Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Kur'an

power_settings_newLogin to reply
+17
braslav
stranac
SIPA
Salem
Rafael
Jasmin(Jason)
kainos
zanki
dragan
Euro
stefani
Gubavac
Adnan
Didahe
estera
Fazlija
Moderator
21 posters

descriptionKur'an - Page 24 EmptyRe: Kur'an

more_horiz
U ime Allaha Milostivog Samilosnog

Braslav:

Ako su ubili tijelo a ne dusu zasto onda Bog nije razapeo
samog Adema?Dusa i tijelo su bili razapeti!!

Isus je navodno uskrsnuo nakon 3 dana sto je bio mrtav e ja
se pitam ako je on bio Bog gdje je bio ta 3 dana dok je bio mrtav??

Ne iskušavaj Gospodina, Boga
svojega!
"

Ove se rijeci ne odnose na Isusa tj
Isus nekaze ovdje za sebe da je on Bog nego govori da netreba covjek da
iskusava Boga ( u ovom slucaju Isus nece da iskusava Boga) nego Bog iskusava
covjeka jer kad bi to bilo tako onda su ovi stihovi iz Biblije kontradiktorni:

Jakov,1:13:“.... jer
se Bog nemoze zlom iskusati....“

Sto znaci da Isus nije bio Bog!!

Marko 14:62 A Isus mu reče: "Ja jesam! I gledat ćete Sina čovječjega gdje sjedi zdesna Svemogućega i
dolazi s oblacima nebeskim."

Ni ovdje Isus nekaze za sebe da je Bog!!

Matej 17:5 Dok je on ( Petar ) još
govorio, gle, svijetao ih oblak zasjeni, a glas iz oblaka govoraše: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva
milina! Slušajte ga!
"

Ovdje Isus nekaze da se obozava nego
slusa i nama je naredjeno da slusamo svog Poslanika savs ali mi ga
neobozavamo!!Cak ovo i nisu rijeci Isusove!!

A ako se nije bojao zasto se je onda
maskirao u vrtlara nakon navodnog uskrsnuca!!

A dokaz da je Muhammed savs bio
Poslanik je Kur an koji mu je objavljen,koji je Boziji Govor a on se ne
objavljuje nikom drugom do onom koga Allah svt izabere za Poslanika a evo neki
od dokaze da je Kur an Bozija Objava:

Stvaranje
Nebesa i Zemlje

"I nebo - kaže Allah - Mi smo ga snagom svojom stvorili, jer je za stvaranje Nebesa i
Zemlje potrebna snaga, znanje i mudrost, "I Mi
ga širimo"
.
Pogledajmo šta o tome kaže moderna nauka: "Otkriće teorije relativiteta i
njena primjena u svemirskim istraživanjima koja su sprovodili Albert Einstein i
Wilhelm de Sitter kao i neki drugi teoretičari, uporedo sa otkrićem
ekstragalaktičke crvene sekcije (pomicanje prema dužim talasnim dužinama
svjetlosti galaksija izvan Mliječnog puta) doveli su do zaključka 1920. da se
udaljene galaksije odmiču i da se Svemir neprekidno širi (Encyclopedia
Britannica, poglavlje Svemir, izdanje 1967). To je na stoljeća prije objavljeno
Allahovom Poslaniku Muhammedu, sallallahu 'alejhi ve sellem. Tada to ljudi nisu
mogli nikako znati i shvatiti. Navedimo u ovom kontekstu riječi profesora Joshiro
Koajma, upravnika opservatorije u Tokiju. On kaže: "Onaj ko je izrekao
ovaj Kur'an, sve do u tančine zna šta se dešava u kosmosu.

I zato je prva riječ bila: "Uči, čitaj i proučavaj", saznat ćeš istinu gdje god
živio i u kom god vremenu bio. "Zatim
se uzvisio nad nebom", dok je bilo u plinovitom stanju."
(Prijevod značenja Fussilet, 11.)
"ve hije duhanun", u času kada su nebesa i Zemlja
bili u plinovitom stanju. Šta se nakon toga desilo? "Zar ne vide oni koji ne vjeruju", (koji niječu istinu i poriču
dokaze), da su nebesa i zemlja bili jedno, pa smo dali da se to rastavi (jednom
eksplozijom) i sve smo živo
od vode stvorili, pa zar nećete vjerovati?!"
(Prijevod značenja Enbija, 30.)
Pogledajmo kakvo objašnjenje za ovo ima moderna nauka: "Zgusnuti u toploti
prvobitnog usijanog balona nalazila su se dva najjednostavnija elementa,
hidrogen i helijum. Kako se oblak širio i hladio, nadmoć gravitacije nad masom
dovela je do stvaranja galaksija i zvijezda. Kako su zvijezde emitovale
toplotu, hidrogen i helijum su se modificirali i u kasnijem stadiju formirali
teške elemente koji su zatim izbačeni u međuplanetarni prostor gigantskim
eksplozijama koje su se pojavile smrću masivnih zvijezda. Prašina, sastavljena
od teških elemenata, proizvedenih unutar zvijezda, akumulirala se i formirala
planetarna jezgra od stijena i leda. Jedna takva planeta imala je dovoljno
sreće da sadrži vodu u sva tri agregatna stanja." (Enc. Britannica, pogl.
Svemir)

more_horiz
braslav je napisao/la:
Nigdje. Ali pogledaj u Matej 16 Petrovu ispovijest. Kada kaze "Ti si Krist-Pomazanik, Sin Boga zivoga". Nato Isus njemu "Blago tebi Simune sine Jojin, jer ti to ne objavi tijelo i krv, nego Otac moj, koji je na nebesima. I neznam tocno gdje no na jednom mjestu ga pitaju da im pokaze Oca, a on odgovara "Tko je vidio mene vidio je i Oca". Te kao zadnju poruku pri uzasacu na nebo govori krstite sve narode u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

To sve znam. I moram priznati da sam očito pitanje postavio preeliptično. Dakle, gdje to Isus kaže da je samo on Bog, da isto tako nitko od njegovih učenika ne može postati isto to što je on?
Pazi, ja tvrdim da je Isus spoznao svoju božansku prirodu, koja postoji u svim ljudima, i da je on svojim učenicima to pokušavao prenijeti (iako je takvo što nemoguće prenijeti riječima, kao što sam već objasnio na onoj drugoj temi, već jedino izravnim prijenosom iskustva iz uma u um - nešto slično onomu o čemu se govori u zen-budizmu). Isus nigdje ne tvrdi da postoji neka fundamentalna razlika između njega i njegovih učenika u metafizičkoj prirodi.

Po plodovima se poznaje Djavao ili Bog. Neznam za tebe, ali Isus je meni stotinu puta otkrio moju oholost, nedostatak ljubavi i koliko sam sebicno bice povezano s porukom da me Bog svejedno voli i promjenio me je nabolje to jest postao sam manje ohol, manje lijen, manje sebican, itd.

Je li ti to promijenio Isus ili Isusovo učenje? Jer pazi, ima ljudi koji dožive takv osviještenje čitajući i nekakvu self-help literaturu, ili čak Coelha. Ima ljudi kojima nekakvo snažno životno iskustvo promijeni život. A opet, imaš ljudi kojima čak ni susret s Isusovim učenjem ne pomogne da spoznaju svoje greške. Takvih ljudi ima čak i u kršćanskim vjerskim krugovima.

Dopustit ćete mi jednu digresiju. Ephraim Kishon ima jednu briljantnu priču, čiji sam pravi smisao dokučio tek sada, iako ju znam već godinama. Uglavnom, radi se o održavanju jednog posve besmislenog natjecanja - natjecanja u poznavanju telefonskog imenika. Četvero natjecatelja odgovara na pitanja poput "Koji broj ima XY?", "Čiji je broj otisnut na 68. strani u četvrtom redu drugog stupca zdesna?", "Koja se reklama nalazi na dnu 34. strane?" itd. U jednom času jednom natjecatelju postave pitanje "Ako zabijete iglu kroz treću znamenku sedmog broja u srednjem stupcu na 164. stranici, kroz koje će znamenke igla prolaziti na sljedećim stranicama?" I svi sve znaju. Na koncu im zajedno svima postave jedno pitanje: "Koje je radnje potrebno poduzeti da bi se obavio telefonski razgovor?" Nastane tajac. Nitko od četvero natjecatelja ne zna odgovor. Jedna od njih kaže da misli da to ima veze s nekim kotačićem s rupicama. Potom kviz završi.

Uglavnom, ove me rasprave podsjećaju na to. Masa ljudi na ovom forumu jako dobro poznaje Bibliju, zna gdje je koji citat, zna što koji citat ukazuje, imaju hermeneutiku Biblije u malom prstu. Isto vrijedi i za muslimane. Hafizi uče Kur'an napamet, znaju točno kako su ajeti i sure raspoređeni. Ali gotovo nitko od tih ljudi nije imao nikakvo snažnije duhovno iskustvo. Većina ih papagajski ponavlja Bibliju/Kur'an kao telefonski imenik, objašnjava da tomu treba vjerovati jer to sve upućuje jedno na drugo...ali nemaju osobnog dodira s transcendentnim, mističnih iskustava ili slično. Nisu nikada pokušali dignuti slušalicu i nazvati.
Biblija i Kur'an tek su dva telefonska imenika. Vi se ovdje raspravljate oko toga koji je bolji i precizniji, koji je u pravu, a razlikuju se samo po načinu upisa brojeva, broju stranica i fontu. I jedan i drugi sadrže sve što vam treba da nazovete. S druge strane, budisti uopće nemaju telefonski imenik, već samo vlastiti rokovnik. Ali mnogo lakše ostvaruju pozive nego vi.

Ne znam. Gledam ova prepucavanja na podforumu koji se zove Kršćanstvo i druge religije, i koji bi trebao otvoriti prostor za međusobno upoznavanje, a ne optuživanje, i mislim si - pobogu, pa Rumi i Meister Eckhart bi se savršeno razumjeli. Zašto onda postoji temeljno nerazumijevanje kod vas? Zato jer se bojite onih drugih. Bojite se da bi oni mogli poljuljati vašu vjeru. Tko je čvrst u svojoj vjeri, taj se ne zamara lažnim prorocima. Možda ste svi u pravu, možda nije nitko. Čemu onda gnjev pravednika? Onaj od vas tko je vidio Istinu, neka ju iznese.

more_horiz
Ako su ubili tijelo a ne dusu zasto onda Bog nije razapeo samog Adema?Dusa i tijelo su bili razapeti!!

Bog je umro kako bi se nastanio u smrti koja time prestaje biti smrt, seol (had) i postaje raj (definicija raja je da je to tamo gdje je Bog), a samo svjesno zatvarnje u sebe cini ono sto Isus naziva druga smrt.

Ali gotovo nitko od tih ljudi nije imao nikakvo
snažnije duhovno iskustvo. Većina ih papagajski ponavlja Bibliju/Kur'an
kao telefonski imenik, objašnjava da tomu treba vjerovati jer to sve
upućuje jedno na drugo...ali nemaju osobnog dodira s transcendentnim,
mističnih iskustava ili slično.

Ja sam imao snazno duhovno iskustvo no ne zelim pricati o tome jer je to izmedju mene i Boga.

more_horiz
Onda bi ti vjerojatno trebalo biti jasno da sve religije vode istom.

more_horiz
Al Isus nije bio Bog pa prema tome, Bog nije nikako ni umro i besmisleno je misliti da je Bog mogao umrijeti!!

more_horiz
braslav je napisao/la:
Ako su ubili tijelo a ne dusu zasto onda Bog nije razapeo samog Adema?Dusa i tijelo su bili razapeti!!

1) Bog je umro kako bi se nastanio u smrti koja time prestaje biti smrt, seol (had) i postaje raj (definicija raja je da je to tamo gdje je Bog), a samo svjesno zatvarnje u sebe cini ono sto Isus naziva druga smrt.

Ali gotovo nitko od tih ljudi nije imao nikakvo
snažnije duhovno iskustvo. Većina ih papagajski ponavlja Bibliju/Kur'an
kao telefonski imenik, objašnjava da tomu treba vjerovati jer to sve
upućuje jedno na drugo...ali nemaju osobnog dodira s transcendentnim,
mističnih iskustava ili slično.

2) Ja sam imao snazno duhovno iskustvo no ne zelim pricati o tome jer je to izmedju mene i Boga.

1) Nauci sto znaci rijec "Kenosis", pa tek onda pisi o smrti Boga! Isus je kao covjek umro, bar je to jasno! Kako bi to bilo, da Bog umire? Nevjerojatna stvar! Kao Bog je uskrsnuo iz vlastite moci!!!!
2) I bolje je da o tome ne pises!Kur'an - Page 24 Icon_basketball

more_horiz
Adnan je napisao/la:
Al Isus nije bio Bog pa prema tome, Bog nije nikako ni umro i besmisleno je misliti da je Bog mogao umrijeti!!

Isus je, po kršćanima, bio i Bog i čovjek u istome. To je tzv. dogma o istobitnosti (homousija), po kojoj su u Isusu u potpunosti bile prisutna i Božja i ljudska priroda. Sama dogma homousije već je kršćanstvo rascijepila na nekoliko grana, jer postoje i oni koji tvrde da je Isus bio samo Bog (monofiziti, miafiziti, recimo Armenci, Sirijci ili Kopti), ili pak samo čovjek (arijanci, optuženi kao heretici).
Ja se slažem da je malo nategnuto reći da je Bog umro na križu, prije bi se moglo reći da se "istjelovio", tj. izgubio svoju ljudsku, ali zadržao božansku prirodu, da bi tri dana kasnije (zapravo se i po evanđeljima radi o dan i pol, ne znam zbog čega ta priča o tri dana) zakratko ponovno zadobio ljudsku prirodu.

more_horiz
Adnan je napisao/la:

Isus je bio pravi Bog i pravi covjek. Kao covjek je umro, a kao Bog uskrsnuo! "Kenosis", to je pojam koji ti nije poznat!!!

Ako uzmemo kuran, kao tzv. svetu knjigu muslimana, onda se postavlja jedno logicko pitanje: Kako kuran moze biti rijec Bozja, ako obradjuje Mohamedove potrbe, slabo razumljenu Bibliju i gnozu, te pogresno placiranu beduinsku liriku, bez dubljeg smisla. Kako moze biti rijec Bozja jedna Sura, gdje se poziva na ubijanja nevjernika. (Sura 9, 5) Ili Sura 47, 4 ?

Tu Mohamed opisuje svoje bitke i borbe sa svojim tzv. neprijateljima.
Kada je trazio od jednog svog suborca, da mu da svoju zenu za zenu, a ovaj to nije ucinio, onda je Mohamed dosao sa jednom posebnom Surom. Kako se zove ta Sura?

Ili kada je htio pridobiti Zidove Jatriba na islam, pa se okretao u molitvi prema Jeruzalemu. Kada su ga oni ismijali, onda ih je pobio, ili prodao kao roblje i to onda objavio u posebnoj Suri, kao Bozje rijeci.

Ili kada je tri arapske bozice ucinio kcerima Allaha, kako bi pridobio na islam svoje pleme Koraisite iz Meke! U kojoj se Suri to nalazi?

Da ne nabrajam dalje ove i ovakve primjere, zelim iskljucivo istaci, da se u kuranu u 204 versa poziva na ubijanje nevjernika i mnogobozaca!
Kako to onda moze biti rijec Bozja, daj me molim te prosvijetli?

more_horiz
Na koliko se mjesta u Starom zavjetu spominje formulacija "Ja ću ih predati tebi u ruke" koju kaže Jahve, a praktički znači "Bit će ti omogućeno da ih lako pobiješ"? Pogotovo u Knjizi Jošuinoj i Knjizi o Sucima, kada se opisuje osvajanje Kanaana?

Ljudi, vi se sporite o TEKSTU. Tekst je sekundaran, mnogo je bitnija poruka koja je iza toga.

more_horiz
Svi ajeti koji se odnose na ubijanje nevjernika odnose se kada su muslimani u ratu s njima (musrici su muslimane mucili,ubijali,protjerivali,oduzeli im imovinu pa kada je osvojena Mekka Poslanik savs se nije osvetio za to ni muslimani) kaze Allah svt:

Allah vam ne zabranjuje da činite dobro i da budete pravedni prema onima koji ne ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg ne izgone – Allah, zaista, voli one koji su pravični – (Provjerena, Cool
ali vam zabranjuje da prijateljujete sa onima koji ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg izgone i koji pomažu da budete prognani. Oni koji s njima prijateljuju sami sabi čine nepravdu. (Provjerena, 9)

Sto se tice ostalih pitanja to je sve objasnjeno i to nekoliko puta ali da mi vidimo malo Bibliju:

Zato sada pobijte svu djecu mušku i sve žene udate.

18 A sve mlade djevojke, koje još nijesu udate, ostavite za sebe
na životu(Brojevi 31)Gdje je ljubav vasem Bogu sada?Sta su to djeca kriva?
Kur an nigdje ne naredjiva da se ubijaju djeca jos suprotno Kur an to strogo zabranjuje:Ne ubijajte djecu svoju od straha od neimaštine, i njih i vas Mi hranimo, jer je ubijati njih doista veliki grijeh. (Noćno putovanje, 31)Ali Biblija nema nista protiv ubijanja djece i zena!Mislim da se ti trebas prosvijetliti!!

more_horiz
miskec4096 je napisao/la:
Na koliko se mjesta u Starom zavjetu spominje formulacija "Ja ću ih predati tebi u ruke" koju kaže Jahve, a praktički znači "Bit će ti omogućeno da ih lako pobiješ"? Pogotovo u Knjizi Jošuinoj i Knjizi o Sucima, kada se opisuje osvajanje Kanaana?

Ljudi, vi se sporite o TEKSTU. Tekst je sekundaran, mnogo je bitnija poruka koja je iza toga.

Radi se o povijesnim tekstovima, gdje pisac pokazuje sto se sve dogodilo, i implementira sve u volju Bozju. To se radilo i u svim kronoloskim izvjescima o bitkama i osvajanjima, neovisno o kojim se radilo.

Da bi naglasio, da je Bog s njima, pisac pise da je Bog autor tih tekstova, kako bi utvrdio vjeru kod ljudi. Dakle, ne radi se o cistom doktrinarnom tekstu.

Ali za kuran kazu muslimani da je rijec Allahova, pa ako je rijec Allahova, to moze i biti, ali nije rijec Bozja, i kod izvjesca se takodjer radi o povijesnim izvjescima, koje pisci kurana prepisuju Allahu. A u tome se sastoji cijeli kuran, jer mu je doktrina iskrivljena Biblija, kako vidimo, gnoza i beduinska lirika politeizma.

more_horiz
Adnan je napisao/la:
Svi ajeti koji se odnose na ubijanje nevjernika odnose se kada su muslimani u ratu s njima (musrici su muslimane mucili,ubijali,protjerivali,oduzeli im imovinu pa kada je osvojena Mekka Poslanik savs se nije osvetio za to ni muslimani) kaze Allah svt:

Allah vam ne zabranjuje da činite dobro i da budete pravedni prema onima koji ne ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg ne izgone – Allah, zaista, voli one koji su pravični – (Provjerena, Kur'an - Page 24 Icon_cool
ali vam zabranjuje da prijateljujete sa onima koji ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg izgone i koji pomažu da budete prognani. Oni koji s njima prijateljuju sami sabi čine nepravdu. (Provjerena, 9)

Sto se tice ostalih pitanja to je sve objasnjeno i to nekoliko puta ali da mi vidimo malo Bibliju:

Zato sada pobijte svu djecu mušku i sve žene udate.

18 A sve mlade djevojke, koje još nijesu udate, ostavite za sebe
na životu(Brojevi 31)Gdje je ljubav vasem Bogu sada?Sta su to djeca kriva?
Kur an nigdje ne naredjiva da se ubijaju djeca jos suprotno Kur an to strogo zabranjuje:Ne ubijajte djecu svoju od straha od neimaštine, i njih i vas Mi hranimo, jer je ubijati njih doista veliki grijeh. (Noćno putovanje, 31)Ali Biblija nema nista protiv ubijanja djece i zena!Mislim da se ti trebas prosvijetliti!!

Kod kurana se, po misljenju muslimana radi o doktrinarnom ucenju Allaha, a u Bibliji je evidentan povijesni moment. Vidi gore sto sam vec napisao kod miskeca.

Biblija je pisana u vise stoljeca i ima svih knjizevnih vrsta u njoj.
Zato biblijskim tekstovima moramo prilaziti sa odredjenim znanjem i oprezom, kako bi znali o cemu je stvar. U pjesmi nad pjesmama imamo cistu ljubavnu liriku, u Brojevima, (Kronici) Sudcima i kraljevima imamo povijesna izvjesca. U Petoknjizju imamo zidovsku doktrinu, itd.,,,etc.,,,,,

A kod kurana je evidentna povijesna nota, kojom se prorok koristi implementirajuci istu Allahu. Evidentna su iskrivljena doktrinarna shvacanja Biblije, SZ i NZ-, te gnoze i beduinskog politeizma. A to su napisali ljudi 20 godina poslije prorokove smrti u jedan kanon i proglasili sve zajedno rijecju Allahovom. Pa ako to oni zele, ja nemam nista protiv, ali se ne radi o rijecima Bozjim.

Facit: kuran doktrinarno poziva na ubijanje nevjernika i mnogobozaca. Ako to nije istina, nego ono sto ti pises, onda je kuran laz, jer nije nista drugo doli povijesni izvjestaj o nastajanju islama, a ne rijec Allahova, jer se radi o tzv. rijecima proroka ili obicnim tekstovima pisaca kurana.

NZ- je dijametralno oprecan islamskoj doktrini kurana, jer je doktrina ljubavi. SZ-, se mora slojevito i diferencirano obradjivati, prema knjizevnim vrstama u njemu.

more_horiz
Pa ja ni ne tvrdim da Kur'an NIJE ljudsko djelo.
No svejedno smatram da zbog toga ne treba napadati muslimane da su "u zabludi", jer ni kršćani nisu u manjoj zabludi.
Problem je samo u jednostranom kriticizmu. Razumnoga dijaloga između muslimana i kršćana ne može biti ako kršćani ne dopuste makar teoretsku mogućnost da je Isus samo čovjek, a muslimani da je Kur'an djelo ljudskih ruku.
No bojim se da bi većina ljudi izgubila vjeru kada bi se te dvije tvrdnje doista pokazale kao točne. A to je pravi problem. Bacanje svega na jednu kartu.
Mudar čovjek neće nikada sve novce držati u istoj banci.

more_horiz
[size=12]Stvaranje
Nebesa i Zemlje

"I nebo - kaže Allah - Mi smo ga snagom svojom stvorili, jer je za stvaranje Nebesa i
Zemlje potrebna snaga, znanje i mudrost, "I Mi
ga širimo".
Pogledajmo šta o tome kaže moderna nauka: "Otkriće teorije relativiteta i
njena primjena u svemirskim istraživanjima koja su sprovodili Albert Einstein i
Wilhelm de Sitter kao i neki drugi teoretičari, uporedo sa otkrićem
ekstragalaktičke crvene sekcije (pomicanje prema dužim talasnim dužinama
svjetlosti galaksija izvan Mliječnog puta) doveli su do zaključka 1920. da se
udaljene galaksije odmiču i da se Svemir neprekidno širi (Encyclopedia
Britannica, poglavlje Svemir, izdanje 1967). To je na stoljeća prije objavljeno
Allahovom Poslaniku Muhammedu, sallallahu 'alejhi ve sellem. Tada to ljudi nisu
mogli nikako znati i shvatiti. Navedimo u ovom kontekstu riječi profesora Joshiro
Koajma, upravnika opservatorije u Tokiju. On kaže: "Onaj ko je izrekao
ovaj Kur'an, sve do u tančine zna šta se dešava u kosmosu.
Kur an je Bozija Objava u to nema sumnje!!

Allah svt tebe izaziva da napises jedan Kur an ili 10 sura ili samo 1 suru ako mislis da Kur an nije istina i ne samo tebe nego sviju vas i da pozovete u pomoc i bogove svoje osim Allaha!!

I Isus nije bio Bog iz sljedecih razloga:

1.Nigdje za sebe nije rekao da je Bog!

2.Nigdje nije trazio da ga ljudi obozavaju

3.Isus je (navodno) bio razapet i tijelom i dusom stoga da bi uskrsao morao je umrijeti jer uskrsnuce je cin ustajanja iz mrtvih a nezamislivo je da Bog umre!

Pitanja:
Ako je mislite doista da je Bog umro gdje je bio kad je umro i koga je ozivio?

Na kraju:

Isus nije nikako ni umro na krizu sto znaci da nije nikako uskrsao je da bi uskrsao mora je umrijeti a to se nije desilo jer tako kaze Biblija:
Naime Biblija kaze ako neko umre da se poslije pojavljuje kao duh:

46 Ali nije prvo duhovno, nego tjelesno, pa onda duhovno. (1
Korincani)

35 A koji se budu našli vrijednima biti dionici onoga svijeta i
uskrsnuća od mrtvih, neće se više ženiti, niti će se udavati.

36 Oni ne mogu onda više ni umrijeti; oni su kao anđeli i djeca
Božja, jer su djeca uskrsnuća.

A kada je Isus navodno umro na krizu i poslije dosao svojim ucenicima rekao je sljedece:

36 Dok su oni još govorili o tom, stade Isus među njih i reče im:
"Mir vam! (Ja sam, ne bojte se!)" (Luka)

37 Od tjeskobe i straha oni su mislili, da vide duha. (Luka)

39 Vidite ruke moje i noge moje! Ja sam glavom. Opipajte me i
vidite! Duh nema mesa i kostiju, kako to vidite na meni." (Luka)Ovdje Isus jasno kaze da nije duh sto znaci nije umro i nije uskrsao!!A sto opet znaci nema krscanstva jer tako kaze Pavle:

14 A ako Krist nije uskrsnuo, uzalud je dakle propovijedanje
naše, a uzalud je i vjera vaša.( 1 Korincani)

Pouku ce primiti onaj ko hoce da je primi!!

more_horiz
A za tebe miskec ja iskreno neznam sta si ti jer ako tvrdis da je Kur an ljudsko djelo s tom tvrdnjom ti izlazis iz islama i prestajes biti musliman zato mi reci sta si da znam kako da te tretiram?

more_horiz
Uhu ko to kaze tako ruzne stvari za zene u Islamu, prvo zene i nasilje nad njima u Avganistanu pripisivati Muhamedu a.s. ili Islamu je jadno tako da tu tvrdnju ostavljam onima koji su je i izmislili. I na zapadu ima nasilja nad zenama pa ih ne pripisujemo Isusu (Issa a.s.). Drugo tvoji podaci o napustanju Islama nakon prihvatanja su samo tvoji Estera.
Ko je prvi zeni dao pravo na nasljedstvo, ko joj je dao pravo na imovinu nakon rastave, pa Islam i to u 7 stoljecu-sad pisite sta vam volja-samo to a jos kolko hoces.

Trazila si dokaz da je Isus Musliman i to iz Biblije. Pa haj, mada nakon onoliko iskrivljivanaj i ispravljanja Bibilje po mjeri ljudi ostalo je malo ali ima.
"ode i pade nicice te je dugo molio Bogu"
"pade nicice na tle pred bozjom Slavom"
"prozori su mu gledali prema Jeruzalemu i svaki je dan padao na koljena moleci Boga..."

(Evanðelje po Mateju 26,39)
I ode malo dalje, pade nicice moleci: "Oèe moj! Ako je moguæe, neka me mimoiðe ova èaša. Ali ne kako ja hocu, nego kako hoæeš ti."

I tako dragi moji, Isus se klanja (pada nicice na tle), kao i Muslimani danas, i jos kaze nece biti kako ja hocu nego kako hoces ti (Boze)- pa sad neka neko ovo upakuje u to Trojstvo, bas me zanima kako ce?

svako dobro od mene

more_horiz
Zašto me svi na ovom forumu pitaju što sam "kako bi znali kako da me tretiraju"?
Kako me to trebaš tretirati? Vjernik sam, to je dovoljno. Nisam dogmatičan.

Adnane, da te pitam jednu stvar. Odgovori mi iz zdravog razuma, a ne iz dogme. Ako netko vjeruje u Allaha, u Kur'an i u Muhamedovo poslanstvo, onda je on musliman. No što ako netko vjeruje u Allaha (dakle, da postoji vrhovno biće), ali ne vjeruje u to da je Kur'an riječ Božja? Ta osoba onda ne bi trebala biti musliman, koliko ja poznajem islam.
Sada dolazimo do logičnog zaključka da nečije muslimanstvo ne čini vjera u Boga, već vjera u Knjigu i u Poslanika, jer je to dvoje očito preduvjet da se razluči muslimana od nemuslimana.

Što ako Kur'an doista jest djelo ljudskih ruku? Bi li to ikako štetilo Allahovoj prirodi?

Isto pitanje postavljam i kršćanima. Ako Isus nije Bog, već čovjek s iznimnim sposobnostima, bi li to imalo promijenilo prirodu Boga? Vjerujete li u Boga ili u Bibliju?

I Adnane, još jedno pitanje. Ova tvoja argumentacija da je Kur'an Božja riječ zato jer nije moguće napisati makar jednu suru ili ajet, to je argumentacija koja se spominje i u samom Kur'anu, ali...u čemu je fora? Zar doista misliš da neki vješti stilist ne bi mogao napisati ajet ili suru u stilu Kur'ana? To ne bi bio Kur'an, naravno, jer bi neki hafiz odmah rekao da toga nema unutra, no ja ne vidim da je to ikakav dokaz da je Kur'an Božja riječ, ili da ga je nemoguće oponašati.

more_horiz
Kur an je Objava Silnog i Mudrog:
Knjigu objavljuje, u to nema sumnje, Gospodar svjetova, (Padanje ničice, 2)

i Allah svt kaze:
Ova Knjiga, u koju nema nikakve sumnje, uputstvo je svima onima koji se budu Allaha bojali; (Krava, 2)

I Allah svt kaze za Kur an:
Mi, uistinu, Kur’an objavljujemo i zaista ćemo Mi nad njim bdjeti! (Odaje, 9)
U ovim ajetima se jasno vidi da je Kur an od Allaha svt a za one koji to poricu Allah svt kaze:
Zato ostavi Mene i one koji ovaj Govor poriču, Mi ćemo ih postepeno odakle se i ne nadaju patnji približavati (Kalem, 44)
I kada bi covjek zanijekao samo 1 ajet on postaje nevjernik a kamoli citav Kur an ili dio Kur ana bez obzira sto on navodno vjeruje u Boga on izalazi iz islama jer glavni temelji islama su Kur an i Hadis.A rekao je Allah svt:

Allahu je prava vjera jedino – Islam, a podvojili su se oni kojima je data Knjiga baš onda kada im je došlo saznanje, i to iz međusobne zavisnosti. A sa onima koji u Allahove riječi ne budu vjerovali Allah će brzo obračunati.
(Imranova porodica, 19)

Kako mozes vjerovati u Allaha svt a poricati Njegov govor smatrajuci ga djelom ljudske ruke i izmisljenim!!Kur an sadrzi propise,govori o Allahovim svojstvima,o buducem svijetu,o nauci itd i svaki njegov ajet na arapskom jeziku je cudo(mudziza) tj njegov izrazaj,njegov stil, njegova nepogrijesivost bilo to u nauci bilo u navjescivanju nekih dogadjaja su izvanredni i tako precizni da ljudska ruka tako nesto nikad nemoze napisati nije uspijela 14 stoljeca i ako su arapi bili najbolji pjesnici nisu uspjeli napisati nesto slicno Kur anu i nece ni uspijeti osim ako drukcije Allah svt ne htjedne i zbog toga oni koji znaju arapski jezik najbolje znaju kakvo je Kur an cudo!Zbog toga ja te savjetujem da se vratis Allahu svt i spoznas islam onako kako treba da spoznas!!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply