Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Najnovije vijesti o posljednjem vremenu

power_settings_newLogin to reply
+20
NJEGOVA
Euro
aleksa1962
Djuro Djuric
Bhakti
vivi
Totus Tuus
Justin
dominik
No Nick
Češljugar
jurky
Darko
Spart
hrvoje hrki
braslav
kainos
Mali princ
Izrail
Daniel
24 posters

descriptionNajnovije vijesti o posljednjem vremenu - Page 13 EmptyRe: Najnovije vijesti o posljednjem vremenu

more_horiz
Daniel je napisao/la:
ispravno, ali nedovoljno...još ima mnogo o prorocima u Bibliji, pa pola Biblije je napisano od strane proroka...

Plodovi Duha. ;)

i ima toga joos...prije svega i svjedocanstvo Duha u nama, ...naime nece vise jedan drugoga uciti: spoznaj Gospodina....(parafrazirano)

descriptionNajnovije vijesti o posljednjem vremenu - Page 13 EmptyRe: Najnovije vijesti o posljednjem vremenu

more_horiz
ako sudiš proroka po plodovima Duha onda ga trebaš znati osobno...a kako dobiješ svjedočanstvo u tebi?

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Taj tip nema veze sa prorokom~!

Ono sto sam procitao pokazuje pre duh Nju ejdja, nego pravi Bozji Duh.

Izvinjavam se Danilu. Ali proverio sam i osvedocio se. To nije Biblijski prorok. Taj covek nije u nikakvoj duhovnoj borbi, vec pod direktnim napadom i mucenjem necistih duhova koji ga varaju.

Slicne iskustva da necistim duhovima koji se pretvaraju ili lazu da su Bozji Duh, imaju svestenici Nju ejdja. Duh Bozji ne radi na takav nacin. Cuvaj te se toga.

Bozji Duh kao prvi simptom svoje prisutnosti donosi osvedocenje o grehu, ali nikada ne dopusta takvo mucenje coveka kome je prisao, ujedno donosi pokajanje i oprostenje. Zatim, daje odmor i mir.

To su prvi koraci delovanja Duha Svetoga.

Ako se bilo sta desava drugacije, znajte da je prevara.
a odakle ti to-odmor i mir,i te spike,gdje si to pročitao?
pazi se da ne sagriješiš protiv Duha Svetoga
ljudi moji,ima vas tu nekih koji biste bili kadri BILO KOGA svrstati da je pod utjecajem zlih sila,umjesto da ste otvorena srca i uma.Raymond Aguilera ispunjava sve Biblijske točke,prolazi kroz teška vremena za Boga, i kakav je to zloduh koji bi u svim proročanstvima govorio čitajte Bibliju,Moj Sin je jedini Put,volite vašeg oca na nebesima,pomažite svojoj braći i sestrama na ulici,propovjedajte im Evanđelje?
pa dajte,molim vas.

more_horiz
Prvo mi ne da mozemo nego moramo cuti Svetog Duha, puno puta u Bibliji Isus je koristio izraz Ko ima usi da cuje neka cuje sta Duh govori crkvama.

To je ponovljeno u knjizi otkrivenja na kraju poruke svakoj od sedam crkava, Duh dakle govori i Duh uci, jer stoji napisano, da nema potreba da nas neko uci nego pomazanje koje smo primili ono u nama stoji i istinito je i nije laz i mi treba da ostanemo u tome sto nas je to pomazanje naucilo.

Sada kada znamo da moramo cuti i uciti od Duha ostaje da vidimo i kako!

Eh justin, prorok nikada ne moze biti ispravan u teologiji na nacin na koji si ti to napisao, svi ljudi misle da ako se pojavi prorok on mora biti deo njihove crvke ili nije od Boga, ali prorok ima sluzbu da ispravi teologe jer oni cesto zalutaju daleko od istine.

Koji je prorok u Bibliji bio teolog. NIti jedan sve su to bili siromasni skromni ljudi koji su culi od Boga i govorili u Njegovo ime.

Problem je sto mi mislimo da prorok mora doci u nasu i samo nasu denominaciju i reci ok momci vi ste savrseno istiniti, ali on dolazi da ispravi denominacije i religiju. On uvek stoji nasuprot organizovanoj religiji, njegova sluzba je ad ispravlja i vraca ljude Bogu.

Prorok ako je istiniti ne moze da se ulaguje niti jednoj teologiji, on cuje od Boga i ima Ovako Govri Gospod!

Njegova prorostva ne mogu biti prepricavanje Biblije nego mora jasno i glasno prorokovati konkretne stvari i dogadjaje i oni se moraju ne jednom nego uvek desiti tacno onako kako je on rekao, tada mi mozemo ozbiljno razmatrati da li je neka osoba prorok ili ne!

On mora imati rodove duha, sto znaci da nije pohlepan novac mu ne znaci puno, ne tezi popularnosti sto znaci ne trazi sebi poziciju vodje neke religije, i ako je on istinit prorok on mora uvek imati jaku opoziciju u svetu religije mora dakle biti nepopularan, i takodje mora imati svedocanstvo svetosti pre svega u svom braku i domu.

I u Novozavetnim vremenima njega moraju pratiti znaci, koje je Isus rekao da slede vernika, on je prepoznat jer mora ciniti stvari koje je sam Isus cinio po njegovim recima, Ko veruje u mene dela koja ja cinim i on ce ciniti!

Svi proroci su imali nadprirodne znakove koji su pratili njihove sluzbe.

I nesto jako vazno proroci moraju biti najavljeni od proroka koji su im prethodili, sto znaci da pre nego sto se pojave Biblija govori o njima i njihovoj sluzbi, pa tako kada dodju na scenu oni samo ispunjavaju prorostva o svojoj sluzbi koja su dali njihovi prethodnici, oni se uvek na njih pozivaju kao sto se Jovan Krstitelj pozivao na Isaijino prorostvo o sebi i svojoj sluzbi.

Eto tako malo sam dopunio kriterijume za prepoznavanje proroka.

more_horiz
No jos uvek ostaje pitanje kako mi mozem cuti Bozijeg Duha, mozda bi mogli ako ima zainteresovanih za razmenu iskustava otvoriti neku temu pod duhovnost ili tako nesto?

more_horiz
dragomir je napisao/la:
Prvo mi ne da mozemo nego moramo cuti Svetog Duha, puno puta u Bibliji Isus je koristio izraz Ko ima usi da cuje neka cuje sta Duh govori crkvama.

To je ponovljeno u knjizi otkrivenja na kraju poruke svakoj od sedam crkava, Duh dakle govori i Duh uci, jer stoji napisano, da nema potreba da nas neko uci nego pomazanje koje smo primili ono u nama stoji i istinito je i nije laz i mi treba da ostanemo u tome sto nas je to pomazanje naucilo.

Sada kada znamo da moramo cuti i uciti od Duha ostaje da vidimo i kako!

Eh justin, prorok nikada ne moze biti ispravan u teologiji na nacin na koji si ti to napisao, svi ljudi misle da ako se pojavi prorok on mora biti deo njihove crvke ili nije od Boga, ali prorok ima sluzbu da ispravi teologe jer oni cesto zalutaju daleko od istine.

Koji je prorok u Bibliji bio teolog. NIti jedan sve su to bili siromasni skromni ljudi koji su culi od Boga i govorili u Njegovo ime.

Problem je sto mi mislimo da prorok mora doci u nasu i samo nasu denominaciju i reci ok momci vi ste savrseno istiniti, ali on dolazi da ispravi denominacije i religiju. On uvek stoji nasuprot organizovanoj religiji, njegova sluzba je ad ispravlja i vraca ljude Bogu.

Prorok ako je istiniti ne moze da se ulaguje niti jednoj teologiji, on cuje od Boga i ima Ovako Govri Gospod!

Njegova prorostva ne mogu biti prepricavanje Biblije nego mora jasno i glasno prorokovati konkretne stvari i dogadjaje i oni se moraju ne jednom nego uvek desiti tacno onako kako je on rekao, tada mi mozemo ozbiljno razmatrati da li je neka osoba prorok ili ne!

On mora imati rodove duha, sto znaci da nije pohlepan novac mu ne znaci puno, ne tezi popularnosti sto znaci ne trazi sebi poziciju vodje neke religije, i ako je on istinit prorok on mora uvek imati jaku opoziciju u svetu religije mora dakle biti nepopularan, i takodje mora imati svedocanstvo svetosti pre svega u svom braku i domu.

I u Novozavetnim vremenima njega moraju pratiti znaci, koje je Isus rekao da slede vernika, on je prepoznat jer mora ciniti stvari koje je sam Isus cinio po njegovim recima, Ko veruje u mene dela koja ja cinim i on ce ciniti!

Svi proroci su imali nadprirodne znakove koji su pratili njihove sluzbe.

I nesto jako vazno proroci moraju biti najavljeni od proroka koji su im prethodili, sto znaci da pre nego sto se pojave Biblija govori o njima i njihovoj sluzbi, pa tako kada dodju na scenu oni samo ispunjavaju prorostva o svojoj sluzbi koja su dali njihovi prethodnici, oni se uvek na njih pozivaju kao sto se Jovan Krstitelj pozivao na Isaijino prorostvo o sebi i svojoj sluzbi.

Ray potpuno ispunjava sve ove uvjete,iako nisam 100% siguran da baš o njemu nešto piše u BIbliji,da će on doći,ali naravno,piše općenito o prorocima.
Ja mu vjerujem-uostalom,vidjet ćemo u budućnosti,možda i ne tako dalekoj-ako uz Božju pomoć budemo živi i zdravi-ako se dese neke stvari poput eksplozije Pariza i San Francisca,velikog potresa u kalifornijii sl.,onda neće ostati mjesta sumnji

i jedna bitna stvar-Bog je od samih početaka Rayu Aguileri(a počeo je prorokovati negdje 90.-91.' obećao ženu,rekao je i njeno ime,da će biti plavuša,čak i mjesec točan mislim,i 2001. se oženio gđom Evom iz Finske s kojom sad ima dvoje djece.

more_horiz
dragomir je napisao/la:

ovo je istina, ali prorok govori ispravnu teologiju od Boga...dobro to se ne može nazvati teologije nego onako kako JE...

Problem je sto mi mislimo da prorok mora doci u nasu i samo nasu denominaciju i reci ok
momci vi ste savrseno istiniti, ali on dolazi da ispravi denominacije i
religiju. On uvek stoji nasuprot organizovanoj religiji, njegova sluzba
je ad ispravlja i vraca ljude Bogu.

točno, slažem se

Njegova prorostva ne mogu biti prepricavanje Biblije nego mora jasno i glasno prorokovati konkretne stvari i dogadjaje i oni
se moraju ne jednom nego uvek desiti tacno onako kako je on rekao, tada
mi mozemo ozbiljno razmatrati da li je neka osoba prorok ili ne!

eh, sada si se zaletio prijetelju...istina je da prorok u većini slučajeva u proročanstvima neće prepričavati Bibliju ali PROROK nije samo prorok kada prorokuje konkretne događaje i stvari...

ovdje si se malo zaletio...

On mora imati rodove duha, sto znaci da nije pohlepan novac mu ne znaci puno, ne tezi popularnosti sto znaci ne trazi sebi poziciju vodje neke religije, i
ako je on istinit prorok on mora uvek imati jaku opoziciju u svetu
religije mora dakle biti nepopularan, i takodje mora imati svedocanstvo
svetosti pre svega u svom braku i domu.

ovo je isto točno

I u Novozavetnim vremenima njega moraju
pratiti znaci, koje je Isus rekao da slede vernika, on je prepoznat jer
mora ciniti stvari koje je sam Isus cinio po njegovim recima, Ko veruje
u mene dela koja ja cinim i on ce ciniti!

isto točno

I nesto jako vazno proroci moraju
biti najavljeni od proroka koji su im prethodili, sto znaci da pre nego
sto se pojave Biblija govori o njima i njihovoj sluzbi, pa tako kada
dodju na scenu oni samo ispunjavaju prorostva o svojoj sluzbi koja su
dali njihovi prethodnici, oni se uvek na njih pozivaju kao sto se Jovan
Krstitelj pozivao na
Isaijino prorostvo o sebi i svojoj sluzbi.

opet si se zaletio, to je jedan jedinstveni događaj u Bibliji jer su najavljeni samo Ilija, dva proroka iz Otkrivenja, Gospodin i Ivan Krstitelj...

zaletio si se prijatelju opet...polako, znaš dosta, ali ne znaš sve...

neke stvari si svakako dopunio ali neke stvari nisi baš precizno i cijelobibijski rekao...

more_horiz
da li mislis da je prorokova sluzba da nam protumaci Bibliju, posto je on potvrdjen od Boga ,da li mislis da on tada ima verodostojno tumacenje doktrine reci?

more_horiz
hm...funkcionira li starozavjetni tip proroka u novom zavjetu?

more_horiz
dragomir je napisao/la:
da li mislis da je prorokova sluzba da nam protumaci Bibliju, posto je on potvrdjen od Boga ,da li mislis da on tada ima verodostojno tumacenje doktrine reci?
ne, to ne mislim jer prorok radi i govori ono što mu Bog kaže, prorok ne govori sam po sebi da može ispravno tumačiti radi svoje službe Riječ...

more_horiz
a kakav je to Starozavjetni tip proroka,a kakav bi trebao biti Novozavjetni

more_horiz
to je vrlo dobro pitanje cesljgare...

znas li engleski? Wink mogao bih te uputiti na site jednog divnog brata koji ima odlicne propovjedi...medju ostalima tamo je objasnio starozavjetni tip i novozavjetni tip proroka.

uglavnom kad mi kazemo "prorok" mislimo na starozavjetni tip koji vise ne postoji.

No u NZ ima proroka.
"Juda i Sila, i sami proroci, mnogim riječima ohrabriše i utvrdiše braću."
Juda i Sila predstavljaju jednu sluzbu proroka.

A Agab predstavlja drugu jos jednu stranu sluzbe proroka:
dj 11,28 i dj 21,10

pa to procitaj i prouci. Smile

Mnogi danas mijesaju to zaboravljajuci da danas nema starog zavjeta, samo novi zavjet ili nikakav zavjet.

more_horiz
daj mi biblijske dokaze da starozavjetni tip proroka ne postoji...to što danas više ne postoji spasenje po starom zavjetu NE ZNAČI da nema tipa starozavjetnog proroka...dosta nebiblijsko tumačenje što je tipično inače za one koji baš i ne znaju suditi proroke, već sam se inače susreo sa takvim tumačenjima i mogu jedino reći da takava tumačenja OGRANIČAVAJU Boga i trpaju Ga u neke ladice...sori....

more_horiz
Nema više potreba za starozavjetnim tipom proroka, zato Bog ne govori na taj način. Dok je dolazila nova objava, tada je Bog to činio češće i na specifičan način, ali pošto nam je iznio svu objavu u svome Sinu, nema potrebe za takvim proroštvima.

more_horiz
inče Agab nije nikakav dokaz da on nije bio starozavjetni tip proroka...

more_horiz
Totus Tuus je napisao/la:
Nema više potreba za starozavjetnim tipom proroka, zato Bog ne govori na taj način. Dok je dolazila nova objava, tada je Bog to činio češće i na specifičan način, ali pošto nam je iznio svu objavu u svome Sinu, nema potrebe za takvim proroštvima.
zašto ograničavaš Boga?

more_horiz
pa kako vi ljudi ograničvate Boga svojim interpretacijama Biblije to je za nevjerovati....Bog vam se svima smilovao...da mi je znati jel netko molio Boga da mu osvjedoči Raya za proroka...ali ne neke tri-minutne molitve, da li je NETKO OD VAS molio danima Boga da mu osvjedoči Raya za proroka?

more_horiz
i s takvim odavdje ću razgovarati i reći ću mu stvari koje osvjedočavaju Raya za proroka pa onda taj neka s tim stvarima onda drugi put ode pred Boga....

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply