi, i što se dogodilo sa onim Jevrejinom koji je govorio prije da je prošao duhovne ratove?

more_horiz
dragomire, vrlo dobro pitanje, kako čuti Duha...stvar je u tome da treba se moliti za to da Duh osvjedoči određenog čovjeka, ali ponizno i krotko pred Bogom i neka ti Gospodin progovori kroz Svoju Riječ....Bog te blagoslovio i tebe i tvoju obitelj i prijatelje i sve koje znaš...

Zadnja promjena: ; uto 24 tra 2007, 18:34; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
ali sada da vas ja sve kušam na neki način da vidim jel znate prepoznavati proroke, neka mi netko nabroji SVE biblijske načine kako prepoznati određenog proroka...tko zna naravno...

more_horiz
inače, da se zna, meni se uopće ne da uvjeravati vas kako su ta proročanstva od Boga, jel vi svi trebate to sami proučiti i raspoznati i osvjedočiti se da je to tako, ili nije...ako misite da nije, tako neka bude, vaša stvar, ako mislite da je, onda činite ono što Bog zapovjeda u proročanstvima jer mi smo kao Tijelo OBVEZNI slušati Božje proroke što kažu...

more_horiz
Biblijski principi za prepoznavanje pravog proroka:

1. ispravna teologija (utemeljena na Bibliji - Pnz 13)
2. ispunjena proročanstva (Pnz 18:22; osim ako su uvjetna - takva se ne moraju nužno ispuniti)
3. etički test (2. Petrova 2)
4. "poznat ćete ih po njihovim rodovima" (rodovi su posljedice njihovog djelovanja, jer možda ih po ničemu drugome nečemo moći "skužiti", budući da znaju doći kao "grabežljivi vuci u ovčjem runu" - proučiti Matej 7:15-20)

more_horiz
ispravno, ali nedovoljno...još ima mnogo o prorocima u Bibliji, pa pola Biblije je napisano od strane proroka...

more_horiz
http://bozjeprorocanstvo.blog.hr/arhiva-2006-08.html#dan19

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply