Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Međugorska ukazanja i proročanstva

power_settings_newLogin to reply
+45
stranac
sunshine
stefani
marijana
amos
benedict
Bible_Believer
speratus
Navi
Medeni
Eutanasije
melkisedek
Gubavac
apostol
Edy
magdalena
UČENIK10
Caesar
Domenika
ILIJA
crusader
Hell master
10
Euro
tomahowk1
Izreal
megamenm
Justin
Feba
Ruta
Totus Tuus
Češljugar
Blue
jurky
Darko
Živac
Spart
braslav
hrvoje hrki
kainos
Daniel
samaritanka
Mali princ
dominik
Izrail
49 posters

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 35 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
Vidjelica Marija:

''Želim rasti u svetosti, ali to je povezano s mnogim žrtvama.''
... što poručuje hodočasnicima;
– naglašava poruku 25.studenoga 1987.

(25. studenoga 1987.
»Draga djeco!
I danas vas pozivam da se svaki od vas odluči ponovo potpuno sve meni predati. Samo tako ću i ja moći prikazati svakog od vas Bogu. Draga djeco, znate da vas ljubim neizmjerno i da svakog od vas želim za sebe. Ali Bog je dao svima slobodu koju ja s ljubavlju poštujem i klanjam se u svojoj poniznosti vašoj slobodi. Želim da vi, draga djeco, pomognete da se ostvari sve što je Bog zamislio u ovoj župi. Ako ne molite, ne ćete moći otkriti moju ljubav i naume koje Bog ima s ovom župom i sa svakim pojedincem. Molite da vas sotona ne privuče svojom ohološću i lažnom jakošću. Ja sam s vama i želim da mi vjerujete da vas ljubim.
Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu!«)

... Bog je svima dao slobodu, i u toj se slobodi svi mogu odlučiti za ono što žele.

Gospa nas uvijek iznova ohrabruje da tu poruku prihvaćamo i živimo svojim preobražajem te da u svetosti idemo putem Božjeg mira. Kako bismo u tomu ustrajali, najvažniji su molitva i sveta misa. Gospa je naša nada, s njom imamo novi život, novi pogled na život. U svojoj slobodi odlučila sam s Gospom služiti dobrobiti ovog svijeta te što je više moguće pomoći pri spašavanju ljudi'', ističe vidjelica (Marija).

''...Marija je na vjenčanju u Kani rekla kako nedostaje vina. Danas možemo reći da je vjera ono što nedostaje. Stoga nas Gospa neumorno poziva da budemo oni koji svjedoče...''
''

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 35 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
Marija, zvana i Marina, rođena je 1. travnja 1965. u Bijakovićima, župa
Međugorje, od oca Filipa i majke Ive. Srednju je školu pohađala u
Mostaru. Darovala je bubreg svomu bratu da mu spasi život. "Vidjelica"
je od drugoga dana "ukazanja", 25. lipnja 1981.

R. Laurentin bio je čak uvjeren da će Bog nju kao poseban međugorski
plod pozvati k sebi: "Ali u prosincu 1984., primjećuje msgr. Franić,
Marija je imala pred-infarkt koji začuđuje u njezinoj dobi. Možemo se
pitati priprema li se ona, kao i Vicka, da prerano napuste ovu zemlju:
nešto što je uopće ne bi koštalo jer nema druge želje doli one da dođe
k Bogu i Gospi".

U vezi s pokušajem življenja u samostanu, Marija je nedavno, na
upit jednoga talijanskog novinara: "Zašto od vas nitko nije postao
svećenik ili redovnica. Petero vas se vjenčalo. Znači li to da je danas
važno stvarati kršćanske obitelji?", ispripovjedila ovu svoju odluku:
"Kroz tolike sam godine mislila da ću biti časna sestra. Bila sam
počela posjećivati jedan samostan, želja da tamo pođem bila je vrlo
jaka. Ali mi je časna poglavarica rekla: 'Marija, ako kaniš doći, dobro
došla; ali ako biskup odluči da ne smiješ govoriti o Međugorju, moraš
slušati.' U tom trenutku počela sam razmišljati da je možda moje zvanje
u tome da svjedočim ono što sam vidjela
i osjetila, i da ću moći tražiti put svetosti također izvan samostana".

Međutim, ipak je pokušala biti u "samostanu" nekoliko mjeseci. "Poslije
26. veljače 1988. - piše Laurentin -, Marija je pošla s fra Tomislavom
Vlašićem u Parmu s jednom skupinom od 15-ak mladića i djevojaka koji su
bili izabrani u Međugorju. On ih je poveo na petomjesečne duhovne
vježbe, posvećene isključivo molitvi. Sve je otpočelo u zanosu i
posvemašnjoj predanosti. Ipak, bio je to neuspjeh. Tomislav je vodio
svoju zajednicu prema porukama Agnes Heupel, Njemice, koja je
izliječena u Međugorju. Marija, čije su se mjesečne poruke našle na
rubu, nije se s time slagala. Paolo Lunetti, koji se već pošteno bio
zaljubio u nju, i koji će je 5 godina kasnije uzeti, izgladio je taj
njezin spor, podupro je njezin izlazak iz zajednice i pomogao joj da
objavi jedno otvoreno pismo koje je izazvalo veliku senzaciju u
Italiji."

U zajednicu fra Tomislava Vlašića, "Kraljice mira, potpuno smo Tvoji,
po Mariji k Isusu", Marija je ušla svršetkom veljače 1988. i izišla iz
nje u srpnju iste godine. Zašto je došlo do raskida? Fra Tomislav
Vlašić, koji od 1987. nije više član Hercegovačke franjevačke
provincije, našao se u Italiji gdje je, zajedno sa spomenutom
međugorskom "obraćenicom" i "ozdravljenicom", Agnes Heupel, kao neki
mistični par, osnovao mješovitu duhovnu udrugu s navedenim naslovom.
Izdao je i brošuru, u kojoj se poziva na to da je, na temelju "Gospina"
odgovora preko Marije Pavlović, ta udruga pravo djelo Gospino. On piše:
"Između ostaloga postavio sam pitanje Gospi preko Marije Pavlović.
Marija mi je donijela odgovor Gospin, od 8. ožujka 1987: "Ovo je Božji
plan".

