I zasto bi neko udjeljivao milostinju zbog milostinje?
Zbog Boga u njegovom srcu.
zanki je napisao/la:Kur`an - sura Alu-Imran- ajet 70 71
O sljedbenici Knjige, zašto u Allahove dokaze ne vjerujete, a da su istina, dobro znate?
O sljedbenici Knjige, zašto istinu neistinom zamračujete i svjesno istinu krijete?
Sljedbenici knjige su Jevreji i Krscani. Oni se u Kur`anu zovu tako. Sad pazi sta sam podcrtao iz Kur`ana- svesno istinu neistinom zamracujete- sta to rade. Kriju da je u njihovim knjigama najavljen Muhamed a.s. i da je poslanik. Sad ces reci ma nema to u Bibliji ili Evandjelju ali stos i jeste u tome da je izbrisano iskrivljeno i tako dalje sve ono sto se tad direktno u Bibliji odnosno Evandjeljima ili Tori nalazilo o Muhamedu.
Ippak neke dokaze o tome kako se molio Isus (Issa a.s) imamo i danas-prvo se sjetite kako se mole Muslimani.
Pa haj, mada nakon onoliko iskrivljivanaj i ispravljanja Bibilje po mjeri ljudi ostalo je malo ali ima.
"ode i pade nicice te je dugo molio Bogu"
"pade nicice na tle pred bozjom Slavom"
"prozori su mu gledali prema Jeruzalemu i svaki je dan padao na koljena moleci Boga..."
(Evanðelje po Mateju 26,39)
I ode malo dalje, pade nicice moleci: "Oèe moj! Ako je moguæe, neka me mimoiðe ova èaša. Ali ne kako ja hocu, nego kako hoæeš ti."
I tako dragi moji, Isus se klanja (pada nicice na tle), kao i Muslimani danas, i jos kaze nece biti kako ja hocu nego kako hoces ti (Boze)- pa sad neka neko ovo upakuje u to Trojstvo, bas me zanima kako ce?
svako dobro od mene
braslav je napisao/la:Onaj tko cini dobro radi dobra samog bez racunice tome je Bog u srcu vise nego nekom "krscaninu" koji moli, ide na misu i ne radi dobro radi dobra samog vec radi nekog oblika nagrade. Kriva je motivacija. Ako cinis dobro i znas da je dobro to sto cinis onda je sam cin nagrada sebi. Da, Bog moze biti u srcu ateista vise nego u srcu vjernika. Govorim iz prespektive da je krscanstvo jednina prava vjera, pa kazem moze biti u srcu muslimana vise nego u srcu krscanina.
I milostinja i svaka ostala dobra djela se rade da se zasluzi ljubav i milost Bozija!!
braslav je napisao/la:Pa Bog moze biti i u srcu ateista. Ateist moze biti blize Bogu nego mnogi vjernici. Bitno je ciniti dobro bez da ocekujemo ista zauzvrat. Krscanstvo jasno govori da se u Kraljevstvo Bozje ulazi bez zasluga to jest nitko ne moze uciniti toliko dobra da bi ga zavrijedio. Dakle ako krscanin cini dobro ne cini zbog nagrade na nebesima vec zbog Kraljevstva Bozjeg na zemlji, a to je dobro radi dobra samog. Ako netko cini dobro radi dobra samog tada je ocito da mu je u srcu Bog bez obzira u sto ta osoba vjeruje odnosno nevjeruje.
braslav je napisao/la:I milostinja i svaka ostala dobra djela se rade da se zasluzi ljubav i milost Bozija!!
Jok, ljubav i milost Bozja se ne mogu zasluziti, mi ne mozemo zasluziti Boga. Isus jasno govori ako ne postanemo kao djeca necemo uci u Kraljevstvo Bozje. A sto je posebno kod djece? Po Zidovskom zakonu dijete do 12 godine nema zasluga pred Bogom. Tako i mi moramo priznati da nemamo zasluga pred Bogom da nam je ciniti dobro radi dobra samog i ne misliti kao da nam to daje pravo na milost ili ljubav. Milost i ljubav imamo iskljucivo po Bozoj volji, a ne po nasim zaslugama.
Salem je napisao/la:Bit cu slobodan i reci....GLUP SI ..upravo zbog ovog sto si napisao....
Salem je napisao/la:miskec4096 je napisao/la:
Ima ljudi koji znaju Mahabharatu napamet (a ona ima ukupno 1,8 milijuna riječi, dulja je deset puta od Ilijade i Odiseje zajedno).
To što netko može neki tekst naučiti napamet, još uvijek ne znači da je taj tekst istinit, a osim toga, svrha Kur'ana nije da ga se nauči napamet, nego da prenese Božju poruku.
Čitava ta priča s učenjem Kur'ana napamet proizlazi iz sljedećega: Bog je ljudima dao Tevrat i Indžil, ali oni su očito od ljudi bili s vremenom iskrivljeni. E sad, kako ljudi više ne bi mogli iskriviti Božju riječ, potrebno je da se ona prenosi od riječi do riječi onako kako je objavljena, baš zato da ne dođe do slobodnih interpretacija.
No naravno, kako vidimo, jezik se mijenja, pa iako je jezični plan Kur'ana isti kroz čitavo to vrijeme gube se neke semantičke nijanse, pa se onda pojedini dijelovi mogu tumačiti različito, jer je neka riječ mogla značiti više stvari (kao ona priča o tome znali li riječ "vječnost" ili samo "vrlo dugo vremensko razdoblje").
Bit cu slobodan i reci....GLUP SI ..upravo zbog ovog sto si napisao....
Rafael je napisao/la:braslav je napisao/la:Onaj tko cini dobro radi dobra samog
bez racunice tome je Bog u srcu vise nego nekom "krscaninu" koji moli,
ide na misu i ne radi dobro radi dobra samog vec radi nekog oblika
nagrade. Kriva je motivacija. Ako cinis dobro i znas da je dobro to sto
cinis onda je sam cin nagrada sebi. Da, Bog moze biti u srcu ateista
vise nego u srcu vjernika. Govorim iz prespektive da je krscanstvo
jednina prava vjera, pa kazem moze biti u srcu muslimana vise nego u
srcu krscanina.
Ti si obicni servilni slugan, koji ne zna niti sto pise, niti kako pise. Zar se to ne moze odnositi na svakog
covjeka, pa si uzeo primjer krscanina?
Svaki se covjek mjeri po
svojim djelima, a ne po religijama koje ispovijeda, piskaralo! Cemu
onda uzimas krscanina kao los primjer!?
Adnan je napisao/la:Ako je krscanstvo prava vjera, zasto onda Biblija
nagovjescuje dolazak Muhammeda savs,zasto Isus nikad za sebe nije rekao
da je Bog, zasto nema evndjelja po Isusu?Zasto Isus nikad nije ......
rijec krscanstvo?
I milostinja i svaka ostala dobra djela se rade da se zasluzi ljubav i milost Bozija!!
Rafael je napisao/la:Da, ali sto bi to vrijedilo kod tebe, to sam ti vec napisao. Cemu ovakve stvari? Za onog tko vjeruje su stvari jasne.
Glede Muhamedove objave ona je suspektna, kao i Mojsijeva. Ako Isus Krist nebi bio potvrdio Mojsijevu Objavu, sumnjam da bi ja u nju povjerovao. To je cinjenica! A Mohameda niti je najavio, niti je o njemu igdje ista u Bibliji napisano. Fakti!
I upravo ti napisah, to je plagijat!
Adnan je napisao/la:Arapski tekst Kur ana je uvijek isti bio je prije 14 stoljeca i danas je i bice tako sve dok Allah svt drukcije ne odredi!!
A tebe pitam miskec koja je svrha tvog zivota?Zasto ti postojis?
Ko kaze da je milostinja dobro djelo?Ko ti je to usadio u tebe da znas da je milostinja dobro djelo?
Rafael je napisao/la:Bruno je bio kriminalac i prgav covjek. Od Italije, preko Ceske i Austrije, Francuske i Engleske, svugdje se zamjerio svim znanstvenicima i plemstvu od kojih je fakticno zivio. Ostao je duzan svima velike svote novca.
Radi se o Ezekijelu 36, 24 i jos jednom drugom, kojeg sada nemogu traziti, a ovaj znam napamet!
Covjece Bozji, da li zelis uopce ista shvatiti?
Ako se ti odlucis slobodno i protiv Boga, ti si donio svoju slobodnu odluku i konsekvencije koje iz te odluke slijede.
|
|