Izrail je napisao/la: jurky je napisao/la: "...my most beloved son [...]
whom I have chosen for these times!"
August 25, 1994 message from Our Lady of Medjugorje
ne znam, Biblija ne govori ništa o tome kako Marija izabire Gospodara nad Gospodarima, i Kralja Kraljeva ?
bio sam tamo i mogu vam reć jedno: duh prevare je na djelu. Ljudi koji idu tamo, a među njima sam bio i ja, idu da bi vidjeli znak. Naravno, meni je u to vrijeme to bilo čisto ok jer sam tek počeočitat (onak od oka) Bibliju, čak sam htio razriješiti svoje dileme sa marijom jer nikada nisam ništa osjećao prema njoj.
Mise su super, a klanjanja još bolja. Stave idolopokloničku hostiju u ono zlatno sunce, i svi se tome klanjaju. Da ne kažem da ima 5000 dućana i 5x toliko kipova kog? marije.
Marija u međugorju zapovijeda da se moli krunica svaki dan. Nema šta, sigurno nije vidjela Isusov govor na gori, kad ono kaže da ne mislimo da ćemo s mnoštva riječi biti uslišani..
a najbolje je kad se pojavljuje sa malim isusekom u rukama. kolko ja znam, Isus, kad ponovno dođe, neće biti bebač nego Lav iz plemena Judina....
za mene...case closed..
Čuj nisi fer da napadaš katoličko čašćenje Marije kroz ovo jedno nepriznato ukazanje.
Katolička crkva nije priznala ukazanja u Međugorju a tebi je to dokaz za idilopoklonstvo.
Smisao otvaranja ove teme na protestantskom forumu i je da se pokaže i dokaže da mi katolici nismo slijepci koje svatko voda i vara preko ukazanja.
Nije ovo tema za razgovor o dogmama o Mariji koje rkva nije proglasila na temelju ukazanja.
Stoga govoriti da katolici griješe kad vjeruju u dogme o Mariji na temelju tzv. ukazanja i događanja u međugorju je deplasirano. Jer ta dokazanja i ta ukazivanja nije priznala već to koriste lokalni ljudi i ljudi s strane za biznis.
I imaju nažalost podršku franjevaca koji nisu poslušni biskupu.
Stoga nemojmo brkati lončiće.
Ok, to nije priznato, a da li je Fatima priznata ? Što uči Marija iz Fatime ?
1. uči da se fokusiramo na njeno "bezgrešno srce". Kolko se sjećam, KC tvrdi da je Marija sačuvana od istočnog grijeha.
što Biblija govori o tome ?
-----------------------------------------------------------------------
Rimljanima 3:23
Svi su zaista sagriješili i potrebna im je slava Božja;
Luka
1:46 Tada Marija reče: "Veliča duša moja Gospodina,
1:47 klikće duh moj u Bogu,
mome Spasitelju,
1:48 što pogleda na
neznatnost službenice svoje: odsad će me, evo, svi naraštaji zvati blaženom.
1:49 Jer velika mi djela učini Svesilni, sveto je ime njegovo!
1:50 Od koljena do koljena dobrota je njegova nad onima što se njega boje.
1:51 Iskaza snagu mišice svoje, rasprši oholice umišljene.
1:52 Silne zbaci s prijestolja, a uzvisi neznatne.
1:53 Gladne napuni dobrima, a bogate otpusti prazne.
-bezgrešnima ne treba Spasitelj, a uostalom, ta fora katoličke crkve da nas Isus riješava iskonskog grijeha je po meni najveća hereza za Njega. On nas čisti od SVAKOG grijeha, jer nema te stvari koju mi možemo napravit da bi saslužili uću u Kraljevtvo Nebesko. Zamislite koliko je Bog svet, NE tolerira NI JEDAN grijeh, i zato nam treba Spasitelj. Zato je islam laž, i zato će islam bit antikristova religija. Dovoljno je izbaciti da te Isus čisti od svakog grijeha, i dobiva se demosnka doktrina, pogubna za svakog čovjeka.
2. Marija iz Fatime traži da svaki dan molimo krunicu.
Što kaže Biblija o tome ?
Matej
6:7 "Kad molite,
ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani.
6:8 Ne nalikujte na njih.
Ta zna vaš Otac što vam treba i prije negoli ga zaištete.-----------------------------------------------------------------------
3. Marija iz Fatime uči o čistilištu.
-mislim da ovo ne treba komentirat. Da li su ljudi svjesni da čistilište negira Isusa Krista. Što će nam čistilište, kad nas Krist čisti od svakog grijeha ako ostajemo u Njemu ?
-gdje se u Bibliji spominje čistilište ?
znam da će sad mnogi početi ukazivati na onu famoznu rečenicu :
1. Korinćanima 3:15 Izgori li čije djelo, taj će štetovati; ipak, on će se sam spasiti, ali kao kroz oganj.
ali kaoi sve ostalo, Bibliju treba gledati u kompletu . Što ustvari govori ova rečenica ?
3:11 Jer nitko ne može postaviti drugoga temelja osim onoga koji je postavljen,
a taj je Isus Krist.
3:12 Naziđuje li tko
na ovom temelju
zlatom, srebrom, dragim kamenjem, drvom, sijenom, slamom -
3:13 svačije će djelo izići na svjetlo. Onaj će Dan pokazati jer će se
u ognju očitovati.
I kakvo je čije djelo, oganj će iskušati.
3:14
Ostane li djelo, primit će plaću onaj tko ga je nazidao.
3:15 Izgori li čije djelo, taj će štetovati; ipak, on će se sam spasiti, ali kao kroz oganj.
-ovdje se radi o nagradama na nebu. Ili mislite da će svatko primiti istu nagradu ? Čovjek koji je cijeli život posvetio Kristu Isusu i bandit koji se u zadnji čas pokajao ? Da, oboje će se spasiti, ali im nagrada neće biti ista. Još jedan, često zaboravljen dio govori o tome:
Matej
6:19 "Ne zgrćite sebi blago na zemlji, gdje ga moljac i rđa nagrizaju i gdje ga kradljivci potkapaju i kradu.
6:20
Zgrćite sebi blago na nebu, gdje ga ni moljac ni rđa ne nagrizaju i gdje kradljivci ne potkapaju niti kradu.
6:21 Doista, gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce."
-iz ovog se vidi da će blago biti toliko veliko koliko ga se nakupi na nebu. Neće biti za sve isto.
4. Marija iz Fatime govori o djelima kao sredstvo spasenja.
-evo što govori u nekim od svojih ukazanja (eng):
The apparition also taught that one's suffering in this life
could obtain salvation for others. In the first appearance, it asked the
children if they would "bear all the suffering [God] wills for you, as an act
of reparation for the sins by which He is offended, and of supplication for the
conversion of sinners." And in the fourth appearance, the apparition told the
children, "Pray, pray very much, and make sacrifices for sinners. For many
souls go to Hell because there is no one to make sacrifices for them."
-mislim da niti ovo ne treba komentirati. Cijelo Kršćanstvo i Božji plan bazira se na otkupu grijeha, a ne bezvrijednim djelima.
Za kraj, čuvajte se lažnih proroka, bio sam u svemu tome, i jako je primamljivo. Ali, zapamtite da je Bog Svjetlo, i tame u Njemu nema nikakve. Kad bi ta marija bila od Boga, ne bi govorila ovako. Ovako govori samo đavao, jer je otac laži.
Dobro govori jedan Božji čovjek, koji me puno toga naučio:
Najveća laž je ona koja je skoro istina.
1.Timoteju
4:1 Duh izričito govori da će u posljednja vremena neki otpasti od
vjere
i prikloniti se prijevarnim duhovima i zloduhovskim naucima.
4:2 A sve to pod utjecajem
himbe lažljivaca otupjele savjesti4:3
koji zabranjuju ženiti se i nameću uzdržavati se od jela što ih je
Bog stvorio da ih sa zahvalnošću uzimaju oni koji vjeruju i znaju
istinu.
4:4 Doista, svako je Božje stvorenje dobro i ne valja odbaciti ništa što se uzima sa zahvalnošću
4:5 jer se posvećuje riječju Božjom i molitvom.