Na kraju brošure i Marija je donijela svoje svjedočanstvo. U njemu
između ostaloga ona piše: "Kao što vidite, Gospa je dala program za
zajednicu: 'Kraljice mira, potpuno smo Tvoji, po Mariji k Isusu' i vodi
ovu zajednicu preko o. Tomislava i Agnes, preko koje dolaze poruke za
zajednicu." Međutim na Vlašićevu rečenicu, i na to svoje
"svjedočanstvo", osvrće se Marija u svojoj izjavi od 11. srpnja 1988. i
niječe da je ikada bilo ikakvih "poruka" preko nje za tu zajednicu i za
to "djelo Božje". Marija doslovno piše: Osjećam moralnu obavezu da,
pred Bogom, Gospom i Crkvom Isusa Krista, dam slijedeće izjave:

1) Iz tekstova 'Jedan poziv u Marijanskoj godini' i iz svijedočanstva
koje nosi moj potpis, proizlazi da sam ja donjela Gospin odgovor na
jedno pitanje fra Tomislava V. Taj odgovor bi bio: 'Ovo je Božji plan',
odnosno proizlazi da sam ja s Gospine strane dala fra Tomislavu V.
potvrdu i izričito odobrenje ovog Djela i programa započetog u Italiji
sa molitvenom grupom iz Međugorja.

2) Sada izjavljujem da nisam nikada pitala Gospu bilo koju potvrdu za
ovo Djelo započeto od fra Tomislava V. i Agnes Heupel. Nikada nisam
izričito pitala Gospu za sebe da li trebam imati udjela u ovom Djelu i
nikada nisam primila od Gospe bilo kakvu uputu vezanu za grupu, osim
što je svatko od nas trebao biti slobodan da napravi izbor za vlastiti
život.

3) Iz tekstova i iz svjedočanstva koje nosi moj potpis proizlazi da mi
je Gospa ukazala da zajednica i program fra Tomislava V. i Agnes
Heupel, su put Božji za mene i za ostale. Sada ponavljam da nikada
nisam od Gospe primila ni dala fra Tomislavu ili bilo kojoj drugoj
osobi jednu takvu potvrdu i uputu s

Gospine strane.

4) Moje prvo svjedočanstvo, takvo kakvo je objavljeno na hrvatskom i
talijanskom jeziku, ne odgovara istini. Osobno nisam imala nikakvu
želju da dajem bilo kakvu pismenu izjavu. Fra Tomislav V. mi je
savjetovao, naglašavajući to više puta, da napišem kao vidjelica jedno
svjedočanstvo koje svijet očekuje.

5) Trebam također izjaviti, da sadržaj pisma kako je prikazan i moj
potpis izazivaju neka pitanja. Ja za sada na sva moguća pitanja mogu
dati ovaj jedinstven odgovor, kojeg dajem, to ponavljam, pred Bogom,
pred Gospom i Crkvom Isusa Krista: Sve ono što može biti shvaćeno kao
potvrda i izričito odobrenje ovog Djela fra Tomislava V. i Agnes
Heupel, od strane Gospe preko mene, apsolutno ne odgovara istini i isto
tako istini ne odgovara ideja da sam ja imala spontanu želju da napišem
ono

svjedočanstvo.

6) smatram, kao svoju moralnu obavezu, da ponovim, ponovno pred Bogom, Gospom i Crkvom, slijedeće izjave:

Nakon sedam godina svakodnevnih ukazanja, iza najintimnijeg iskustva
kojeg imam o nježnosti i razboritosti Gospinoj, iza svega onoga što se
mogu sjetiti o Gospinim savjetima i Gospinim odgovorima na moja osobna
pitanja, mogu izjaviti da nije održiva ideja da Nebeski plan i globalna
Gospina poruka u Međugorju imaju za svetu posljedicu i proces željen od
Gospe ovo Djelo i program započet u Italiji od strane fra Tomislava V.
i Agnes Heupel. Takođe je neophodno nadodati ovoj izjavi da se
svakodnevna ukazanja nastavljaju. Ovu izjavu potpisujem pred Presvetim
Sakramentom i

namjenjujem je svima onima koji su srcem vezani za "Djelo" Gospe u Međugorju.

11. 7. 1988.Marija Pavlović.

O Marijinoj udaji za spomenutoga Paola Lunettija opširno su izvijestile
dnevne novine. Obitelj Lunetti posjetila je Međugorje 1987. i upoznala
se s Marijom. Vjenčala se s Paolom na blagdan Male Gospe u milanskoj
crkvi "Santissimi Apostoli e Nazaro", 1993. "Mladenci su na bračno
putovanje otišli na francusku Azurnu obalu, a živjet će u šesterokatnoj
palači u Monzi", obznanili su radoznali novinari u samim naslovima.
Marija do sada ima devet "tajni". "Viđenja" ima svakoga dana. Preko
nje iz Milana ili iz Međugorja "Gospa" šalje mjesečne "poruke"
međugorskoj župi i svemu svijetu. Takve su "poruke" najprije prolazile
kroz ruke fra Tomislava Vlašića, zatim pokojnoga fra Slavka Barbarića,
a nakon njegove smrti kao posrednik javio se jedan sadašnji međugorski
kapelan.

Marija s Paolom ima troje djece.

more_horiz
Djevica Marija, Kraljica Mira i danas preko svoje poruke poziva nas na obraćenje. To je najvažnija Gospina poruka koja odjekuje ovdje u ovome mjestu. To je odjek Isusovih riječi iz Evanđelja. Gospa nam ništa drugo i ne želi reći nego ono što nam je Isus govorio. Ne dolazi nas učiti neku novu nauku nego nas želi probuditi kako bismo Isusa i njegovu riječ uzeli ozbiljno i vršili je u svom životu.

Gospina prisutnost, ukazanja i poruke koje nam upućuje u ovo naše vrijeme jesu milost koju nam Bog daruje. Dogodi nam se u životu da znamo nešto cijeniti tek kada to izgubimo. Tako je i sa zdravljem. Znamo ga cijeniti kad ga izgubimo, kad obolimo. Gospa ne želi da ostanemo žalosni što nismo iskoristili ovo darovano milosno vrijeme.

Živimo u ovom vremenu koje nam je darovano i koje teče i nosi nas. Zato je vrijeme dragocjenost koje trebamo nečim ispuniti. Vrijeme može biti prazno i ispunjeno. Dan i vrijeme koje živiš možeš promašiti lutanjima, gubljenjem vremena u površnostima, zabavama nakon kojih ostaje praznina. Čime ispuniš svoje vrijeme takva će biti tvoja budućnost. Vrijeme je poput posude koja ti se nudi. Ako u tu posudu staviš neko dobro djelo, molitvu koja te oslobodila od straha ili depresije tada će tvoje vrijeme biti ispunjeno dobrotom i svjetlom i tada je tvoja budućnost sigurna.

Pogrešno je u životu okretati se natrag i vezati se na ono što je bilo loše ili negativno. Mnogi prožive život razmišljajući o prošlosti i opterećeni strahom od budućnosti, tako da ne žive nikada danas. Danas možeš odlučiti učiniti nešto dobro sebi i svojoj duši. Danas možeš početi odvažno moliti, vjerovati i prepustiti Bogu svoj dan i svoj život. Danas možeš početi posao koji si odgađao ili obvezu koja te čekala a bojao si se dovršiti je. Danas možeš pogledati u svoje srce i prepoznati u njemu najdublju čežnju za Bogom. Danas možeš obogatiti svoj dan i vrijeme koje živiš. Na ovoj zemlji živimo samo jednom, kao na pozornici. Ovaj dan ti je samo jednom darovan. On se više neće vratiti. Ono što propustiš učiniti ne možeš vratiti. Za vječnost se odlučujemo danas ne poslije smrti. Ako se danas odlučimo za Boga, za pravdu, istinu i dobrotu onda ćemo to u vječnosti uživati. Vrijeme je dar u kojem možemo rasti do punine koju nam je Bog namijenio.
Naša nebeska Majka Marija želi da susretnemo i upoznamo njezina Sina Isusa koji nam jedini daruje istinski mir i radost. Majka Marija je proživjela svoj život na ovoj zemlji i do kraja ostala vjerna Bogu. Ona je samo čovjek kao i mi ali je tako visoko dospjela i želi da i mi budemo tamo gdje je ona. Ona je imala srce za Boga i čovjeka. Ona ne miruje i ne može mirovati, nego nas zove i odaziva se na naš vapaj, zagovara nas pred Ocem nebeskim. Ona nam dolazi kao majka i prijateljica te nam povija rane i vodi svome Sinu.
Fra Ljubo Kurtović
Međugorje 26.04. 2007.

more_horiz
Crveni zmaj pod nogama žene

Korejski katolički tjednik ("Katoličke novine" objavio je 11. studenog 1990. sljedeći članak, to ga je napisao predsjednik korejske biskupske komisije, monsinjor Angelo Kim: Pri kraju posljednje Biskupske sinode u Rimu, korejski biskupi bili su pozvani na objed kod Pape.
Monsinjor Kim se tom prigodom obratio Papi riječima: "Zahvaljujući vama, Poljska je oslobođena od komunizma." A Papa je na to uzvratio: "Nisam to ja učinio. To je djelo Djevice Marije, kako je ona to obznanila u Fatimi i Međugorju."Uistinu, ukazanja Bla ene Djevice Marije u Međugorju prethodila su promjenama u svijetu. Te promjene, ka u teolozi, Gospa je najavila jo u Fatimi, između ostalog, i poznatom rečenicom "Rusija će se obratiti!" Mnogi vjernici tvrde da se, zahvaljujući ponajprije međugorskim ukazanjima i molitvenim skupinama koje su proizi le iz njega diljem svijeta (samo u SAD-u procjenjuje se da ima preko 100 udruga prijatelja Međugorja raznih vjera), dogodila "Revolucija svijeća" - pad "Berlinskog zida" i komunizma.

Na razini običnih, malih, ljudskih sudbina, po svjedočanstvima onih kojima se to zbilo, Gospa poma e ozdravljajući odnose u obiteljima, liječeći tijelo od bolesti, pa i onih najte ih. Jedna od ena koje su, kako tvrde, ozdravile zahvaljujući Međugorju, je i gospođa Marija, mlada ena iz Zagreba, koja je bolovala od raka jednjaka. Liječnik je njenom mu u rekao da će ivjeti jo tri mjeseca i da se pripremi na najgore. Suprug je potajno kupio grobnicu na Mirogoju. Suočena s dijagnozom i medicinski neizlječivom bole ću, gospođa Marija je odlučila potra iti pomoć "onkraj znanosti" - u Međugorju. Bila je nazočna na molitvi koju je predvodio, sada pokojni, fra Slavko Barbarić. U trenutku kad je dizao kri , ona je osjetila da joj se toplina razlijeva vratom prema trbuhu. Bio je to početak njenog ozdravljenja. Danas, četiri godine kasnije, njeni su nalazi u redu.

Ipak, najdojmljivija su izlječenja bivših narkomana koji se, u razdoblju od prosječno 3 do 5 godina, oslobađaju ovisnosti i osposobljavaju za normalan, punovrijedan ivot. Neki od njih odlučuju se za slu enje drugima kao svećenici.

U plodove Međugorja svakako se mogu ubrojiti i mnogobrojne humanitarne udruge koje su nastale s ciljem pomoći Republici Hrvatskoj i BiH za vrijeme rata.

Fra Jozo Zovko je, početkom rata 1991., osnovao "Međunarodno kumstvo" s ciljem zbrinjavanja djece koja su ostala bez roditelja. Udruga je nastala nakon to je fra Jozo Zovko u jednom novinskom članku vidio sliku petogodi njeg djeteta koje je plačući reklo: "Ja nemam nikoga, sve su ih pobili!" Udruga je osnovala i Institut Svete Obitelji, internat u kom im je, osim obrazovanja, ponuđena i duhovna pomoć kako bi to lak e prebrodili posljedice do ivljenih ratnih strahota. Udruga skrbi o preko 3.800 djece.

Pokojni fra Slavko Barbarić, utemeljitelj je zajednice Majčino selo. U tom "selu" žive napuštena djeca s redovnicama te trudnicama, majkama i starijim enama koje nemaju gdje biti. Tako, u pojedinim kućama djeca imaju i "baku" i "majku". Posebno je veselje u onim kućama koje su primile trudnice. Za siročad je posebno značajno ivjeti s trudnicom, zajednički čekati bebu i radovati se kad ona dođe jer su na taj način, poput sve ostale djece, i oni dobili "bracu" ili "seku". U dječjem vrtiću, koje se nalazi na tom prostoru, zajednički se dru e djeca iz upe s djecom iz Majčina sela te se tako stvara njihova povezanost. Podi e se i vrtić za bolesnu djecu. Zdravo dijete mo e preuzeti veliku odgovornost kad uvidi da mo e jedno bolesno dijete uzeti za ruku i brinuti se o njemu. To se posebno odnosi na siročad koja onda odrastaju s osjećajem da su punovrijedni članovi dru tva, bez obzira na hendikep usuda.
Gospa i hrvatski narod

Hrvatski narod je Gospu od davnih vremena nazivao Najvjernijom Odvjetnicom, Majkom, Kraljicom Hrvata. Zazivao je u vremenima kuge, gladi i rata. I ona mu se često na čudesan način odazivala. Mnogi njen "prst" vide i u čudesnoj pobjedi golorukog naroda nad jednom od najvećih europskih armija u Domovinskom ratu. Hrvatski branitelji su du cijele fronte u Hrvatskoj i BiH nosili krunice oko vrata. Nitko ne zna tko je prvi, kada i kako, stavio krunicu. Odjednom svi su je nosili.
Na desetu godi njicu ukazanja, 25. lipnja 1991., Hrvatski dr avni sabor donio je, na temelju rezultata provedenog referenduma, prve dr avotvorne akte koji govore o samostalnoj i suverenoj Republici Hrvatskoj.
Petog kolovoza (1995.), na Gospu Snje nu, rođendan Bla ene Djevice Marije, kako je to Gospa sama obznanila vidiocima ( a ne 8. rujna, kako se to dosada mislilo), krenula je veličanstvena operacija oslobođenja okupiranih krajeva "Oluja".
Poruke svijetu

Bio čovjek vjernik ili ne, poruke zadivljuju jednostavno ću i pozivom na ljubav prema sebi, čovjeku, prirodi, Tvorcu. Gospine poruke Papi u kojima tra i da bude otac svim ljudima, bez obzira na vjeru, njena otvorenost svim ljudima i vjerama u Međugorju, najava su novih vremena i u vjerskom poimanju svijeta.
Nasuprot nezaustavljivom tehničkom i znanstvenom napretku koji izmiče kontroli, strahu od budućnosti, izgubljenim moralnim vrednotama, stoji lik nje ne ene, Majke koja ulijeva nadu da se mo e promijeniti sudbina svijeta, da je svatko, i onaj najmanji od nas, odgovoran za nju. U doba utrke za hedonističkim u icima ona poziva na odgovornost prema sebi, Bogu i ljudima, na prihvaćanje patnje kao mogućnosti rasta.
Da ljudi prihvaćaju Njene poruke dokaz je postojanje nebrojenih molitvenih zajednica koje su nastale diljem svijeta nadahnute Međugorjem.
Već danas mnogi teolozi progla avaju Međugorje, unatoč tome to Crkva nije slu beno priznala ukazanja, najvećim događajem u povijesti ljudskog roda nakon pojave Isusa.
A sam hrvatski narod je, pomoću Međugorja, unatoč svim nametnutim la ima o Hrvatima kao genocidnom i profa ističkom narodu, samom činjenicom da je Gospa progovorila hrvatskim jezikom hrvatskom narodu, do ivio zadovolj tinu za mnoge povijesne nepravde.

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:
Djevica Marija, Kraljica Mira i danas preko svoje poruke poziva nas na obraćenje....

Ljubo govori kao da je on Gospa.
A ne postoji jedna poruka već desetci tisuća poruka.

I Hrki zašto ne urediš zadnju poruku da bude čitljiva?

more_horiz
Gospina poruka od 02.06.2007. sa ukazanja Mirjani Dragičević Soldo

Draga djeco! U ovo teško vrijeme Božja ljubav me šalje k vama. Djeco moja, ne bojte se, ja sam s vama. S potpunim pouzdanjem dajte mi svoja srca da vam mogu pomoći da prepoznate znakove vremena u kojem živite. Ja ću vam pomoći da upoznate ljubav moga Sina. Ja ću kroz vas trijumfirati. Hvala vam. Gospa je pozvala na molitvu za svećenike.

more_horiz
Izgubih oči na ono što je sitnim slovima pisano.
Valjda Hrvoje ne računa da će to netko čitati.
A ne treba beći da je su bila mnoga podmetanja od strane i kvazikatolika ili zavedenih o nekom papinom odobrenju i naklonosti ali pokazalo se to kao obična želja nekih a ne istina.
Na radost turoperatora.

more_horiz
brate ništa ti ne brini za turoperatore
oni su najmanje bitni u međugorju
bitne su poruke koje Gospa daje zalutalom svijetu
a najvažnije , bit poruka je slijedeće:

Prvi dan

Spomenutog dana oko 18 sati djeca: Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković i Milka Pavlović vidjeli su na predjelu zvanom Podbrdo (na brdu Crnica) divnu, mladu ženu s djetetom u naručju. Taj put im ona nije ništa rekla, nego je samo rukom davala znak da joj se približe. Ali oni, iznenađeni i prestrašeni, nisu joj ipak pristupili bliže, iako su odmah pomislili da je to Gospa.

Drugi dan

Drugog dana, 25. lipnja 1981. djeca su, po dogovoru, opet u isto vrijeme pošla prema mjestu gdje im se prethodnog dana ukazala Gospa, u nadi da će je opet vidjeti. I odjednom je bljesnulo svjetlo. Djeca su ugledala s njim i Gospu, ali bez djeteta u rukama. Bila je neopisivo lijepa, radosna i nasmijana. Rukama im je davala znak da joj se približe. Djeca su se ohrabrila i došla do nje. Odmah su pala na koljena i počela moliti Oče naš, Zdravo Mariju i Slava Ocu. I Gospa je s njima molila, osim "Zdravo Marijo". Poslije molitve počela je razgovarati s djecom. Ivanka ju je najprije upitala za svoju majku, koja je neka dva mjeseca prije toga umrla. A Mirjana je tražila od Gospe neki znak da se vidi da djeca ne lažu i da nisu luda, kako su poneki na njih potvarali.

Gospa je na kraju otpustila djecu riječima: "Zbogom, anđeli moji! "Prije toga, na pitanje djece hoće li im se opet sutra ukazati, odgovorila je potvrdno naklonom glave.

Sav taj prizor bio je, po svjedočanstvu djece, neopisiv. Toga dana, od djece koja su prethodnog dana vidjela Gospu, nisu bili na Brdu ukazanja Ivan Ivanković i Milka Pavlović. Umjesto njih došli su Marija Pavlović i Jakov Čolo. Otada se tim šestorma djece, po njihovu svjedočanstvu, Gospa redovito ukazuje. A Milka Pavlović i Ivan Ivanković, koji su bili prvog dana s ostalim vidiocima, više je nikad nisu vidjeli iako su se poslije priključivali ostalim vidiocima u želji opet je vidjeti.

Treći dan

Dana 26. lipnja 1981. djeca su jedva dočekala ono isto vrijeme, oko 18 sati, kad im se Gospa prije ukazivala. Pošla su opet prema istom mjestu, da se s njom sretnu. Bila su vrlo radosna, ali je ta radost bila malo pomiješana sa strahom zbog nesigurnosti što će sve od toga biti. Unatoč svemu tome, djeca su osjećala da ih neka nutarnja sila privlači Gospi.

Ubrzo je, dok su djeca još bila na putu, triput bljesnulo svjetlo. To je i njima i ostalima, koji su ih pratili, bio znak gdje je Gospa. Taj se put ukazala nešto naviše nego prijašnjih dana. U to je jedan čas Gospe nestalo. Ali, kad su djeca počela moliti, ona se ponovno pojavila. I tada je bila divna, vedra, vesela i nasmijana.

Još na polasku od kuće, na poticaj starijih žena, jedan je čovjek iz pratnje, koja se s djecom uputila na mjesto ukazanja, ponio sa sobom blagoslovljene vode, da bi djeca njome poškropila prikazu i tako se osigurala od sotone. Kad su bili s Gospom, Vicka je uzela te vode i njome je poškropila govoreći: "Ako si Gospa, ostani s nama; ako nisi, idi od nas! " Gospa se na to samo nasmiješila i ostala s djecom. Tada ju je Mirjana još upitala kako joj je ime, a ona je odgovorila: "Ja sam Blažena Djevica Marija."

Toga istog dana, na silasku djece s Podbrda, Gospa se još jednom ukazala, ali samo Mariji, i rekla: "Mir, mir, mir - i samo mir!"Iza nje je bio križ. Uz to je kroz plač dvaput ponovila: "Mir mora zavladati između čovjeka i Boga, a i između ljudi! " To mjesto nalazi se otprilike na polovici puta uspinjanja prema mjestu ukazanja.

Četvrti dan
Dana 27. lipnja 1981. Gospa se ukazala djeci triput. I tom su je prilikom štošta pitala, a ona je odgovarala. Za svećenike je rekla: "Neka svećenici čvrsto vjeruju i neka čuvaju vjeru naroda!" I opet su je Mirjana i Jakov molili da ostavi kakav znak, jer se počelo pronositi da su djeca lažljivci i drogeraši. Gospa im je na to odgovorila: "Vi se ništa ne bojte!"

Na pitanje, pred rastanak, hoće li opet doći, Gospa je naklonom glave rekla da hoće. Na silasku s Podbrda još se jednom ukazala i potom se rastala s djecom riječima: "Zbogom, anđeli moji! Pođite u miru! "

Peti dan
Dana 28. lipnja 1981. već izrana počeo se skupljati silan svijet sa svih strana. Do podne iskupilo se kojih petnaest tisuća ljudi. Toga istog dana župnik fra Jozo Zovko ispitivao je svu djecu o svemu što su vidjela u tih nekoliko prošlih dana.

U uobičajeno vrijeme Gospa se opet ukazala. Djeca su s njom molila, a potom su je pitala za neke stvari. Vicka ju je, na primjer, upitala: "Gospe moja, što želiš od nas?" i "Gospe moja, što ti želiš od naših svećenika?", a ona je odgovorila: "Neka se narod moli i čvrsto vjeruje!" A glede svećenika, odgovorila je neka čvrsto vjeruju i neka drugima u tome pomažu.

Toga je dana Gospa više puta dolazila i odlazila. Jednom prilikom upitala su je djeca zašto se ne bi ukazala u župnoj crkvi gdje je sav svijet može vidjeti. Ona je na to odvratila: "Blago onima koji ne vidješe, a vjeruju!"

Iako je dan bio sparan, a svijeta, koji je s različitim pitanjima navaljivao, mnogo, djeca su se osjećala kao u raju.

Šesti dan
Dana 29. lipnja 1981. djeca su bila odvedena u Mostar na liječnički pregled, i nakon ispitivanja proglašena zdravom. Glavna je liječnica tada izjavila: "Nisu luda djeca, nego je lud onaj koji ih je ovamo doveo."

Svijeta je toga dana na Brdu ukazanja bilo više nego ikada. A čim su djeca došla na uobičajeno mjesto i počela moliti, odmah im se Gospa ukazala. Tom prilikom ona je pozvala sav svijet na vjeru: "Neka narod čvrsto vjeruje i neka se ničega ne boji!"

Toga je istog dana i liječnica, koja je pratila djecu i promatrala ih za vrijeme ukazanja, zaželjela da se dotakne Gospe. I kad je, po uputi djece, svojom rukom dohvatila njezino rame, osjetila je kako kroz nju prolaze neki trnci. To je ona, koja je inače nevjernica, sama poslije priznala i nadodala: "Ima tu nešto čudno!"

Na taj isti dan Gospa je čudesno ozdravila jedno dijete, Danijela Šetku, koje su roditelji donijeli i molili da ga ozdravi. Ona je to obećala, ali pod uvjetom da se roditelji mole, poste i čvrsto vjeruju. Na to je dijete ozdravilo.

Sedmi dan
Dana 30. lipnja 1981. dvije su djevojke predložile djeci da ih izvedu autom nekamo u šetnju, a zapravo su ih htjele odvesti daleko od mjesta ukazanja i zadržati dok ne prođe vrijeme ukazanja. Međutim, iako su djeca bila daleko od Podbrda, ona su, u uobičajeno vrijeme ukazanja kao po nekom nutarnjem nagovoru, zatražila da iziđu iz auta. I čim su izišla i pomolila se, Gospa im je s brda ukazanja, udaljenog više kilometara, došla u susret i s njima je molila sedam Očenaša... Tako varka tih djevojaka nije uspjela. Brzo poslije toga policija je počela ometati dolazak i djeci i narodu na Podbrdo, na mjesto ukazanja. Djeci, a poslije ni svijetu, nije više bilo dopušteno onamo dolaziti. Ali Gospa im se i dalje ukazivala na skrovitim mjestima, u njihovim domovima i u polju. Djeca su se već ohrabrila, otvorenije razgovarala s Gospom i rado slušala njezine savjete, opomene i poruke. Tako je to trajalo sve do 15. siječnja 1982.

U međuvremenu župnik je počeo hodočasnike svraćati u crkvu da bi sudjelovali u moljenju krunice i slavljenju Euharistije. I djeca su dolazila i predmolila krunicu. I tu im se Gospa ukazivala nekoliko puta. I sam je župnik fra Jozo Zovko jednom, u vrijeme moljenja krunice, vidio Gospu i taj čas prekinuo molitvu i spontano nastavio s pjesmom "Lijepa si, lijepa, Djevo Marijo". Cijela je Crkva primijetila da se s njime nešto neobično događa. Poslije je i sam potvrdio da je tom prilikom zbilja vidio Gospu. I on, koji je sve dotle bio ne samo sumnjičav, nego i protiv glasova o ukazanjima, postao je njihov pobornik, što je naknadno posvjedočio i zatvorom.

Od 15. siječnja 1982. djeca vide Gospu u jednoj pokrajnjoj prostoriji župne crkve. To im je zbog novonastalih poteškoća i opasnosti omogućio župnik. A na to je prethodno djeci dala suglasnost i Gospa. Od mjeseca travnja 1985. na zahtjev dijecezanskog biskupa, djeca su napustila pokrajnju prostoriju crkve kao mjesto ukazanja i zamijenila je jednom sobicom u župnom domu.

Kroz cijelo to vrijeme, od početka ukazanja do danas, samo pet dana nitko od djece nije vidio Gospu.

Gospa se nije uvijek pokazivala na istom mjestu, ni skupini, ni pojedincima, niti su njezina ukazanja uvijek jednako trajala. Nekada je to bilo samo dvije minute, nekada i sat vremena. Isto tako, Gospa se nije uvijek ukazivala kad su to djeca htjela ili poželjela. Nekada se nije nikako ukazivala. Nekada su djeca molila i čekala, ali se Gospa nije ukazivala toga časa nego poslije, i to neočekivano i nenajavljeno. A nekad se ukazala jednima, a ne drugima. Ako nije unaprijed obećala da će se ukazati u određeno vrijeme, nitko nije mogao predvidjeti hoće li se i kad će se ukazati. Nije se ukazivala samo navedenim vidiocima, nego i drugim ljudima koji su bili najrazličitijih uzrasta, naobrazbe, dobi, rase i zanimanja. Sve to govori da ukazanja nisu u ljudskoj režiji, da ne ovise ni o vremenu, ni o mjestu, ni o želji, ni o molitvi vidjelaca i naroda, nego o volji one koja se ukazuje.
Po jednodušnom svjedočanstvu vidjelaca, Gospa je prigodom svog ukazanja donijela određene poruke, da ih oni prenesu ljudima. Iako je tih poruka bilo više, one se ipak mogu svesti na pet osnovnih, jer sve ostale pretpostavljaju, traže ili promiču tih pet.

OpĆe poruke

MIR

Već trećeg dana Gospa je iznijela kao prvu od svih poruka: "Mir, mir, mir - i samo mir!", i uz to dvaput ponovila: "Mir mora zavladati između čovjeka i Boga, a I između ljudi!" Iz okolnosti što je vidjelica Marija vidjela križ iza Gospe, kad je Gospa tu poruku izgovorila, jasno izlazi da taj mir dolazi samo od Boga koji je po Gospi u Kristu postao "naš mir" (Ef 2,14). Taj mir "svijet ne može dati" (Iv 14,27), i zato je Krist zapovjedio svojim apostolima da ga oni prenesu svijetu (usp. Mt 10,11 sl.) kako bi svi ljudi postali "sinovi mira" (Lk 10,6). Zato se i Gospa, kao " Kraljica apostola", u Međugorju izrijekom predstavila kao "Kraljica mira". Nitko drugi kao ona ne zna i ne može bolje i uspješnije uvjeriti današnji svijet, koji je suočen s prijetnjama uništenja, kako je mir njegovo najveće i najpotrebnije dobro.

VJERA

Druga je Gospina poruka vjera. Gospa je iznosi već četvrtog, petog i šestog dana ukazanja, a i inače je ponavlja često, što je i razumljivo. Bez vjere, naime, nije moguće doći do mira. K tome, vjera je po sebi odgovor na Božju riječ u kojoj se Bog ne samo objavljuje, nego i dariva ljudima. U vjeri čovjek prima Božju riječ koja je u Kristu postala "naš mir" (Ef 2,14). Primajući je, čovjek postaje novi čovjek s novim, Kristovim životom u sebi i dionik Božje naravi (usp. 1 Pt 1,4; Ef 2,18). Time se čovjeku osigurava mir i s Bogom i s ljudima.

Nitko opet kao Gospa ne poznaje vrijednost vjere i njezinu potrebu današnjem čovjeku. Zato je ističe u svakoj prigodi vidiocima i zadužuje ih da je prenose drugima. Ona je pretpostavlja svemu što ljudi traže i postavlja je kao prvi uvjet ispunjenja svih molba, želja i zahtijeva, odnosile se one na zdravlje ili na bilo koje druge ljudske potrebe.

OBRAĆENJE

Obraćenje je također česta Gospina poruka, jer pretpostavlja slabu ili nikakvu vjeru u ljudi današnjeg vremena. A bez nje nije moguće steći mir. Pravo je obraćenje "očistiti srce" (Jer 4,14), jer pokvareno srce stvara i podržava loše odnose i društvene sustave, nepravedne zakone i ropske ustrojbe. Bez korjenite promjene u srcu i njegova obraćenja, nema mira. Zato Gospa stalno zahtijeva čestu ispovijed. Zahtjev je upućen svim ljudima bez razlike, jer "nema pravedna ni jednoga... Svi su zastranili, podjednako se pokvarili" (Rim 3,11-12).

MOLITVA

Gospa, počevši od petog dana ukazanja, gotovo svakodnevno preporučuje i molitvu. Ona zahtijeva od svih ljudi da neprekidno mole, baš kako je to i Krist tražio (usp. Mk 9,29; Mt 8,38; Lk 11,5 -13...). Molitva naime ili potiče ili jača čovjeku vjeru bez koje nema uredna odnosa ni s Bogom ni s drugim ljudima. Osim toga, molitvom čovjek očituje svoju životnu povezanost s Bogom: priznaje ga, zahvaljuje mu na primljenim darovima i s pouzdanjem od njeg očekuje i ostalo što mu je potrebno, posebno spasenje. Molitva učvršćuje taj stav u čovjeku, te mu pomaže da ima uredne odnose s Bogom, bez kojih nije moguće održavati i promicati mir ni s njim ni s ljudima.

Opravdanost je molitve posebno očita iz toga što je Riječ Božja upućena čovjeku i iz potrebe da čovjek na nju odgovori riječju. Odgovor je govorna vjera ili molitva kojom vjera samu sebe ujedno potiče, obnavlja, jača i podržava. Osim toga, molitvom čovjek uvjerljivo navješćuje Boga i Evanđelje, te užiže vjeru u drugim ljudima.

Već od 6. dana ukazanja Gospa često preporučuje post jer on stoji u službi vjere. Naime čovjek provjerava, potvrđuje i osigurava svoju vlast nad sobom. Samo čovjek koji sobom vlada može biti slobodan i sposoban sebe predati Bogu i bližnjemu, kako to traži vjera. Post jamči čovjeku da je njegovo predanje u vjeri iskreno i sigurno. On mu pomaže da se oslobodi od svakog ropstva, ponajprije od grijeha. Tko god nije svoj, on je rob. Zatim, post pomaže čovjeku u obuzdavanju težnje za pretjeranim užicima koji lako dovode do bezobzirnog trošenja vremenitih dobara koja su inače drugima potrebna za goli opstanak.

Postom se stječu dobra kojima se može oživotvoriti ljubav prema siromašnima i bijednima i tako barem donekle ublažiti razlike između njih i bogatih. On liječi nedostatak kod jednih suviškom kod drugih nedostatkom. Tim se na svoj način uspostavlja oblik mira koji je danas posebno ugrožen golemim razlikama bogatih i siromašnih (Sjever i Jug).

Prema tome, iz Gospinih poruka jasno izlazi da je mir najveće dobro, a da su vjera, obraćenje, molitva i post jedini uvjeti kako se on može ostvariti.

.

more_horiz
..............................
Prema tome, iz Gospinih poruka jasno izlazi da je mir najveće dobro, a da su vjera, obraćenje, molitva i post jedini uvjeti kako se on može ostvariti.

.

I na forumu postoje ljudi koji su posjećivali Vicku i ona im je osobno odgovarala na njihove upite u ime gospe koja joj se navodno ukazuje.

Dakle ovo nisu sve poruke jer postoje desetci drugih poruka za koje ti ni ne znaš.
Ali zašto ti nisi posjetio vidioce i sam se uvjerio?
A turoperatori su najzadovoljniji jer oni imaju najviše koristi od vozarenja.

more_horiz
Izrail je napisao/la:

.

I na forumu postoje ljudi koji su posjećivali Vicku i ona im je osobno odgovarala na njihove upite u ime gospe koja joj se navodno ukazuje.

Dakle ovo nisu sve poruke jer postoje desetci drugih poruka za koje ti ni ne znaš.

PA DOBRO POBRATIME MIO,

šta ti imaš protiv Gospinih poruka:pale:
koja od njih ti ne odgovara

koja nije u skladu sa kršćanstvom:?:

koja je sotonska ili zla, loša za ljude i vjernike:?:

opet ti kažem , da si toliki žar upotrebio za promicanje poruka , a ne gušenje istih , sigurno bi učinio dobro djelo

ovako ne znam šta činiš i za čiji interes činiš ( vjerojatno ne za Božje interese)pale

more_horiz

ovako ne znam šta činiš i za čiji interes činiš ( vjerojatno ne za Božje interese)pale

Nisi ti mjerodavan za prosudbu jer si podržavao one koji su pisali o Vatikanu kao sekti koja izvlači novac od vjernika. I tražio baniranje onih koji su pisali u skladu s naukom Katoličke crkve.
A najbolje da sebe zapitaš što te nadahnjuje na takve podlosti i podmetanja.

more_horiz
Izrail je napisao/la:

Nisi ti mjerodavan za prosudbu jer si podržavao one koji su pisali o Vatikanu kao sekti koja izvlači novac od vjernika. I tražio baniranje onih koji su pisali u skladu s naukom Katoličke crkve.
A najbolje da sebe zapitaš što te nadahnjuje na takve podlosti i podmetanja.

s tobom stvarno nema smisla polemizirati:shock:

ako nisi neki posilni od biskupa perića, a imaš intenciju to biti , a bude ti trebala preporuka, samo se javi:king:
ovakvo podmetanje zaslužuje i njegovu pažnju
radiš odličan posao , ali samo za perića

more_horiz
Exclamation
Izrail je napisao/la:

.

smiješan si

pa zašto ne upitaš lokalnog biskupa perića zašto nije razgovarao sa vidiocima:pale:

to je bio njegov prvenstveni zadatak kad su u pitanju nadnaravne pojave u međugorju
uopće ne znam , što ga toliko braniš i daješ mu toliki kredibilitete

samo ću vas obojicu pitati , kad se pokaže da vidioci nisu lagali , i da je Gospa zbilja davala poruke ZA ČITAV svijet šta će te onda govoriti Exclamation

samo nemojte se pravdati da niste znali ili da se niste mogli potruditi da saznate ili znate:idea:
samo polemizirajući samnom TI OSOBNO si mogao neke stvari shvatiti

a da ne govorim da si malo više pročitao od ranije citiranih uvaženih teologa, svećenika, biskupa itd

more_horiz
Draga djeco!
Danas vas pozivam, da se zaljubite u Presveti oltarski sakramenat. Klanjajte se njemu, dječice, u vašim župama i tako ćete biti sjedinjeni sa cijelim svijetom. Isus će vam postati prijatelj i nećete govoriti o njemu kao nekome, koga tek poznajete. Jedinstvo s njim bit će vam radost i postat ćete svjedoci Isusove ljubavi, koju on ima za svako stvorenje. Dječice, kad se Isusu klanjate i meni ste blizu. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu! "
(Poruka 25, rujna 1995.)

Tijekom vremena uveden je klanjanje srijedom navečer i subotom te uoči velikih blagdana. U kapelici klanjanja mnogi vjernici nalaze trenutke tišine i ostvaruju susrete s Isusom u euharistij. Mnogi su vjernici euharistijsko klanjanje prvi put zapravo doživjeli u Medjugorju i to iskustvo prenijeli u svoje molitvene skupine a s vremenom i u župne zajednice. Postoje već skupne hodočasnika koje su u svojim župnim zajednicama organizirale trajno klanjanje. Klanjanje po sebi je susret s Isusom u euharistijkom kruhu. Kad vjernik sam klanja, onda je dobro sa što manje riječi ući u tišini i ostati pred Isusom. Često se spominje iskustvo sv. Ivana župnika iz Arsa: Ja njega gledam i on gleda mene.

Biti pred Isusom u tišini znači ulazak u tajnu njegove euharistijske nazočnosti, znači zaustaviti svu trku, i vanjsku i nutarnju, i imati iskustvo vječnosti. Kad se klanjanje obavlja u skupinama onda je nužno imati kratke meditacije koje pomažu da se uđe u nazočnost Isusovu, te lagane pjesme i mnogo šutnje. Ne smije biti prenatrpano razmišljanjima u obliku propovijedi. Ne bi se trebala moliti krunica niti kakve litanije. Zaista treba ostati na što jednostavnijim oblicima moltive i pjesme, da duša ima vremena ući u tišinu.

Kod organiziranja hodočasničkih dana u Međugorju treba paziti da se hodočasnika ne razvuče previše u trci za predavanjima, izletima, isl., nego mu pomoći da nadje vremena i za ovaj način susreta s Isusom.

more_horiz
Smisao foruma je rasprava a ne prenošenje teksta i to sitnog.
Tako da nemam što reći na bezobrazluk.
Osim da sotona biježi od poslušnosti stoga je i tako teško nekima biti poslušan a nekima opet lako.
Hvaljen Isus i Marija.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Smisao foruma je rasprava a ne prenošenje teksta i to sitnog.
Tako da nemam što reći na bezobrazluk.
Osim da sotona biježi od poslušnosti stoga je i tako teško nekima biti poslušan a nekima opet lako.
Hvaljen Isus i Marija.

slova ne biram ja-to bi trebao znati
ispadno onakva kakva ih forum prihvati ili copy-ra
ali , tebi su izgleda važnija slova i forma od sadržaja
ja mislim da je to bezobrazluk, da mi predbacuješ slova

nadam se da ti ne smeta što Gospa kaže da se treba klanjati pred Presvetim ( pa bilo to prenešeno velikim ili malim slovima)Exclamation

more_horiz

Ajde ne petljaj a kako objašnjavaš da ja mogu prenijeti onaj tvoj tekst u normalnim slovima da se ne bulji u ekran?

Draga djeco!
Danas vas pozivam, da se zaljubite u Presveti oltarski sakramenat. Klanjajte se njemu, dječice, u vašim župama i tako ćete biti sjedinjeni sa cijelim svijetom. Isus će vam postati prijatelj i nećete govoriti o njemu kao nekome, koga tek poznajete. Jedinstvo s njim bit će vam radost i postat ćete svjedoci Isusove ljubavi, koju on ima za svako stvorenje. Dječice, kad se Isusu klanjate i meni ste blizu. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu! "
(Poruka 25, rujna 1995.)

Tijekom vremena uveden je klanjanje srijedom navečer i subotom te uoči velikih blagdana. U kapelici klanjanja mnogi vjernici nalaze trenutke tišine i ostvaruju susrete s Isusom u euharistij. Mnogi su vjernici euharistijsko klanjanje prvi put zapravo doživjeli u Medjugorju i to iskustvo prenijeli u svoje molitvene skupine a s vremenom i u župne zajednice. Postoje već skupne hodočasnika koje su u svojim župnim zajednicama organizirale trajno klanjanje. Klanjanje po sebi je susret s Isusom u euharistijkom kruhu. Kad vjernik sam klanja, onda je dobro sa što manje riječi ući u tišini i ostati pred Isusom. Često se spominje iskustvo sv. Ivana župnika iz Arsa: Ja njega gledam i on gleda mene.

Biti pred Isusom u tišini znači ulazak u tajnu njegove euharistijske nazočnosti, znači zaustaviti svu trku, i vanjsku i nutarnju, i imati iskustvo vječnosti. Kad se klanjanje obavlja u skupinama onda je nužno imati kratke meditacije koje pomažu da se uđe u nazočnost Isusovu, te lagane pjesme i mnogo šutnje. Ne smije biti prenatrpano razmišljanjima u obliku propovijedi. Ne bi se trebala moliti krunica niti kakve litanije. Zaista treba ostati na što jednostavnijim oblicima moltive i pjesme, da duša ima vremena ući u tišinu.

Kod organiziranja hodočasničkih dana u Međugorju treba paziti da se hodočasnika ne razvuče previše u trci za predavanjima, izletima, isl., nego mu pomoći da nadje vremena i za ovaj način susreta s Isusom.

No smisao nje u prenošenju nego u razgovoru ali tebi nije do toga jer da je objasnio bi zašto si podržavao ljude koji su pljuvali na Svetu Stolicu i zahtjevao baniranje onih koji su govorili istinu o Međugorju?
A stao si na stranu i nekih iz Šićkove zajednice sve zbog Međugorja.
Zašto to nisi nikada objasnio.

more_horiz
Izrail je napisao/la:

Ajde ne petljaj a kako objašnjavaš da ja mogu prenijeti onaj tvoj tekst u normalnim slovima da se ne bulji u ekran?

Draga djeco!
(Poruka 25, rujna 1995.)

No smisao nje u prenošenju nego u razgovoru ali tebi nije do toga jer da je objasnio bi zašto si podržavao ljude koji su pljuvali na Svetu Stolicu i zahtjevao baniranje onih koji su govorili istinu o Međugorju?
A stao si na stranu i nekih iz Šićkove zajednice sve zbog Međugorja.
Zašto to nisi nikada objasnio.

ti si stvarno paranoičan čovjek
zašto bih ja namjerno smanjivao slova, a želim da se nešto pročita:?:
pogledaj malo samo svoju logilu, gdje te to vodi čovječe:affraid:

i ne znam kakve su to gluposti koje tvrdiš da sam podržavao šićka-čovjeka nikada nisam ni vidio ni čuo:shock:

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply