Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Međugorska ukazanja i proročanstva

power_settings_newLogin to reply
+45
stranac
sunshine
stefani
marijana
amos
benedict
Bible_Believer
speratus
Navi
Medeni
Eutanasije
melkisedek
Gubavac
apostol
Edy
magdalena
UČENIK10
Caesar
Domenika
ILIJA
crusader
Hell master
10
Euro
tomahowk1
Izreal
megamenm
Justin
Feba
Ruta
Totus Tuus
Češljugar
Blue
jurky
Darko
Živac
Spart
braslav
hrvoje hrki
kainos
Daniel
samaritanka
Mali princ
dominik
Izrail
49 posters

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 8 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
Darko je napisao/la:
Zašto papa ne priznaje ukazanja u Mđgr?

Nije bas tako jednostavno nesto priznati. Prije samog pape, moraju komisije istraziti sve dokaze. Lijecnici provjeriti cudesna izlijecenja.

descriptionMeđugorska ukazanja i proročanstva - Page 8 EmptyRe: Međugorska ukazanja i proročanstva

more_horiz
Darko je napisao/la:

Prije svega zato što ukazanja još traju. Dok traju, ionako ne može priznat, a kasnije bumo vidli.

more_horiz
Živac je napisao/la:
Darko je napisao/la:

Prije svega zato što ukazanja još traju. Dok traju, ionako ne može priznat, a kasnije bumo vidli.

Ma papa se tim ne bavi nego komisija koja je osnovana da to istraži i ona se očitovala da "do sada nema dokaza za nadnaravno ukazanje"
Prema tome neki ne, ne shvaćaju kao ne nego kao možda će u budućnosti biti pa im ne smeta da vjeruju.
Što je ipak čudno za katolike ali ne za katolike iz hercegovine.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
..."do sada nema dokaza za nadnaravno ukazanje"

Prema tome neki ne, ne shvaćaju kao ne nego kao možda će u budućnosti biti pa im ne smeta da vjeruju.

Ajte ti meni molim te objasni po kojoj logici si iz gornjeg citata zaključio "ne"?

more_horiz
Po zdravoj.
Ako do 1995 nije bilo do sada dokaza za nadnaravna ukazanja onda je najmanje do tada ne.
Možda je poslije toga da, ali vidioci tvrde da je tako od početka.
Ja zauzimam onaj stav koji ima mjesni biskup jer je on najmjerodavniji i to svi drugi biskupi govore pa ček i oni koji su blagonakloni tim tzv. ukazanjima recimo kao Vlado Košić.
Dakle ako neka komisija moje Crkve zauzme o nečem stav ne mogu ja zauzeti skroz suprotan ako imam dobru volju da su radili po savijesti i razmotrili sve dokaze.
Zar ne.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Po zdravoj.
Ako do 1995 nije bilo do sada dokaza za nadnaravna ukazanja onda je najmanje do tada ne.

Nepostojanje dokaza je dokaz za negaciju??

I ti to zoveš zdrava logika? Rolling Eyes

Zadnja promjena: ; sri 24 sij 2007, 15:49; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Pa svaki policajac će ti isto reći što je tu nelogično.
Ako ne postoje dokazi da si nešto učinio nisi ni učinio.
Možda s menom nije nešto u redu ali ja tako mislim.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Pa svaki policajac će ti isto reći što je tu nelogično.
Možda s menom nije nešto u redu ali ja tako mislim.

vidiš koliko si loš u logici:( Embarassed
ako ti nešto nije dokazano, to SAMO znači da nećeš odgovarati
a ne znači da se nije i stvarno dogodilo:idea: Idea albino

ako je npr. XY nekoga ozljedio , i to mu se ne dokaže na sudu, on samo FORMALNO ne odgovara jer nema dokaza , ali se to IPAK dogodilo
da se to dogodilo zna u najmanju ruk on , ozljeđena osoba, Bog i event. neki očevidac:geek:Idea

more_horiz
Ma da postoji očevidac valjan bilo bi i dokaza a u Međugorju nema niti jednog niti drugog.
Međugorska ukazanja i proročanstva - Page 8 Icon_rr

more_horiz
Izrail je napisao/la:

Shocked Shocked Shocked

odzid

more_horiz
mislim da mješaš pravo i pravdu Izraile, ovo što kažeš bi rekao pravnik na sudu, a ne pravednik u srcu...

more_horiz
[quote="Izrail"]Ma da postoji očevidac valjan bilo bi i dokaza a u Međugorju nema niti jednog niti drugog.
Laughing

svatko tko želi proučiti šta Gospa iz međugorja daje i poručuje svijetu može otići na službene stranice, može i na američke ima ih više, može malo googlati pa naći masu članaka, analiza i vezi međugorja
pa potrudi se izraile malo, ne može se teboi sve SERVIRATI NA GOTOVO
tražitr i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se:pop: obred
e sada ako ti a priori nešto ne želiš čuti ili proučiti to je tvoj problem:lol!:lol!

more_horiz
Pravnu terminologiju sam upotrijbio da bi Hrkiju bilo lakše shvatiti.
No hoću raći da ovdje stvarno nije mjesto za dokazivanje da ili ne ukazanja.
Što se mene tiče ako ću morati sam čiteti tone knjiga o nekoj sumnjivoj stvari ne vidim svrhu postojanja klera koji je dužn pribaviti dokaze i prema njima prosuditi stvar.
Dakle ako su komisije donijele sud da nema dokaza a stav lokalnog biskupa je negativan, i on je najmjerodavniji dati upute za ponašanje u njegovoj biskupiji onda ja nemam potrebu soliti more.
Pa čemu onda hijerarhija ako ćemo svak svoju politiku voditi.
Čujte ovi protestanti su onda pošteniji rade po svom i sami sebi mjerilo pa kud puklo da puklo.
Čudi me da katolici ne uočavaju tu jednu bitnu razliku.
Nisam ovim htio uvrijediti nikoga a ako jesam oprostite.

more_horiz
Izrail, ne možeš katolicima nametati ono što oni kao katolici obavezni! Katolik je obavezan vjerovati službenom učenju Crkve, a ne rezultatima komisija niti mišljenjima lokalnih biskupa. Daj shvati to više.

more_horiz
Daj nam malo pojasni Živac,koje je to službeno učenje crkve u svezi ovih ukazanja?

more_horiz
Živac je napisao/la:
Izrail, ne možeš katolicima nametati ono što oni kao katolici obavezni! Katolik je obavezan vjerovati službenom učenju Crkve, a ne rezultatima komisija niti mišljenjima lokalnih biskupa. Daj shvati to više.

Dragi Živac, mogu li pitati nešto sasvim neutralno ( nemoj shvatiti ovo uvredljivo ili da napadam katolike)

Da li ti, kao čovjek, kao osoba smiješ neke stvari razlučiti, provjeriti, preispitati i imati svoje mišljenje, neovisno o službenim ili neslužbenim stavovima institucije?

Ako smatraš moje pitanje neumjesnim, ignoriraj ga.

cheers

more_horiz
Bok Noemi!

Noemi je napisao/la:
Da li ti, kao čovjek, kao osoba smiješ neke stvari razlučiti, provjeriti, preispitati i imati svoje mišljenje, neovisno o službenim ili neslužbenim stavovima institucije?

Ne, tvoje pitanje nije ni najmanje neumjesno. Dapače mislim da je iznimno bitno. Ja često povlačim ovakva pitanja i onda dolazim u sukob s onim katolicima koji propagiraju slijepo slijeđenje Crkvenih odredbi.

Ako netko nema nikakvog umom spoznatog razloga u nešto vjerovati, onda on to niti ne može vjerovati, koliko god se možda svojim fanatizmom uvjeravao da vjeruje. Vjera je umno spoznavanje neke istine.

Zato netko ili vjeruje Katoličkoj Crkvi, ili ne vjeruje. Ako vjeruje, katolik je, ako ne, nitko ga ne drži i neka bude što hoće. Ako se pak smatra katolikom, a neke stvari mu nisu jasne onda to može i mora preispitati. Ako vjeruje da KC ne griješi u nauku, što bi kao katolik trebao, vjerovat će i tome automatski. Drugačije vjerovanje dovodi do proturječja: ako jednostavno ne vjeruješ nekom Crkvenom učenju, ne možeš nastaviti niti vjerovati da je Bog osnovao nepogrešivu Crkvu, što ruši svu vjeru.

Naravno, u praksi su sumnje i nevjerovanja stvar nerazumijevanja. Zato ja pozivam svakog katolika da razjasni sve od nauka što mu nije jasno. Svojim vlastitim umom, naravno, koji jest slika onog vječnog Logosa, i koji ako se oslobodi svih okova mora dovoditi do jedne Istine.

more_horiz
kako ja vidim ovdje često dolazi do nesuglasica među vama katolika...pogotovo što se tiče Međugorja...a mali princ se ne bavi toliko tim pitanjima...opet on mi je nekako drugačiji...

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply