Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Otkrivenje

power_settings_newLogin to reply
+9
jony
Živac
Mali princ
Izrail
Daniel
hrvoje hrki
Spart
braslav
kainos
13 posters

descriptionOtkrivenje - Page 5 EmptyRe: Otkrivenje

more_horiz
svakdašnja žrtva nije Euharistija jer Euharistija nije žrtva te to kontradiktira Pavlu u Hebrejima...

10:10 U toj smo volji posvećeni prinosom tijela Isusa Krista jednom zauvijek.
10:11 I svaki je svećenik dan za danom u bogoslužju te učestalo prinosi iste žrtve, koje nikako ne mogu odnijeti grijeha.
10:12 A ovaj, pošto je prinio jednu jedincatu žrtvu za grijehe, zauvijek sjede zdesna Bogu
10:13 čekajući otad dok se neprijatelji ne podlože za podnožje nogama njegovim.
10:14 Jednim uistinu prinosom zasvagda usavrši posvećene.
10:15 A to nam svjedoči i Duh Sveti. Pošto je doista rekao:
10:16 "Ovo je Savez kojim ću se svezati s njima nakon ovih dana",
Gospodin govori: "Zakone ću svoje staviti u njihova srca i upisati ih u
dušu njihovu.
10:17 I grijeha se njihovih i bezakonja njihovih neću više spominjati."
10:18 A gdje su grijesi oprošteni, nema više prinosa za njih.

žrtve su ponovno žrtvovanje životinja u novom Hramu u Jeruzalemu...za
nas postoji samo žrtva Isusa na Križu, jednom zauvijek koja je odnijela
grijehe, nijedna druga žrtva nije potrebna pred Bogom...to kaže apostol
Pavao, stoga ne možeš reći da je to mišljenje...

ali vidim da ni dalje nema kršćanskog ponašanja u tebi moj Hrvoje...

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:
Daniel je napisao/la:
isto tako to se precizno upotpunjuje u Treći Hram koji će se uskoro graditi i Antikrista koji sebe proglašava Bogom u tom Treće Hramu -----
kada ga Izrael odbije kao Mesiju ---- Zmaj ih počinje proganjati

reci
nam gdje se u bibliji spominje treći hram koji će se uskoro graditi, a
kada ga Izrael odbije kao mesiju?, a koji bi se odnosio na buduća
vremena ( gledajući od sada -2006 g)
ti si previše u mislima u izraelu , i starom zavjetu , nihovim tumačenjima

izrael je odbio mesiju prije 2000 godina, jedino ako ti misliš da Isus nije mesija
mislim da si dosta toga izmješao
zmaj proganja Crkvu već od 33 . godine
neće je proganjati od 1500, 1615 ili 2008!

Teći Hram se u bibliji spominje, istraži to sam, ne želim ti govoriti
neke bisere iz Knjige koje ti ne želiš niti pristojno uzeti i
istražiti...Izrael još čeka Mesiju makar je odbio PRAVOG MESIJU, zato
će Antikrist kao anđeo svjetla doći, govoriti ljudima ono što im se
sviđa, zavesti skor čitavu zemlju, osim izabranih, te zavesti Izrael da
je njihov obećani Mesija...

more_horiz
Daniel je napisao/la:
hrvoje hrki je napisao/la:
Daniel je napisao/la:
isto tako to se precizno upotpunjuje u Treći Hram koji će se uskoro graditi i Antikrista koji sebe proglašava Bogom u tom Treće Hramu -----
kada ga Izrael odbije kao Mesiju ---- Zmaj ih počinje proganjati

reci
nam gdje se u bibliji spominje treći hram koji će se uskoro graditi, a
kada ga Izrael odbije kao mesiju?, a koji bi se odnosio na buduća
vremena ( gledajući od sada -2006 g)
ti si previše u mislima u izraelu , i starom zavjetu , nihovim tumačenjima

izrael je odbio mesiju prije 2000 godina, jedino ako ti misliš da Isus nije mesija
mislim da si dosta toga izmješao
zmaj proganja Crkvu već od 33 . godine
neće je proganjati od 1500, 1615 ili 2008!

Teći Hram se u bibliji spominje, istraži to sam, ne želim ti govoriti
neke bisere iz Knjige koje ti ne želiš niti pristojno uzeti i
istražiti...Izrael još čeka Mesiju makar je odbio PRAVOG MESIJU, zato
će Antikrist kao anđeo svjetla doći, govoriti ljudima ono što im se
sviđa, zavesti skor čitavu zemlju, osim izabranih, te zavesti Izrael da
je njihov obećani Mesija...

čitao sam ja dosta i danijela i otkrivenje i grozotu pustoši itd
spominje se , ali se ne spominje u kontekstu kojem ga ti spominješ

more_horiz
a što kažeš za nekrvu žrtvu? da li Pavao lagao?

more_horiz
Daniel je napisao/la:
svakdašnja žrtva nije Euharistija jer Euharistija nije žrtva te to kontradiktira Pavlu u Hebrejima...

10:10 U toj smo volji posvećeni prinosom tijela Isusa Krista jednom zauvijek.
10:11 I svaki je svećenik dan za danom u bogoslužju te učestalo prinosi iste žrtve, koje nikako ne mogu odnijeti grijeha.
10:12 A ovaj, pošto je prinio jednu jedincatu žrtvu za grijehe, zauvijek sjede zdesna Bogu
10:13 čekajući otad dok se neprijatelji ne podlože za podnožje nogama njegovim.
10:14 Jednim uistinu prinosom zasvagda usavrši posvećene.
10:15 A to nam svjedoči i Duh Sveti. Pošto je doista rekao:
10:16 "Ovo je Savez kojim ću se svezati s njima nakon ovih dana",
Gospodin govori: "Zakone ću svoje staviti u njihova srca i upisati ih u
dušu njihovu.
10:17 I grijeha se njihovih i bezakonja njihovih neću više spominjati."
10:18 A gdje su grijesi oprošteni, nema više prinosa za njih.

žrtve su ponovno žrtvovanje životinja u novom Hramu u Jeruzalemu...za
nas postoji samo žrtva Isusa na Križu, jednom zauvijek koja je odnijela
grijehe, nijedna druga žrtva nije potrebna pred Bogom...to kaže apostol
Pavao, stoga ne možeš reći da je to mišljenje...

ali vidim da ni dalje nema kršćanskog ponašanja u tebi moj Hrvoje...

nije kontradikcija nego skup šireg opsega
to je kao na parkiralištu stoji 101-din
to je činjenica
ali stoji do njega i bmw i to je činjenica

time što stoji 101 ne možeš negirati da stoji i bmw!
tako je i sa onim što je rekao Isus u Mt 26,26 i Ivan u 6,53-56 koje sam već 2-3 puta citirao pa neću opet, pročitaj pozorno

ako to postoji u bibliji onda se ne može izbaciti po tvojoj volji , nego je rečeno i čini dio koji treba uvažiti- znači slikovito rečeno spada u skup većeg opsega ( kao s primjerom s autima- 101 je jedan skup, bmw je drugi skup, ali 101 i bme je trći skup koji obuhvaća i jednog i drugog -širi skup- i onda iz tog skupa ne možeš proizvoljno izbaciti bmw
bmw postoji kao što postoje Isusove riječoi glede Tijela i Krvi BLAGOVANJA ISTE , a ne samo da se PONEKAD U PRIČAMA SPOMENE kao neki spomen čin!
razmisli malo dublje

more_horiz
napisao sam ti i objašnjenje tog Ivana polavlja 6, ali to nema veze sa žrtvom na Križu što ti govoriš...

no pitanje jedno da li je ta "nekrvna žrtva" ista kao i Kristova na Križu koja odnosi grijehe?

more_horiz
OTVARANJE SEDAM PEČATA (Otk.6)

Prvi pečat (6,1.2)

Pobjedonosni jahač predstavlja Krista. O tom pobjedonosnom jahaču pjeva i psalmist (Ps. 45,5.6). Krist kao pobjednik je nit koja se povlači kroz cijelo Otkrivenje. Bijela boja konja predstavlja čistoću vjere i morala apostolske
crkve. Jahač na bijelom konju s lukom i strijelom predstavlja pravo kršćanstvo koje su apostoli i prvi kršćani propovijedali. Strijela je Božja riječ koju su propovjednici upućivali ljudima i tako dovodila njihov život u skladu s Božjim voljom. Znači prvi pečat predstavlja propovijedanje Radosne vijesti kakvo je počelo na dan Duhova i koje je bilo nastavljeno za života apostola i prvih kršćana. Jahač na bijelom konju i danas je aktivan. Kristova crkva i danas propovijeda Radosnu vijest po cijelom svijetu. Prvi pečat ispunjava obećanje prethodnog poglavlja i predstavlja Janjetovo djelo kako pobjedonosno ide naprijed, osvaja svijet i prikuplja one koji će Ga naposljetku naslijediti.

