@Jasmin pise:
Nista lakse od toga. Biografija proroka Muhameda od autora SERGIO JONA!
Ne mogu se oteti dojmu, da ti nisi u stanju shvatiti najobicniju stvar, a ta je, da mi ljudi nikada necemo biti u stanju definirati Boga. Tvojih 99 atributa, koje Bogu prepisujes su iskljucivo ljudske tvorevine. Bog je transcendencija, APSOLUTUM, TRINITET, koji se iskljucivo donekle moze razumjeti preko Objave.
A tu Objavu moze iskljucivo donijeti Sin Bozji, jer tko inace od ljudi moze vidjeti Boga, a da ne umre kod toga cina?
Ili bolje receno, tko je sisao s neba i donio vijest o Ocu, ako ne Sin?
A _Tetragramaton_, u stvari znaci Jeshua=Isus. Drugacije receno u Exodusu pise:
"Ja sam koji jesam" JHVH, rece Bog Mojsiju! (Exodus 3, 14)
1) Marko 13, 21-22 :
" Ako vam tko tada rekne: Evo ovdje Mesije! Enoga ondje!, ne vjerujte, jer ce ustati lazne mesije i lazni proroci i ciniti ce cudesne znakove, da zavedu, kada bi bilo moguce izabranike. Vi budite na oprezu!"
Ili u Mateju 24, 23:
" Ako vam tko tada rekne: Slusaj! Mesija je ovdje ili ondje-ne vjerujte, jer ce se pojaviti lazne mesije i lazni proroci te ce ciniti tolike cudesne znakove da bi zaveli, kad bi bilo moguce, i same izabranike."
Zar ne uvidjas raskorak u svojoj argumentaciji. Ako Bog govori, onda se kibla ne moze promjenuti. Ako govori covjek, dakle tvoj prorok, onda se ona okrece kao kokot na krovu kuce. U tom je bit cijele stvari. Jednom kako bi pridobio Zidove i krscane, a drugi put svoje Beduine! Vrlo prozirna politicka rijec "Bozja".
Molio bih te da ne povlacis nikakve usporedbe, nego da osudis islamski teror, jer iskljucivo tako mozes postati vjerodostojan. Inace ne!
Ostali dio posta sam obrisao, jer za me ne impresioniraju nikakvi argumenti ad verecundiam, buduci da ja trazim povijesne fakte, ili bar nesto sto bi se tako zvalo.
Islam nije bio napadnut niti od krscana niti od Zidova, pa se iskljucivo prosirio na njihovom ozemlju. A to nebi bilo moguce, da nije sve napravio ognjem i macem. A ta praksa se danas modificirala agresivnom misijom i agresivnom demografijom, jer je islamski svijet danas potpuno zaostao i nemocan da se siri macem, kao nekada. U prirodnim znanostima mi skoro pa i nemamo islamskih znanstvenika, jer je za njih kuran cijela znanost. Ako se tome doda represivna i totalitarna politika islama, onda i nije nista drugacije moguce, nego ovo sto jest. Toliko!
Možeš li nam sada ovdje napokon i predočiti reference o tom po tebi politeističko beduinskom božanstvu zvanom Allah prije Muhammeda a.s.,?
Daj nam reference molim te!
Kakve su veze bile između Muhammeda a.s., i Varake molim da to obrazložiš precizno i daš nam ovdje na uvid također provjerljive reference?!
Nista lakse od toga. Biografija proroka Muhameda od autora SERGIO JONA!
Možeš li mi stručno definisati kršćanskog Boga?
Šta označava tetragramon YHWH i jeli ga dozvoljeno nazivati sa Jahve?
Ko je Isus i je li se u Ponovljenom Zakonu 18:18-19 Mojsiju javio sam Isus koji je nagovjestio dolazak proroka od sebe pa je to on (Isus) sam bio- tj. prorok- a ne pak bog koji pohodi zemlju u jednoj vremenskoj epohi čemu su bili uskraćeni brojni narodi prije toga vijekovima i mi danas?
Molim konkretne odgovore i dokaze iz Biblije!
Ne mogu se oteti dojmu, da ti nisi u stanju shvatiti najobicniju stvar, a ta je, da mi ljudi nikada necemo biti u stanju definirati Boga. Tvojih 99 atributa, koje Bogu prepisujes su iskljucivo ljudske tvorevine. Bog je transcendencija, APSOLUTUM, TRINITET, koji se iskljucivo donekle moze razumjeti preko Objave.
A tu Objavu moze iskljucivo donijeti Sin Bozji, jer tko inace od ljudi moze vidjeti Boga, a da ne umre kod toga cina?
Ili bolje receno, tko je sisao s neba i donio vijest o Ocu, ako ne Sin?
A _Tetragramaton_, u stvari znaci Jeshua=Isus. Drugacije receno u Exodusu pise:
"Ja sam koji jesam" JHVH, rece Bog Mojsiju! (Exodus 3, 14)
1) Pa ako je Isus lično izjavio da iza njega nema proroka u Bibliji a ne neko pak treći –onda neće biti teško da mi navedeš argumente iz Biblije za takvo što!?
Također mi reci o kojem to 'Branitelju' lično Isus zbori u evanđeljima,i o kakvim se to podvrgavanjima iskrenih proročkih 'duša' (ljudi) govori kada se ukazuje da će te ih po njihovim plodovima moći kategorisati kao ispravne i kao lažne?
1) Marko 13, 21-22 :
" Ako vam tko tada rekne: Evo ovdje Mesije! Enoga ondje!, ne vjerujte, jer ce ustati lazne mesije i lazni proroci i ciniti ce cudesne znakove, da zavedu, kada bi bilo moguce izabranike. Vi budite na oprezu!"
Ili u Mateju 24, 23:
" Ako vam tko tada rekne: Slusaj! Mesija je ovdje ili ondje-ne vjerujte, jer ce se pojaviti lazne mesije i lazni proroci te ce ciniti tolike cudesne znakove da bi zaveli, kad bi bilo moguce, i same izabranike."
Korištenje Jerusalema kao kible/pravca u molitvi u tom trenutku je isključivo primjenjen jer je kibla u Mekki bila destinacija najljučih muslimanskih neprijatelja u tom trenutku Kurejšija.Oni su u tim trenutcima (ne samo što su prvobitno protjerali muslimane iz Mekke)ubijali i mučili članove rodbine od izbjeglih medinskih muslimana.To je potpuno logično za razumiti i shvatiti.Nakon što su se desili neki napredci na mirovnom planu muslimani su ponovo uzeli kiblu u Mekki.
Šta je tu toliko neshvatljivo i čemu toliko prejeduciranje povodom tog dešavanja dok se zanemaruju okolnosti istog!?
Zar ne uvidjas raskorak u svojoj argumentaciji. Ako Bog govori, onda se kibla ne moze promjenuti. Ako govori covjek, dakle tvoj prorok, onda se ona okrece kao kokot na krovu kuce. U tom je bit cijele stvari. Jednom kako bi pridobio Zidove i krscane, a drugi put svoje Beduine! Vrlo prozirna politicka rijec "Bozja".
Pretjeruješ kao po običaju bez bilo kakvih argumenata za to što iznosiš.
Treba li da ti navodim islamske zemlje koje trpe kolonizacije i tiraniju zapadne armade u nekoliko zadnjih decenija?
Da krenemo od Iraka ili možda Čečenije?
Molio bih te da ne povlacis nikakve usporedbe, nego da osudis islamski teror, jer iskljucivo tako mozes postati vjerodostojan. Inace ne!
Ostali dio posta sam obrisao, jer za me ne impresioniraju nikakvi argumenti ad verecundiam, buduci da ja trazim povijesne fakte, ili bar nesto sto bi se tako zvalo.
Islam nije bio napadnut niti od krscana niti od Zidova, pa se iskljucivo prosirio na njihovom ozemlju. A to nebi bilo moguce, da nije sve napravio ognjem i macem. A ta praksa se danas modificirala agresivnom misijom i agresivnom demografijom, jer je islamski svijet danas potpuno zaostao i nemocan da se siri macem, kao nekada. U prirodnim znanostima mi skoro pa i nemamo islamskih znanstvenika, jer je za njih kuran cijela znanost. Ako se tome doda represivna i totalitarna politika islama, onda i nije nista drugacije moguce, nego ovo sto jest. Toliko!