DinaRekao sam da se više neću javljati,ali evo nešto mi nije jasno u tvom zadnjem postu Dino,pa da još i to prokomentarišem.
1.Stani pred Alahom i kazi.....ja se ponasam pravo prema ovim ljudima.
Naime ja sam uvijek zagovarao,da je čovijek podložan pogreškama,i da nikada ne može biti savršen.
Prema tome nikada za sebe ne tvrdim da sam nepogriješiv i da sam uvijek u pravu.
Ali ovoga puta Dino ja se nemam šta osijećati krivim,osim možda prebrze izjave u zadnjim postovima ,gdje sam oštrije izjavio da je Biblija laž!?
Ali prije toga Jasmin je bio prozvan:prljavim,psetom,glupim-pa niko ništa.
Ja ću se ipak izvinuti ,jer znam da tako nešto nije dozvoljeno reći.
Bez obzira što stojim na tome da Biblija jeste iskrivljena,i to sam u jednom mahu dokazao vašem vrlo dobrom,čak velikom biblijskom znanstveniku(kojeg znam i sa drugih foruma) da prizna javno da je dio Markovog evanđelja ubačen,i da se ne nalazi u najstarijim prepisima.
To je samo jedan dokaz,od njih mnogo koje niste dozvolili da se navedu.
Ne može se to braniti,kada se svi vaši stručnjaci na osnovu toga slažu,osim što me možete spriječiti da lijepo bez vrijeđanja iznosim
istinu koje ste i sami svjesni.
Ako neki od vas nisu sa tim činjenicama upoznati ja opet Dino tome nisam kriv.
Tako da osim one izjave ja slobodno mogu stati pred Allaha bez trunke stida,a opet On je Sudija koji će mi suditi,a ne ja sam sebi,niti neko drugi-da se razumijemo.
Slijedeće me je povelo da se javim...
2.Zelja mi je da te vidi moj administrator s foruma
www.tolerancija.orgkoji ima na njemu vise od 10 denominacija kako ja znam,covjek islamske vjere.
Ti bi mene Dino Shady-u na raport jeli?
Misliš da mi je nepoznata ličnost?
E pa varaš se Dino,samo što ja ne razumijem šta si sa ovim želila da kažeš?
Šta bi ja trebao da uradim na drugom forumu sa nekim adminom drugog foruma,koji se ne tiče ovog foruma?
Ako misliš da bi me ta ličnost mogla nečem posavjetovat u bilo čemu,Dino to su hrabre pomisli sa tvoje strane ,čak što više ,suviše uobražene!?
Svaka čast svakome,niti ga spuštam niti dižem,ali Dino ti očito mene smatraš nekim laikom na ovom polju,čim me šalješ Shady-u kao nekom autoritetu,za nešto?
Ja nisam bio na njegovom forumu ,niti bi vjerovatno bio,pa prema tome on sa mnom nema nikakve veze.
Poznati si meni i Adura(uistinu veliki znalac kojeg izrazito cijenim) i on,i nemam ništa loše prema njima,ali Dino omalovažavaš druge a ne znaš ni šta su ni ko su.
Napominjem,da ovo sve vrijedi ako si mislila u kontekstu u kojem ti pišem,to jest kako sam te razumio!
Vidi Dino,Jasmin je do sada bio na brojnim forumima i sada ima ponude od druguh,za koje iskreno nemam vremena(ne može se sve ni stići).
Zamisli da ja tebi dovedem Administratoricu(sa kojom se i danas dopisujem) sa Srpskog foruma ,koja je banovala 6 ljudi sa preko 1500 postova,zbog
neznanstvenog i prostačkog pristupa temi međureligijskog dialoga :islam-hrišćanstvo.
Jedan od njih Dino je bio sveštenik ,koji je malo prenaglio i počeo da "laje" po Muhammedu a,s nazivajući ga "prljavim muhom" itd...
Ja sam je zamolio da ga ne banuje odmah,iako me je očito uvrijedio,jer Muhammed je Muhammed a ne "prljavi muha..."
Čovijek nije imao takvo ime Dino-a to je argument.
Jasmin je živio za argumente i umrijeće sa argumentima.
Bilo mi ga je žao samo zbog toga,jer je prije toga bio uljudan,ali kada je "pao" na Petoknjižju,Markovim dopunskim stihovima i još nekim stvarima,postao je druga osoba.
Dobio je ban,i uz moje molbe istoj adminki ,nije pomoglo.
Znaš šta mi je rekla ta profesorica teologije Dino:
"Mislila sam da ste vi muslimani paščad,da se prljavi,da ste lažljivci,da nemate znanja ni koliko trun ispod nokta,a ja sada počinjem da shvatam šta je ustvari
islamofobija!
Tako da skratim,zamoliću te da u svom poslu u buduće ne šalješ svoje članove kod nekih "učevnih" admina drugih foruma.
Nije to profesionalno,naprotiv!
Ipak Jasmin nikoga od vas ne mrzi,niti je kada tako mislio ,Allah mi je svjedok moj,a On mi je dovoljan kao svjedok.
Krivo mi je što je ovako ispalo,jer niste spremni za otvoren i pošten vjerski dialog sa drugima,koji se opet vodi stoljećima između ove dvije velike i bliske religije.
Pozdrav i svako dobro svima.