evo šta JE sv. trojstvo:
7Jer troje je što svjedoči: 8Duh, voda i krv; i to je troje jedno.
Misterij objašnjen zar ne?
7Jer troje je što svjedoči: 8Duh, voda i krv; i to je troje jedno.
Misterij objašnjen zar ne?
tripo 41 je napisao/la:Napisao student
Postanak 1,26 I reče Bog: "Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci - svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po zemlji!
Gdje su tu 3 osobe?
Kakav je to dokaz?
Odg.
U odlomcima iz Starog zaveta, poznavanje Jevrejskog je od pomoći. U prvoj Mojsijevoj 1:1, imenica "Elohim" je korišćena u množini. U Prvoj Mojsijevoj 1:26; 3:22; 11:7 i Isaiji 6:8, korišćena je zamenica "nas"(mi) u množini.
Nema sumnje da "Elohim" i "nas" se odnosi na više od dve osobe. Na Engleskom, postoje samo dve forme, jednina i množina.
U Jevrejskom, postoje, jednina, dvojina i množina. Dvojina je SAMO za dva. U jevrejskom ova dvojna forma je kororišćena za stvari koje dolaze u paru kao oči, uši, i ruke. Riječ "Elohim" i zamenica "nas" su u množini – definitivno više od dva – i mora se odnositi na tri ili više (Otac, Sin i Sveti Duh). izvor question. org.
Napisao study
Matej 3,16 Odmah nakon krštenja izađe Isus iz vode. I gle! Otvoriše se nebesa i ugleda Duha Božjega gdje silazi kao golub i spušta se na nj.
Matej 3,17 I eto glasa s neba: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina!
Gdje su tu 3 osobe?
Kakav je to dokaz?
Odg.
Znaš brojiti?! Otac, Sin i Duh Sveti.
study
Postanak 11,7 Hajde da siđemo i jezik im pobrkamo, da jedan drugome govora ne razumije.
Gdje su tu 3 osobe?
Kakav je to dokaz?
Odg.
Ijopet
U odlomcima iz Starog zaveta, poznavanje Jevrejskog je od pomoći. U prvoj Mojsijevoj 1:1, imenica "Elohim" je korišćena u množini. U Prvoj Mojsijevoj 1:26; 3:22; 11:7 i Isaiji 6:8, korišćena je zamenica "nas"(mi) u množini.
Nema sumnje da "Elohim" i "nas" se odnosi na više od dve osobe. Na Engleskom, postoje samo dve forme, jednina i množina.
U Jevrejskom, postoje, jednina, dvojina i množina. Dvojina je SAMO za dva. U jevrejskom ova dvojna forma je kororišćena za stvari koje dolaze u paru kao oči, uši, i ruke. Riječ "Elohim" i zamenica "nas" su u množini – definitivno više od dva – i mora se odnositi na tri ili više (Otac, Sin i Sveti Duh).
tripo 41 je napisao/la:Student Krivo! U Postanku je objašnjeno kako je Bog Otac Jahve stvarao – Bog Otac Jahve kaže jednu riječ – i ta riječ se stvori – materijalizira. Riječ je izlazila iz Boga Oca Jahve.
Odg.
Riječ je stvarala, nije Riječ stvorena. Ne može Bog biti stvoren. Jer Riječ je Bog.
Ne piše da je postala (Ivan 1,1) nego "bješe Bog" Iznad svega može biti samo Bog.
tripo 41 je napisao/la:Očigledno ne razumiješ da je Riječ stvarala i sa Njom je stvarano, a ne da je Ona (Riječ) stvorena.
A Isus nije stvoren.
4 Duh Božji stvorio me je, i dah Svemogućega dao mi je život. Job 33,4
Vidiš da i Duh Sveti stvara. Samo što si ti veliki bukvalista, pa ne razumiješ da je Duh Božiji Duh Sveti.
tripo 41 je napisao/la:http://www.hebrew4christians.com/Names_of_G-d/Elohim/elohim.html
I nemoj ovdje da stvaraš lažnu sliku da ja (mi) mislim(o) da su to 3 boga. Nemoj da nam stavljaš nešto u usta što niti mislimo niti govorimo. Mislim na sve nas hrišćane.
tripo 41 je napisao/la:Al ova ti je prava
Ali ovo je definitivno hit dana. Djela apostolska 5,3 Petar mu reče: "Ananija, zašto ti Sotona ispuni srcete si slagao Duhu Svetomu i odvojio od utrška imanja? Djela apostolska 5,4 Da je ostalo neprodano, ne bi li tvoje ostalo; i jednoć prodano, nije li u tvojoj vlasti? Zašto si se na takvo što odlučio? Nisi slagao ljudima, nego Bogu!
Gdje tu piše da je SD = Bog?
tripo 41 je napisao/la:Isus je i čovjek zato je oprostiva.
Očigledno ne znaš zašto hula na Svetog Duha nije oprostiva. Jer Sveti Duh navodi na pokajanje i ko Ga tjera od sebe i huli na Njega odbija Boga i ne može se pokajati.
A za Petra je slagati Duhu Svetom isto što i slagati Bogu.
Tako da Duh Sveti jeste Bog.
Očigledno ne zastupaš apostolsko hrišćanstvo.
I ti pitaš gdje tu piše da je SD= Bog
I ne znaš da se Biblija ne tumači samo bukvalistički. Neki dijelovi da, a neki ne. Ima više načina tumačenja Biblije i tačno se zna koji se dio na koji način tumači.
Jer po tebi smrt ne postoji nego je to san.