Drugi pečat (6,3.4)

Dok bijela boja prvoga konja simbolizira čistu vjeru, riđa ili crvena boja drugog konja predstavlja kvarenje vjere uvlačenjem u crkvu lažnog učenja. Počinju se ispunjavati proročke riječi apostola Pavla upućene starješinama efeške crkve o pojavljivanju lažnih učitelja iz njihove sredine koji neće štedjeti stada (Dj. 20,28-30). Crvena boja također predstavlja krvava
progonstva koja su mnogi kršćani podnosili tijekom razdoblja od 100.-313.
godine od rimskih careva predstavljenim jahačem koji drži u ruci veliki mač i
ima vlast da uzme mir sa zemlje. Dok prvi konj i njegov jahač predstavljaju
pobjedonosno širenje evanđelja, dotle drugi konj njegov jahač predstavljaju
mržnju i otvoreno progonstvo protiv kršćana. Počinju se ispunjavati Isusove
riječi iz (Mt 10,34).

Treći pečat (6,5.6)

Crna boja konja simbol je duhovnog
propadanja, propadanja vjere i morala. To je obilježje crkve koja se za vrijeme Konstantina Velikog tijesno povezala s državom. Vaga u jahačevoj ruci nagoviješta vrijeme oskudice i gladi, i to prvenstveno vrijeme duhovne suše i duhovne gladi. Za vrijeme ovog razdoblja u crkvu sve više ulaze neznabožački običaji, praznovjerja i nekršćanska tradicija. Također u crkvi je došlo do otpada od prave Kristove nauke. Vaga i crna boja su u Bibliji također i slika suda (Dn 5,27). Jahaču na crnom konju nije bilo dopušteno da naudi ulju i vinu.
Ulje i vino su simboli sredstava milosti Duha Svetoga. Vino i ulje
simboliziraju ljubav i brigu kojom Bog bdije nad svojim narodom i podmiruje sve njegove potrebe.

more_horiz
Četvrti pečat (6,7.Cool

Blijeda boja konja predstavlja ovdje potpuni duhovni pad koji se završava mrakom i smrću. Crkva se previše udaljila od prvotnog kršćanstva. Stari obožavatelji idola unijeli su u crkvu svoje drevne običaje. Crkve su se počele ukrašavati slikama, a kasnije i kipovima, koji su postali predmet obožavanja. Pojavljuju se svečane procesije, obožavanje slika, svetaca i njihovih kostiju, hodočašća, prihvaćen je Platonov nauk o urođenoj besmrtnosti duše. Također konjanik na blijedom konju kome je ime Smrt bio je vrlo aktivan u srednjem vijeku. Pustošenje ratom, ubijanje ljudi, uništavanje usjeva donijelo je za posljedicu glad, a glad je dalje donosila sa sobom epidemije kuge i drugih bolesti koje su odnijele milijune života. Ovaj blijedi konj će nastaviti pustošenje sve do kraja svijeta.

Peti pečat (6,9-11)

Da bismo lakše razumjeli smisao ovog pečata moramo odgovoriti na pitanje što se podrazumijeva pod izrazom «žrtvenik» i «duša». Ovdje nije riječ o nekom žrtveniku koji se nalazi na nebu, nego nas taj izraz podsjeća na mjedeni žrtvenik u dvorištu zemaljskog svetišta na kome su se prinosile krvne žrtve, čija se krv slijevala na podnožje žrtvenika. U Bibliji se duša poistovjećuje s krvlju (3Moj. 17,11). U navedenom tekstu žrtvenik simbolizira našu Zemlju. Tu su mučenici žrtvovali svoj život zbog vjernosti
Božjoj istini. Ne viču mučenici za osvetom, nego njihova prolivena krv viče
Bogu poput Abelove (1Moj. 4,10). Oni koju su u prošlosti dali svoj život za
Gospoda živjeli su pobjedonosnim životom i zato su im dane bijele haljine.
Rečeno im je da počinu još malo dok se ne ispuni broj njihovih sudrugova koji imaju biti ubijeni kao i oni.

