BonniT
I dalje nisam baš siguran da li je to bila ironija ili ne. Ništa ne govoriš šta sam krivo napisao, a ne pokazuješ ni neko iznenađenje jer je ovo jedan od nekoliko vaših najvećih dokaza za trojstvo. Ali znaš kako se kaže, možeš lagati meni ali ne i sebi i onom u koga vjeruješ.
No, da ti kratko odgovorim. Umoran sam a i stalno radim i druge poslove na računalu paralelno ovom našem raspravljanju pa ću morati početi smanjivati vrijeme na forumu.
„Ali mene zanima tko moze platiti grijeh ako ne samo Bog. Zašto onda nije poslao anđela Gabrijela?
On je isto svet, bez grijeha i bio je isto stvoren prije Abrahama.“
Ok, mislim da imate, prilikom čitanja Biblije nekoliko, po meni, nevjerojatnih previda.
Navest ću samo par ali ima ih više.
1) Centralna figura Biblije je Isus Krist a ne Jahve
2) Jahve je samo jedno od niza imena
3) Jahve nema Sina
4) Isusovo ime je zamijenilo Jahvino
Naglašavam točku 3) NE vjerujete da Bog IMA Sina već da je taj Sin istovremeno i sam Bog.
Sad će tripo 41 opet o bukvalnom shvaćanju ali to su njegovi dvostuki standardi.
Ako ja kažem Bog (Jahve) ima Sina (Isus) onda to ne može, ako tripo kaže Bog (Bog Otac) ima Sina (Bog Sin) onda je sve jasno samo po sebi
Sad se vraćam na tvoje;
Iv 3: 16 Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. 17 Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu.
Ovo bi bio jedan od sažetaka cijele Biblije.
Imamo na jednom mjestu skoro sve informacije koje nam trebaju:
Šta nam govore ova dva stiha:
a) Da postoji Bog
b) Da taj Bog ima Sina
c) Da je taj Sin poseban jer je Jedinorođenac
d) Da je potrebna vjera u Njegovog Sina
e) Vjera u Njegovog Sina je besmislena ako se ne vjeruje i u Boga, logično
f) Da se vjerom u Njegovog Sina dobiva vječni život
g) Da je Bog izabrao Sina a ne nekog drugog da donese spasenje
h) Da je Bog poslao Sina ali nije i sam došao
i) Da je Sin poslan kao spasitelj (po Sinu se spašava)
j) Da je i Bog spasitelj (izvor spasenja)
Tvoje je samo da otvoriš Stari zavjet i pogledaš koji je Bog u pitanju. Odgovor je Jahve, židovski Bog. Isusov Bog i Otac.
I sad vidiš šta su ova dva retka kristalno jasno rekla:
k) Da postoji Bog Jahve
l) Da taj Bog Jahve ima Sina
m) Da je taj Sin poseban jer je Jedinorođenac
n) Da je potrebna vjera u Jahvinog Sina
o) Vjera u Jahvinog Sina je besmislena ako se ne vjeruje i u Boga Jahvu, logično
p) Da se vjerom u Jahvinog Sina dobiva vječni život
q) Da je Jahve izabrao Sina a ne nekog drugog da donese spasenje
r) Da je Jahve poslao Sina ali nije i sam došao
s) Da je Sin poslan kao spasitelj (po Sinu se spašava)
t) Da je i Bog Jahve spasitelj (izvor spasenja)
Pitaš me zašto ne Gabrijel ili netko drugi. Ali ja tebe pitam isto, zašto Bog a ne netko drugi? Nije li Jahvina volja da pošalje svog Sina a ne Gabrijela? Ne određuje li Bog kolika će biti otkupnina? Ako Bog kaže Gabrijel je dovoljan, onda je to dovoljno. Ako Bog kaže Njegov Sin je otkupnina, dobio si svoj odgovor.
Bog iz Starog zavjeta je isti Bog kao i u Novom zavjetu. U Starom zavjetu je jasno istaknuto da će Bog poslati nekoga i u Novom zavjetu je ta osoba otkrivena, Isus Pomazanik, Mesija, Jedinorođenac. Onaj koji dolazi u Ime Božje.
Vi trinitaristički vjernici stalno optužujete da vaši neistomišljenici pokušavaju objasniti Boga. To su gluposti. Nitko ne pokušava objasniti nešto u šta ni ne vjeruje da postoji. Bio Bog jedan ili trojedin jednako je svima neshvatljiv. Upravo vi ste ti koji pokušavati objasniti Boga i stvarate misterij tamo gdje ga nema.
No, reci ti meni, vidio si da tripo 41 (i njegova ekipa) ne zna značenja riječi Adonai, Kurios..a hrpu ostalih bedastoća da ni ne spominjem, šta misliš zašto naš admin καιros ne želi reći javno da njegov moderator širi neistine?
Koji je smisao razgovarati o istini s ljudima kojima do istine očito nije stalo? Odgovori mi molim te na pitanje.
Nije trik pitanje pa molim da mi se post ne briše.
Emanuel
“Dakle heretice, ti tvrdis da Isus Krist nije nas Spasitelj,nas Otkupitelj i nas Gospodin!“
Svaki Jehovin svjedok vjeruje da je Isus Krist Spasitelj, Otkupitelj i Gospodin.
Dobio si odgovor na sva svoja pitanja. Mada mi nije jasno zašto to uopće pitaš i kakve to ima veze s onim što sam napisao. Neka to ostane tvoja tajna.
Ili si nešto napisao samo da me možeš heretikom nazvati?