estera je napisao/la: on nije imao pravo očistiti arabiju od pogana.
Zašto bi to trebalo biti neko pravo? Muhamed je odlučio reformirati dotadašnju vjeru Arapa. U socijalnom smislu to se pokazalo uspješnim, jer su su se pustinjski nomadi u svega nekoliko desetljeća pretvorili u najnapredniju civilizaciju toga vremena.
a ako netko muhameda smatra lažnim prorokom kao ja , onda je i allah u rangu sa poganskim bogovima jer je riječ ovdje isključivo o lažnim bogovima.
Logika ti ne stoji. Po tome bi svaki kršćanski propovjednik koji Boga tumači na određen način i stoga od drugih struja biva prihvaćen kao heretik ili čak Antikrist, zapravo dovodio u pitanje vjerodostojnost Boga kao takvoga.
Muhamed naglašava monoteizam. To što je on malo zabrljao Allahove osobine još uvijek ne znači da to nije pomak u odnosu na politeizam ili da je Allah sam po sebi lažan jer ga Muhamed nije dobro opisao.
Allah jednostavno znači "Bog". Nije lažan Bog, već je Muhamed malo zabrijao.
btw. pisao si o raju i paklu. pa koncept raja u islamu (ono tipa bordel) ti je još jedan od dokaza da je muhamed pričao samo bajke.
Pisao sam i o tome da je koncept tipa bordel zabluda koju zlonamjernici iščitavaju iz jednoga ajeta, a istovremeno previđaju drugi ajet koji ovoga dopunjuje.
ma daj molim te. ako na jednom mjestu stoji ovo,
a na drugom da jedan od grijehova koje allah 100% neće oprostiti je
širk onda se ovdje radi o kontradikciji. tko je god pročitao kuran
jasno mu je da allah širk ne oprašta, a njega po njemu počinjavaju
kršćani jer vjeruju da je isus bog. eto već samim time 2,2 milijarde
ljudi završava u paklu...
Po mnogim kršćanima u paklu završavaju pripadnici svih drugih religija, ateisti, agnostici, pa onda i pripadnici onih kršćanskih denominacija koje su po njima krivo shvatile Bibliju. Uostalom, u Otkrivenju lijepo piše da će se spasiti samo 144 000 ljudi.
To najviše propagiraju Jehovci, kojih već u svijetu ima 7 milijuna samo na životu, a i dalje grozničavo regrutiraju.
Iskreno, ja ne znam što je Muhamed (ili Allah kroz njega) htio reći time, jer je Kur'an otprilike jednako hermetičan kao i Biblija, a arapski ne znam.
i btw. po islamu svi idu u pakao. da se malo
tamo ispeku zbog grijeha koje su počinili na zemlji pa tek onda u raj.
al nisi znao ovo? vidiš ti kako je allahova ljubav "neizmjerna"
To je zoroastristički element katarzične vatre (dobro, tamo je to jezero rastaljenog željeza) kroz koji prolaze svi prije potpunog spasenja. No dok u zoroastrizmu svi bivaju spašeni (a grijesi određuju samo koliko će dugo prolaziti kroz željezo i hoće li ih to boljeti), Kur'an i Otkrivenje su to preradili kako bi unijeli elemenat straha među vjernike i sputali im slobodu duha.