Šesti pečat (6,12-17)

Otvaranjem šestog pečata počinju svemirski poremećaji koji navješćuju početak posljednjih dana. Potres je uobičajen pratilac božanskih posjeta. Kada se Bog spustio na Sinaj sve se brdo silno treslo (Izl 19,18). Izaija je prorokovao da će se ljudi sakriti u pećine pred užasom Gospodnjim kada ustane da potrese zemlju (Iz. 2,9). Zamalo i ja ću potresti nebesa i zemlju piše prorok Hagaj (2,6). Joel o nadolazećem velikom i strašnom danu
veli: «Sunce će se prometnuti u tminu, a mjesec u krv. Izaija je o padu i micanju nebeskih vojski govorio kao o padanju lišća sa smokvina drveta (Iz 34,4). Za neprijatelje pravednosti dan Gospodnji
bit će dan užasa i straha. Izaija piše da će svako ljudsko srce klonuti i da će
ih obrvati strava i da će se grčiti kao rodilje (Iz 13,7-Cool. Ivan prikazuje
ljude na zemlji kako će bježati u brda i tražiti smrt, samo da ne bi trebali
stajati na Božjem sudu i pred Jaganjčevim gnjevom. Ono čega se grešnici najviše boje nije smrt, nego stvarnost Božje prisutnosti.

Na pečate ne trebamo gledati kao na
nešto što se u prošlosti ispunilo. Glavno njihovo ispunjenje još je pred nama.
Kada vječno evanđelje oživi, crveni, crni i blijedi jahači će ponovo zajahati.
Ali Božja nam riječ daje obećanje da će u trenutku velike nevolje Bog zaštiti
svoj vjerni narod (Dn 12,1; Otk. 3,10).

more_horiz
Daniel je napisao/la:
napisao sam ti i objašnjenje tog Ivana polavlja 6, ali to nema veze sa žrtvom na Križu što ti govoriš...

no pitanje jedno da li je ta "nekrvna žrtva" ista kao i Kristova na Križu koja odnosi grijehe?

svaka misa-euharistija kod katolika i pravoslavnih je ta beskrvna žrtva koja se ponavlja svaki dan na svim oltarima crkvi
zato nam je Isus i ostavio euharistiju, i rekao da ju činimo svaki put kad se sastajemo
euharistija NIJE SAMO SPOMEN ČIN-SIMBOLIKA, ona je i NEKRVNA ŽRTVA
sam si dobro rekao , a time potvrdio ono što vam tvrdim i u ovoj temi i u temi SKARAMENTI - ustanovljenje od Isusa - Biblijska pologa za to:lol!:

more_horiz
nisi mi odgovorio na pitanje da li je ta nekrvna žrtva ista kao na Križu? inače Isus je samo rekao "činite to meni na spomen"...

more_horiz
Daniel je napisao/la:
nisi mi odgovorio na pitanje da li je ta nekrvna žrtva ista kao na Križu? inače Isus je samo rekao "činite to meni na spomen"...

tebi očito nisu jasne osnovne stvari
žrtva na KRIŽU je bila KRVNA
a u euharistiji je NEKRVNA!
već ti same riječi kažu da ne može biti isto
tko ima uši nek čuje... i shvati ako može:D

ali očito neki to ne mogu nikako shvatiti

more_horiz
dobro, prijatelju, polako, ne tražim ja da ti meni razliku objasniš u jezičnom smislu, za to nisam glup...nego te pitam da li ta žrtva u euharistiji je iste važnosti kao ona na Križu i da li ta nekrvna žrtva čisti od grijeha?

more_horiz
Daniel je napisao/la:
dobro, prijatelju, polako, ne tražim ja da ti meni razliku objasniš u jezičnom smislu, za to nisam glup...nego te pitam da li ta žrtva u euharistiji je iste važnosti kao ona na Križu i da li ta nekrvna žrtva čisti od grijeha?

Ivan 6

53 Reče im stoga Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! 54 Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. 55 Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. 56 Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu. 57 Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni. 58 Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke

evo ovo su ti ISUSOVE riječi, pa ti ( a i ostali koji ne vjeruju) razmisli šta je ISUS želio reći i šta one znače:pop:
samo ih tumači onako kako piše, ne oduzimaj i ne dodaji ništa
nemože biti jasnije za tumačenje
i osmoškolac bi bez problema shvatio šta je Isus rekao!lol!

more_horiz
još mi nisi odgovorio na pitanje...pretpostavit ću da ne znaš...dobro...ali ono što si naveo u Ivanu sam već objasnio ne jednoj drugoj temi...radi se o alegoriji Kruha, no naravno govori i o važnosti pričesti kao takve

more_horiz
Živac je napisao/la:
Meni se čini da je protestantima, posebno raznim sektama, Otkrivenje najdraža knjiga Biblije. Je li se varam?

Za neke denominacije da a za neke ne..
Za adventiste sedmoga dana cijela Biblija ali i Daniel i Otkrivenje zajedno a veza im je Poslanica Hebrejima, a za razumijevanje ove poslanice potrebna je knjiga Levitski zakon pa redosljedno poslanice itd. dakle harmonija Evanđelja..Biblija cijela..

more_horiz
abraham je napisao/la:
Živac je napisao/la:
Meni se čini da je protestantima, posebno raznim sektama, Otkrivenje najdraža knjiga Biblije. Je li se varam?

Za neke denominacije da a za neke ne..
Za adventiste sedmoga dana cijela Biblija ali i Daniel i Otkrivenje zajedno a veza im je Poslanica Hebrejima, a za razumijevanje ove poslanice potrebna je knjiga Levitski zakon pa redosljedno poslanice itd. dakle harmonija Evanđelja..Biblija cijela..

brate Abrahame,

koja si ti denominacija?
koliko sam shvatio inliner i danijel su adventisti 7.dana?

more_horiz
Brate, Hrvoje Hrki,
Drago mi je što se iskreno zanimaš za to koje sam denominacije, ili kako pišeš - koja sam denominacija..
Za sebe znam, za braću inlinera i daniela neznam sa sigurnošću..Ulazio sam u dijalog bez obzira na denominaciju, nisam se za nju propitivao..Težim kako Pavle kaže - ljubavi..
Dakle - pripadam Crkvi ostatka koja će biti izložena progonstvu, ali će ostati istrajna zahvaljujući svojoj povezanosti sa Kristom i oslanjanju na Njegovu krv - stalno imajući u umu blaženu nadu i ostajući vjerna Božjim zapovijestima i svjedočanstvom Isusa Krista podučava pridošle Kristove učenike.Ova će Crkva još više zasjati kada tama i mrak pokrije zemlju i narode..Božji ostatak posljednjeg vremena drži sve zapovijesti i od Crkve koja se bori postaje Pobjedonosna crkva koja je održala spomenik stvaranja -Subotu i prošla velike patnje napada zbog optužbe da je kriva za strahote i kazne koje su zadesile svijet..Želiš li više znati o takvoj crkvi?Pravo obraćenje i pravednost su rijetkost, ne zbog toga što ih je teško steći, već zbog toga što većina ljudi dopušta da ih savladaju ponos i sebičnost.Odreknimo se sebe i prihvatimo Kristov um.Oholost i samouvjerenost moraju biti raspeti.Jesi li spreman potčiniti svoju volju volji Božjoj?

more_horiz
brate abrahame, ne ja nisam pripadnik "crkve ostatka" kako ti kažeš niti ne mislim da je adventistička crkva "crkva ostatka", a moj prijatelju, upravo si dopustio da iz tebe iscuri ponos, samouvjerenost i oholost...ne radi sebe, nego zbog tvoje Crkve...ja ti kažem da PRAVA CRKVA OSTATKA neće imati denominacije nego samo Krista na čelima...i ovo patnje i strahote da je prošla adventistička crkva? koje su to...adventistička Crkva je sebe sama proglasila Crkvom ostatka, a nije ju Bog proglasio...zato braćo, molim vas, ne želim pričati o doktrini vaše Crkve, ali ovo je malo previše...makar je meni svejedno da vi mislite o svojoj Crkvi kao Crkvi Ostatka, ali boli me to jako zato jer proizašlo iz lažnog izvora...pozdrav

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply