Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Međugorska ukazanja i proročanstva

power_settings_newLogin to reply
+45
stranac
sunshine
stefani
marijana
amos
benedict
Bible_Believer
speratus
Navi
Medeni
Eutanasije
melkisedek
Gubavac
apostol
Edy
magdalena
UČENIK10
Caesar
Domenika
ILIJA
crusader
Hell master
10
Euro
tomahowk1
Izreal
megamenm
Justin
Feba
Ruta
Totus Tuus
Češljugar
Blue
jurky
Darko
Živac
Spart
braslav
hrvoje hrki
kainos
Daniel
samaritanka
Mali princ
dominik
Izrail
49 posters

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 14 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
Neznam da li treba sacekati da ukazanja prestanu da bi se doneo konacni sud, ali nije uputno unapred donositi nikakav sud, ne samo Crkva vec i pojednici.

Treba tu biti strpljiv i moliti se. I Crkva i pojedinci trebaju cekati i gledati, ispitivati.
Niko ne treba istrcavati.

Medjutim, tu se pojavljuje drugi problem, neki put Crkva ne prepozna odma da joj se salje poruka, a neki vernici to primete. Istorija Jevrejske crkve za vreme Hrista to potvrdjuje.

Sta ti mislis, i kako bi po tebi trebao resiti ove dileme? Ili ti mislis da bi trebalo imati potpuno poverenje u Crkvu?

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 14 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
ja imam potpuno povjerenje u Svetu Crkvu katoličku i njen sud koji je izrečen pošto se provjerilo dokaze "Nema dokaza da su ukazanja istinita".
Postupanje prema toj stvari provodi lokalni biskup a sveta stolica u svakom trenutku može izreći i svoj sud o tome.
Mislim da je objava dovršena zar ti ne misliš tako?
Kakve bi po tebi mogla imati tzv Međugorska ukazanja za tvoju Adventističku crkvu.

more_horiz
Dobro pitanje. Trebalo bi da je.

Neznam zvanicni stav moje Crkve, ali mislim da bi na isti nacin reagovala kao i tvoja Katolicka, kako ti kazes sveta Crkva.

Molim te malo pojasni sta podrazumevas pod zadnjim pitanjem.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:

Molim te malo pojasni sta podrazumevas pod zadnjim pitanjem.

Kakve bi plodove mogla imati recimo tvoja crkva od tzv. Međugorskih ukazanja?
Čemu vam ona mogu poslužiti.

more_horiz
Pitanje je veoma ozbiljno.

Ako ti dam moje licno misljenje, bojim se da opet ne udjemo u neku raspravu. Jer ja u tim ukazanjima vidim ono sto i vodstvo tvoje Crkve. To jest lazna vidjenja.

Takav je stav i moje Crkve.

Za moju Crkvu su dogadjaji u Medjugorju vrlo vazni sa aspekta opasnosti od laznih ukazanja. Mi ucimo iz takvih primera.

E sad neko moze da mi odgovori i kaze: "Naravno kada vi ne verujete u Mariju na nacin kojim joj prilazi Katolicizam." I to bi bila ispravna tvrdnja.

Medjutim, ja zelim da istaknem pouku iz Medjugorja kao primer za ono sto moze i nama da se desi. Zato, treba uciti iz primera drugih.

more_horiz
Čuj poznato je da protestanti podržavaju događanja u Međugorju jer tako salabe Katoličku Crkvu.
Evo jednog teksta od potnatog teologa i pastora.

Moja supruga i ja smo posjetili Meðugorje i Široki Brijeg s našim
prijateljima iz Italije 18. i 19. ožujka ove godine. Moja supruga i ja
smo protestanti, i ja sam pastor u Uppsali, u Švedskoj.
Na
Širokom Brijegu smo se susreli s Vama i pozvali ste nas na
predavanjekoje ste imali za skupinu hodoèasnika iz Kanade u Vašoj crkvi.
Naš
posjet Meðugorju i služba u Vašoj Crkvi su imali veliki utjecaj na naše
živote. Bili smo duboko dirnuti osjeæajem Gospodinove prisutnosti. Kao
što možete pretpostaviti, iskustvo koje smo doživjeli u Meðugorju mešto
je posvedrugaèije od svegašto smo iskusili u životu. Istina o Majci
našega Gospodina nam postaje sve jasnija i osjeæamo kako je velika
postala ljubav prema Njoj u našim srcima. Za naš um i naša srca to je
prava revolucija.
Ja sam pastor i voða mladog i sve veæeg
Protestantskog pokreta, koji ima snažno misionarsko djelovanje u
Rusiji, Centralnoj Aziji, Indiji i na Dalekom istoku. Mnogi pastori me
uvažavaju što prihvaæam s velikom ozbiljnošæu, jer sam svjestan velike
odgovornosti koju mi je Gospodin povjerio.
Ovdje u Švedskoj
veæina pastorane poznaje Blaženu Djevicu. Gotovo da je se i ne
spominjemo. Mnogi postaju nervozni na Njezin spomen, jer je naš narod
antikatolièki veæ 500 godina. Vjerujem da se ovo mora promijeniti. Ali
potrebne su nam Vaše molitve. Molimo Vas, molite se za Švedsku - da se
naš narod otvori i ponovno prepozna Gospu.
Želio bih ponovno
doæi u Meðugorje iduæe godine. Puno bi mi znaèilo ako bih se mogao opet
razgovarati s Vama i uèiti od Vas, te vam prenijeti što Gospodin èini u
našem narodu.

Neka vas Bog blagoslovi.

U Kristu s Vama za spasenje svijeta.

Ulf Ekman

more_horiz
Na temelju izjave jednog čovjeka ne možeš zaključivati i govoriti o svim protestantima,kao što ni svi koji su po vjeroispovjesti rimokatolici nisu pobornici cjelokupne doktrine rkc.

more_horiz
Dali ovim primerom potvrdjujemo da se u Medjugorju nesto ipak desava?

Ovo pismo pokazuje da je covek osetio Bozju prisutnost. Ono kao takvo ga je priblizilo Mariji. Ako sam dobro razumeo njegovo pismo, on ovde, po meni ne tezi slabljenju katolicanstva. Vec jacanju Marijinog pokreta.

Sta ti licno mislis?

more_horiz
Mislim ono što sam prije napisao

more_horiz
Moji ne podrzavaju Medjugorska ukazanja a ni njihova prorocanstva.

Medjutim, licno ja privatno, uvek sam mislio da ih katolicka Crkva priznaje i da ste vi katolici ponosni sto se takve stvari desavaju kod vas.

Neki se ovde na forumu bore to i da dokazu. Imali prema tome puno takvih katolika koji veruju onome sto se dogadja na Medjugorju? Koliko u tome ucestvuju svestenici? I zasto ako se tamo desavaju neke stvari, i ljudi svedoce da im se nesto dogadja sada vodstvo Katolicke Crkve suproti?

Koliko ovakvih slicnih pojava ima u svetu? Koja su priznata a koja ne? Po cemu Crkva pravi razliku izmedju pravih i laznih ukazanja?

Kako bih ja na primer mogao znati da je nesto pravo i da Marija stoji iza toga, ili da je lazno?

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Hrki zakaj si ljut.
Pa u pravu si svatko ima pravo biti službeni vidioc.
Zašto bi se Gospu ograničavalo samo na neke.

Zaboravlja
se bitna stvar da je Objava okončana s Kristom, pa stoga, sve ono što
nam je Bog želio objaviti ili priopćiti za hranu naše vjere i put našega
spasenja, već nam je On sve rekao (usp. Poslanica Hebrejima 1,1).

ljut sam radi podmetanja o masonskom znaku, a ne međugorja
međugorje je siguran znak od neba , i poruke koje se preko 6 vidioca daju cijelom svijetu su sigurno pozitivne i u skladu sa doktrinom i naukom Crkve
neću pet puta ponavljati isto: molite... , ali svatko može otići na stranice službene o međugorju, pročitati masu knjiga od fra Rupčića, petra ljubičića, alfonsa saraha, h.u.v balthazara, bogdana maleševića, ivana dugandžića, j.bubala, protestanta veina veibla itd i vidjeti šta djeca i Gospa govore čitavom svijetu , ane samo u lokalnim razmjerima

npr. jedan zanimljiv simboličan , znakovit podatak je da je Gospa prvi put ukazala se I progovorila sa djecom 25. 6.1981 ( iako je prvo ukazanje bilo 24.6- na Ivandanj- blagdan ivana krstitelja) i govorila o miru , čak je jedna vidjelica vidjela da plaće kad joj se opet ukazala na dnu podbrda

a , Hrvatska i slovenija su proglasile nezavisnost 25.6.1991. TOČNO 10 godina poslije tog prvIh ukazanja

more_horiz
Kako možete biti sigurni da niste obmanjeni glede autentičnosti ukazanja u Mđgr?
Da li tako dobro poznajete sebe i sigurni ste u tumačenje svojih čula, ili ste osvjedočenji Duhom?

more_horiz
"...my most beloved son [...]
whom I have chosen for these times!"

August 25, 1994 message from Our Lady of Medjugorje

ne znam, Biblija ne govori ništa o tome kako Marija izabire Gospodara nad Gospodarima, i Kralja Kraljeva ?

bio sam tamo i mogu vam reć jedno: duh prevare je na djelu. Ljudi koji idu tamo, a među njima sam bio i ja, idu da bi vidjeli znak. Naravno, meni je u to vrijeme to bilo čisto ok jer sam tek počeočitat (onak od oka) Bibliju, čak sam htio razriješiti svoje dileme sa marijom jer nikada nisam ništa osjećao prema njoj.

Mise su super, a klanjanja još bolja. Stave idolopokloničku hostiju u ono zlatno sunce, i svi se tome klanjaju. Da ne kažem da ima 5000 dućana i 5x toliko kipova kog? marije.

Marija u međugorju zapovijeda da se moli krunica svaki dan. Nema šta, sigurno nije vidjela Isusov govor na gori, kad ono kaže da ne mislimo da ćemo s mnoštva riječi biti uslišani..
a najbolje je kad se pojavljuje sa malim isusekom u rukama. kolko ja znam, Isus, kad ponovno dođe, neće biti bebač nego Lav iz plemena Judina....

za mene...case closed..

Zadnja promjena: ; čet 15 vel 2007, 22:36; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Interesantan podatak jurky.

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:
za izraila,

ja sam tebi evo odmah odgovorio

a ti meni (nama) JOŠ NISI - zašto mjerodavni lokalni biskup Perić nije nikada osobno popričao sa vidiocima

Krivo si adresirao pitanje.
Za odgovor napiši pismo biskupu i pošalji to nije teško danas.
Na službenim stranicama Mostarske biskupije http://www.cbismo.hr/ naći ćeš adresu.
Ja kad sam htio pojašnjena nakih teologa i biskupa čije si ti članke davao na silnim forumima, ja sam im pisao to je u ovo vrijeme interneta dostupno svima.

Stoga zašto mene pitaš što biskup nije ovo ili ono pitaj njega. Zašto se uskraćuješ za odgovor iz prve ruke.
No ti voliš ono iz druge treće ruke da što više bude istina zamagljena.
Stoga me ne čudi da sam nisi razgovarao s vidiocima jer bi im morao skinuti aureolu svetosti kojom si ih obavio ili u najmanju ruku bi ti do mozga došlo da više nisu djece već ljudi od četrdesetak godina. Koji žive kako žive.

more_horiz
jurky je napisao/la:

ne znam, Biblija ne govori ništa o tome kako Marija izabire Gospodara nad Gospodarima, i Kralja Kraljeva ?
bio sam tamo i mogu vam reć jedno: duh prevare je na djelu. Ljudi koji idu tamo, a među njima sam bio i ja, idu da bi vidjeli znak. Naravno, meni je u to vrijeme to bilo čisto ok jer sam tek počeočitat (onak od oka) Bibliju, čak sam htio razriješiti svoje dileme sa marijom jer nikada nisam ništa osjećao prema njoj.
Mise su super, a klanjanja još bolja. Stave idolopokloničku hostiju u ono zlatno sunce, i svi se tome klanjaju. Da ne kažem da ima 5000 dućana i 5x toliko kipova kog? marije.
Marija u međugorju zapovijeda da se moli krunica svaki dan. Nema šta, sigurno nije vidjela Isusov govor na gori, kad ono kaže da ne mislimo da ćemo s mnoštva riječi biti uslišani..
a najbolje je kad se pojavljuje sa malim isusekom u rukama. kolko ja znam, Isus, kad ponovno dođe, neće biti bebač nego Lav iz plemena Judina....
za mene...case closed..

Čuj nisi fer da napadaš katoličko čašćenje Marije kroz ovo jedno nepriznato ukazanje.
Katolička crkva nije priznala ukazanja u Međugorju a tebi je to dokaz za idilopoklonstvo.
Smisao otvaranja ove teme na protestantskom forumu i je da se pokaže i dokaže da mi katolici nismo slijepci koje svatko voda i vara preko ukazanja.
Nije ovo tema za razgovor o dogmama o Mariji koje rkva nije proglasila na temelju ukazanja.
Stoga govoriti da katolici griješe kad vjeruju u dogme o Mariji na temelju tzv. ukazanja i događanja u međugorju je deplasirano. Jer ta dokazanja i ta ukazivanja nije priznala već to koriste lokalni ljudi i ljudi s strane za biznis.
I imaju nažalost podršku franjevaca koji nisu poslušni biskupu.
Stoga nemojmo brkati lončiće.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
hrvoje hrki je napisao/la:
za izraila,

ja sam tebi evo odmah odgovorio

a ti meni (nama) JOŠ NISI - zašto mjerodavni lokalni biskup Perić nije nikada osobno popričao sa vidiocima

Krivo si adresirao pitanje.
Za odgovor napiši pismo biskupu i pošalji to nije teško danas.
Na službenim stranicama Mostarske biskupije http://www.cbismo.hr/ naći ćeš adresu.
Ja kad sam htio pojašnjena nakih teologa i biskupa čije si ti članke davao na silnim forumima, ja sam im pisao to je u ovo vrijeme interneta dostupno svima.

Stoga zašto mene pitaš što biskup nije ovo ili ono pitaj njega. Zašto se uskraćuješ za odgovor iz prve ruke.
No ti voliš ono iz druge treće ruke da što više bude istina zamagljena.
Stoga me ne čudi da sam nisi razgovarao s vidiocima jer bi im morao skinuti aureolu svetosti kojom si ih obavio ili u najmanju ruku bi ti do mozga došlo da više nisu djece već ljudi od četrdesetak godina. Koji žive kako žive.

Biskupu bih pisao kad bih znao da će mi odgovoriti:idea:
ali kako do sada nije ni većim autoritetima dao odgovor na to pitanje , ne vjerujem da bi to učinio, odjednom , mojoj malenkosti;) Sad
a ako se nije udostojio popričati sa 6 vidioca koji komuniciraju sa Majkom Božjom , a šta sam mu onda ja , nit teolog , nit svećenik , a kamoli biskup ili kardinal- koji su čini mi se , po njegovom razmišljanju , jedino dostojni da ulaze u pitanje ukazanja i poruka iz međugorja:afro:

Zadnja promjena: ; pet 16 vel 2007, 08:56; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
jurky je napisao/la:

za mene...case closed..

Čuj nisi fer da napadaš katoličko čašćenje Marije kroz ovo jedno nepriznato ukazanje.
Katolička crkva nije priznala ukazanja u Međugorju a tebi je to dokaz za idilopoklonstvo.
Smisao otvaranja ove teme na protestantskom forumu i je da se pokaže i dokaže da mi katolici nismo slijepci koje svatko voda i vara preko ukazanja.
Nije ovo tema za razgovor o dogmama o Mariji koje rkva nije proglasila na temelju ukazanja.
Stoga govoriti da katolici griješe kad vjeruju u dogme o Mariji na temelju tzv. ukazanja i događanja u međugorju je deplasirano. Jer ta dokazanja i ta ukazivanja nije priznala već to koriste lokalni ljudi i ljudi s strane za biznis.
I imaju nažalost podršku franjevaca koji nisu poslušni biskupu.
Stoga nemojmo brkati lončiće.

izraile ,

ovo tvoje je isto jako deplasirajuće:(

to što ljudi koriste u turističke ili za svoje svrhe je normalna posljedica
i u priznatim mjestima ukazanja postoje suveniri , krunice , kipići itd
i tamo cvjeta turizam , hotelijerstvo , hodočasnički turizam, touring isl:idea:
pa neće ljudi doći u pustoš i otići bez ijednog suvenira , ako ga žele kupiti?Exclamation Question

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply