Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Kur'an

power_settings_newLogin to reply
+17
braslav
stranac
SIPA
Salem
Rafael
Jasmin(Jason)
kainos
zanki
dragan
Euro
stefani
Gubavac
Adnan
Didahe
estera
Fazlija
Moderator
21 posters

descriptionKur'an - Page 27 EmptyRe: Kur'an

more_horiz
I zasto bi neko udjeljivao milostinju zbog milostinje?

Zbog Boga u njegovom srcu.

more_horiz
Zar ti nerece da to nema veze s vjerom??

more_horiz
Pa Bog moze biti i u srcu ateista. Ateist moze biti blize Bogu nego mnogi vjernici. Bitno je ciniti dobro bez da ocekujemo ista zauzvrat. Krscanstvo jasno govori da se u Kraljevstvo Bozje ulazi bez zasluga to jest nitko ne moze uciniti toliko dobra da bi ga zavrijedio. Dakle ako krscanin cini dobro ne cini zbog nagrade na nebesima vec zbog Kraljevstva Bozjeg na zemlji, a to je dobro radi dobra samog. Ako netko cini dobro radi dobra samog tada je ocito da mu je u srcu Bog bez obzira u sto ta osoba vjeruje odnosno nevjeruje.

more_horiz
Kako moze biti blizi Bogu onaj ko ga negira i nevjeruje u Njega od onoga koji sve radi da zaradi Boziju milost?

more_horiz
Daj covjece vrati se pravoj vjeri?Islam je jedina ispravna vjera!

NEMA BOGA OSIM ALLAHA I MUHAMMED JE NJEGOV POSLANIK

more_horiz
Onaj tko cini dobro radi dobra samog bez racunice tome je Bog u srcu vise nego nekom "krscaninu" koji moli, ide na misu i ne radi dobro radi dobra samog vec radi nekog oblika nagrade. Kriva je motivacija. Ako cinis dobro i znas da je dobro to sto cinis onda je sam cin nagrada sebi. Da, Bog moze biti u srcu ateista vise nego u srcu vjernika. Govorim iz prespektive da je krscanstvo jednina prava vjera, pa kazem moze biti u srcu muslimana vise nego u srcu krscanina.

more_horiz
zanki je napisao/la:
Kur`an - sura Alu-Imran- ajet 70 71
O sljedbenici Knjige, zašto u Allahove dokaze ne vjerujete, a da su istina, dobro znate?
O sljedbenici Knjige, zašto istinu neistinom zamračujete i svjesno istinu krijete?

Sljedbenici knjige su Jevreji i Krscani. Oni se u Kur`anu zovu tako. Sad pazi sta sam podcrtao iz Kur`ana- svesno istinu neistinom zamracujete- sta to rade. Kriju da je u njihovim knjigama najavljen Muhamed a.s. i da je poslanik. Sad ces reci ma nema to u Bibliji ili Evandjelju ali stos i jeste u tome da je izbrisano iskrivljeno i tako dalje sve ono sto se tad direktno u Bibliji odnosno Evandjeljima ili Tori nalazilo o Muhamedu.

Ippak neke dokaze o tome kako se molio Isus (Issa a.s) imamo i danas-prvo se sjetite kako se mole Muslimani.
Pa haj, mada nakon onoliko iskrivljivanaj i ispravljanja Bibilje po mjeri ljudi ostalo je malo ali ima.
"ode i pade nicice te je dugo molio Bogu"
"pade nicice na tle pred bozjom Slavom"
"prozori su mu gledali prema Jeruzalemu i svaki je dan padao na koljena moleci Boga..."

(Evanðelje po Mateju 26,39)
I ode malo dalje, pade nicice moleci: "Oèe moj! Ako je moguæe, neka me mimoiðe ova èaša. Ali ne kako ja hocu, nego kako hoæeš ti."

I tako dragi moji, Isus se klanja (pada nicice na tle), kao i Muslimani danas, i jos kaze nece biti kako ja hocu nego kako hoces ti (Boze)- pa sad neka neko ovo upakuje u to Trojstvo, bas me zanima kako ce?

svako dobro od mene

Pises obicne neistine, jer u Bibliji niti je ikad bilo, niti je moglo biti nesto o Muhamedu napisano, jer imamo za to i potvrdu. Naime, koliko se Biblija vjerodostojno prepisivala evidentno je iz Qumranskih nalaza Proroka Izaije.
Mi imamo identicne tekstove iz Qumrana i nasih danasnjih prijevoda. Ako to nije dokaz autenticnosti, onda nebih znao sto bi bila autenticnost!
A Qumranski se tekst Izaije datira na 200 ili 250 godina prije Krista.

Padanje nicice u molitvi je bio uvijek zidovski nacin molitve, i to je Mohamed pokupio od Zidova. A buduc da je Isus bio Zidov, i On se tako molio! Gdje je tu problem? Samo za informaciju. I Kiblu je promjenio, umjesto da se okrece prema Jeruzalemu, kao na pocetku kad je zelio pridobiti Zidove i krscane na islam, a oni ga kod tih pokusaja ismijali, on ih je najprije pobio, a onda se okrenuo svom plemenu Koraisita i njima oferirao Kiblu u Meki, ako predju na islam.

Obicna politika, a ne Bozje rijeci.
Ja se divim tvojoj vjeri!
Ali kako ono kazu stari mudraci: cim veca hereza, tim veca dosljednost!
Da li si jos uvjek u slijepoj ulici?Kur'an - Page 27 Lol

more_horiz
braslav je napisao/la:
Onaj tko cini dobro radi dobra samog bez racunice tome je Bog u srcu vise nego nekom "krscaninu" koji moli, ide na misu i ne radi dobro radi dobra samog vec radi nekog oblika nagrade. Kriva je motivacija. Ako cinis dobro i znas da je dobro to sto cinis onda je sam cin nagrada sebi. Da, Bog moze biti u srcu ateista vise nego u srcu vjernika. Govorim iz prespektive da je krscanstvo jednina prava vjera, pa kazem moze biti u srcu muslimana vise nego u srcu krscanina.

Ti si obicni servilni slugan, koji ne zna niti sto pise, niti kako pise. Zar se to ne moze odnositi na svakog covjeka, pa si uzeo primjer krscanina?

Svaki se covjek mjeri po svojim djelima, a ne po religijama koje ispovijeda, piskaralo! Cemu onda uzimas krscanina kao los primjer!?

more_horiz
Ako je krscanstvo prava vjera, zasto onda Biblija nagovjescuje dolazak Muhammeda savs,zasto Isus nikad za sebe nije rekao da je Bog, zasto nema evndjelja po Isusu?Zasto Isus nikad nije ...... rijec krscanstvo?
I milostinja i svaka ostala dobra djela se rade da se zasluzi ljubav i milost Bozija!!

more_horiz
I milostinja i svaka ostala dobra djela se rade da se zasluzi ljubav i milost Bozija!!

Jok, ljubav i milost Bozja se ne mogu zasluziti, mi ne mozemo zasluziti Boga. Isus jasno govori ako ne postanemo kao djeca necemo uci u Kraljevstvo Bozje. A sto je posebno kod djece? Po Zidovskom zakonu dijete do 12 godine nema zasluga pred Bogom. Tako i mi moramo priznati da nemamo zasluga pred Bogom da nam je ciniti dobro radi dobra samog i ne misliti kao da nam to daje pravo na milost ili ljubav. Milost i ljubav imamo iskljucivo po Bozoj volji, a ne po nasim zaslugama.

Zadnja promjena: braslav; ned 25 lis 2009, 20:17; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
braslav je napisao/la:
Pa Bog moze biti i u srcu ateista. Ateist moze biti blize Bogu nego mnogi vjernici. Bitno je ciniti dobro bez da ocekujemo ista zauzvrat. Krscanstvo jasno govori da se u Kraljevstvo Bozje ulazi bez zasluga to jest nitko ne moze uciniti toliko dobra da bi ga zavrijedio. Dakle ako krscanin cini dobro ne cini zbog nagrade na nebesima vec zbog Kraljevstva Bozjeg na zemlji, a to je dobro radi dobra samog. Ako netko cini dobro radi dobra samog tada je ocito da mu je u srcu Bog bez obzira u sto ta osoba vjeruje odnosno nevjeruje.

Pa piskaalo, znas li ti da je svaki covjek po svom duhu slika Bozja, pa i ateist, ali to ne znaci, da mu je Bog uvijek tako blizu, kao nekom iskrenom vjerniku. Medjutim, niti jednom covjeku nebi nikada uspjelo da se sam spasi. A to je doktrina islama, pa bi bilo dobro i posteno, da to tako i imenujes.

Bez Isusova otkupiteljskog akta na krizu i uskrsnuca, covjek se svojim dobrim djelima nebi nikad mogao sam spasiti. Zato je islamski put obicna stramputica, ali ne iz toga razloga sto bi muslimani bili losi vjernici. NE! Oni su fundamentalni vjernici, pravi fatalisti. Kismet je njihova opsjena u potpunom predanju, na Allahovu putu u propast. Nego upravo poradi ljudske manjkavasti i gresnosti, tj. bez Bozje pomoci bi svima trud bio uzaludan. Vjera i dobra djela na Kristovu putu spasenja, to je i cilj i nagrada za svakog pravog vjernika.

more_horiz
braslav je napisao/la:

Jok, ljubav i milost Bozja se ne mogu zasluziti, mi ne mozemo zasluziti Boga. Isus jasno govori ako ne postanemo kao djeca necemo uci u Kraljevstvo Bozje. A sto je posebno kod djece? Po Zidovskom zakonu dijete do 12 godine nema zasluga pred Bogom. Tako i mi moramo priznati da nemamo zasluga pred Bogom da nam je ciniti dobro radi dobra samog i ne misliti kao da nam to daje pravo na milost ili ljubav. Milost i ljubav imamo iskljucivo po Bozoj volji, a ne po nasim zaslugama.

Evo samo jedno malo pitanje: Znacili to da se svaki covjek moze spasiti po Bozjoj milosti, ako nista ne radi nego iskljucivo ceka na milost Gospodinovu?

more_horiz
Da covjek je spasen na temelju milosti i to nezasluzene milosti, no ipak mora odgovoriti na tu milost koja ga osposobljava da cini dobro radi dobra samog.

more_horiz
Salem je napisao/la:
Bit cu slobodan i reci....GLUP SI ..upravo zbog ovog sto si napisao....

Tražio si argumente. Dobio si ih. Ako ti se ne sviđaju, ne trebaš vrijeđati.

more_horiz
Salem je napisao/la:
miskec4096 je napisao/la:

Ima ljudi koji znaju Mahabharatu napamet (a ona ima ukupno 1,8 milijuna riječi, dulja je deset puta od Ilijade i Odiseje zajedno).

To što netko može neki tekst naučiti napamet, još uvijek ne znači da je taj tekst istinit, a osim toga, svrha Kur'ana nije da ga se nauči napamet, nego da prenese Božju poruku.
Čitava ta priča s učenjem Kur'ana napamet proizlazi iz sljedećega: Bog je ljudima dao Tevrat i Indžil, ali oni su očito od ljudi bili s vremenom iskrivljeni. E sad, kako ljudi više ne bi mogli iskriviti Božju riječ, potrebno je da se ona prenosi od riječi do riječi onako kako je objavljena, baš zato da ne dođe do slobodnih interpretacija.
No naravno, kako vidimo, jezik se mijenja, pa iako je jezični plan Kur'ana isti kroz čitavo to vrijeme gube se neke semantičke nijanse, pa se onda pojedini dijelovi mogu tumačiti različito, jer je neka riječ mogla značiti više stvari (kao ona priča o tome znali li riječ "vječnost" ili samo "vrlo dugo vremensko razdoblje").

Bit cu slobodan i reci....GLUP SI ..upravo zbog ovog sto si napisao....

Za ovo dobijaš opomenu, a drugi put baniranje na 7 dana!

Rafael je napisao/la:
braslav je napisao/la:
Onaj tko cini dobro radi dobra samog
bez racunice tome je Bog u srcu vise nego nekom "krscaninu" koji moli,
ide na misu i ne radi dobro radi dobra samog vec radi nekog oblika
nagrade. Kriva je motivacija. Ako cinis dobro i znas da je dobro to sto
cinis onda je sam cin nagrada sebi. Da, Bog moze biti u srcu ateista
vise nego u srcu vjernika. Govorim iz prespektive da je krscanstvo
jednina prava vjera, pa kazem moze biti u srcu muslimana vise nego u
srcu krscanina.

Ti si obicni servilni slugan, koji ne zna niti sto pise, niti kako pise. Zar se to ne moze odnositi na svakog
covjeka, pa si uzeo primjer krscanina?

Svaki se covjek mjeri po
svojim djelima, a ne po religijama koje ispovijeda, piskaralo! Cemu
onda uzimas krscanina kao los primjer!?

Bez vrijeđanja na ovom topicu, jer i tebi Rafaele slijedi ban na 7 dana ponoviš li ovakvo iznošenje ružnih epiteta prema drugim sudionicima Foruma!

Ovdje svatko iznosi svoje mišljenje i zato se ovo mjesto zove Forum.
Nikakvo omalovažavanje drugih sugovornika nije dopušteno!

Adnan je napisao/la:
Ako je krscanstvo prava vjera, zasto onda Biblija
nagovjescuje dolazak Muhammeda savs,zasto Isus nikad za sebe nije rekao
da je Bog
, zasto nema evndjelja po Isusu?Zasto Isus nikad nije ......
rijec krscanstvo?

Budući da si dobio odgovor na ta svoja pitanja smatram ovo off-topičarenjem i spamanjem Foruma, pa imaš opomenu, a nakon nje baniranje na 7 dana!

pozdrav

Euro

Zadnja promjena: Euro; ned 25 lis 2009, 21:02; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Rafael je napisao/la:
Da, ali sto bi to vrijedilo kod tebe, to sam ti vec napisao. Cemu ovakve stvari? Za onog tko vjeruje su stvari jasne.
Glede Muhamedove objave ona je suspektna, kao i Mojsijeva. Ako Isus Krist nebi bio potvrdio Mojsijevu Objavu, sumnjam da bi ja u nju povjerovao. To je cinjenica! A Mohameda niti je najavio, niti je o njemu igdje ista u Bibliji napisano. Fakti!

Po čemu je Isus potvrdio Mojsijevu objavu? Mojsije kaže samo ono "Od tvoje braće podići ću ti proroka." Stvar je da samo kršćani vjeruju da je taj prorok Isus. Muslimanima je to potvrda da Musa govori o Muhamedu.

[quote]Koliko mi je poznato, jos niti jedan Yogin nije uskrsnuo!Kur'an - Page 27 Lol [quote]

Krivo ti je poznato, rekao sam ti već da imaš slučajeva jogija koji ulaze u stanje kliničke smrti (tj. zaustave si rad srca i pluća), a onda se iz toga stanja vraćaju. I to nakon puno duljega razdoblja nego Isus.

I upravo ti napisah, to je plagijat!

Taj dio kod Flavija? Da, jest.

more_horiz
Adnan je napisao/la:
Arapski tekst Kur ana je uvijek isti bio je prije 14 stoljeca i danas je i bice tako sve dok Allah svt drukcije ne odredi!!

Ama, isti je TEKST, samo ti ja kažem da je neka riječ u arapskom tada mogla imati više nijansi značenja (kao što i danas neka riječ u bilo kojem jeziku može imati više nijansi značenja). I sad, uzme se jedna nijansa, a tamo je korištena druga, i promjeni se čitav smisao, čak i ne sluteći.
Zar nema u samom Kur'anu masa slučajeva da se stručnjaci spore što neki ajet želi reći? A tekst je posve jasan, samo je smisao nedovoljno jasan.

A tebe pitam miskec koja je svrha tvog zivota?Zasto ti postojis?

Svrha života jest život sam. Opet se vrati na onaj dio gore. "Svrha života" nužno znači da postoji neki cilj kojem treba težiti. Dakle, ti umjesto da živiš život, doživljavaš ga kao neko sredstvo za postizanje nečega.

Ko kaze da je milostinja dobro djelo?Ko ti je to usadio u tebe da znas da je milostinja dobro djelo?

Vjerujem da očekuješ da je odgovor "Allah", ali ja ću te onda pitati - zar nemaš i među bezbožnicima milostinje? Odakle milostinja onim ljudima koji nikad nisu čuli ni za Kuran, ni za Tevrat, ni za Indžil, ni za Allaha, ni za Isusa?

I zasto bi neko udjeljivao milostinju zbog milostinje?

Zašto ne bi?

more_horiz
Rafael je napisao/la:
Bruno je bio kriminalac i prgav covjek. Od Italije, preko Ceske i Austrije, Francuske i Engleske, svugdje se zamjerio svim znanstvenicima i plemstvu od kojih je fakticno zivio. Ostao je duzan svima velike svote novca.

I zbog toga ga je trebalo spaliti?

Radi se o Ezekijelu 36, 24 i jos jednom drugom, kojeg sada nemogu traziti, a ovaj znam napamet!

Tada ću vas sabrati iz svih naroda i skupiti iz svih zemalja, natrag vas dovesti u vašu zemlju.

Gdje su krila?

Traditionally, the book is thought to have been written in the 500s BC
during the Babylonian exile of the southern Israelite kingdom, Judah.
This estimate is supported by evidence that the author uses a dating
system which was only used in the 500s BC.

Covjece Bozji, da li zelis uopce ista shvatiti?
Ako se ti odlucis slobodno i protiv Boga, ti si donio svoju slobodnu odluku i konsekvencije koje iz te odluke slijede.Kur'an - Page 27 Lol

Da, meni je to jasno. Po tome čovjek UVIJEK ima slobodnu volju.
Zamisli si da te na nišanu drži pljačkaš koji te traži da mu predaš novce ili će te ubiti. Ti mu naravno ne želiš predati novce. Hoćeš li ustrajati u svojemu i snositi posjedice, ili ćeš biti razuman i pokoriti se?

Očito je da imamo različito shvaćanje pojma "slobodna volja". Tebi je slobodna volja suprotna nagonu, meni slobodna volja znači da mogu odabrati i ono što se nekomu ne sviđa, a unatoč tomu ne biti sankcioniran od toga komu se to ne sviđa.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply