Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

power_settings_newLogin to reply
+24
šalome
Van_Helsing
Mi-Ha-El
estera
usamljena
dr.gog
Muatez
sunshine
kainos
Izrail
jakob
markecb
tetova
prana
Hristov
Medeni
apostol
Alem
Konin
Euro
RahatLokum
Velikomucenik
Sejfudeen
Jasmin(Jason)
28 posters

descriptionIsus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik? - Page 19 EmptyRe: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

more_horiz
Sejfudeen je napisao/la:
Narode,ovo je debata krscanstvo - islam,sta ste ocekivali, mozda da se divim vasoj vjeri?
Spominjete trazenje istine,pa hajdemo dovesti teme do kraja da se uvjerimo tko je na pravom putu.
Uvjerite me valjanim dokazima da je krscanstvo jedina ispravna vjera,ako uspijete ili cu pobjeci s foruma,ili primam krscanstvo.Ujedno bi to bio i dokaz za vas-da ste na pravom putu,i dokaz za sve koji budu posjecivali ovaj forum.
Naravno moramo se truditi da to bude bez uvreda,ljudski je grijesiti,samo ne treba pretjerivati.
Evo,ja krecem od sebe.
Izvinjavam se svakome koga sam uvrijedio.Nadam se da cete slijediti moj primjer.

Sejfudeen,ne cujes me po ko zna koji put,sad ti pisem zadnji put.
Prestani nas vrijedjati,vec sam ti naglasila x puta da je forum interdenominacijski,pisi o svojoj vjeri i ne prozivaj nikoga...jer po pravilima foruma to nesmijes.
Nemoras se diviti nasoj vjeri,niti to ocekujemo,ali je nesmijes ni podanistavati....cinizam nije dopusten u diskusiji,to nije krscanski nivo.Imas dovoljno prekrsaja za ban...iako to nikad nisam napravila...ovog puta cu to napraviti...mislim da je bilo dosta milosti.
Morat ces se ipak svima nama ponaosob ispricati,jer si nas sa zadovoljstvom vrijedjao,i sad kad se opcenito ispricavas,ucjenjujes....nama takve diskusije netrebaju.Ili cemo diskutirati onako kako nam nalazu nase vjere uz duzno postivanje ili je dosta.!!!

descriptionIsus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik? - Page 19 EmptyRe: Isus/Isa a,s -Bog ili Božiji poslanik?

more_horiz
Krizostom je obecao:
Molio bih ako može bez prepucavanja na ovoj temi s-telefrag ....ako se tako nastavi, bit ću prinuđen da ju
zaključam....

markecb je napisao/la:
Podržavam prijedlog o zaključavanju ove i svih sličnih tema jer ne vidjeh ljubavi nego samo sijanje nevjere i povrijeđenih ega.

Žalosno, i srce mi se para.

Sejfudeen piše:
Naravno moramo se truditi da to bude bez uvreda,ljudski je grijesiti,samo ne treba pretjerivati.
Evo,ja krecem od sebe.
Izvinjavam se svakome koga sam uvrijedio.Nadam se da cete slijediti moj primjer.

To nije teško makar i u šipražju tema..
Jer
Podrzavam prijedlog rjesenja , ne stavljati glavu u pijesak vec -
ne samo gledati, vec i vidjeti, misliti, znati, kao jos ine sastavnice
Ljubavi..u njenoj zpovijesti počavši od Abrahamove molitve..

Najlakse i najnepravednije bi bilo - ovdje nema ljubavi! pa zakljucaj temu
tj. ne rjesi problem..

Pogledajte posredničku molitvu Abrahama, čitajte je suvremeno - po djelu Isusovom.Molimo..
Posadašnjimo Abrahamovu osredniöku molitvu za suvremeni svijet svake avlije ne priznavajuči plot među ljudima jer je on srušen.
Posrednička molitva pravednika je nada svijeta - proročka molitva u vjeri Abrahamovoj a ne u vjeri ovoga ili onoga teologa,
kako svijetom ne bi zavladalo ništavilo, smrt i uništenje
već Ljubav Božja koju ili primamo ili odbijamo
- ona se neda imitirati.
U toj molitvi računamo na Božju ljubav i milosrđe ,
na sve sastavnic ljubavi - koje su nam darovane od Boga
samo da se sklonemo od strasti ovoga svijeta - od mržnje , zavisti, pohlepe, progona, .. i mnoštva toga napisanog i u Bibliji i u Časnom Kuranu..
Bog uslišava svaku molitvu koja računa po volji Njegovoj na pravednost i milosrđe..
Zar nismo čuli posredničku molitvu Abrahamovu -
ona potresa svijet , zaustvlja ruku podignutu da čini surovost,
jer povezanost u Abrahamovoj molitvi spašava uvijek nevine..
Bog je dao vrijeme opomene i vrijeme dovoljno dugo za pokajanje, dovoljno dugo za sagledavanje opasnosti i dovoljno dugo za uzrastanje i podizanje oda zla.
Abrahamova molitva danas još više i brže se ispunjava..
Jer Bog je sve dao da ne bude zla.
Zaustavljanje zla u svome srcu silom Božjom je početak.
Ne biti pasivan i odnositi se mitološki prema Abrahamovoj posredničkoj molitvi!
Njegova vjera nije samo u rastu već u stalnoj borbi protiv zala i zla
svim blagom i sastavnicama Ljubavi koju nam je Bog dao..
Međusobna optuživanja za iskrivljavanje istine nisu od vjere Abrahamove.
Nema danas više moja -tvoja avlija - pod Bogom su sve avlije
jer je čovječanstvu pružena milost i dužnost Ljubavi.
Kada naiđemo u srcu pusto polje bez ljubavi
znajmo da nas Duh Sveti upučuje i vodi ka bunaru vjere..
Izak ih je iskopao prilično a također i Ismaili..
Sada da pijemo vodu iz istog izvora Abrahamovog puta vjere koja vodi do rusitelja plota medju ljudima..
Savrsena je molitva Abrahamova u Onome koji je dovršio i dao nam
Ljubav..
I Zapad i Istok i Sjever i Jug
i sav meduprostor nalazi se pred blagoslovom ili prokletstvom
- Izaberi život a ne smrt - budi slobodan i hrabar - ponizimo se,
i krscani i muslimani - kao sto je Abraham cinio..
Ako je Bog tako ljubio svijet - i mi smo dužni ljubiti jedni druge..
To nije teško jer smo sada svi baštinici vjerom Abrahamovom...
Gledajmo jedni druge očima Abrahama..
Ali stavimo se u položaj i onih za koje je molio Abraham..
Naša je zajednička borba protiv duhova pakosti ispod neba..
Ako kome nedostaje ljubav - što treba činiti - nego ljubiti
sa svim sastavnicama koje su Božje..
Naša je kušnja , ponavljam zajednička - obećana nam je zemlja a na njoj moramo živjeti kao starnci, obećano nam je potomstvo a moramo živjeti
sa djecom koja odlaze od Boga i postaju plijen Sotone - dižu ruke jedni na druge..
markecb
Nema u vas ljubavi ovdje.!
Nema i zato nema ni pravilnih odgovora na optužbe, prebacivanja i povrijeđeni ego!

ima djelomično istine u tome jer

Vjera traži junake Duha - ali i - stvara ih
jer nevin je samo onaj koji se zalaže za nepravednika
oslanjajuči se na Božju pravednost koja se prenosi preko
Božjeg Jagnjeta..
Tko se može založiti za nepravednika - onaj koji sluša Ljubav Božju
i kaje se - čak i namjesto drugih...
Lahko je ratovati rušenjem Abrahamovih puteva, koji vode do Isusa,
ali je slatko graditi mir ljubavi - vjerom..u jegovom jarmu..

Zar nema većeg dokaza Tko je Isus ako ljubavlju Njegovom ljubimo jedni druge..Zar ima veće sramote ako u ime te ljubavi - mrzimo Njegove koje je dobio od Oca..
Kako možemo reči Bogu - iskrivljena je Ljubav Tvoja,
iskrivljena je milost Tvoja - kad su putevi Abrahamovi čisti i blistavi
jer mu je Bog uzeo vjeru u pravdu po djelima Onoga kojega je očekivao..

Zadnja promjena: ; uto 12 vel 2008, 14:20; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
Narode,ovo je debata krscanstvo - islam,sta ste ocekivali, mozda da se divim vasoj vjeri?

Nisi izgleda pročitao da je naziv topica ovakav:

Isus/Isa a,s - Bog ili Božiji poslanik?

a ne debata kršćanstvo-Islam!!!

Spominjete trazenje istine,pa hajdemo dovesti teme do kraja da se uvjerimo tko je na pravom putu.

Osim isprike koju si dao dužan si i dokazati ono što si nam nabijao na nos - Kuran se može logički dokazati, jer je jedini istinit!
No, teško je to očekivati od čovjeka koji je došao debatirati, a ne dokazivati!

Euro

more_horiz
Hajde da ponovo krenem otpozada;
Ako neki napise Isus,a drugi Isa a.s.-to moze samo da bude debata krscanstvo-islam.

Ako vam je cilj da me na bilo-koji nacin otjerate-pa samo recite,oticicu sam.
Ponovo pitam moderatoricu:koja je to rijec sto vas je uvrijedila,mozda ona u kojoj trazim dokaze,mozda ona pitanja od juce?
Ajd da vam prevedem na jezik koji razumijete:
Postavio sam vam mnoga dobra pitanja,za koje me od tih pitanja izbacujete?
Ako su moje rijeci laz,i dalje mi ne vjerujte,radite sta ste naumili.

more_horiz
Sejfudeen je napisao/la:
Hajde da ponovo krenem otpozada;
Ako neki napise Isus,a drugi Isa a.s.-to moze samo da bude debata krscanstvo-islam.

Ako vam je cilj da me na bilo-koji nacin otjerate-pa samo recite,oticicu sam.
Ponovo pitam moderatoricu:koja je to rijec sto vas je uvrijedila,mozda ona u kojoj trazim dokaze,mozda ona pitanja od juce?
Ajd da vam prevedem na jezik koji razumijete:
Postavio sam vam mnoga dobra pitanja,za koje me od tih pitanja izbacujete?
Ako su moje rijeci laz,i dalje mi ne vjerujte,radite sta ste naumili.

Galaćanima 3,8 i Časni Kor`an 3:65-67

Poštovani Sejfudeen, nitko ovdje Tebe ne želi otjerati već želimo surađivati s Tobom radi općeg dobra..Pokušaji umanjivanja Krista asocira na politizaciju islama .To nije Islam.Isto tako gledanje na Islam kao na izvor nasilja je takodjer pogresno i neispravno.
Ljudi ne ubijaju jedni druge po zapovijedi Božjoj već zato što ne poštuju zapovijesti Božjih-
To je upravo suprotno od onoga što Krist za nas doista jest-Naša pravednost.Ne možemo mi mijenjati Krista, nego Krist treba mijenjati nas, on želi prožeti i pročistiti svaku kulturu, uključujući i našu. Velika je napast u koju dolaze ljudi svakoga vremena, dakle, da pokušavaju stvoriti Krista na svoju vlastitu sliku. A istina je drugačija: mi smo stvoreni na Božju sliku. Krist objave jest model čovještva. Mi moramo njega tražiti i njemu se suobličavati.
Možda bih najprije rekao kako međureligijski dijalog u ovom malom dijelu na temi Isus/Isa ...nije isto što i ekumenski dijalog. Kod ekumenskoga dijaloga imamo zajedničku kršćansku tradiciju i zajednički temelj, a to je Božja objava u Kristu i jedno krštenje. Međureligijski dijalog postaje sve važniji kako za društveni život tako i za Crkvu. Praksa pokazuje da su dva temeljna aspekta međureligijskog dijaloga. Prvi je naglasak na ljudskome razumu. Naime, ljudski razum jamči da je dijalog moguć, da se možemo povezati kao ljudska bića, da jedni druge možemo razumjeti. Ako netko želi znati što kršćani ili muslimani točno vjeruju, mora se informirati, mora ući u međureligijski dijalog.Isto tako za dijalog je bitna strpljivost u ponašanjimakako bi se izbjegla populistićka pojava -Ljudi napadaju me!- a to je dovoljno za one koji dijalog vide kao nogometnu utakmicu ili kao bitku u avliji.
Smatram da muslimani i kršćani moramo razumjeti druge religijske tradicije. Jer sve one traže Boga i temeljni smisao života. Riječ je naprosto o zajedničkoj baštini čovječanstva, koju antropološka istraživanja detektiraju u najstarijim čovjekovim tragovima na zemlji. Netko će reći da su religije kroz povijest imale svojih zastranjenja, kao što su ljudske žrtve ili kanibalizam. Upravo tu naglašavamo ulogu ljudskoga razuma u religiji kako bi se izvršila kritika politizacije i zloupotrebe religije
Govoreći o dijalogu s muslimanima u ime razuma, nije moguće govoriti da Bog želi poticati na nasilje i kršćane i muslimane. Vjera se ne može nametati, ona se nudi ljudskoj slobodi.Zato i onaj najmanji dio u dijalogu treba obuhvatiti savez milosti Boga sa Abrahamom.Ispunjenje toga saveza
je ostvario Isus ili Isa - koji je srušio zid razdvajanja između ljudi.

more_horiz
Postovani Abraham;
Razumijemo mi to o cemu vi govorite,ali kada ste vec pozvali muslimane na dijalog morali ste znati da mi Isaa a.s./Isusa gledamo drugacijim ocima,ali mislim da smo debatu doveli do kraja mnogi bi promjenili misljenje,ili bi u najmanju ruku bili u nedoumici.Ako hocete kvalitetnu debatu morate pustiti muslimanima da kazu ono sto ih uci nj.vjera,koja se mnogo razlikuje od vase.
Na primer:Kur´an 4:171:
O sljedbenici Knjige, ne zastranjujte u svome vjerovanju i o Allahu govorite samo istinu! Mesih, Isa, sin Merjemin, samo je Allahov poslanik, i Riječ Njegova koju je Merjemi dostavio, i Duh od Njega; zato vjerujte u Allaha i Njegove poslanike i ne govorite: "Trojica su!" Prestanite, bolje vam je! Allah je samo jedan Bog - hvaljen neka je On! - zar On da ima dijete?! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je na Zemlji, i Allah je dovoljan kao svjedok.
Ili:Kur´an 5:72:
Nevjernici su oni koji govore: "Bog je - Mesih, sin Merjemin!”A Mesih je govorio: "O sinovi Israilovi, klanjajte se Allahu, i mome i vašem Gospodaru! Ko drugog Allahu smatra ravnim, Allah će mu ulazak u Džennet zabraniti i boravište njegovo će Džehennem biti; a nevjernicima neće niko pomoći.
Ili : Kur´an 4:157,158
i zbog riječi njihovih: “Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika!” A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo. Oni koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a sigurno je da ga nisu ubili,
već ga je Allah uzdigao Sebi. - A Allah je silan i mudar.
Znaci to su ti uslovi,ako ste spremni nastaviti cemo,a ako ne,pa uvjek nam mozete zabraniti pristup.
Znaci,niko od nas ne vrijedja ciljano,ali to je nase ucenje.Kada krscanin dodje na nas forum i kaze da je Isus Bog mi mu ne prijetimo da cemo ga otjerati,nego se upustamo u debatu da dokazemo kako nije u pravu.
Pozz

more_horiz
Na primer:Kur´an 4:171:
O sljedbenici Knjige, ne zastranjujte u svome vjerovanju i o Allahu
govorite samo istinu! Mesih, Isa, sin Merjemin, samo je Allahov
poslanik, i Riječ Njegova koju je Merjemi dostavio, i Duh od Njega;
zato vjerujte u Allaha i Njegove poslanike i ne govorite: "Trojica su!"
Prestanite, bolje vam je! Allah je samo jedan Bog - hvaljen neka je On!
- zar On da ima dijete?! Njegovo je ono što je na nebesima i ono što je
na Zemlji, i Allah je dovoljan kao svjedok.

Ahaaaa, pa sada su mnoge stvari jasnije.

Ovo bi značilo da Isus nije Sin Božji i da Bog nije trojedan !

Nevjernici su oni koji govore: "Bog je - Mesih, sin Merjemin!”A Mesih je govorio:
"O sinovi Israilovi, klanjajte se Allahu, i mome i vašem Gospodaru! Ko
drugog Allahu smatra ravnim, Allah će mu ulazak u Džennet zabraniti i
boravište njegovo će Džehennem biti; a nevjernicima neće niko pomoći

Ovo bi značilo da Isus nije Bog!

i zbog riječi njihovih: “Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika!” A nisu ga ni ubili ni raspeli, već im se pričinilo. Oni
koji su se o njemu u mišljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji
bili; o tome nisu ništa pouzdano znali, samo su nagađali; a sigurno je
da ga nisu ubili, već ga je Allah uzdigao Sebi. - A Allah je silan i mudar.

Ovo znači da Isus nije umro na križu, pa nije niti ponio naše grijehe!

Gledaj Sejfudeene jednu stvar...ja to sve već znam otprije, pa mi je bilo smiješno ono tvoje i Jasminovo pretvaranje, prekrivljavanje i arogancija.

Zašto nisi odmah rekao svoje mišljenje, pa bi te lijepo.........ignorirali!!!

Euro

more_horiz
Ovo je nase ucenje:Kur´an:5:44-48:
Mi smo objavili Tevrat, u kome je uputstvo i svjetlo. Po njemu su jevrejima sudili vjerovjesnici, koji su bili Allahu poslušni i čestiti ljudi, i učeni, od kojih je traženo da čuvaju Allahovu knjigu, i oni su nad njom bdjeli. Zato se, kada budete sudili, ne bojte ljudi, već se bojte Mene, i ne zamjenjujte riječi Moje za nešto što malo vrijedi! A oni koji ne sude prema onome što je Allah objavio, oni su pravi nevjernici.

Mi smo im u njemu propisali: glava za glavu, i oko za oko, i nos za nos, i uho za uho, i zub za zub, a da rane treba uzvratiti. A onome ko od odmazde odustane, biće mu to od grijeha iskupljenje. Oni koji ne sude prema onom što je Allah objavio pravi su nasilnici.

Poslije njih poslali smo Isaa, sina Merjemina, koji je priznavao Tevrat prije njega objavljen, a njemu smo dali Indžil, u kome je bilo uputstvo i svjetlo, i da potvrdi Tevrat, prije njega objavljen, u kome je također bilo uputstvo i pouka onima koji su se Allaha bojali,

i sljedbenicima Indžila smo bili naredili da sude prema onome što je Allah objavio u njemu. Oni koji nisu sudili prema onome što je Allah objavio - pravi su grješnici.
Kur´an:3:45-52:
A kada meleki rekoše: "O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti Mesih, Isa, sin Merjemin, biće viđen i na ovome i na onome svijetu i jedan od Allahu bliskih
on će govoriti ljudima još u kolijevci, a i kao odrastao, i biće čestit"-
ona reče: "Gospodaru moj, kako ću imati dijete kada me nijedan muškarac nije dodirnuo?" - "Eto tako" - reče - "Allah stvara što On hoće. Kada nešto odluči, On samo za to rekne: ’Budi!’ - i ono bude."
I poučiće ga pismu i mudrosti, i Tevratu i Indžilu,
i poslati kao poslanika sinovima Israilovim: "Donosim vam dokaz od Gospodara vašeg: napraviću vam od ilovače nešto poput ptice i puhnuću u nju, i biće, voljom Allahovom, prava ptica. I iscijeliću slijepa od rođenja, i gubava, i oživljavaću mrtve, voljom Allahovom, i kazivaću vam šta jedete i šta u domovima svojim gomilate; to će, uistinu, biti dokaz za vas, ako pravi vjernici budete;
i da potvrdim istinitost Tevrata, objavljenog prije mene, i da vam dopustim nešto što vam je bilo zabranjeno. I donosim vam dokaz od Gospodara vašeg - zato se Allaha bojte i mene slušajte -
Allah je doista i moj i vaš Gospodar, pa se Njemu klanjajte; to je Pravi put!"

more_horiz
Ignorirali..pa svaka ti cast;
Tema je jasna:Isus/Isa a.s.-Bog ili Boziji poslanik?
Neki od vas su pristali na debatu pa kada se doslo dotle da ucesnici(s vase strane) citiraju stihove iz St.zav. gdje se "taj prorok" opisuje kao sluga Boziji isti su pokusavali da nas otjeraju sa foruma,djelomicno su uspjeli,otisao je brat Jasmin-sto mi je stvarno zao,Rahat-lokum se takodje slabije javlja.
Jos spominjes neko pretvaranje?
Zasto sam ja rekao da bih primio krscanstvo?
-zato sto sam ubjedjen da nemate dovoljno dokaza,a da ih vasa vjera ima,mislis da je nebi prigrlio?
Naravno da bih,jer bi bio lud kada bi odbio spasenje.

Dovedimo temu do kraja i shvatiti cete sta je Isa a.s. mislio pod:"spasenje"
Allah dz.s. je i drugim ljudima osim Isa-u a.s. dopustio da se zalazu za druge ljude ili grupe ljudi.Sjeti se Isusovih rijeci kada kaze da on ne moze davati mjesto sa svoje desne i lijeve strane,to moze samo Bog.Mt.20:23

Probajte da sa razmisljanjem procitate moj text prije ovog.
Pogledajte kakvo je uzviseno mjesto Allah dz.s.dao Isa-u a.s.-tako nesto nijedan covjek nije dobio,ali covjek ne treba da prekoracuje Bozije granice.
Pogledajte sta pise u drugoj Petrovoj:16:
...u tim poslanicama ima tesko razumljivih mjesta,koja neuki ljudi izvrcu-kao i ostala pisma-na svoju vlastitu propast.
Pogledajte kompletan St.zav.i Kur´an,a i Evandjelja tumacite s dubokim razmisljanjem pomazuci se St.zav.-zar to nije logicno ?
Sami znate da Isusovog Evandjelja nema,a Bog je licno Isa-u a.s. dao knjigu.Sjetite se stiha iz Markovog Ev.:14:50-tada ga svi ostave i pobjegnu.
Zasto nekima smeta Allah dz.s.-pa prevedite vi na Aram. Bog,ili na Syr.-sigurno nije Eli,niti Eloi.Jednom je Eloh-im(Elaha)-ono "im" je dodatak pokazuje velicinu,a drugo je Alähä,na arap. Allah dz.s.-znaci 1 Bog,kako ga neko priziva-manje vazno.Razmislite;
A ako mislite da ja kompletnom krscanskom narodu zelim zlo-pa dao Allah dz.s. da se meni vrati,naravno silnike iskljucujem.

Zadnja promjena: ; uto 12 vel 2008, 21:58; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
i da
potvrdim istinitost Tevrata, objavljenog prije mene..........

Da li to znači da je Isus u Kuranu potvrdio da je Stari Zavjet istinit?
Ako jest, onda mi je čudno ono tvoje pisanje ovih dana o proroku Izaiji...

Euro

more_horiz
Zasto sam ja rekao da bih primio krscanstvo?
-zato sto sam ubjedjen da nemate dovoljno dokaza,a da ih vasa vjera ima,mislis da je nebi prigrlio?
Naravno da bih,jer bi bio lud kada bi odbio spasenje.

Da li mene pamćenje vara ili si ti neki dan rekao da te želimo pokrstiti?

Daj me podsjeti molim te, čini mi se da si to rekao ti...ali neću govoriti sa 100-nom sigurnošću...

Euro

more_horiz
Preporucam da pogledamo ove sajtove koje mozemo koristiti u boljem upoznavanju sa kontradikcijama koje muslimani prebacuju krscanima
u dokazivanju iskrivljenja Biblije i istine o Isusu:

http://www.carm.org/islam.htm

tj:

Ovdje imate siri sajt:

-- Bible Difficulties --

Ovo je ateisticki sajt

Znanost i Biblija

A ovo je dosta dobar prirucnik komentara:
Bible Commentary

more_horiz
Odmah da reagujem;
Na prvoj adresi ispisani su ajeti Kur´ana casnog.Taj koji ih je napisao kobiva se zgrozava.Ja kazem otvorite Biblije i pogledajte zakon-uvjerite se sta je brutalnost.
Drugo;
Ispravio bih gospodina,ne postoji Isusovo evandjelje.
Dalje nisam ni citao-zasto citati necije lazi.
Ako gospodin misli da je istina sto pise,neka pristupi pa da vidimo tko je u pravu.
Pogotovo tema Kur´an i nauka-to cekam k´o zapeta puska,slovom i brojem-jedan(1) post mi treba pa da se bas uvjerimo.

more_horiz
Evandjelje je radosna vijest.
Cija i u cemu se sastoji?

Matej 4,23I obilazio je Isus svom Galilejom naučavajući po njihovim sinagogama, propovijedajući Evanđelje o Kraljevstvu i liječeći svaku bolest i svaku nemoć u narodu.
Matej 9,35I obilazio je Isus sve gradove i sela učeći po njihovim sinagogama, propovijedajući Evanđelje o Kraljevstvu i liječeći svaku bolest i svaku nemoć.
Matej 11,5Slijepi progledaju, hromi hode, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se navješćuje Evanđelje.
Matej 24,14"I propovijedat će se ovo evanđelje Kraljevstva po svem svijetu za svjedočanstvo svim narodima. Tada će doći svršetak.
Matej 26,13Zaista, kažem vam, gdje se god bude propovijedalo ovo evanđelje, po svem svijetu, navješćivat će se i ovo što ona učini - njoj na spomen.
Marko 1,14A pošto Ivan bijaše predan, otiđe Isus u Galileju. Propovijedao je evanđelje Božje:
Marko 13,10A treba da se najprije svim narodima propovijeda evanđelje.
Marko 14,9Zaista, kažem vam, gdje se god bude propovijedalo evanđelje, po svem svijetu, navješćivat će se i ovo što ona učini - njoj na spomen.
Marko 16,15I reče im: "Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju.
Luka 3,18I mnogim je drugim pobudama Ivan narodu navješćivao evanđelje.
Luka 4,43A on im reče: "I drugim gradovima treba da navješćujem evanđelje o kraljevstvu Božjem. Jer za to sam poslan.
Luka 7,22Tada im odgovori: "Pođite i javite Ivanu što ste vidjeli i čuli: Slijepi progledaju, hromi hode, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se navješćuje evanđelje.
Luka 8,1Zatim zareda obilaziti gradom i selom propovijedajući i navješćujući evanđelje o kraljevstvu Božjemu. Bila su s njim dvanaestorica
Luka 9,6Oni krenuše: obilazili su po selima, navješćivali evanđelje i liječili posvuda.
Luka 20,1Jednog dana dok je naučavao narod u Hramu i naviještao evanđelje, ispriječe se glavari svećenički i pismoznanci sa starješinama
Djela apostolska 8,12Ali kad povjerovaše Filipu koji navješćivaše evanđelje o kraljevstvu Božjemu i o imenu Isusa Krista, krštavahu se - muževi i žene.
Djela apostolska 8,25Oni pak pošto posvjedočiše i dorekoše riječ Gospodnju, vratiše se u Jeruzalem navješćujući evanđelje mnogim selima samarijskim.
Djela apostolska 8,35Filip prozbori te mu, pošavši od toga Pisma, navijesti evanđelje: Isusa.
Djela apostolska 8,40a Filip se nađe u Azotu. I kako je prolazio, navješćivaše evanđelje svim gradovima dok ne stiže u Cezareju.
Djela apostolska 10,36Riječ posla sinovima Izraelovim navješćujući im evanđelje: mir po Isusu Kristu; on je Gospodar sviju.
Djela apostolska 11,20Neki su od njih bili Ciprani i Cirenci. Kad stigoše u Antiohiju, propovijedahu i Grcima navješćujući evanđelje: Gospodina, Isusa.
Djela apostolska 13,32"I mi vam navješćujemo evanđelje: obećanje dano ocima
Djela apostolska 14,7Ondje su navješćivali evanđelje.
Djela apostolska 14,21Pošto navijestiše evanđelje tomu gradu i mnoge učiniše učenicima, vratiše se u Listru, u Ikonij i u Antiohiju.
Djela apostolska 16,10Nakon viđenja nastojasmo odmah otputovati u Makedoniju, uvjereni da nas Bog zove navješćivati im evanđelje.
Djela apostolska 20,24Ali ni najmanje mi nije do života, samo da dovršim trku svoju i službu koju primih od Gospodina Isusa: svjedočiti za evanđelje milosti Božje.
Rimljanima 1,1Pavao, sluga Krista Isusa, pozvan za apostola, odlučen za evanđelje Božje -
Rimljanima 1,15Odatle moja nakana da i vama u Rimu navijestim evanđelje.
Rimljanima 15,19Jer ne bih se usudio govoriti o nečemu što Krist riječju i djelom, snagom znamenja i čudesa, snagom Duha nije po meni učinio da k poslušnosti privede pogane. Tako sam od Jeruzalema pa uokolo sve do Ilirika pronio evanđelje Kristovo,
Rimljanima 15,20i to tako da sam se trsio navješćivati evanđelje ne gdje se već spominjao Krist - da ne bih gradio na temeljima drugih -
1. Korinćanima 1,17Jer ne posla me Krist krstiti, nego navješćivati evanđelje, i to ne mudrošću besjede, da se ne obeskrijepi križ Kristov.
1. Korinćanima 9,14Tako je i Gospodin onima koji evanđelje navješćuju odredio od evanđelja živjeti.
1. Korinćanima 9,16Jer što navješćujem evanđelje, nije mi na hvalu, ta dužnost mi je. Doista, jao meni ako evanđelja ne navješćujem.
1. Korinćanima 9,18Koja mi je dakle plaća? Da propovijedajući pružam evanđelje besplatno ne služeći se svojim pravom u evanđelju.
1. Korinćanima 15,1Dozivljem vam, braćo, u pamet evanđelje koje vam navijestih, koje primiste, u kome stojite,
2. Korinćanima 4,3Ako je i zastrto evanđelje naše, u onima je zastrto koji propadaju:
2. Korinćanima 10,14Jer mi ne posežemo preko svoga, kao da još nismo stigli do vas. Ta prvi doista doprijesmo do vas s evanđeljem Kristovim.
2. Korinćanima 10,16i preko vaših granica navijestiti evanđelje, a ne hvastati se onim što je već učinjeno na tuđem području.
2. Korinćanima 11,4Uistinu, ako tko dođe i propovijeda drugog Isusa, kojega mi nismo propovijedali - ili ako drugoga Duha primate, kojega niste primili; ili drugo evanđelje, koje niste prigrlili - takva lijepo podnosÄite.
2. Korinćanima 11,7Ili sam grijeh počinio što sam vam - ponizujući sebe da se vi uzvisite - besplatno navješćivao Božje evanđelje?
Galaćanima 1,6Čudim se da od Onoga koji vas pozva na milost Kristovu tako brzo prelazite na neko drugo evanđelje,
Galaćanima 1,7koje uostalom i ne postoji. Postoje samo neki koji vas zbunjuju i hoće prevratiti evanđelje Kristovo.
Galaćanima 1,8Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao neko evanđelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je proklet!
Galaćanima 1,9Što smo već rekli, to sad i ponavljam: navješćuje li vam tko neko evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je proklet.
Galaćanima 1,11Obznanjujem vam, braćo: evanđelje koje sam navješćivao nije od ljudi,
Galaćanima 2,2Uziđoh po objavi i izložih im - napose uglednijima - evanđelje koje propovijedam među poganima da ne bih možda, ili da nisam, trčao uzalud.
Galaćanima 2,7Nego naprotiv, vidjevši da mi je povjereno evanđelje za neobrezane, kao Petru za obrezane -
Galaćanima 4,13Znate: prvi sam vam put za bolesti navješćivao evanđelje.
Efežanima 1,13U njemu ste i vi, pošto ste čuli Riječ istine - evanđelje spasenja svoga - u njemu ste, prigrlivši vjeru, opečaćeni Duhom obećanim, Svetim,
Efežanima 6,15potpašite noge spremnošću za evanđelje mira!
1. Solunjanima 1,5jer evanđelje naše nije k vama došlo samo u riječi nego i u snazi, u Duhu Svetome i mnogostrukoj punini. Takvi smo, kao što znate, poradi vas među vama bili.
1. Solunjanima 2,2Naprotiv, i pošto smo, kako znate, u Filipima trpjeli i bili pogrđeni, odvažismo se u Bogu našemu iznijeti vam, uz tešku borbu, evanđelje Božje.
1. Solunjanima 2,4nego kako je Bog prosudio povjeriti nam evanđelje, tako ga i navješćujemo - ne kao da želimo ugoditi ljudima, nego Bogu koji prosuđuje srca naša.
1. Solunjanima 2,8Tako, puni ljubavi prema vama, htjedosmo vam predati ne samo evanđelje Božje nego i naše duše jer ste nam omiljeli.
1. Solunjanima 2,9Sjećate se doista, braćo, našega truda i napora. Propovijedali smo vam evanđelje Božje i radili noću i danju da ne bismo opteretili koga od vas.
2. Timoteju 1,8Ne stidi se stoga svjedočanstva za Gospodina našega, ni mene, sužnja njegova. Nego zlopati se zajedno sa mnom za evanđelje, po snazi Boga
1. Petrova 1,25ali Riječ Gospodnja ostaje dovijeka. Ta pak riječ jest evanđelje koje vam je naviješteno.
1. Petrova 4,6Zato je i mrtvima naviješteno evanđelje da osuđeni doduše po ljudsku, u tijelu, žive po Božju - u duhu.
Otkrivenje 14,6I vidjeh: drugi jedan anđeo leti posred neba s evanđeljem vječnim da ga proglasi svim pozemljarima, svakom narodu i plemenu i jeziku i puku.

more_horiz
Sejfudeen je napisao/la:
Odmah da reagujem;
Na prvoj adresi ispisani su ajeti Kur´ana casnog.Taj koji ih je napisao kobiva se zgrozava.Ja kazem otvorite Biblije i pogledajte zakon-uvjerite se sta je brutalnost.
Drugo;
Ispravio bih gospodina,ne postoji Isusovo evandjelje.
Dalje nisam ni citao-zasto citati necije lazi.
Ako gospodin misli da je istina sto pise,neka pristupi pa da vidimo tko je u pravu.
Pogotovo tema Kur´an i nauka-to cekam k´o zapeta puska,slovom i brojem-jedan(1) post mi treba pa da se bas uvjerimo.

Dragi Sejfudeen,
problem nije u dokazima,nego covjece,nikao da dodjes do toga sto je dijalog i na kom nivou ga treba drzati.
A o argumentima poslije....
Ovo iz tebe viri nesto djecacko....kao znas,gradska sam curica,pa smo se mi iz jedne zgrade tukli s onima iz druge zgrade....a prvo smo poslali izvidnika i vikaca,pa ako bi se usudio netko ici na njega a mi jurisssss.

Ajd,pokusaj drzati nivo dijaloga,bez govorenja grubih rijeci....moli te tvoja sestrica u miru Bozjem.

more_horiz
Dina,stvarno lijep nadimak.
Vjeruj mi da mene od rodjenja zovu Dino,nadimak dobijen iz mog imena Sejfu-DIN-o.Tako me zovu clanovi porodice,prijatelji,tako su me zvali i ucitelji,i nastavnici i profesori.Svi koji me poznaju.
Da ti kazem,iskreno se trudim da izbjegnem grube rijeci,nekada se "omakne" pokoja,ali eto,trudicu se da ih sve izbacim.

Abraham;
Ispravi me ako grijesim.
Vi nemate zabiljezeno Evandjelje po Isusu.
Ev.po Mateju(12 god.poslije) takodje nemate,imate samo GRCKI prevod(verziju),Ev.po Marku(30 god.poslije) napisano je u Rimu,Ev.po Luki(28 god. poslije) napisano u Alexandriji, Ev.po Ivanu-sto mnogi sumnjaju(38 god.poslije) napisano u Efesu.
Jedino evandjelje koje je pronadjeno uz svog autora jeste Evandjelje Barnabino-u koje vi ne vjerujete.
Pogledaj sta pise Izaija:45:18-24
posebno u 21-om stihu:
..nisam li ja,Jahve?
Nema drugog boga do mene;
Boga pravednog i Spasitelja osim mene nema.
A sta kaze Isus?
Matej 20:23:
..ne spada na mene da dajem mjesto sa svoje desne ili lijeve strane..
Znaci,ti koji su biljezili Evandjelja mozda su to radili s najboljom namjerom,ali nisu uspjeli da doslovno zabiljeze Mesijin govor,pa su nasljednike ostavili u nelagodi,tako da se moraju truditi na razne nacine(tumacenja) da ispravljaju ono sto oni nisu valjano zapisali.
Primjer za to je Ivan 5:31:
Ako svjedocim za sebe moje svjedocanstvo nije vjerodostojno.
Ivan 8:14:
Ako svjedocim sam za se moje svjedocanstvo je vjerodostojno..
Obrati paznju na rijeci Isusa mesije:
Matej 15:24:
Ja sam poslan samo k izgubljenim ovcama doma Izraelova.
Mislim da cemo se odmah sloziti da poslani i onaj koji salje nisu isto.Ili:
Matej 24:36:
Sto se tice onoga dana i casa,o tome nitko nista ne zna:ni andjeli,ni Sin,vec jedino Otac(Bog).
Mislim da cemo se sloziti i ovdje da 2 persone:jedna sa znanjem,druga bez znanja nisu isto.
Melek(andjeo) Dzibril(Gabriel) je jednom dosao da poduci vjernike,pa je pitao Muhammeda a.s. o Sudnjem danu.
Muhammed a.s. mu je odgovorio da upitani ne zna vise od onoga koji pita.Kada najodabraniji melek ne posjeduje znanje kako da ga ima covjek.To je jedna od Bozijih tajni ili mudrosti.
Posebno obrati paznju na:
Matej 10:18,19:
Zasto me zoves dobrim?-rece mu Isus.
Samo je jedan Dobri,Bog.

more_horiz
Meni nije jasno gdje je vama ovdje ljubav?
Toliko citata, toliko mržnje i to one prikrivene koja valjda dira ego koji vrišti na sve ono što mu ne odgovara u slici koju je zamislio.

Gdje je vjera koja u ljubavi dozvoljava da i onaj drugi može tražiti Gospodina i na kraju doći do njega.

Ja je ovdje ne nađoh u ovim rečenicama.

Samo je ljubav potrebna i da imate ljubavi sve bi vam se oči otvorile i za drugoga i drugačijega.
Ovako-samo rane, krv, ego, i uzaludna uvjeravanja.

Jasno kao dan vidim da ovdje ljubavi nema.
Ali možda dođe...

Meni samo nije jasno gdje vi planirate uključiti ljubav u ovu raspravu.
Ja bih ovdje doista volio vidjeti ljubavi, samo ljubav nam je potrebna. Ljubav sve poravnava.

more_horiz
Mi nemamo zabilježeno Evanđelje - svjedočanstvo po Isusu.

O svjedočenju Isusovom:

<tr><tr>
Ivan 8,13Farizeji mu nato rekoše: "Ti svjedočiš sam za sebe: svjedočanstvo tvoje nije istinito!Ivan 8,14Odgovori im Isus: "Ako ja i svjedočim sam za sebe, svjedočanstvo je moje istinito jer znam odakle dođoh i kamo idem. A vi ne znate ni odakle dolazim ni kamo idem.
Ivan 8,17 Ta i u vašem zakonu piše da je svjedočanstvo dvojice istinito.

Isus ukazuje na svjedočanstvo po zakonu -dvojice, On ovdje ukazuje na svoju misiju.
Onaj koji je poslan od Boga zna da je svjedočanstvo Njegovo istinito jer sam ne govori po sebi za sebe onima u kojima nema Riječi Božje, te im zato ukazuje na svjedočanstvo dva svjedoka i na svjedočanstvo djela.Ako i svjedoči što zna po sebi
- zna da mu je istinito, ali Zidovi mu ne vjeruju..
Kada je Musa udario štapom po stijeni provreše dvanaest izvora - no kad je naglasio - dao sam vam vodu - učinio je grijeh..Djela svjedoče za onoga čija je sila.Ponizni sluga prima pravo na upotrebu sile čudotvorstva djela ..

Ivan 5,30Ja sam od sebe ne mogu učiniti ništa: kako čujem, sudim, i sud je moj pravedan jer ne tražim svoje volje, nego volju onoga koji me posla.
Ivan 5,31"Ako ja svjedočim sam za sebe, svjedočanstvo moje nije istinito.
Ivan 5,32Drugi svjedoči za mene i znam: istinito je svjedočanstvo kojim on svjedoči za mene.
Ivan 5,33Vi ste poslali k Ivanu i on je posvjedočio za istinu.
Ivan 5,34Ja ne primam svjedočanstva od čovjeka, već govorim to da se vi spasite.
Ivan 5,35On bijaše svjetiljka što gori i svijetli, a vi se htjedoste samo za čas naslađivati njegovom svjetlosti.
Ivan 5,36Ali ja imam svjedočanstvo veće od Ivanova: djela koja mi je dao izvršiti Otac, upravo ta djela koja činim, svjedoče za mene - da me poslao Otac.
Ivan 5,37Pa i Otac koji me posla sam je svjedočio za mene. Niti ste glasa njegova ikada čuli niti ste lica njegova ikada vidjeli,
Ivan 5,38a ni riječ njegova ne prebiva u vama jer ne vjerujete onomu kojega on posla.
Ivan 5,39Vi istražujete Pisma jer mislite po njima imati život vječni. I ona svjedoče za mene,
----------
Barnabino evanđelje si naveo jer ono svjedoči za Muhameda.
Barnabino evanđelje daje proroštva o Muhammedu i opise Isusa Krista koji su bliski Kuranu. Najstarija ''kopija'' je iz 15-16 stoljeća na talijanskom i nepotpuno na španjolskom. Dakle, vremenska razlika između ''originala'' i kopije je 15-16 stoljeća pošto je Barnaba prvostoljetni Židov (Djela 4, 36-37). Postoji teorija da je autor evanđelja talijanski redovnik fra Marino koji je prešao na islam. Ili je ono pokušaj muslimana Španjolaca da donesu vjerske zbrke Rimu, naime po Španjolskoj su kružili slični spisi tom evanđelju.

Postoji druga apokrifna literatura s Barnabnim imenom, Barnabina poslanica i Barnabina djela što neki zamjenjuju s Barnabinim evanđeljem. Najranija referenca imena ''Barnabino evanđelje'' dolazi iz Gelazijevog dekreta, 5. stoljeća. Zbog nedovoljno podataka dekreta se ne zna na što je točno Papa Gelazije I (492-496) mislio.

Barnabino evanđelje ima kontradikcija -''Krist'' i ''Mesija'' (gr. hristos, a heb. Mešiah) što znači Pomazanik. Na početku evanđelja autor Isusa naziva Kristom: ''Barnaba, apostol Isusa Nazarenca, zvanog Krist''. Međutim kroz evanđelje Isus poriče da je Mesija, odnosno Krist: ''Isus priznade i reče istinu: 'Ja nisam Mesija' '' (Barnaba 42).
No tko je napisao taj original tj. koji Barnaba?
Više o kritici evanđelja vidi ovdje, a on-line sadržaj evanđelja vidi ovdje.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply