tripo 41 je napisao/la:
Trojstvo u sebi ima tri osobe: Postanak 1:1; 1:26; 3:22; 11:7; Izaija 6:8; 48:16; 61:1; Matej 3:16-17; 28:19; 2.Korinćanima 13:13.
Čitatelji – radite po Bibliji,
koja kaže – sve provjeravajte!!!!!!!!!!!!!!!!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Drugi puta daj odmah i stihove,
da neupućeni ne misle da imaš neke dokaze,
a nemaš ni niti ništa.
Kažeš:
Trojstvo u sebi ima tri osobe:
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Postanak 1,1 U početku stvori Bog nebo i zemlju.
Gdje su tu 3 osobe?
Kakav je to dokaz?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Postanak 1,26 I reče Bog: "Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci - svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po zemlji!
Gdje su tu 3 osobe?
Kakav je to dokaz?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Postanak 3,22 Zatim reče Bog: "Evo, čovjek postade kao jedan od nas - znajući dobro i zlo! Da ne bi sada pružio ruku, ubrao sa stabla života pa pojeo i živio navijeke!
Gdje su tu 3 osobe?
Kakav je to dokaz?
Postanak 11,7 Hajde da siđemo i jezik im pobrkamo, da jedan drugome govora ne razumije.
Gdje su tu 3 osobe?
Kakav je to dokaz?
Izaija 6,8 Tad čuh glas Gospodnji: "Koga da pošaljem? I tko će nam poći?" Ja rekoh: "Evo me, mene pošalji!
Gdje su tu 3 osobe?
Kakav je to dokaz?
Izaija 48,16 Pristupite k meni i počujte ovo: "Od početka nisam vam govorio tajno, i kad se zbivalo, bijah ondje." - "A sada me Gospod Jahve šalje s duhom svojim.
Gdje su tu 3 osobe?
Kakav je to dokaz?
Izaija 61,1 Duh Jahve Gospoda na meni je, jer me Jahve pomaza, posla me da radosnu vijest donesem ubogima, da iscijelim srca slomljena; da zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjevima;
Gdje su tu 3 osobe?
Kakav je to dokaz?
Matej 3,16 Odmah nakon krštenja izađe Isus iz vode. I gle! Otvoriše se nebesa i ugleda Duha Božjega gdje silazi kao golub i spušta se na nj.
Matej 3,17 I eto glasa s neba: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina!
Gdje su tu 3 osobe?
Kakav je to dokaz?
Matej 28,19 Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga
Napokon – jedan stih u kojem se spominju TeTe trojka.
Ali nabrajanje 3 osobe ne znači da su
svaki od njih = Bog.
Kakav je to dokaz?
2. Korinćanima 13,13 Milost Gospodina Isusa Krista, ljubav Boga i zajedništvo Duha Svetoga sa svima vama!
Napokon – drugi stih u kojem se spominju TeTe trojka.
Ali nabrajanje 3 osobe ne znači da su
svaki od njih = Bog.
Kakav je to dokaz?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,