Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Sakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa?

power_settings_newLogin to reply
+6
braslav
Mali princ
kainos
Spart
Izrail
hrvoje hrki
10 posters

descriptionSakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa? - Page 6 EmptyRe: Sakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa?

more_horiz
Izrail je napisao/la:

Čuj dječače stariji sam od tebe da bi takvim riječnikom razgovarao stoga nisam ti ja "momak".
A ako već poštuješ Riječ onda znaš koliko je važno poštovati starije.
Mi ništa ne prodajemo a raspravljat se može uvijek civilizirano jer nisi ni svjestan koliko sam u stanju ti "spustiti".
Stoga okrenimo se raspravi o temi a nemojmo se plašiti jer u Gospodina straha nema.

Jedini autoritet što se tiče vjerskog učenja je Biblija i ona je nedvosmislena. Koliko itko od nas ima godina nije bitno.

To što si ti katolik ne znači da si u pravu. A da je katolička crkva Božja crkva, prihvatila bi i njegove zapovijedi. Po tome što ih ne prihvaća (odnosno, jer ih je izmjenila), po tome znamo da nije Božja crkva.

Zadnja promjena: ; pet 19 sij 2007, 13:36; ukupno mijenjano 1 put.

descriptionSakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa? - Page 6 EmptyRe: Sakramenti KC- biblijska podloga- ustanovljenje od Isusa?

more_horiz
inliner je napisao/la:

Jedini autoritet što se tiče vjerskog učenja je Biblija i ona je nedvosmislena. Koliko itko od nas ima godina nije bitno.

Problem i je u tome što se postavljaš za autoritet u tumačenju Biblije a to nisi ni po znanju ni po godinama koje ipak nose dio mudrosti sa sobom.
Stoga ne osuđujem te jer u tim godinama koje imaš svi smo mislili da smo najpametniji ali oholost i osude koje bacaš nisu normalne niti za tu dob.Basketball

more_horiz
OVO SI DOBRO REKAO BRATE MOJ!

more_horiz
OVO SI INLINER DOBRO ZAKLJUCIO I AKO SI MLAD COVEK, MLADOST POKARA OHOLU ZRELOST.

more_horiz
Nemre mi netko tko odbacuje selektivno Božje zapovijedi, npr. drugu, ili bilo koju od ostalih devet, tvrditi da je mudriji zato jer je katolik.... Pa nitko nije mudriji od Boga, a Bog nam je dao SVIH deset zapovijedi, i to zato da ih držimo, a ne da ih mijenjamo:)

Zanimljiva je priča koju ti pokrečeš... TZV. TUMAČENJE...
Pa nema se tu što tumačiti, svih deset zapovijedi vrijedit će dok postoji nebo i zemlja.

Kršenje Božjih zapovijedi nije dobro.... A tvrditi da nemoramo držati neke od njih... stavlja nas u ulogu eve koja je jela sa stabla spoznaje između dobra i zla. Nije Bog nju maknuo iz raja zbog jabuke, već zato jer nije slušala njegove zapovijedi. Tvrdila je da je mudrija od Boga.

Ono što vi zovete "tumačenje" nije tumačenje... već mijenjanje Božjih zapovijedi. Bog se dakako ne mijenja. Oni koji tvrde da imaju spoznaju o tome koje zapovijedi selektivno prihvatiti, nisu ništa mudriji od Eve. Pa kako ikome uopće pada na pamet mmijenjati zapovijedi od Boga??

Jer ja, Jahve ne mijenjam se, a vi sinovi Jakovljevi, mijenjate bez
prestanka! Od vremena svojih otaca odstupate od mojih uredaba i ne
čuvate ih. Vratite se meni i ja ću se vratiti vama - govori Jahve nad
Vojskama (Malahija 3,6.7)

Kad bi samo njihova srca bila takva da me se uvijek boje i drže SVE
moje zapovijedi, da tako vazda budu sretni, oni i njihovo potomstvo (Pz
5,29)

Ja mislim da je žalosno to što moram raspravljati sa nekima "mudrijima" od sebe o tome trebamo li držati sve Božje zapovijedi.

Zadnja promjena: ; pet 19 sij 2007, 13:46; ukupno mijenjano 3 put/a.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
OVO SI INLINER DOBRO ZAKLJUCIO I AKO SI MLAD COVEK, MLADOST POKARA OHOLU ZRELOST.

Čemu vikanje (pisanje velikim slovima = vikanje) je li argumenata ponestalo.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Jevrejin je napisao/la:
Isus je jedina i vecna Zrtva!

Tako je ali nije vremenski ograničena zar ne.
Pa Euharistija je Živi Bog.
Tako mi vjerujemo.

pogledaj Hebreje poglavlje 10...makar mislim da Euharistija nije neš
oko čega treba voditi rasprave, osim toga što TO NIJE ŽRTVA...a nije ni
Živi Bog, jer Živi Bog se ne može pretvoriti u malu hostiju...Isus je
sve objasnio u ovom poglavlju

6:47 Zaista, zaista, kažem vam: tko vjeruje, ima život vječni.
6:48 Ja sam kruh života.
6:49 Očevi vaši jedoše u pustinji manu i pomriješe.
6:50 Ovo je kruh koji silazi s neba: da tko od njega jede, ne umre.
6:51 Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje - za život svijeta."
6:52 Židovi se nato među sobom prepirahu: "Kako nam ovaj može dati tijelo svoje za jelo?"
6:53 Reče im stoga Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete
tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi!
6:54 Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan.
6:55 Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko.
6:56 Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu.
6:57 Kao što je mene poslao živi Otac i ja živim po Ocu, tako i onaj koji mene blaguje živjet će po meni.
6:58 Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke."
6:59 To reče Isus naučavajući u sinagogi u Kafarnaumu.
6:60 Mnogi od njegovih učenika čuvši to rekoše: "Tvrda je to besjeda! Tko je može slušati?"
6:61 A Isus znajući sam od sebe da njegovi učenici zbog toga mrmljaju, reče im: "Zar vas to sablažnjava?
6:62 A što ako vidite Sina Čovječjega kako uzlazi onamo gdje je prije bio?"
6:63 "Duh je onaj koji oživljuje, tijelo ne koristi ništa. Riječi koje sam vam govorio duh su i život su."
6:64 "A ipak, ima ih među vama koji ne vjeruju." Jer znao je Isus od
početka koji su oni što ne vjeruju i tko je onaj koji će ga izdati.

naime ako vidimo na prvi pogled, može se interpretirati doslovno a to
je da je Isus - Kruh u Euharistiji, no ako pažljivije promotrimo, Isus
to sam objašnjava kako zapravo moramo gledati na taj Kruh...

znači jedna izvrsna metafora je ovo što je Isus govorio a ima veze sa Posljednjom Večerom naravno...naime Isus govori o vjeri u Njega posredstvom Duha Svetoga...

a zašto onda Kruh?

zbog načina kako se dobija kruh, naime prvo se posadi sjeme Žita (Krist
je oplođen u utrobi Marije), onda izraste (počeo je svoju službu oko
30-te) onda se to dozrelo Žito kosi, samelje i ispeče (Muka i raspeće,
Tijelo koje je izraslo umire), i onda je gotov Kruh (Uskrsnuće, novi
Stvor, Novo Tijelo)

pozdrav

more_horiz
inliner je napisao/la:
Nemre mi netko tko odbacuje selektivno Božje zapovijedi, npr. drugu, ...

Eto po tebi farizeji su idealni vjernici jer su oni poštivali sve zapovjedi.
Začuđuje koliko si im sličan.
Promašio si bit prijtelju mladi promašio skroz i zaslijepljen si svojim krivim uvjerenjem.
Sam Krist sav zakon svede na dva zakona ljubavi.
Čitaj Bibliju otvorena srca za promjenu malo.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
inliner je napisao/la:
Nemre mi netko tko odbacuje selektivno Božje zapovijedi, npr. drugu, ...

Eto po tebi farizeji su idealni vjernici jer su oni poštivali sve zapovjedi.
Začuđuje koliko si im sličan.
Promašio si bit prijtelju mladi promašio skroz i zaslijepljen si svojim krivim uvjerenjem.
Sam Krist sav zakon svede na dva zakona ljubavi.
Čitaj Bibliju otvorena srca za promjenu malo.

Način na koji katolička crkva mijenja Božje zapovijedi meni je odvratan!
Odbacujem ju skupa sa papom, u bibliji prorečenim antikristom i njegoovm lažnom naukom.

Dok vi tvrdite da ljubite Boga, odbacujete njegove zapovijedi. meni je to licemjerje, i onda još tragičnije od svega, smatrate da je to uredu?!?!?

more_horiz
Kažem ti mi nismo a farizeji jesu, po tebi naravno, jer mi ljubimo a vi održavate zapovjedi.

more_horiz
polako prijatelju, Biblija ne govori da je papa - antikrist, to je samo pretpostavka

ja ti mogu navesti neke ljude koji bi mogli biti po nekima više Antikrist nego papa

more_horiz
Ma ko ljubi Boga ima i Njegove zapovesti. Onoga koga slusam Njega i ljubim. A kako cu Ga ljubiti i slusati, ako ne cinim samo ono sto je ON zapovedio.

I Izrail, ne vicem ja zbog nedostaka argumenata, vec da bih ohrabio ovog mladog i hrabrog decka.

I da se ne spasavamo zakonom, ON se ne sme menjati. Biblija se ne sme menjati ni u jednoj reci, nesme joj se oduzeti niti ista dodati.

Shvatas li sada sta ti taj mladi covek govori.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Kažem ti mi nismo a farizeji jesu, po tebi naravno, jer mi ljubimo a vi održavate zapovjedi.

Mi ljubimo jedni druge i Boga, te vršimo njegove zapovijedi, ti tvrdiš da ljubiš boga ali ne prihvaćaš njegove zapovijedi. Ja bih to nazvao licemjerjem.

Objavio vam je svoj Savez i naložio vam ga da ga vršite - Deset zapovijedi, što ih ispisa na dvije kamene ploče (Pz 4,13)

Ako me ljubite vršit ćete moje zapovijedi (Iv 14,13)

Jer u ovome se sastoji ljubav prema Bogu: da vršimo njegove zapovijedi (1.Iv 5,3)

Tko vrši njegove zapovijedi, ostaje u Bogu i Bog u njemu (1.Iv 3,24)

To što ti tvrdiš da nemoramo držati Božje zapovijedi je Sotonska, a ne kristova ideologija.

Zadnja promjena: ; pet 19 sij 2007, 13:57; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:

I Izrail, ne vicem ja zbog nedostaka argumenata, vec da bih ohrabio ovog mladog i hrabrog decka.

Shvatas li sada sta ti taj mladi covek govori.

Čuj mogao bi zbog toga odgovarati jer ga potičeš na mržnju i da naziva dobrog čovjeka antikristom.
To je grijeh za koji valja položit račun.

Sad hoćeš li ti dokazati čime one svoje riječi ili si sve izmislio?
Nemoj bježati od odgovora.Basketball

more_horiz
inliner je napisao/la:

Mi ljubimo jedni druge ....

Koja korist zar ne rade grešnici isto.
Ja te ljubim iako me progoniš, i pljuješ po mojim svetinjama.
Tu je razlika velika.

more_horiz
Papa je antikrist, spreman sam položiti račun za tu tvrdnju, ali samo Isusu Kristu, jer je on i JEDINI sudac.

"Ne sudite prerano prije nego dođe Gospodin"

Mene jednostavno šokira to što ti i dalje odbacuješ Božje zapovijedi, a autora cijele te ludorije nazivaš namjesnikom Isusa Krista. Onaj koji mijenja Božje zapovijedi je antikrist, a ne Kristov namjesnik.

Izrail, da me ljubiš ne bi mi govorio da ne držim Božje zapovijedi, po tome što mi govoriš da ih odbacim (ijednu od njih) po tome znam da me ne ljubiš.

Zadnja promjena: ; pet 19 sij 2007, 14:03; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Lako ćemo mi za papu no što ćemo s tobom.
Tko ne jede ni ne pije Moga tijela nema udjela u Mom spasenju.
Reče Gospodin.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Lako ćemo mi za papu no što ćemo s tobom.
Tko ne jede ni ne pije Moga tijela nema udjela u Mom spasenju.
Reče Gospodin.

Ja sam lud jer sam uopće ulazio sa tobom u raspravu oko toga trebamo li držati Božje zapovijedi. Pa to je svakome normalnome jasno osim tebi!

Zadnja promjena: ; pet 19 sij 2007, 14:07; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply