Zadnja promjena: Mika; ned 11 svi 2008, 09:01; ukupno mijenjano 2 put/a.
abraham je napisao/la:
Kako "nastaje" tj kako je "nastala" - sveta slika?
Po ćemu je slika - sveta?
hvala
Mika je napisao/la:app. Molitvi.
evo predlažem da odeš na klasični search BIBLE GATEWAY. UKUCAJ pray na engleskom i otvoriti će ti se svi u Bibliji retci koji postoje i gdje se ljude mole. NIGDJE u bibliji nečeš vidjeti da se itko molio ikome drugom osim Gospodinu odnosno Bogu.
ili ako imaš Konkordancije na hrvatskom učini istu stvar.
i ako to nema autoritet. ja nemogu dodati svojim riječima nešto što jasno se vidi u Riječi Božjoj.
Mika je napisao/la:
Molitva upućena Bogu je jedina molitva koju vidimo u Bibliji.
Biblija je pouzdan izvor, Evanđelja. sve ostalo je ljudsko. i nitko nemože niti smije od sebe govoriti i stavljati autoritet ako nemože tu istu doktrinu naći u Bibliji.
sve ostalo je isprazno i bogohulno pričanje.. jer navodi ljude na potpuno pogrešan put..
Mika je napisao/la:
mir postoji među nama, ali istina koju mogu prihvatiti mora imati totalno temelje u Bibliji a ne u našim ili ljudskim argumentima. zato mi odgovori ceaseare nisu ničim Biblijskim potvrđeni. Mislim da se neću više upuštati u ovu tematiku jer potiče samo rasprave .
Caesar je napisao/la:matej24 je napisao/la:
Ja ne mogu vjerovati sta ti cezare tvrdis.Najveca sekta i mafija na svijetu jest RKC.Jer nije li sekta skupina ljudi koja slijedi nekog covjeka. Onda je to RKC jer sto god papa kaze,to mora tako bit,a sto god Bog kaze,ah,onda se o tome moze raspravljati sta to znaci,moglo bi ovo,moglo bi ono,zapravo nije bitno itd....
Papa jest najveci hulitelj na zemlji,jer sebe naziva papom,sto znaci otac,naziva se gospodinom i cak se naziva bogom i nepogrijesivim,gospodarem neba,zemlje i podzemlja.Ako to nisu najvece hule onda nista nije.On da je moj vođa?
Jer u Pismima pise:
Matej 23,10I ne dajte da vas vođama zovu, jer jedan je vaš vođa - Krist.
Možda ti imaš neku svoju definiciju no općenito je prihvaćeno da su temeljna obilježja sekte ekskluzivizam, anitinstitucionalna težnje, pozivanje na privatne objave vlastitih ''proroka'' i izjednačavanje s javnom objavom, stoga etika i gorljivost, zaokupljenost apokaliptičkim događajima itd.
Pa procijenimo tko jest a tko nije.
Ako je svako nazivanje druge osobe ocem grijeh, je li tada i Pavao hulitelj kad Izaka naziva ocem (Rim 9,10), ili Stjepan, čovjek pun Duha Svetoga kad židovske glavare naziva ocima (Dj 7,2)? Je li svatko od nas hulitelj kad svog biološkog oca naziva ocem? Zahtijevam očitovanje.
Gdje se to papa naziva Bogom? Hoću službenu izjavu, datum, i mjesto dokumenta u kojem to piše, u protivnom objektivno gledateljstvo može zaključiti čime se pojedinci služe u svojim antikatoličkim napadima.matej24 je napisao/la:
A danijel je predvidio ovu silu koja ce zavesti sav svijet i koja ce huliti na Boga i koja ce ubijati njegove svece kada kaze:
Daniel 7,25 On
će huliti na Svevišnjega, zatirati Svece Svevišnjega; pomišljat će da
promijeni blagdane i Zakon, i Sveci će biti predani u njegove ruke na
jedno vrijeme i dva vremena i polovinu vremena.
Takoder je promjenio zakone(2. zapovijed i 4. zapovijed),i vremena.Vise se dani ne broje od zalaska do zalaska,nego od ponoci do ponoci.I ubijao je ljude koji mu se nisu poklonili tijekom povijesti tocno odredeno vrijeme,sta cete reci za neljudsku inkviziciju?To Krist nikada ne bi ucinio.
Naravno, proročki tekstove su uvijek najpogodniji materijal za fantastično-alegorijske interpretacije uperene protiv svega što nam ne odgovara. Pa da čujemo kojih je to deset kraljevstava uništio papa jedan redak prije, i koja su to tri i pol vremena.
I koja je zapravo druga, odnosno četvrta zapovijed i molim objašnjenje o rasporedu.matej24 je napisao/la:
Ivan 12,47I sluša li tko moje riječi, a ne čuva ih, ja ga ne sudim. Ja nisam došao suditi svijetu, nego svijet spasiti.
Cak ni Krist nije sudio druge,otkud papi pravo da sudi?
Isus ovdje progovara o konačnoj osudi, i tu papa nema nikakve ovlasti da bilo koga gdje pošalje, no ima vlast upravljanja zemaljskom Crkvom i naučavanja koju me je predao sam Krist kao Petrovom nasljedniku (Mt 16,18).matej24 je napisao/la:
Krist nije nikoga tjerao na nista jer je svima dao slobodnu volju a papa ide protiv savijesti ljudi,za njega je najbitnije da se svi njemu poklone jer ce tako pohuliti na Boga,a tjera jadne neinformirane ljude i na idolpoklonstvo govoreci im da ce se tako spasiti,i da se treba moliti mariji i svecima,svima samo ne Kristu,odvaja ljude od Boga na ovaj ili onaj nacin.Njegov je cilj da unisti ljude vjecnom smrcu,jer on sluzi sotoni a ne Bogu.
Trebalo bi vremena da se pronađe rečenica u kojoj je izrečeno više pogrešaka, ja sam ih nabrojio ravno pet logičkih i tri pravopisne. Eklatantan primjer da se pokaže kakvim dezinformacijama se služi antikatolička propaganda da ljude drži u neznanju. Zapravo, i sama je u neznanju jer ni izbliza ne poznaje katolički nauk.
1. papa nikog ne tjera da se njemu klanja niti se izjednačuje s Bogom
2. papa ne tjera ljude na idolopoklonstvo niti im govori da će se time spasiti (spasenje se postiže samo po Kristu). Naprotiv, papa u skladu sa službenim naukom Crkve osuđuje idolopoklonstvo i slijedi nauk sv. Pavla da nijedan idolopoklonik neće vidjeti kraljevstva nebeskog (1 Kor 6,10)
3. spasenje se ne postiže po molitvama svecima već je njihova uloga zagovor kod Boga svojom molitvom.
4. papin cilj nije da uništi ljude smrću već da prenosi Kristovu poruku. Protivno može tvrditi samo osoba zadojena antikatoličkom propagandom.
5. a peto neću komentirati jer je samo po sebi degutantno i najbolje govori o tome kakvim se lažima neki trebaju služiti da ljude odvrate od Katoličke crkve.matej24 je napisao/la:
A Isus je rekao:
Matej 20,28"Tako i Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge.
A papi svi sluze,kada je on sluzio kao Isus,kada se on ponizio?on jedino zeli da se svi ponize pred njima,ali ce se on postidjeti kada dode Isus,videt ces smo koliko,vise nego bilo koji drugi covjek.
Možda sa titulom Servus servorum Dei ili kad su u prvim stoljećima pape ispovijedajući vjeru odvažno prolijevali krv za Krista? No, neka, ipse dixisti, a svatko će imati svog Suca.matej24 je napisao/la:
Izaija 14,13U
svom si srcu govorio: `Uspet ću se na nebesa, povrh zvijezda Božjih
prijesto ću sebi dići. Na zbornoj ću stolovati gori na krajnom sjeveru.
Hula.Najveci hulitelj,a nazalost tako ce biti dok ne dode Isus a to je vrlo skoro,kao sto znamo,zato se obrati do stignes da ne bude prekasno.
A odakle tebi spoznaja kad će Isus doći? Da nam nećeš reći i datum poput ''proroka'' Williama Millera, preteče jednog pokreta koji najviše napada Katoličku crkvu?
matej24 je napisao/la:
Ceasare,nasao sam ono sto si zahtijvao o papi,s punim pravom si to trazio i evo sad ces dobit,pripremi se za šok jer cu ti sve objavit,ovih dana cu ti napisat tocno sve jer trenutno to nemam kod sebe.
matej24 je napisao/la:
I JOS JEDNA STVAR:
Ovaj stih koji mi stalno citiras ti i svi katolici o petru u Mt 16:1,ako nisi zano on je izmjenjen,jer kada su katolici prevodili Bibliju,skidali su stihove i mjenjali sto im ne pase,ako mi ne vjerujes tada se nadi samnom pa cu ti pokazati sto je sve izmjenjeno ili cu ti poslati ovdej pa da svi drugi vide ok.
A taj stih glasi ovako:
Matej 16:18 I ja tebi kažem: "Ti si Petar. Na toj hridini sagradit ću Crkvu svoju, i vrata paklena neće je nadvladati.
O kojoj hridini govori Isus???' o ovoj Hridini tj. o kamenu(vjeri,ispovjesti petrovoj):
Matej 16:16 Simon Petar odgovori: "Ti si Krist, Sin Boga živoga
matej24 je napisao/la:
Valjda ti je sada jasno da je Gospodin Isus sagradio Crkvu na sebi a ne na petru,jer Kefa znaci kamen,a ne stijena,a samo je Krist stijena spasenja,nasa nada,vjera i zivot:
1. Kor 3:11 Jer nitko ne može postaviti drugoga temelja osim onoga koji je postavljen, a taj je Isus Krist.
Mudre Izreke 22:19 Da se uzdanje tvoje utemelji na Gospodu, upućujem te danas na putove njegove.
matej24 je napisao/la:
Ako ti ovo nije jasno onda nemas Duha Bozjega jer je ovo ljudima koji zive po Duha savrseno jasno,imas li kakvo pitanje??
Mika je napisao/la:Sloboda u Kristu
Galaćanima 5
1Za tu nas je slobodu Krist oslobodio. Ustrajte u njoj i ne dopustite da vas opet upregnu u jaram ropstva Zakonu. 2Slušajte me! Ja, Pavao, kažem vam: obrežete li se da biste bili pravedni pred Bogom, uzalud će vam biti Krist. 3Ponovit ću: pokušavate li steći Božju naklonost obrezanjem, morate se držati svih odredbi Mojsijeva zakona. 4Jer ako se pred Bogom trudite opravdati držanjem Zakona, prekinuli ste s Kristom! Ispali ste iz Božje milosti. 5Ali mi koji živimo po Duhu nestrpljivo iščekujemo da primimo sve što je obećano nama, pred Bogom opravdanima vjerom u Krista. 6Jer kad smo u Kristu Isusu, nije nimalo važno jesmo li obrezani ili nismo. Važna je vjera koja se očituje djelima u ljubavi. 7Dobro ste započeli trku. Tko vas je omeo i spriječio da i dalje slijedite istinu? 8Bog sigurno nije jer vas je upravo on i pozvao na slobodu. 9Dovoljno je malo zla da sve pokvari, kao što malo kvasca ukvasi sve tijesto. 10Pouzdajem se u Gospodina da ćete opet misliti kao i ja. A tko vas zbunjuje, ma tko to bio, bit će za to kažnjen. 11Neki
govore da čak i ja propovijedam kako su obrezanje i Zakon nužni za
spasenje. Da to doista propovijedam, židovi me više ne bi progonili jer
ih takva poruka, koja nije o križu, ne bi sablažnjavala. 12Da barem ti učitelji koji vas uznemiruju zahtjevom da se obrežete sami sebe uškope! 13Jer
vi ste, draga braćo, pozvani živjeti u slobodi - ali ne da bi vam ona
služila kao izlika za zadovoljavanje vlastite grešne naravi, već u
slobodi da jedni drugima u ljubavi služite. 14Jer sav se Zakon može sažeti u jednu jedinu zapovijed: 'Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga!'[a] 15Ali ako se međusobno grizete i izjedate, pazite da se međusobno ne istrijebite.život u sili svetoga Duha
16želim, naime, reći: živite novim životom u Svetome Duhu pa nećete ugađati požudama stare, grešne naravi! 17Stara,
grešna narav želi činiti zlo, što se protivi Svetome Duhu. A želje
Svetoga Duha protive se našoj grešnoj naravi. To je dvoje neprestano u
sukobu pa ne možete neometano činiti što biste htjeli. 18Kad vas vodi Sveti Duh, niste više podložni Zakonu. 19Očito je kakvim djelima vodi stara, grešna narav tijela: bludnosti, nečistoći, razvratu, 20idolopoklonstvu, vračanju, neprijateljstvu, svađi, ljubomori, srdžbi, spletkarenju, razdorima i strančarenju, 21zavisti,
pijankama, razuzdanim zabavama i sličnima. Još jednom ću vam ponoviti:
koji tako čine, neće baštiniti Božjega kraljevstva. 22Ali kada Sveti Duh nadzire naš život, donosi drukčiji rod: ljubav, radost, mir, strpljivost, blagost, dobrotu, vjernost, 23krotkost i uzdržljivost. To se ne protivi Zakonu. 24Tko pripada Kristu, raspeo je strasti i požude svoje grešne, tjelesne naravi. 25Ako sada živimo po Svetome Duhu, u svemu se po njemu ravnajmo! 26Ne budimo umišljeni, ne izazivajmo jedni druge i ne budimo zavidni!
Bible_Believer je napisao/la:Hrvati kleće pred gospinim kipovima i slikama i mole se pred njima, dok Srbi više štuju svetog Savu nego Gospodina, jedni i drugi žele biti žestoki Kršćani, a misle da će to postići čuvajući tradiciju katoličke i pravoslavne crkve, koje su da budem iskren prepune hereze. Ja ne vidim da je u tim crkvama uopće važno Sveto pismo, uopće ne vidim da je važno ono što je govorio Krist, nego njegove se riječi relativiziraju, dok se neke nevažne tradicije doslovno provode. Ono što mi nije jasno je to što pripadnici tih vjerskih zajednica ama baš nikad ne žele priznati da je njihova crkva pogriješila, kao da je važnije sačuvati neki ugled crkve, nego da se krene u promjene tako da sve to bude više nalik izvornom kršćanstvu, a ne samo da izraz Kršćanstva bude samo križić koji se nosi kao privjesak svome nacionalizmu. I ja sam kršten u Katoličkoj crkvi, želim joj sve najbolje, želim da ona što više uskladi samu sebe sa izvornim Kršćanstvom, no ona to ne čini, previše je tolerantna prema stvarnim herezama, a žestoka baš prema kršćanima koji ne prihvaćaju sve njihove dogme, dogma im je važnija nego Sveto pismo, čak kažu da recimo mi i muslimani vjerujemo u istog Boga, a sa druge strane naglašavaju da su prave kršćanske crkve samo Katolička i djelomično Pravoslavna, nanose se uvrede Protestantima, dok se istodobno ljubi Kuran u džamiji, strašno. Ipak, tko smo mi da sudimo, preostaje samo molitva i pokušaj da se živi životom u duhu Kršćanstva, što je u današnje vrijeme za mnoge ljude mission impossible, čisto zbog okoline u kojoj žive.
Bible_Believer je napisao/la:Hrvati kleće pred gospinim kipovima i slikama i mole se pred njima, dok Srbi više štuju svetog Savu nego Gospodina, jedni i drugi žele biti žestoki Kršćani, a misle da će to postići čuvajući tradiciju katoličke i pravoslavne crkve, koje su da budem iskren prepune hereze. Ja ne vidim da je u tim crkvama uopće važno Sveto pismo, uopće ne vidim da je važno ono što je govorio Krist, nego njegove se riječi relativiziraju, dok se neke nevažne tradicije doslovno provode. Ono što mi nije jasno je to što pripadnici tih vjerskih zajednica ama baš nikad ne žele priznati da je njihova crkva pogriješila, kao da je važnije sačuvati neki ugled crkve, nego da se krene u promjene tako da sve to bude više nalik izvornom kršćanstvu, a ne samo da izraz Kršćanstva bude samo križić koji se nosi kao privjesak svome nacionalizmu. I ja sam kršten u Katoličkoj crkvi, želim joj sve najbolje, želim da ona što više uskladi samu sebe sa izvornim Kršćanstvom, no ona to ne čini, previše je tolerantna prema stvarnim herezama, a žestoka baš prema kršćanima koji ne prihvaćaju sve njihove dogme, dogma im je važnija nego Sveto pismo, čak kažu da recimo mi i muslimani vjerujemo u istog Boga, a sa druge strane naglašavaju da su prave kršćanske crkve samo Katolička i djelomično Pravoslavna, nanose se uvrede Protestantima, dok se istodobno ljubi Kuran u džamiji, strašno. Ipak, tko smo mi da sudimo, preostaje samo molitva i pokušaj da se živi životom u duhu Kršćanstva, što je u današnje vrijeme za mnoge ljude mission impossible, čisto zbog okoline u kojoj žive.
Bible_Believer je napisao/la:Srbi više štuju svetog Savu nego Gospodina.
Eutanasije je napisao/la:Bible_Believer je napisao/la:Srbi više štuju svetog Savu nego Gospodina.
Ne bih se bas slozio sa tobom.
Ne kazem da nisi u pravu. Ima onih koji misle da je veci sveti Sava od Hrista, cak i porede Hrista sa sv.Savom govoreci da je Hristos Jevrejima isto sto i sv.Sava Srbima. Ali nisam siguran koliko ove ljude mozemo nazvati vernicima jer oni uopste nisu shvatili svetosavlje. Secam se da mi je jedan pravoslavni svestenik davno dao dobro poredjenje izmedju Hrista i sv.Save.
,,Ako ti sveti Sava zaklanja Hrista- skloni ga."
Hristos je Bogocovek, Spasitelj. Samo On spasava. Nema coveka ili stvari (ikona, kip, Biblija) koji mogu spasavati. A van Hrista nema spasenja.
A to da ne koristimo Bibliju...
Ako ikada budes u prilici svrati na pravoslavnu liturgiju. Mada posto kazes da si bio katolik sigurno si primetio da se u toku mise citaju delovi iz Svetog Pisma. E sad da li svi vernici citaju Bibliju... Crkva je prihvata jer ju je ona i iznedrila (Biblija nastaje u Crkvi) i upotrebljava se na bogosluzenjima i u zivotu Crkve.
|
|