Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Je li papa antikrist

power_settings_newLogin to reply
+5
Izrail
hrvoje hrki
kainos
Živac
braslav
9 posters

descriptionantikrist - Je li papa antikrist - Page 3 EmptyRe: Je li papa antikrist

more_horiz
http://www.chick.com/reading/tracts/1527/1527_01.asp

http://www.chick.com/reading/tracts/0403/0403_01.asp

http://www.chick.com/reading/tracts/1527/1527_01.asp

http://www.chick.com/reading/tracts/1526/1526_01.asp

svako dobro u Gospodu

descriptionantikrist - Je li papa antikrist - Page 3 EmptyRe: Je li papa antikrist

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Isus je kljuc. I dragi moj brate izraile, procitaj knjigu Otkrivenje u kojoj Isus kaze da ima kljuceve, koji kad otvori niko ne zatvori, i koji zatvori niko ne otvori.

Da li u tom dogadjaju ti vidis Hrista kao Onoga koji ima kljuceve?

Mi ovdje govorimo o ključevima koje je Isus dao Petru prema Matejevom evanđelju, a ne o ključevima koje Isus ima u Otkrivenju.

more_horiz
Ključevi iz Mateja su Sve Riječi Svetog pisma.Ove Riječi imaju otvarati i zatvarati nebo.One objavljuju uvjete uz koje se ljudi primaju ili odbacuju.Te ključeve Isus dao svim svojim sljedbenicima.

more_horiz
Dati kljuceve nekome ne znaci da ih se odricemo. Shvatamo dakle da je Isus neke nadleznosti dao apostolima, ali kada citam ono sto apostoli kao i sam Petar o tome govore vidimo, da se ni malo ne usudjuju misliti da im je Isus prepustio upravu nad Njegovom Crkvom ili svetom.
Oni svi, i to svi do jednog, zajedno sa Petrom, govore da je Isus ugaoni kamen, da je On taj koji je Glava Crkvi.
Dali je ovo jasno ili da citiramo Pismo?

Ako je Isus Petru dao kljuceve u tom smislu kako neki veruju zasto se sam Petar nije pozivao na to. Nego uvek u svakoj prilici uzdize i velica Isusa kao Onoga na kome je sve i kome moramo sluziti svi.
Ujedno, hajde da to kazemo ovako. Da udjemo u raspravu iz vaseg ugla. Petru je, iako nije, Isus dao kljuceve. Ali Petar ne uci nista suprotno od Isusa. On nastavlja da velica Isusa Hrista. Ne poziva na obozavanje svetaca, na klanjanje Mariji ili sto je najgore samome sebi. Ne velica sebe. Ne kiti se zlatom i Petar ne obara careve niti tezi za politickim uticajem, kao sto vidimo nikako ne pokusava da skrene ljude da veruju nesto sto sam Isus nije pre toga vec ucio.
Ako bi imao oci da pravilno citas, zar prijatelju, ne bi i sam uvdeo da papa i Petar, u svom ucenju nemaju puno zajednickog? Zar je ovo laz, ili sam izmislio nesto dok sam sada iznosio cinjenice?

more_horiz
Petar nikada nije pozivao na fizicko progonstvo neistomisljenika. A razne pape su ubijali one koji su hteli citati Sveto Pismo. Ko nije hteo da prihvati papu i njegovu nepogresivost, govorim o srednjem veku, pre i posle, bio je nemilsordno ubijan.

Raznim ubicama i lopovima oprastali su se svi gresi ako bi ubio jednog jedinog "jeretika"!

Ovo, kao sto vidimo, ili znamo iz istorije Petar nije cinio, a nije u svojim poslanicama ucio.
I to je jos jedan dokaz, da pape nisu do Petra, ako je i dobio kljuc od Isusa, a nije, uzele pravi kljuc. Vec su, jasno kao dan, uzele svoj kljuc i cinile sve sto je suprotno zdravom Jevandjelju koje je bilo olicenje samog Isusa Hrista. Bilo je sam Isus = BOZJA LJUBAV!!!

more_horiz
Iz ovih i slicnih razloga, mnogi su napustili jos u ono mracno doba papu i njegove naloge odbacili kao krivoverje. Tako je apostolat otisao od papa, davno davno, i presao u ruke onih koji su nastavili ili se trudili da zive i rade za Crkvu kako je i sam Petar svojim primerom a i ucenjem radio.

Verni su zbog tih papa morali da osnuju reformisane Crkve, i nastave kontinuitet izvan katolicke Crkve. Naravno da su to morali da urade, kad su bili proganjani i ubijani zbog svog ubedjenja.

Danas je to apostolstvo na onima koji slusaju Isusa, i svoj svestenicki posao obavljaju kao sto je to cinio Petar.

Vrlo prosto, zar ne?

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Dati kljuceve nekome ne znaci da ih se odricemo. Shvatamo dakle da je Isus neke nadleznosti dao apostolima, ali kada citam ono sto apostoli kao i sam Petar o tome govore vidimo, da se ni malo ne usudjuju misliti da im je Isus prepustio upravu nad Njegovom Crkvom ili svetom.
Oni svi, i to svi do jednog, zajedno sa Petrom, govore da je Isus ugaoni kamen, da je On taj koji je Glava Crkvi.
Dali je ovo jasno ili da citiramo Pismo?

Ne trebaš, sve je točno i sa svime se slažem.

Ali je isto tako točno da je Petar Stijena na kojoj je sagrađena Kristova Crkva i da su njemu dani ključevi Kraljevstva Nebeskoga. Valda ne moram ponovno citirati Pismo za ovo?

Iz citata je očito da se ocjene odnose na konkretne osobe: "Ti si Krist" i "Ti si Stijena", a ne netko tako tamo drugi. Negiranje jedne Stijene je ravno negiranju jednog Krista.

Jevrejin je napisao/la:
Petar nikada nije pozivao na fizicko progonstvo neistomisljenika. A razne pape su ubijali one koji su hteli citati Sveto Pismo. Ko nije hteo da prihvati papu i njegovu nepogresivost, govorim o srednjem veku, pre i posle, bio je nemilsordno ubijan.

Petar je zatajio Spasitelja. Što god ti nabio na nos bilo kojem papi, ne može biti veći grijeh od ovoga. Neutral

Ja ne tvrdim da su pape bezgrešni, daleko od toga. Ako je Petar zatajio Isusa, za očekivati je da će ga pape itekako tajiti, što se vidjelo kroz povijest i što će se sigurno događati i u budućnosti. Ali to ne može srušiti riječi Svetog Pisma prema kojima je baš na takvoj nesavršenoj Stijeni sagrađena Kristova Crkva i prema kojima tu Crkvu vrata paklena neće nadvladati, unatoč grijesima iste. Što za ostale Crkve baš i ne možemo biti sigurni.

Jevrejin je napisao/la:
Verni su zbog tih papa morali da osnuju reformisane Crkve, i nastave kontinuitet izvan katolicke Crkve. Naravno da su to morali da urade, kad su bili proganjani i ubijani zbog svog ubedjenja.

A odakle tim vjernima mandat da deklariraju da su Kristovu Crkvu nadvladala vrata paklena, pa oni moraju nastavljati navještati Krista negdje drugdje? I tko su ti koji nastavlja pravu Crkvu, luterani, anglikanci, evangelici, pravoslavci ili neki peti?

Budimo realni, to njihovo navještanje evanđelja se nikako ne može nazvati kontinuitet, to je formalno počinjanje neke nove religije koja se temelji na kršćanstvu. Ovim argumentima ćeš daleko prije srušiti kršćanstvo nego uskratiti Katoličkoj Crkvi autentičnost.

more_horiz
Zivac ti si inspiracija, zbog tebe razmisljam

Ako stvari gledamo iz tvog ugla onda si ti u pravu. Tvoji argumetni nikako nebi mogli da se uspore ako bi stvari povodom pape bile kako ti kazes.
Ja znam da ni ti ni ja necemo da popustimo jedan drugome. Medjutim, to mozda nije problem koji bi trebao da nam smeta licno, ali ako je to nesto sto zadire u Bozji autoritet, onda ce ovo pitanje mozda i verovatno biti odlucujece pred Bogom. Tako je bar po mom shvatanju religije.

Prvo kljucevi nisu dati samo Petru, vec dvanaestorici apostola. Njima je povereno vodstvo nad Hristovom Crkvom. Ujedno, ako nisu svi apostoli vazili za najglavnije, onda su tri sigurno. A to su bili Petar, Jakov i Jovan.

Prvo moras da citas pazljivo Bibliju. Moras, jer ako ne cinis tako, tada si povrsan u poznavanju onog sto se desavalo. Pazi, pravi protestant pazljivo cita sve detalje, ne vezuje se samo za jedan stih. To je pravilo koje mora da se postuje jer se u suprotnom od nekog odvojenog stiha pravi citava nauka.

A izgleda da su danas mnogi skloni to da cine. Pa i ti.

Pogledaj kako je funkcionisalo rano hricanstvo u Delima apostolskim.
Da ti skrenem paznju na organizovanost apostolata u to vreme. Petar, Jakov i Jovan propovedaju prvo u Jerusalimu samo jevrejima. To znas. Ali, po dogovoru apostol neznabozaca je Pavle.
I, mogao bih da ti citiram, ali znam da nije potrebno, Pavle ne smatra te vodece apostole nista vecim od sebe.
Ujedno, vidi i ovo, Pavle ukorava Petra za dvolicnje. Ko danas sme da ukori papu kada se po dogmi Crkve smatra nepogresivim. Molim te pokusaj da budes realan. Nije sve u tome da jedan drugoga negiramo i pobijamo da bi smo odbranili svoje.
Kako ti ove moje primedbe tucacis. Iskreno se interesujem.

Ujedno, ako je Petar bio prvi papa, i odma je pao i bio je nadvladan tako ce biti nadvaldavani i ostali. Ali postavlja se pitanje odma na tvoju tvrdnju da li je Crkva onda uopste i bila na Petru utemeljena. Pa nije, kao sto si i sam kazao da se u tome slazemo, Isus je Glava Crkvi.
Ako je tako, onda onaj koji se cvrsto drzi Isusovog ucenja, mroa da je ostao pod upravom Glave koji je Hristos, a ne onaj koji je zastranio i to ne jednom nego u kontinutetu, vekovima. Da Petar je pao jednom, dva ili tri puta, ali nije proganjao, pazi nije nikoga proganjao niti ubijao za ceo svoj zivot. I zbog njega niko nije morao da bezi iz rane Hriscanske Crkve. Budimo malo posteni.
Pape, i to vekovima jedan za drugim, su proganjali, i proganjali, ubijali i ubijali, vekovima vise od hiljada godina. Pazi malo, vise od hiljadu godina neprekidno. Dali me dobro razumes, dragi moj brate, tako je dosao dan kada je Bog posle mnogih opomena u to vreme vekovnog krsenja Bozjeg pravila ljubi, Bog proglasio preko nekih reformatora papski sistem za Tiranski i otpali.
To mozes da citas u istoriji tvoje Crkve.
Zato, je papstvo otpalo od Boga, ili jos bolje receno odbaceno od Boga, jer je vekovima krsilo Njegovu volju, a apostolstvo preslo na one koji su ostali verni Hristu, i On je tako sada bio samo Njihov Poglavar ili Glava Crkve.

Mislim da je ovo sada jasnije objasnjenje onoga sto zelim da kazem o papi.

Taj otpad se nastavljao kroz vekove u papstu, pa kasnije i u protestatizmu.
Ostali su samo mali broj onih koji imaju cistu istinu. Pogadjas sta hocu da ti kazem, i u pravu si!

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Ja znam da ni ti ni ja necemo da popustimo jedan drugome. Medjutim, to mozda nije problem koji bi trebao da nam smeta licno, ali ako je to nesto sto zadire u Bozji autoritet, onda ce ovo pitanje mozda i verovatno biti odlucujece pred Bogom. Tako je bar po mom shvatanju religije.

Mislim da neće biti odlučujuće za većinu pojedinaca. Naime, ljudi ne razmišljaju o tome, i ako su shvatili Kristovu poruku za svoj život, ma kojoj Crkvi pripadali mislim da su spašeni. To dakako ne znači da ne trebamo tražiti istinu.

To je pravilo koje mora da se postuje jer se u suprotnom od nekog odvojenog stiha pravi citava nauka.

Ne činim ja to, barem ne na ovom primjeru. Radi se o cijelom tekstu Mt 16:13-20 koji objašnjava jedan cjelovit događaj. Upravo je analiza cijelog teksta potrebna da se shvati da je predaja ključeva jedinstvena.

(...)
Ujedno, vidi i ovo, Pavle ukorava Petra za dvolicnje. Ko danas sme da ukori papu kada se po dogmi Crkve smatra nepogresivim.

Papa je nepogrešiv samo kad govori ex chatedra. Za sve ostalo možeš ga napasti, optužiti za dvoličnost itd. Papa iznimno rijetko govori ex chatedra, a pri tome se uvijek debelo savjetuje sa biskupima, a proučava i vjeru kršćanskog naroda. Ili čak sazove Crkveni Sabor gdje su svi biskupi, pa njegove zaključke proglašava dogmama.

To bi bilo po uzoru na Dj 15:6-11. Dugo se raspravljalo i onda je zaključak iznio Petar, te se nakon toga u taj zaključak nije sumnjalo. Naravno, netko i dalje može sumnjat ako hoće, imaš i danas takve, ali Kristova Crkva ne sumnja.

Ali postavlja se pitanje odma na tvoju tvrdnju da li je Crkva onda uopste i bila na Petru utemeljena. Pa nije, kao sto si i sam kazao da se u tome slazemo, Isus je Glava Crkvi.
Ako je tako, onda onaj koji se cvrsto drzi Isusovog ucenja, mroa da je ostao pod upravom Glave koji je Hristos...

Ja bih rekao da je Crkva utemeljena na Kristu, i sagrađena na Petru. To barem eksplicitno piše u Bibliji.

Jest, bitno je držati se pravog Isusovog učenja. Ali:
"Šimune, Šimune, evo Sotona zaiska da vas prorešeta kao pšenicu. Ali ja sam molio za tebe da ne malakše tvoja vjera. Pa kad k sebi dođeš, učvrsti svoju braću." (Lk 22:31,32)
Krist, odlazi. Tj. ne odlazi, ali više nije vidljiv kao prije, da ga se može pitati što god nije jasno. Pa svatko može misliti što hoće i proglašavati to Kristovim. Vidimo da i hoće, Sotona je krenuo u svoj pohod. Ali, Krist je molio za Petra, ne veli za ostale nego za Petra, i njemu daje zadatak da učvrsti braću. Kako sad netko od te braće može reći: "Ne Petre, krivovjeran si, ja imam direktni doticaj s Kristom i znam to!"? Ne, za Petra je jedino sigurno da je Isus molio da mu vjera ne malakša i zadaća mu je da drži vjeru ostalih.

Zbog gore navedenog je i potrebna Petrova služba. Sotona nas rešeta, a Krist više nije prisutan na način da ga možemo nešto pitati i da odgovor bude svima jasan. Nikad niti nije bio prisutan na taj način. Dok je bio, apostolima niš nije bilo jasno, a kad im je postalo jasno, na Duhove, više ga nije bilo. Iskreno, još mi nije jasno zašto je to tako, ali očito jest zbog:

"No kažem vam istinu:
bolje je za vas da ja odem:
jer ako ne odem,
Branitelj neće doći k vama;
ako pak odem,
poslat ću ga k vama." (Iv 16:7)

I zbog njega niko nije morao da bezi iz rane Hriscanske Crkve. Budimo malo posteni.

To ne znamo. ;)

Pape, i to vekovima jedan za drugim, su proganjali, i proganjali, ubijali i ubijali, vekovima vise od hiljada godina. Pazi malo, vise od hiljadu godina neprekidno.

Ajde, ipak nemojmo pretjerivati. Naše društvo je prepuno predrasuda oko srednjovjekovne Crkve. Kad stvarno proučiš povijest, slika ispada malo drugačija. Eklatantan primjer je inkvizicija koja se totalno sotonizira, a nije baš tako. Možemo o tome pričati na nekoj drugoj temi, slušao sam neka povjesna predavanja o tome, pa znam nešto.

Dali me dobro razumes, dragi moj brate, tako je dosao dan kada je Bog posle mnogih opomena u to vreme vekovnog krsenja Bozjeg pravila ljubi, Bog proglasio preko nekih reformatora papski sistem za Tiranski i otpali.

Razumijem što ti hoćeš reći. Ali ovo je krajnje neuvjerljivo. Jedino što se može zaključiti iz papinske tiranije je da kršćanstvo nevalja. Reći tu da je kršćanstvo dobro, da je Biblija Božja Riječ, ali da su eto njegovu Crkvu nadvladala vrata paklena, pa mi moramo napraviti novu pravu Crkvu, je malo kontradiktorno. Ne misliš li?

Ostali su samo mali broj onih koji imaju cistu istinu. Pogadjas sta hocu da ti kazem, i u pravu si!

Ne baš. Tko su ti malobrojni? Po čemu da ja njima vjerujem?

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Zivac ti si inspiracija, zbog tebe razmisljam

Ako stvari gledamo iz tvog ugla onda si ti u pravu. Tvoji argumetni nikako nebi mogli da se uspore ako bi stvari povodom pape bile kako ti kazes.

Prvo kljucevi nisu dati samo Petru, vec dvanaestorici apostola. Njima je povereno vodstvo nad Hristovom Crkvom. Ujedno, ako nisu svi apostoli vazili za najglavnije, onda su tri sigurno. A to su bili Petar, Jakov i Jovan.

Prvo moras da citas pazljivo Bibliju. Moras, jer ako ne cinis tako, tada si povrsan u poznavanju onog sto se desavalo. Pazi, pravi protestant pazljivo cita sve detalje, ne vezuje se samo za jedan stih. To je pravilo koje mora da se postuje jer se u suprotnom od nekog odvojenog stiha pravi citava nauka.

Da ti skrenem paznju na organizovanost apostolata u to vreme. Petar, Jakov i Jovan propovedaju prvo u Jerusalimu samo jevrejima. To znas. Ali, po dogovoru apostol neznabozaca je Pavle.
I, mogao bih da ti citiram, ali znam da nije potrebno, Pavle ne smatra te vodece apostole nista vecim od sebe.
Ujedno, vidi i ovo, Pavle ukorava Petra za dvolicnje. Ko danas sme da ukori papu kada se po dogmi Crkve smatra nepogresivim. Molim te pokusaj da budes realan. Nije sve u tome da jedan drugoga negiramo i pobijamo da bi smo odbranili svoje.
Kako ti ove moje primedbe tucacis. Iskreno se interesujem.

Ujedno, ako je Petar bio prvi papa, i odma je pao i bio je nadvladan tako ce biti nadvaldavani i ostali. Ali postavlja se pitanje odma na tvoju tvrdnju da li je Crkva onda uopste i bila na Petru utemeljena. Pa nije, kao sto si i sam kazao da se u tome slazemo, Isus je Glava Crkvi.
Ako je tako, onda onaj koji se cvrsto drzi Isusovog ucenja, mroa da je ostao pod upravom Glave koji je Hristos, a ne onaj koji je zastranio i to ne jednom nego u kontinutetu, vekovima. Da Petar je pao jednom, dva ili tri puta, ali nije proganjao, pazi nije nikoga proganjao niti ubijao za ceo svoj zivot. I zbog njega niko nije morao da bezi iz rane Hriscanske Crkve. Budimo malo posteni.
Pape, i to vekovima jedan za drugim, su proganjali, i proganjali, ubijali i ubijali, vekovima vise od hiljada godina. Pazi malo, vise od hiljadu godina neprekidno. Dali me dobro razumes, dragi moj brate, tako je dosao dan kada je Bog posle mnogih opomena u to vreme vekovnog krsenja Bozjeg pravila ljubi, Bog proglasio preko nekih reformatora papski sistem za Tiranski i otpali.
To mozes da citas u istoriji tvoje Crkve.
Zato, je papstvo otpalo od Boga, ili jos bolje receno odbaceno od Boga, jer je vekovima krsilo Njegovu volju, a apostolstvo preslo na one koji su ostali verni Hristu, i On je tako sada bio samo Njihov Poglavar ili Glava Crkve.

Mislim da je ovo sada jasnije objasnjenje onoga sto zelim da kazem o papi.

Taj otpad se nastavljao kroz vekove u papstu, pa kasnije i u protestatizmu.

meni nije jasno, kažeš da su protestanti "izašli " , otpali od KC jer ih je smetalo prvenstveno papino prvenstvo, primat i hijerarhija u KC
ako su onda očistili krivovjerja iz KC , kako to da onda nije ostao samo luteranizam kao valjan ispravan kršćanski nauk:!: Question

otkud onda , Zwingli , koji se nije već na samom početku slagao sa Luterom oko pričesti, pretvorbe, simbolike ili ne i slično
slično i zwinglijev učenik Calvin , opet se nijue slagao oko nekih stvari sa učiteljem , sa luterom itd

more_horiz
Odlicno momci, vidim da moram mnogo ozbiljnije i detaljnije da govorim o ovoj temi.

Ja sam gledao da budem pazljiv, ali ocigleno je da je katolicka Crkva vesto izokrenula neke stvari i svoje vernike uci iz ugla koji je pogresan.

Ovih dana sam na nekom doskolovavanju, pa nemam puno vremena, ali potrudicu se da malo vise i jasnije govorim o onome kako ja to vidim.
I zivac i hrvoje hrki imate odlicne argumetne u vasu korist. Jednostavno navodite coveka da ozbiljno misli.

Ovo postaje ozbiljna diskusija.

Onaj ko je u ovoj temi u pravu, ima bolje temelje i on mora da se ispostuje.

Pozdrav momci, cucemo se.

more_horiz
Je, tema je odlična. Samo je malo na glupom mjestu. Papa antikrist u Proročanstvo i kraj vremena. Shocked lol!

more_horiz
Slazem se da je tema odlicna, i trazi posten odgovor bez predrasuda.
Medjutim, braco molim vas strpite se samo malo, u nekoj sam guzvi.

Ragovaracemo i dalje.

Hvala.

more_horiz
Pa da vidimo gde je odgovor.

Postavicu vam pitanje.

Zamislite da preko hiljadu godina ubijate i uspete da na taj nacin pogubite vise miliona ljudi.
Dali ste ikada nekoga ubili? Neki ljudi ubili su zenu ili nekog drugog i veliki broj takvih zavrsio je na psihijatriji kao dozivotni bolesnici.

Da li je hriscanima dozvoljeno da ubijaju?
Isus je jos pre nego sto je doslo do progonstva kazao: "Ubijace vas misleci da Bogu cine sluzbu."

Istorija papstva jasno i nedvosmisleno se ispunila u ovim Hristovim recima. Ovo je dokaz koji niko ne moze pobiti.

Eto zasto velika vecina protestanta veruje da je ( sada govorim postenim jezikom, sto vi katolici u svakom slucaju znate da je nas stav, ali ne da bih uvredio nego da ova tema bude aktuelna ) papa naveo ceo svoj sistem u otpad od Boga. Zato se apostolstvo sa katolicizma prenelo na druge ljude. Ti ljudi, ovo je odgovor hrkiju, reformatori, pojavljivali su se na raznim mestima papskog sistema i jedan za drugim ukazivali su na pogubnost papskog sistema.
Papstvo je snaznom kontrolom i rigoroznim merama cuvalo svoju vlast, tako da su neki ljudi bili u strahu da otvoreno govore protiv njega. Ali bilo je onih koji se nisu bojali smrti i Hrista radi ustajali su i ukoravali papstvo kao lazni religiozni sistem. Zbog toga je dragi moj hrki, dolazilo do pojave vise reformatora koji svaki za sebe bio pokret od Boga, kojim je On korio Papstvo i ukazivao na njegovu izopacenost. Kasnije su ti reformatori i sami cinili slicne greske, noseci sa sobom iz Papstva mnoge zablude koje su se uvukle u Crkvu.
Zato, je Bog nastavio delo reforme i dalje, ono traje jos uvek i nastavice se u jos vecoj sili. Ovo mnogi ne razumeju, iako se busaju u grudi i galame kao veliki poznavaoci prilika. Bog ce raditi na reformi hriscanstva sve dok ne razbije svaku zabludu i potpuno ne rasvetli istinu koja je u Isusu Hristu.
Zato ce u poslednje vreme doci do jos vecih reformi, ili kako to neki kazu, duhovnog probudjenja.

Ovo je pocetak mog dokazivanja da ima osnova za tvrdnjenje da je papa mozda i antihrist, naglasavam mozda stvarno antihrist.

Pa braco katolici, branite se!

more_horiz
Pa ovo su tvoje tvrdnje a gdje su dokazi već jednom?

more_horiz
Kako si ti Izrail nekoretan covek, cela istorija o tome jasno govori, ja i citiram iz istorije. Ovo je samo parafraziranje istorije. A ti kao hoces dokaze. Zar da ti citiram istorijske knjige? Pa najobicniji skolarac zna sta se desavalo sa Pastvom i sta je u ime boga kojeg je ono propagiralo ucinjeno milionima ljudi, a ti kao naivac, kao dobri "jezuita", onako neobavesten, a malo sutra nisi obavesten, trazis dokaze. Kao to su moje tvrdnje.

Ma budi fer!

Dosta je bilo razgovora na prevari. Napadas jer ti neces nikada imati druge istorijske dokaze, da ovo sto sam ja napisao nije istina.
Ako je tebi lakse da lazes sebe, lazi, ali to je samo samoobmana.
Ovo su istorijske cinjenice. Papstvo je vekovima imalo prevlast u religijskim i politickim zbivanjima starog sveta, i u to ime zloupotrebljavalo je svoju vlast ubijajuci milione ljudi koji se nisu slagali s njim.

Dokazi ti, druskane, ti dokazi da ja ne govorim istinu. Pa mozda ja namerno necu da citiram, kako bi te naveo da citas da vidis i sam da ovde ima debele istine.
Ja nisam krv ako se vi bojite da razmisljate, i boli vas istina. Gde su tvoji dokazi iz istorije sistema religije kom ti pripadas da ovo sto sam ja napisao nije istina?

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Isus je jos pre nego sto je doslo do progonstva kazao: "Ubijace vas misleci da Bogu cine sluzbu."

Istorija papstva jasno i nedvosmisleno se ispunila u ovim Hristovim recima. Ovo je dokaz koji niko ne moze pobiti.

Opet moram protestirati na optužbe papinstva oko tisućljetnog ubijanja ili šta ja znam. Bilo je papa koje su ubijali, bilo ih je koji su imali žene, djecu, ali ovakvo uopćavanje ne priliči ozbiljnom razgovoru.

Ok, pustimo to. Mogu se složiti s tobom da se oni retci Biblije mogu ponekad primjeniti i na neke pape. I još puno optužujućih redaka.

Ali to nema veze sa time ima li papa Petrovu službu ili ne. Petrova služba ne garantira bezgrešnost. Prema tome svako nabrajanje grijeha papa u ovom razgovoru logički nije argument.

Eto zasto velika vecina protestanta veruje da je ( sada govorim postenim jezikom, sto vi katolici u svakom slucaju znate da je nas stav, ali ne da bih uvredio nego da ova tema bude aktuelna ) papa naveo ceo svoj sistem u otpad od Boga.

To razmišljanje razumijem.

Zato se apostolstvo sa katolicizma prenelo na druge ljude.

E ovo baš ne ide. Ovo je ljudska intervencija u Božju Crkvu. Ja se slažem da je bilo loših stvari u Crkvu, ali nitko nema mandat od Boga za ovakav potez.

Zbog toga je dragi moj hrki, dolazilo do pojave vise reformatora koji svaki za sebe bio pokret od Boga

I koja je razlika ovoga i stvaranja nove religije? Svaki osnivatelj religije tvrdi da je od Boga. Ti reformatori prema kršćanstvu nemaju nikakve garancije da su ispravni.

more_horiz
Dali bi nam pomoglo da iznosimo neke detalje koji su poznati. Na primer nemoral pojedinih papa. Bordjija naprimer.

Ako, jedan "apostol" koji je dobio kljuceve od Neba, pocne ciniti ono sto su neke pape radile, onda je jasno zasto je Bog pokrenuo reformaciju.

I koga takav jedan razvratan covek moze da prestavlja? Nikoga, a kamo li Hristovu Crkvu.

Da ne govorimo uz kakve prevare, otimanje i manipulacije se stizalo do titule pape. Mnogo otrova je bukvalno tajno sipano u case protiv kandidatima za papsku tijaru. Kako je takvog ubicu ( nije ni cudo sto je ubijao i druge hriscane ) Bog uopste mogao da nadahnjuje ili upravlja preko njega Katolicima?

Morao bih da budem slep, da ovako nesto danas poverujem. Zbog svega ovoga, Bog je odbacio papstvo kao pali sistem Vavilon. I poziva dan danas svoju decu da izadju iz njega: "Izadjite iz njega narode Moj, jer gresi njezini doprese tja do neba, da vam ne naude zla njezina." ( prepricano, Otkrivenje 18,5; )

Idemo dalje, ja vas cekam da dokazete da nisam u pravu.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply