Izrail je napisao/la: hrvoje hrki je napisao/la:
kakv folklor i preslikavanja
da bandić nije trčao , da li bi to onda bio dokaz da su ukazanja istinita??
ne bi
isto tako , ni ovakvi potezi, bilo čiji da su, ne dokazuju ništa
zašto i bi?
Naravno da ne dokazuju ali dokazuju mentalitet tih ljudi i još dokazuju kako svjetovne i turističke biznismene ne zanima Gospa nego zarada a Međugorje je brend pa kao takvo i pogodno da se izvuče novaca.
Mnogi svećenici se okreću zaradi pa unatoč zabrani hodočašća prate hodočašća te uzimaju dnevnice od turoperatora koji ih plaćaju i daju besplatan smještaj i hranu.
Da kle puno je interesa tamo.
Ali postoji jedna nedoumica kod mene, Hrki ti si često u Međugorju a nisi razgovarao s vidiocima, sad se ja pitam zašto.
Jesi li spreman otići i vidjeti kako to izgleda.
Jesi li spraman vidjeti kako ljudi pitaju za svoje osobne probleme a Gospa im navodno preko vidioca odgovara.
Jesi spreman provjeriti ostavljaju li novac vidiocima?
Dakle ovo su pitanja tebi na koja možeš odgovoriti. Nisam te pitao za nekog drugog nego za tebe sama.
Zašto se bojiš provjeriti to iz prve ruke.
nitko ne može spriječiti turizam , niti ga treba sprječavati , barem zdravi ( ali opet šta je zdravi , šta ne)
turizma narovno ima i u lurdu i fatimi , pa šta- da li to smeta portugalcima ili francuzima
ja mislim da im ne smeta ,
i da nitko na osnovi toga ne negira ukazanja ja nažalost , nisam nikada razgovarao sa vidiocima , a želio bih , ali kako nisam s nikojim svećenikom ili domorocem osobno upoznat ili povezan to mi se u dosadašnjim hodočašžćnjima nije dogodilo
mada kad sam dolje išao , a išao sam uvijek sa obitelji, nisam nešto ni razmišljao o tome
o tome bih vjerojatno razmišljao da odem sam i na VIŠE DANA
tada bih imao vremena i obići podbrdo , križevac , pa ako uspijem se čuti i sa vidiocima
vidiocima ljudi dolaze s svojim problemima, bolima i patnjama, i ako ih ovi prime , kažu im toplu riječ utejehe i nade , to je samo pozitiva
nikada nisam čuo da uzimaju novac , jer nisu oni nikakvi hiromanti, vračari , čitači iz dlanova
to su sve izmišljena podmetanja, čula rekla kazala priče , onih koji se svim silama trude da ih ocrne i da ugase Božju riječ i poruke , koje se iz m. šire na cijeli svijet
ali, budući da je dolje uz ljude i vidioce Duh sveti , nikada im to , na sreću neće uspjeti:angi:
a , kad Gospa ostavi trajan i vidljiv znak:cheers: ( to će biti relativno uskoro , jer fra Ljubičić koji će od mirjane primiti tajne koje se imaju objaviti ima sada preko 60-65 godina ,pa nek živi 75-80 godina, to je dosta blizu, čak i da uzmemo da će ih primiti pred samu smrt, a možda ih primi i sutra?) mnogi će tek tada povjerovati ,
a oni koji su se svim silama trudili da zatru širenje poruka koje Gospa preko 6 vidioca šdaje svijetu , sigurno će se početi busati u prsa i pokajnički se udarati, govoreći tko nas je to zaveo , čiji smo mi sluge i lakeji bili, da li Božji ili sotonini:pale:
zato , dobro se preispitajmo
ako u porukama nema ničeg antikatoličkog, antikršćanskog , sve je u cilju širenja Božje riječi i evanđelja, da li ono što radimo je za Isusa ili nekog drugog...
mir i svako dobro