Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Drugi Kristov dolazak

power_settings_newLogin to reply
+18
UČENIK10
Pravednik
apostol
vijesnik
jakob
10
hrvoje hrki
No Nick
Želislav
Feba
jony
Ruta
Spart
kainos
Daniel
slisch
Mali princ
Darko
22 posters

descriptionDrugi Kristov dolazak - Page 6 EmptyRe: Drugi Kristov dolazak

more_horiz
Ezekiel 33,6 A opet, ako stražar - videći da mač dolazi na zemlju - ne zatrubi u rog i ne opomene narod te mač dođe i pogubi koga od njih: taj je, doduše, poginuo zbog svoga grijeha, ali ću ja krv njegovu tražiti iz stražarove ruke.`
Ezekiel 33,7 I tebe sam, sine čovječji, postavio za stražara domu Izraelovu: kad čuješ riječ iz mojih usta, opomeni ih u moje ime.

Govorimo o stražarima koji straže nad sobom, tj o vojnicima koji vojuju pod komandom Krista..
Pravilno očekivati Kristov dolazak ne možemo bez Krista..

Vijesnik, dobro savjetujeü molitvu...
Stražar , znači treba proči obuku..
Kristov stražar također.
On treba biti poslušan.
Vjeran.
Treba imati moć opažanja, prepoznati neprijatelja svoje duše..
Kako se straži nad svojom dušom , svojim , srcem, umom..
nad sobom..
kako se ne bi dogodilo da u iščekivanju postanemo iscrpljeni
i pozaspemo bez ulja te nastane vika kako ide Krist
a mi se nađemo kao sudionici grijeha
te ostanemo bez ulja..
Prvo, kako smo se odlučili upotrijebiti vojničku terminologiju,
trebamo obaviti smotru - pregled naše duše, da vidimo u kakvom je stanju..
Trebamo ispitati, istražiti svoje srce i vidjeti - imamo li srce novo ili staro,
duh nov ili star.., zatim , imamo li um Kristov ili naš kojim sami sebe varamo..
Netko je dobro rekao - provjeriti, otkriti, locirati - uništiti..
No kako se to sve obavlja da ne bude traljavo i odemo na stražu
nespremni te izgubimo bitku kada smo već počeli radosno klicati Hosanu..
Opet je netko dobro rekao - pravilnog straženja po zapovijedi Kralja
nema ako nismo poslušni kao stražari..
Kao što nam On pripravlja pobjedničku odjeću- kraljevsku..
tako i odjeću stražara - možemo dobiti kod Njega..
Prije dolazi kraljevska odjeća stražara a zatim pobjednička odjeća..
Ona ima veze sa pravdom Kristovom - sa Njegovom službom u Svetinji..
Dakle naš Kralj koji komandira vojsci nalazi se u Nebeskoj nsvetinji..
I kako se ON kreče tako se trebamo i mi kretati - jer čim ostavi svoju odječu Svetinjsku, nama je zank
da vičemo ponoćni poklič..
Trebamo paziti zbivanje na Zemlji i zbivanje na Nebu - zbivanja u duši i zbivanja u Svetinji..
Imamo li u tome iskustva?
Stražari ne bi trebali pretjerati u radosti?!
Izaija 52,8 Čuj, stražari ti glas podižu, zajedno svi kliču od radosti, jer na svoje oči vide gdje se na Sion vraća Jahve.
Izaija 56,10 Svi su mu stražari slijepi, i ništa ne shvaćaju. Svi su oni psi nijemi, ne mogu lajati. Sanjaju i drijemlju, najmilije im spavati.

Ezekiel 33,6 A opet, ako stražar - videći da mač dolazi na zemlju - ne zatrubi u rog i ne opomene narod te mač dođe i pogubi koga od njih: taj je, doduše, poginuo zbog svoga grijeha, ali ću ja krv njegovu tražiti iz stražarove ruke.`
Ezekiel 33,7 I tebe sam, sine čovječji, postavio za stražara domu Izraelovu: kad čuješ riječ iz mojih usta, opomeni ih u moje ime.

Dina je pitala - odgovaramo - stražar ne smije zaspati..
On se ne bi smio tako umoriti da bude svladan od samoga sebe..
Ali kako održati budnost i trijeznost - imati stalno bistar um i srce neprevarljivo, kako imati stalno oči oštre
te zapaziti svaku trunčicu u srcu..
Istovremeno koje su opasnosti u straženju najčešće neprimjetno javljaju a mogu biti vrlo opasne
da zbog njih izgubimo vjenac nepropadljivi?Molim Dinu i ostale stražare za odgovor..
Neki strazari i njihovi karakteri, primjer od mnostva vrsta:
Drugi Kristov dolazak - Page 6 Pq2IvgBA

Drugi Kristov dolazak - Page 6 Pq2IvKxi

Drugi Kristov dolazak - Page 6 AV2Jbe1i

Drugi Kristov dolazak - Page 6 Pq2IwpWJ

Drugi Kristov dolazak - Page 6 AV2Jducr

Drugi Kristov dolazak - Page 6 Pq2Izs_J
Drugi Kristov dolazak - Page 6 Modify_inline

more_horiz
Na jednom sam forumu nasao o tome slijedece:
slazem se sa:

"""Duznost strazara jeste da strazari da cuva i da upozori ako primeti da neprijatelj ide.

Kada je rec o strazarenju, ljudski gledano, svaka vojska ima svog jednog i li vise strazara. Svaki vojnik strazar misli i ubedjen je da je na pravoj i pobednickoj strani. Inace u suprotnom nebi bio izabran na polozaj strazara.

E sad gledajuci kada je strazar u sluzbi Hristovoj, da li se mogu primeniti ti isti principi i isto glediste?

U danasnje vreme mi vidimo mnoge armije iznad kojih leprsa jasna zastava sa naslovom Hristovi. Kako prepoznati cija zastava je prava jer svaki strazar je absolutno uveren da on stiti pravu zastavu?

Jedan od nacina jeste proveriti, tako sto ce svaka armija poslati svoje izvidjace da prikupe podatke o drugoj strani. Desava se da ponekad ti isti izvidjaci iz tudjeg tabora ukradu neke idole i te idole donesu u svoj tabor. Mi to mozemo naci i u SZ gde su skriveni idoli doneli prokletstvo na narod i na pojedince.

Ipak da predjemo na prave principe. Biblija nas uci da je nas jedini i naj pouzdaniji strazar jeste duh Boziji. Duh Boziji, nas podseca i upozorava, tesi i poucava iz reci Bozje. Ja se nemogu osloniti na sebe jer ja neznam sebe. Takodje neznam sva lukavstva neprijatelja ali Bog zna i On kada je povezan sa nama svojim duhom javlja nam opasnost i tako je on pravi i jedini poverljivi strazar."""

STRAZAR NE SPAVA !!!

a ko je laodikeja Drugi Kristov dolazak - Page 6 Huh

strazari zar ne Drugi Kristov dolazak - Page 6 Huh pa onda kakvi su to strazari Drugi Kristov dolazak - Page 6 Huh ko je strazar a ko je laodikejac Drugi Kristov dolazak - Page 6 Huh

---
Zaista , da li Laodikejac moze biti strazar, mozemo li ga uporediti sa Ludim djevojkama ?

more_horiz
Radujem se da govorimo o ceznji prema Drugom Kristovom dolasku u smislu strazenja..
Primejtila sam da mnogi mijesaju laodikeju sa ludim djevojkama ..Zato pisem ovaj post:
Žišci ludih djevojaka su se počeli gasiti kada više nije bilo vremena da ih napune
i nisu mogle uči u svadbenu dvoranu jer su vrata bila zatvorena.
Laodikeja je u boljem položaju od ludih djevojaka jer savjet Vjernog svjedoka
ne prikazuje položaj laodikejaca beznade..
Postoji lijek za njihovo stanje a za lude djevojke nema nade..
Laodikeja ipak mođe kupiti zlata vjere i ljubavi ,
može dobiti haljine pravde Kristove
da se ne pokaže sramota njene golotinje.
Stražari Laodikeje - poslušajte prvi savjet Vjernog Svjedoka
- primjenite savjet na sebe!
inače uzaludno joj je straženje, straži u mlakosti
i ništa ne poduzima - može postati luda.
U tom smislu Apostole - imaš pravo..
Potrudimo s imati čistotu srca i pobuda, možemo još uvijek
obijeliti svoje haljine u krvi Janjeta..
Nada je u prihvatanju poruke upućenoj - nama.
Ta poruka je praktična, odazovimo se na svako kucanje Isusovo
na vrata našeg srca.
Ako to ne učinimo postat ćemo neosjetljivi i nemarni za otvaranje vrata.
Kristovi će se glasovi pomiješati sa mnoštvom drugih glasova u našoj svijesti!
Stražarima ć brige i poslovi i želje vezane za ove glasove svijeta obuzeti srce
te postajemo sve manje svjesni opasnosti o kratkoći vremena koja nam je dana
kako bi je iskoristili za rat protiv sebe pomoću sredstva koje nam daje Krist...!
Stražari su ujedno živi svjedoci opomene o sudu milosti.
Između svjetlosti koja im je dana i lijeka za iscjeljenje od mlakosti
postoji međusobna povezanost..
Mi nećemo dobiti silu ako zanemarimo rat protiv sebe!
Pregledajmo svoja spremišta - nije li koji idol skriven ili zanemaren..
Moramo se odreći lažne sigurnosti koja postaje surova neodgovornost
prema dušama u svijetu čiji pravilan odno prema opomeni ovisi o našem
primjenjivanju savjeta Vjernog Svjedoka.
Vidjeti svetost Božjeg karaktera u Njegovom zakonu i razumijeti Kriistovu ljubav
koja predstavlja zlato - nije dovoljno, potrebno nam je zaželjeti sa velikom čežnjom
to zlato žeženo u ognju..
Mast koju stražeri trebaju imati kod sebe jedno vrijeme je ulje Kristove milosti
koje nam duši zaslijepljenoj duhovnim mrakom vrača duhovni vid
kako bi mogli razlikovati!!!!
Što?
- kako bi mogli razlikovati razliku između djelovanja Duha Božjeg i duha nerijateljskoga..
Tu je jedan dio odgovora bratu apostolu kaji je citrao..
Trgovac s duhovnim dragocjenostima nudi da razgledamo ponudu i da kupimo na vrijeme!
Dakle u stražarskoj inventuri -
1.stražar ispituje da li je primjenio savjet Isusov protiv mlakosti!
- tu je moguće da se na prvom koraku prevari i da nađe da je primjenio..
- zato da provedemo u praksu nad nama savjet Isusov protiv mlakosti..
Zlato, ljubav i vjera Iskupitelja će nas osposobiti da nađemo put do srca onih
koji su oko nas i ne znaju za Krista kako bi trebali znati...
Stražari, da li u vjeri i ljubavi imamo i neke druge primjese..
Da li je naša stražarska haljina blistava već ili je peremo samo teorijski?
Imamo li na nama odjeću naše - ljudske pravednosti, pravednosti našeg Ja
kojeu stvari nije razapeto?!
Tim se haljinama odvajamo od Boga!
Pravednost mora postati svojstvo našeg karaktera!
2.Stražari ispitajmo svoj karakter!
Imamo li grižu savjesti - koju neki nazivaju grizodušje?
3.Stražari imamo li grižu savjesti..po sebi ili po svjedočenju Riječi nad nama..
4.
Vidimo li sebe kakvi jesmo - kao što nas Bog vidi?

more_horiz
Fulao topic, sorry.

more_horiz
Pravednik je napisao/la:
Fulao topic, sorry.

Dobro, ako si slučajno fulao topic ...
No, imaš li čežnju prema Kristovom dolasku..Iščekuješ li Ga ili si se upustio
u razuvjeravanje onih koji ga čekaju.Jer, da si nezainteresiran za čekanje
ne bi tražio argumente protiv Tvoje skepse..
Ali znaš li kako piše na kraju Otkrivenja -
"Da, dolazim ubrzo!" Amen! Dođi, Gospodine Isuse!

more_horiz
Želislav je napisao/la:
Bog vas blagoslovio,

Izvinite molim vas, da li možete u dve ili tri rečenice da objasnite kada treba da očekujemo drugi Kristov dolazak?

Hvala,

Želislav

Kako da se pripremimo za odlazak u raj?

Bog nam je rekao: ''Izaberi život da budeš živ!''

U Bibliji, u Petoj Mojsijevoj 30:19 piše: ''Svedočim vam danas nebom i zemljom, da sam stavio pred vas život i smrt, blagoslov i prokletstvo; zato izaberi život da budeš živ ti i seme tvoje.''

Šta da uradimo?

''Šta ću vratiti Gospodu za sva dobra što mi je učinio? Uzeću čašu spasenja, i priznaću ime Gospodnje.'' Psalm 116:12 i 13.

Isus je naš jedini Spasitelj!

U Prvoj Timotijevoj 2:5 i 6 piše: ''Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Hristos Isus, koji sebe dade u otkup za sve, za svjedočanstvo u svoje vrijeme.''

Isus je dao svoj život, da bi nas spasio!

To se vidi u Jovanovoj 3:16: ''Jer Bogu tako omilje svijet da je i sina svojega jednorodnoga dao, da ni jedan koji ga vjeruje ne pogine, nego da ima život vječni.''

Jevanđelje po Luci 23:33: ''I kad dođoše na mjesto koje se zvaše košturnica, ondje razapeše njega i zločince, jednoga s desne strane a drugoga s lijeve.''

U Rimljanima 5:8 piše: ''Ali Bog pokazuje svoju ljubav k nama što Hristos još kad bijasmo grješnici umrije za nas.''

Isus je dao svoj život, da bi nas spasio! Zato, prihvatite Isusa za svog Spasitelja!

Pazite na svoje ponašanje i govor!

Priče Solomunove 13:3: ''Ko čuva usta svoja, čuva svoju dušu; ko razvaljuje usne, propada.''

Efescima 5:3 i 4: ''A kurvarstvo i svaka nečistota i lakomstvo da se i ne spominje među vama, kao što se pristoji svetima; tako i sramotne i lude riječi, ili šale, što se ne pristoji; nego još zahvaljivanje.''

Efescima 4:29-32: ''Nikakva rđava riječ da ne izlazi iz usta vašijeh, nego samo što je dobro za napredovanje vjere, da da blagodat onima koji slušaju. I ne ožalošćavajte svetoga Duha Božijega, kojijem ste zapečaćeni za dan izbavljenja. Svaka gorčina, i gnjev, i ljutina, i vika i hulja, da se uzme od vas, sa svakom pakošću. A budite jedan drugome blagi, milostivi, praštajući jedan drugome, kao što je Bog u Hristu oprostio vama.''

Efescima 5:1: ''Ugledajte se dakle na Boga, kao ljubazna djeca."

Jakovljeva 3:6: ''I jezik je vatra, svijet pun nepravde. Tako i jezik živi među našijem udima, poganeći sve tijelo, i paleći vrijeme života našega, i zapaljujući se od pakla.''

Vrlo je važno kako se ponašamo, i što govorimo.

Budite milostivi!

Pomognite drugima!

Luka 6:36-39: ''Budite dakle milostivi kao i otac vaš što je milostiv. I ne sudite, i ne će vam suditi; i ne osuđujte, i ne ćete biti osuđeni; opraštajte, i oprostiće vam se. Dajite, i daće vam se: mjeru dobru i nabijenu i stresenu i preopunu daće vam u naručje vaše. Jer kakvom mjerom dajete onakom će vam se vratiti.''

Apostolska 20:35: ''Sve vam pokazah da se tako valja truditi i pomagati nemoćnima, i opominjati se riječi Gospoda Isusa koji on reče: mnogo je blaženije davati nego li uzimati.''

Isaije 58:7: ''Nije li da prelamaš hleb svoj gladnome, i siromahe prognane da uvedeš u kuću? Kad vidiš gola, da ga odjeneš, i da se ne kriješ od svojega tijela?''

Luka 3:11: ''On pak odgovarajući reče im: koji ima dvije haljine neka da jednu onome koji nema; i ko ima hrane neka čini tako.''

Galatima 6:2: ''Nosite bremena jedan drugoga, i tako ćete ispuniti zakon Hristov.''

Ne sabirajte blago na zemlji!

Matejeva 6:19-22: ''Ne sabirajte sebi blaga na zemlji, gdje moljac i rđa kvari, i gdje lupeži potkopavaju i kradu. Nego sabirajte sebi blago na nebu, gdje ni moljac ni rđa ne kvari, i gdje lupeži ne potkopavaju i ne kradu. Jer gdje je vaše blago, ondje će biti i srce vaše.''

Prva Timotijeva 6:9: ''A koji hoće da se obogate oni upadaju u napasti i zamke, i u mnoge lude škodlive želje, koje potapaju čovjeka u propast i pogibao.''

Matejeva 6:34: ''Ne brinite se dakle za sjutra; jer sjutra brinuće se za se. Dosta je svakom danu zla svoga.''

Luka 16:13: ''Nikakav pak sluga ne može dva gospodara služiti; jer ili će na jednoga mrziti a drugoga ljubiti, ili će jednome voljeti a za drugoga ne mariti. Ne možete služiti Bogu i bogastvu.''

Luka 12:34: ''Jer gdje je vaše blago ondje će biti i srce vaše.''

Ako ste bogati pomognite drugima. Tako ćete biti po volji Božioj.

Trpite!

U Efescima 6:18 piše: ''I svakom molitvom i molenjem molite se Bogu duhom bez prestanka, i uz to stražite sa svakijem trpljenjem i molitvom za sve svete.''

Poslovica Jakovljeva 5:8: ''Trpite dakle i vi, i utvrdite srca svoja, jer se dolazak Gospodnji približi.''

Tražite Gospoda!

U Prvoj Knjizi Dnevnika 16:11 piše: ''Tražite Gospoda i silu njegovu; tražite lice njegovo bez prestanka.''

Stražite!

U Matejevoj 26:41 piše: ''Stražite i molite se Bogu da ne padnete u napast; jer je duh srčan, ali je tijelo slabo.''

Molite se Bogu za oproštaj!

U Prvoj Petrovoj 4:7-9 piše: ''A svemu se kraj približi. Budite dakle mudri i trijezni u molitvama. A prije svega imajte neprestalnu ljubav među sobom; jer ljubav pokriva mnoštvo grijeha.''

Prva Jovanova 1:9: ''Ako priznajemo grijehe svoje, vjeran je i pravedan da nam oprosti grijehe naše, i očisti nas od svake nepravde."

Matejeva 6:9-15: ''Ovako dakle molite se vi: Oče naš koji si na nebesima, da se sveti ime tvoje; da dođe carstvo tvoje; da bude volja tvoja i na zemlji kao na nebu; hleb naš potrebni daj nam danas; i oprosti nam dugove naše kao i mi što opraštamo dužnicima svojijem; i ne navedi nas u napast; no izbavi nas oda zla. Jer je tvoje carstvo, i sila, i slava va vijek. Amin.''

Svakodnevno treba da se molimo Bogu jer je molitva naša jedina veza sa Bogom.

Ištite!

U Matejevoj 7:7 piše: ''Ištite i daće vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvoriće vam se.''

Molite se Bogu da ojačate vjeru!

U Markovoj 9:24 piše: ''I odmah povikavši otac djetinji sa suzama govoraše: vjerujem, Gospode! pomozi mojemu nevjerju.''

Živite od vjere!

Jevrejima 11:6: ''A bez vjere nije moguće ugoditi Bogu; jer onaj koji hoće da dođe k Bogu, valja da vjeruje da ima Bog i da plaća onima koji ga traže.''

Efescima 2:8: ''Jer ste blagodaću spašeni kroz vjeru; i to nije od vas, dar je Božij.''

U Markovoj 9:23, Isus je rekao: ''A Isus reče mu: ako možeš vjerovati: sve je moguće onome koji vjeruje.''

Nemojte da vas zanosi nakit, odjeća, tetoviranja i dr!

Prva Timotijeva 2:9 i 10: ''Tako i žene u pristojnom odijelu, sa stidom i poštenjem da ukrašuju sebe, ne pletenicama, ni zlatom, ili biserom, ili halinama skupocijenima. Nego dobrim dijelima kao što se pristoji ženama koje se obećavaju pobožnosti.''

Druga Mojsijeva 33:5: ''Jer Gospod reče Mojsiju: kaži sinovima Israiljevijem: vi ste narod tvrdovrat; doći ću časom usred tebe, i istrijebiću te; a sada skini nakit svoj sa sebe, i znaću šta ću činiti s tobom.''

Priče Solomunove 20:15: ''Ima zlata i mnogo bisera, ali su mudre usne najdragocjeniji nakit.''

Isaije 48:22: ''Nema mira bezbožnicima, veli Gospod.''

Prva Korinćanima 3:16 i 17: ''Ne znate li da ste vi crkva Božija, i Duh Božij živi u vama? Ako pokvari ko crkvu Božiju, pokvariće njega Bog: jer je crkva Božija sveta, a to ste vi.''

Treća Mojsijeva 19:28: ''Za mrtvacem ne režite tijela svoja, ni udarajte na se kakvih biljega. Ja sam Gospod.''

Prva knjiga o Carevima 18:28: ''A oni stadoše vikati iza glasa, i parati se noževima i šilima po svom običaju, dokle ih krv ne obli.''

Prva Korinćanima 6:19: ''Ali ne znate da su tjelesa vaša crkva svetog Duha koji živi u vama, kojega imate od Boga, i nijeste svoji? Jer ste kupljeni skupo. Proslavite dakle Boga u tjelesima svojijem i u dušama svojijem, što je Božije.''

Prva Petrova 3:3 i 4: ''Vaša ljepota da ne bude spolja u pletenju kose, i u udaranju zlata, i oblačenju haljina nego u tajnome čovjeku srca, u jednakosti krotkoga i tihoga duha, što je pred Bogom mnogocjeno.''

Peta Mojsijeva 22:5: ''Žena da ne nosi muškoga odijela niti čovjek da se oblači u ženske haljine, jer je gad pred Gospodom Bogom tvojim ko god tako čini.''

Vodite računa o ishrani!

Prva Solunjanima 5:23: ''I cijel vaš duh i duša i tijelo da se sačuva bez krivice za dolazak Gospoda našega Isusa Hrista.''

Prva Korinćanima 3:16 i 17: ''Ne znate li da ste vi crkva Božija, i Duh Božij živi u vama? Ako pokvari ko crkvu Božiju, pokvariće njega Bog: jer je crkva Božija sveta, a to ste vi.''

Kad je Bog stvorio čovjeka, On mu je rekao što da jede!

Prva Mojsijeva 1:29: ''I još reče Bog: evo, dao sam vam sve bilje što nosi sjeme po svojoj zemlji, i sva drveta rodna koja nose sjeme; to će vam biti za hranu.''

Poslije potopa nije bilo hrane, zato je Bog odobrio čovjeku da jede meso i ribu, ali mu je rekao što je čisto a što nije.

U Trećoj Mojsijevoj 11:1-10 piše: ''I reče Bog Mojsiju i Aronu govoreći im: Kažite sinovima Izrailjevima i recite: ovo su životinje koje ćete jesti između svijeh životinja na Zemlji: Što god ima papke i papci su mu razdvojeni i preživa između životinja, to jedite. Ali onijeh što samo preživaju ili što samo imaju papke razdvojene, ne jedite, kao što je kamila, jer preživa ali nema papaka razdvojenih; da vam je nečista; i pitomi zec, jer preživa ali nema papaka razdvojenih; nečist da vam je; i zec divlji, jer preživa ali nema papaka razdvojenih; nečist da vam je; i svinja, jer ima papke razdvojene ali ne preživa; nečista da vam je. Meso od njih ne jedite niti se strva njihova dodijevajte; jer vam je nečisto. A između svega što je u vodi ovo jedite: što god ima pera i ljusku u vodi, po moru i po rijekama, jedite."
Isaije 66:16 i 17: ''Jer će Gospod suditi ognjem i mačem svojim svakom tijelu, i mnogo će biti pobijenijeh od Gospoda. Koji se osveštavaju i koji se očišćaju u vrtovima jedan za drugim javno, koji jedu meso svinjeće i stvari gadne i miše, svi će izginuti, veli Gospod.''

Prva Korinćanima 10:31: ''Ako dakle jedete, ako li pijete, ako li drugo što činite, sve na slavu Božiju činite.''

Kao što vidimo, postoji čista i nečista hrana.

Sačuvajte svoj brak!

Evo što je apostol Pavle rekao u Efescima 5:22-26: ''Žene! slušajte svoje muževe kao Gospoda. Jer je muž glava ženi kao što je Hristos glava crkvi, i on je spasitelj tijela. No kao što crkva sluša Hrista tako i žene svoje muževe u svemu. Muževi ljubite svoje žene kao što i Hristos ljubi crkvu, i sebe predade za nju.''

Prva Timotijeva 2:12: ''Ali ženi ne dopuštam da uči niti da vlada mužem, nego da bude mirna.''

Efescima 5:33: ''Ali i vi svaki da ljubi onako svoju ženu kao i sebe samoga; a žena da se boji svojega muža.''

Ne razvodite se!

Matejeva 19:5: ''I reče: za to ostaviće čovjek oca svojega i mater, i prilijepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno tijelo. Tako nijesu više dvoje, nego jedno tijelo; a što je Bog sastavio čovjek da ne rastavlja.''

Treća Mojsijeva 18:18: ''Nemoj uzeti žene preko jedne žene, da je ucvijeliš otkrivajući golotinju drugoj za života njezina.''

Matejeva 5:31 i 32: ''Tako je kazano: ako ko pusti ženu svoju, da joj da knjigu raspusnu. A ja vam kažem da svaki koji pusti ženu svoju, osim za preljubu, navodi je te čini preljubu; i koji puštenicu uzme preljubu čini.''

Jevrejima 13:4: ''Ženidbu da drže svi u časti, i postelja ženidbena da bude čista; a kurvarima i preljubočincima sudiće Bog.''

Rimljanima 7:3: ''Za to dakle dok joj je muž živ biva preljubočinica ako pođe za drugog muža; a ako joj umre muž prosta je od zakona da ne bude preljubočinica ako pođe za drugoga.''

Prva Korinćanima 7:2: ''Ali zbog kurvarstva svaki da ima svoju ženu, i svaka žena da ima svojega muža."

Nastavlja se!!!!!!!!!!!!

more_horiz
Čuvajte se kurvarstva!

U Trećoj Mojsijevoj 18:20 piše: ''Sa ženom bližnjega svojega ne lezi skvrneći se s njom.''

Efescima 5:3: ''A kurvarstvo i svaka nečistota i lakomstvo da se i ne spominje među vama, kao što se pristoji svetima.''

Prva Korinćanima 7:2: ''Ali zbog kurvarstva svaki da ima svoju ženu, i svaka žena da ima svojega muža."

Rimljanima 13:13 i 14: ''Da hodimo pošteno kao po danu: ne žderanju i pijanstvu, ne u kurvarstvu i nečistoti, ne u svađanju i zavisti; nego se obucite u Gospoda našega Isusa Hrista; i tijelu ne ugađajte po željama.''

Knjiga Propovijednikova 11:9: ''Raduj se, mladiću, za mladosti svoje, i neka te veseli srce tvoje dok si mlad, i hodi kuda te srce tvoje vodi i kuda oči tvoje gledaju; ali znaj da će te za sve to Bog izvesti na sud.''

Prva Korinćanima 6:18 i 19: ''Bježite od kurvarstva; jer svaki grijeh koji čovjek čini osim tijela je; a koji se kurva on griješi svome tijelu. Ili ne znate da su tjelesa vaša crkva svetog Duha koji živi u vama, kojega imate od Boga, i nijeste svoji?''

Galatima 5:16 i 17: ''Velim pak: po duhu hodite, i želja tjelesnijeh ne izvršujte. Jer tijelo želi protiv duha, a duh protiv tijela; a ovo se protivi jedno drugome, da ne činite ono što hoćete.''

Druga Mojsijeva 22:16: ''Ko bi prevario djevojku, koja nije zaručena, te bi spavao s njom, da joj da prćiju i uzme je za ženu.''

Prva Korinćanima 7:9: ''Ako li se ne uzdrže, neka se ožene i udaju; jer je bolje ženiti se nego li upaliti se.''

Uklonite se homoseksualstva!

U Trećoj Mojsijevoj 18:22 piše: ''S muškarcem ne lezi kao sa ženom; gadno je.''

Rimljanima 1:27 i 28: ''Tako i ljudi ostavivši putno upotrebljavanje ženskoga roda, raspališe se željom svojom jedan na drugoga, i ljudi s ljudima činjahu sram, i platu koja trebaše za prijevaru njihovu primahu na sebi. I kao što ne marahu da poznadu Boga, za to ih Bog predade u pokvaren um da čine što ne valja.''

Treća Mojsijeva 20:13: ''Ko bi muškarca oblažao kao ženu, učiniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih.''

Matejeva 19:5: ''I reče: za to ostaviće čovjek oca svojega i mater, i prilijepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno tijelo. Tako nijesu više dvoje, nego jedno tijelo; a što je Bog sastavio čovjek da ne rastavlja.''

Kao što vidimo: Bog ne odobrava homoseksualstvo niti lezbejstvo! To je gadno i sram pred Bogom!

Uklonite se sexa sa životinjama.

U Trećoj Mojsijevoj 18:23 piše: ''Živinčeta nikakvoga nemoj obležati skvrneći se s njim; i žena da ne legne pod živinče; grdilo je.''

Druga Mojsijeva 22:19: ''Ko bi obležao živinče, da se pogubi.''

Peta Mojsijeva 27:21: ''Proklet da je koji bi obležao kako god živinče. A vas narod neka reče: amin.''

Treća Mojsijeva 18:29: ''Jer ko učini što god od ovijeh gadova, istrijebiće se iz naroda svojega duše koje učine.''

Opraštajte drugima!

U Efescima 4:32 piše: ''A budite jedan drugome blagi, milostivi, praštajući jedan drugome, kao što je i Bog u Hristu oprostio vama.''

Jovanova 20:23: ''Kojima oprostite grijehe, oprostiće im se; i kojima zadržite, zadržaće se.''

Matejeva 6:14: ''Jer ako opraštate ljudima grijehe njihove, oprostiće i vama otac vaš nebeski.''

Markova 11:25: ''I kad stojite na molitvi, praštajte ako što imate na koga: da i otac vaš koji je na nebesima oprosti vama pogrješke vaše.''

Znači, ako mi ne oprostimo drugom, Bog neće oprostiti nama.

Uklonite se alkohola!

Treća Mojsijeva 10:9 i 10: ''Vina i silovita pića nemoj piti ti ni sinovi tvoji s tobom, kad ulazite u šator od sastanka da ne izginete. To neka vam je uredba vječna od koljena na koljeno. Da biste mogli raspoznavati šta je sveto šta li nije, i šta je čisto šta li nečisto.''

Evo što piše u Isaije 28:5-8: ''U ono će vrijeme Gospod nad vojskama biti slavna kruna i dičan vijenac ostatku naroda svojega. I duh suda onome koji sjedi da sudi, i sila onima koji uzbijaju boj do vrata. Ali se i oni zanose od vina, i posrću od silovita pića; sveštenik i prorok zanose se od silovita pića, osvojilo ih je vino, posrću od silovita pića, zanose se u prorokovanju, spotiču se u suđenju.''

Priče Solomunove 23:29 i 30: ''Kome: jaox? kome: kuku? kome svađa? kome vika? kome rane ni za što? kome crven u očima? Koji sjede kod vina, koji idu te traže rastvorena vina.''

U Luci 21:34 piše: ''Ali se čuvajte da kako vaša srca ne otežaju žderanjem i pijanstvom i brigama ovoga svijeta, i da vam ovaj dan ne dođe iznenada.''

Priče Solomunove 31:6 piše: ''Podajte silovito piće onima koji hoće da propadne...''

Efescima 5:18: ''I ne opijajte se vinom, u kome je kurvarstvo, nego se još ispunjavajte duhom.''

Prva Petrova 2:11: ''Ljubazni! molim vas, kao došljake i goste, da se čuvate od tjelesnijeh želja, koje vojuju na dušu.''

Isaije 25:6: ''I Gospod će nad vojskama učiniti svijem narodima na ovoj gori gozbu od pretila mesa, gozbu od čista vina, od pretila mesa s moždanima, od vina bez taloga.''

Znači, alkohol nije za svete!

Ne pušite, i ne drogirajte se!

U Prvoj Korinćanima 6:19 piše: ''Ali ne znate da su tjelesa vaša crkva svetog Duha koji živi u vama, kojega imate od Boga, i nijeste svoji? Jer ste kupljeni skupo. Proslavite dakle Boga u tjelesima svojijem i u dušama svojijem, što je Božije.''

Druga Korinćanima 6:17: ''Za to iziđite između njih i odvojte se, govori Gospod, i ne dohvatajte se od nečistote, i ja ću vas primiti.''

Prva Petrova 2:11: ''Ljubazni! molim vas, kao došljake i goste, da se čuvate od tjelesnijeh želja, koje vojuju na dušu.''

Ako oprljamo svoje tijelo, Sveti Duh nema mjesta u njemu.

Pokorite se državnim vlastima!

U Rimljanima 13:1 i 2 piše: ''Svaka duša da se pokorava vlastima koje vladaju; jer nema vlasti da nije od Boga, a što su vlasti, od Boga su postavljene. Tako koji se suproti vlasti suprote se naredbi Božijoj; a koji se suproti primiće grijeh na sebe.''

Druga Mojsijeva 22:28: ''Nemoj psovati sudija, i starješini naroda svojega ne govori ružno.''

Plaćajte državni porez, i vraćajte Bogu njegov dio!

Evo što je Isus rekao u Matejevoj 22:21: ''I rekoše mu: ćesarev. Tada reče im: podajte dakle ćesarovo ćesaru, i Božije Bogu.''

A u Malahije 3:8-11 piše: ''Eda li će čovjek zakidati Boga? a vi mene zakidate; i govorite; u čemu te zakidamo? u desetku i u prinosu. Prokleti ste, jer me zakidate, vi, sav narod. Donesite sve desetke u spreme da bude hrane u mojoj kući, i okušajte me u tom, veli Gospod nad vojskama, hoću li vam otvoriti ustave nebeske i izliti blagoslov na vas da vam bude dosta.''

Priče Solomunove 3:9: ''Poštuj Gospoda imanjem svojim i prvinama od svega dohotka svoga.''

Poštujte sveti dan subotu!

U Drugoj Mojsijevoj 20:8-12 piše: ''Sjećaj se dana od odmora da ga svetkuješ. Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje. A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvojemu; tada nemoj raditi ni jednog posla, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim. Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga!''

A u Trećoj Mojsijevoj 23:3 piše: ''Šest dana radi, a sedmi dan, koji je subota za počivanje, neka bude sveti sabor, ne radite nijednog posla; subota je Gospodnja po svijem stanovima vašim.''

Jezekiljeva 20:20: ''I subote moje svetkujte da su znak između mene i vas, da znate da sam ja Gospod Bog vaš.''

Znači, subota je sveta i zato je pravi hrišćani svetkuju. Subota je veza između Boga i ljudi. Nemojte otkinuti vezu sa Bogom.

Krstite se!

Evo što je Isus rekao apostolima u Matejevoj 28:19 i 20: ''Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime oca i sina i svetoga Duha, učeći ih da sve drže što sam vam zapovijedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka vijeka. Amin.''

U Jovanovoj 3:3-6 piše: ''Odgovori mu Isus i reče: zaista, zaista vam kažem: ako se ko nanovo ne rodi, ne može vidjeti carstva Božijega. Reče Nikodim njemu: kako se može čovjek roditi kad je star? eda li može po drugi put ući u utrobu matere svoje i roditi se? Odgovori Isus: zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije.''

Markova 16:16: ''Koji uzvjeruje i pokrsti se, spašće se; a ko ne vjeruje osudiće se.''

Apostolska 2:38: ''A Petar im reče: pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje grijeha; i primićete dar svetoga Duha.''

Apostolska 22:16: ''I sad šta oklijevaš? Ustani i krsti se, i operi se od grijeha svojijeh, prizvavši ime Gospoda Isusa.''

Efescima 4:5: ''Jedan Gospod, jedna vjera jedno krštenje.''
Kako treba da se krstimo?

Ovako se krstio Isus!

U Matejevoj 3:16 piše: ''I krstivši se Isus iziđe odmah iz vode; i gle otvoriše mu se nebesa, i vidje Duha Božijega gdje silazi kao golub i dođe na njega."

Isus se krstio na taj način, što ga je Jovan krstitelj umočio u rijeku Jordan. Na taj način treba da se krstimo i mi, a ne prskanjem vodom kao što čine mnoge crkve. To nije kršćenje. Prskanjem vodom je čisto izigravanje krštenja.
Mnogi misle da je to isto, međutim nije. Isus nije imao potrebu da se krsti, ali se krstio samo zato da nam pokaže kako treba da se krstimo.

Hrišćani se krste bez kuma!

Kršćenje je javno priznavanje Božijeg autoriteta i odbacivanje grijeha. Ovim putem mi operemo grijehe. Ne treba nam nikakvi svjedok (kum) kod Gospoda Boga.

Isus se krstio bez kuma!

Crkve daju opravdanje za to: Ako se nešto desi roditeljima onda kum preuzme to dijete na čuvanje.

Kao prvo Biblija ne priznaje krstenje male djece.

Nigdje se u Bibliji ne vidi da trebamo krstiti malu djecu. Podsjetimo se Isusa Hrista! Kada se Isus rodio, roditelji su ga odnijeli u crkvu i obrezali ga po Mojsijevom zakonu i molili se Bogu za njega, ali ga nijesu krstili.

To se vidi po Luci 2:21-25: ''I kad se navrši osam dana da ga obrežu, nadjenuše mu ime Isus, kao što je anđeo rekao dok se još nije bio ni zametnuo u utrobi. I kad dođe vrijeme da idu na molitvu po zakonu Mojsijevu, doniješe ga u Jerusalim da ga metnu pred Gospoda. Kao što je napisano u zakonu Gospodnjemu: da se svako dijete muško koje najprije otvori matericu posveti Gospodu; i da prinesu prilog, kao što je rečeno u zakonu Gospodnjemu, dvije grlice, ili dva goluba.''

Ovo je Mojsijev zakon za malu djecu!

Prva Mojsijeva 17:11 i 12: ''A ovo je zavjet moj između mene i vas i sjemena tvojega nakon tebe, koji ćete držati: da se obrezuje između vas sve muškinje. A obrezivaćete okrajak tijela svojega, da bude znak zavjeta između mene i vas, svako muško dijete kad mu bude osam dana da se obrezuje od koljena do koljena, rodilo se u kući ili bilo kupljeno za novce od kojih god stranaca, koje ne bude od sjemena tvojega.''

Isus se krstio kad je imao 30 godina. Mi treba da se krstimo tada, kad osjetimo da smo spremni da napustimo naše grijehe i da živimo novim životom. Jer, krstiti se i nastaviti sa svojim grijesima ne vrijedi ništa.

Ne priznajte promjenu Božijeg zakona!

Evo što nam je Bog rekao u Petoj Mojsijevoj 4:2: ''Ništa ne dodajte k riječi koju vam ja zapovijedam, niti oduzmite od nje, da biste sačuvali zapovijesti Gospoda Boga svojega koje vam ja zapovijedam.''

Isus nam je rekao u Galatima 1:8: ''Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drugačije nego što van javismo, proklet da bude!''

Niko na svijetu nema ovlašćenje da mijenja Božije zapovijesti, ma koliko on bio svet.

Držite Božije zapovijesti!

U Galatima 4:4 i 5 piše: ''A kad se navrši vrijeme, posla Bog sina svojega jedinorodnoga, koji je rođen od žene i pokoren zakonu, da iskupi one koji su pod zakonom, da primimo posinaštvo.''

U Jovanovoj 14:15 Isus je rekao: ''Ako imate ljubavi k meni, zapovijesti moje držite.''

Prva Jovanova 5:3: ''Jer je ovo ljubav Božija da zapovijesti Njegove držimo; i zapovijesti Njegove nijesu teške."

Prva Jovanova 2:3-6: ''I po tom razumijemo da Ga poznasmo, ako zapovijesti Njegove držimo. Koji govori: Poznajem Ga, a zapovijesti Njegove ne drži, laža je, i u njemu istine nema; a koji drži riječ Njegovu, u njemu je zaista ljubav Božija savršena; po tom poznajemo da smo u Njemu."

Otkrivenje 14:12: ''Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i vjeru Isusovu."

Prva Jovanova 3:23 i 24: ''I ovo je zapovest Njegova da verujemo u ime Sina Njegovog Isusa Hrista, i da ljubimo jedan drugog kao što nam je dao zapovest. I koji drži zapovesti Njegove u Njemu stoji, i On u njemu. I po tom poznajemo da stoji u nama, po Duhu koga nam je dao."

Isaije 8:20: ''Zakon i svjedočanstvo tražite. Ako li ko ne govori tako, njemu nema zore.''

Znači, ne možemo reći da nijesmo pod zakonom!

Nemajte se moliti kipovima niti ikonama!

Bog kaže u Drugoj Mojsijevoj 20:4-6: ‚‚Ne gradi sebi lika rezana niti kakve slike od onoga što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodi ispod zemlje. Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer ja sam Gospod Bog tvoj...''

Vrijeme je da razmislite, da li ste spremni za dan vaskrsenja?

Druga Korinćanima 13:5: ''Sami sebe okušajte jeste li u vjeri, sami sebe ogledajte. Ili ne poznajete sebe da je Isus Hristos u vama? već ako da u čemu nijeste valjani.''

Spas dobijamo za badava!

U Efescima 2:8 i 9 piše: ''Jer ste blagodaću spašeni kroz vjeru; i to nije od vas, dar je Božij. Ne od djela, da se niko ne pohvali."

Ako priznaš Isusa bićeš spašen!

To se vidi u Rimljanima 10:9: ''Jer ako priznaješ ustima svojima da je Isus Gospod, i vjeruješ u srcu svojemu da ga Bog podiže iz mrtvijeh, bićeš spašen."

Ako priznajemo grijehe svoje, biće nam oprošteno!

U Prvoj Jovanovoj 1:9 piše: ''Ako priznajemo grijehe svoje, vjeran je i pravedan da nam oprosti grijehe naše, i očisti nas od svake nepravde."

Žetva je dakle velika a poslenika malo!

Po Luci 10:2 Isus je rekao: ''A reče im: žetva je dakle velika a poslenika malo; nego se molite gospodaru od žetve da izvede poslenike na žetvu svoju.''

Poslednji prvi i prvi poslednji!

U Matejevoj 20:16 Isus je rekao: ''Tako će biti poslednji prvi i prvi poslednji; jer su mnogi zvani, ali malo izabranijeh!''

Ko vjeruje sina, ima život vječni!

Jovanova 3:36: ''Ko vjeruje sina, ima život vječni; a ko ne vjeruje sina, ne će vidjeti života, nego gnjev Božij ostaje na njemu.''

Većina na svijetu misli da će biti spašeni!

Pogledajmo što piše po Luci 17:34-37: ''Kažem vam: u onu noć biće dva na jednome odru, jedan će se uzeti a drugi će se ostaviti. Dvije će mljeti za jedno, jedna će se uzeti a druga će se ostaviti. Dva će biti na njivi, jedan će se uzeti a drugi će se ostaviti.''

Bog oprašta sve, ali ne i hulju na Sveti Duh!

U Matejevoj 12:31 piše: ''Za to vam kažem: svaki grijeh i hulja oprostiće se ljudima; a na Duha svetoga hulja ne će se oprostiti ljudima.''

Više ne griješi!

U Jovanovoj 5:14 piše: ''A po tom ga nađe Isus u crkvi i reče mu: eto si zdrav, više ne griješi, da ti ne bude gore.''

Najsrećniji smo od sviju ljudi!

U Korinćanima 15:19 piše: ''I ako se samo u ovom životu uzdamo u Hrista, najsrećniji smo od sviju ljudi.''

Budite sluge Božije!

Korinćanima Poslovica Druga 6:4-8: ''Nego u svemu pokažite se kao sluge Božije, u trpljenju mnogom, u nevoljama, u bijedama, u tjesnotama. U ranama, u tamnicama, u bunama, u trudovima, u nespavanju, u postu. U čistoti, u razumu, u podnošenju, u dobroti, u Duhu svetom, u ljubavi istinitoj. U riječi istine, u sili Božijoj, s oružjem pravde i na desno i na lijevo...''

Ovo su bili uslovi da nam Bog odobri pristup k Njemu, da bi primili vječni život.

Velika je stvar otići u raj, zato budite spremni!

Slava našem Stvoritelju!

more_horiz
Molim, usmjerimo se na Ponoćni poklič.Na njegovu blizinu
i iznenadni dolazak Krista.
Drugo, na samu čežnju u iščekivanju i njen značaj, možemo li
ubrzati dolazak Isusa?!
Vijesniće -ovo si sve lijepo i iscrpno nabrojio, potrebno je uputiti na samosagldavanje , na straženje nad sobom a ujedno i obaviti službu vijesnika..
Dobra Ti je lista idola, ali idoli nisu samo skupi , ima mnoštvo vrlo jeftinih idola..
Dakle - čežnja i iščekivanje u straženju...

more_horiz
abraham je napisao/la:
Pravednik je napisao/la:
Fulao topic, sorry.

No, imaš li čežnju prema Kristovom dolasku..Iščekuješ li Ga ili si se upustio u razuvjeravanje onih koji ga čekaju. Jer, da si nezainteresiran za čekanje
ne bi tražio argumente protiv Tvoje skepse..
Ali znaš li kako piše na kraju Otkrivenja -
"Da, dolazim ubrzo!" Amen! Dođi, Gospodine Isuse!

Nemam nikakvu čežnju, no vjerujem da će mo se sresti jednog dana u susret sličnom susretu Vulkanaca i Ljudi.

more_horiz
Pravednik se nada i bez ceznje u susret druge vrste, no nije lose:
Nemam nikakvu čežnju, no vjerujem da će mo se sresti jednog dana u susret sličnom susretu Vulkanaca i Ljudi.

Naginjes li na odrijesenje od osjecaja?
Kazes da nemas ceznju..Mislis li Ti zaista da je jedini spas od uništenja odrješenje od osjećaja. No da li je to moguce..
Buduci da ne vjerujes u biblijsku eshatologiju pitam Te koji je povijesni trenutak za ljude ?Poslije nekog velikoga rata u buducnosti?
Nadam se susretu s Tobom i prije..Na primjer na susretu forumasa..
pozdrav
Ali pokusaj jos jednom preispitati mogucnost oslobodjenje osjecaja od skepse i dopustiti vjeri kao supstancijalnoj vrijednosti buducnosti da djeluje na Tvoju sadasnjost ..Zaista u boljem prijevodu Hebrejima 11,1 naci ces takvo znacenje vjere...po kojoj se nadamo sa razlogom i jamstvom zbivanja ...
Drago mi je za susret..na nekim planetama..Danas mnogim krscanima to nije fantastika vec buduca stvarnost..Vidite li koliki je Svemir , zasto je toliko velik a mi gotovo neuporedivo mali...?
No idemo na posao prije buducih susreta..Prije o ponocnom poklicu i o strazenju..

more_horiz
Evo jedne pjesme od Mokija o ceznji prema Kristu:
Sanjam da ces doci;jer mirisu noci,a drvece lista,i novo se cvece svakog jutra rodi;jer osmesi ljupki igraju po vodi,i proletnjim nebom sto od srece blista. Jer pupe topole, i kao da hoce k nebu, pune tople, nabujale zudi;jer u dusi bilja ljubav vec se budi,i mirisnom snegom osulo se voce. Jer zbog tebe ceznje u vazduhu plove, svu prirodu Gospod za tvoj docek kiti.Cvece, vode, magle, jablanovi viti, sve okolo mene ceka te i zove. Dodji !
Snovi moji u gustome roju tebi lete.
Dodji, bez tebe se pati !
Dodji ! Sve kraj mene osmeh ce ti dati i u svemu ceznju opazices moju .

more_horiz
Nasao sam ovu papinu izjavu o ceznji prema Kristu i Njegovom drugom dolasku:

Papa Benedikt XVI. održao je danas u dvorani Pavla VI. pred velikim brojem hodočasnika svoju posljednju katehezu u ovoj godini tijekom opće audijencije srijedom.
Ovih dana, dok se približavamo velikom blagdanu Božića, liturgija nas potiče da se još intenzivnije pripremimo, donoseći pred nas mnoge biblijske tekstove Staroga i Novoga zavjeta, koji nam pomažu da možemo dobro shvatiti smisao i vrijednost ovoga godišnjeg slavlja. Ako nas s jedne strane Božić navodi da se spomenemo nevjerojatnoga čuda rođenja jedinorođenoga Sina Božjega od Djevice Marije u betlehemskoj špilji, s druge nas strane potiče da, bdijući i moleći, iščekujemo toga istoga našega Otkupitelja koji će u posljednji dan "doći suditi žive i mrtve". Došašće je dakle po sebi vrijeme bdijenja u iščekivanju: potiče nas da ponovno proživimo ono ozračje iščekivanja oslobođenja i spasenja, koje je kroz mnogo godina proživljavao židovski narod, onog iščekivanja što su ga proroci održavali živim svojim nadahnutim riječima utjehe i nade. Istodobno, došašće nas upućuje da se ponovno u duhu susretnemo s Marijinom i Josipovom uznemirenošću u mjesecima, danima i satima koji su prethodili čudesnom rođenju Isusovu kazao je Sveti Otac.
Doista, znamo da je čitavo ljudsko postojanje iščekivanje koje, za nas kršćane, pokreće evanđeoska nada. Za Kristova učenika to mora biti nutarnji stav s kojim valja neprestano živjeti u još većem raspoloženju srca da prihvati "Gospodina koji dolazi". Djetešce kojem su se prije nekih dvije tisuće godina poklonili pastiri u jednoj špilji u betlehemskoj noći, neumorno nas nastavlja pohađati u svakodnevnom životu, dok smo se kao hodočasnici zaputili prema kraljevstvu. Na taj način kršćaninovo iščekivanje postaje izraz nade čitavoga čovječanstva koje ponekad čak i nesvjesno žudi za spasenjem što nam ga samo Bog može dati. To je iščekivanje obilježeno neprestanom molitvom, kao što se to dobro vidi u osobito dojmljivom nizu molitvenih zaziva koji su nam kroz ove dane božićne devetnice predloženi kako u misi, u pjesmi uz Evanđelje, tako i u slavlju Večernje prije hvalospjeva Veliča nastavlja nadalje Papa.
Mislim tu na poznate antifone, sve izrečene u vokativu, kojima se Crkva obraća Onome koji ima doći, zazivajući ga posebnim naslovima koji sažimlju zajedničko iščekivanje naroda za potrebnim mirom i spasenjem, a uzdižu se u nebo iz svakoga kraja svijeta. Poput drevnoga Izraela, i crkvena zajednica progovara u ime svih ljudi dobre volje te zaziva dolazak Spasiteljev nazivajući ga Mudrošću koja Svevišnjem iz usta vječnih izvire, vođom doma Izraelova, korijenom Jesejevim, ključem Davidovim, izlazećom zvijezdom, suncem pravde, kraljem sviju naroda, Emanuelom, Bogom s nama. Svaki od ovih zaziva sadrži molitvu upravljenu Iščekivanome naroda da ubrza svoj dolazak i donese spas svijetu. Zazivati dar rođenja obećanoga Spasitelja znači međutim i zauzeti se u pripravljanju njegova puta, u pripremanju dostojnoga prebivališta ne samo oko nas, nego posebice u našoj duši. Dopuštajući da nas vodi evanđelist Ivan, nastojimo stoga ovih dana usmjeriti svoj um i svoje srce vječnoj Riječi (Logosu), Osobi - Riječi koja je postala tijelom i od čije smo punine primili milost na milost istaknuo je Benedikt XVI.
Dragi prijatelji, u ovoj već neposrednoj pripravi za Božić molitva Crkve postaje još zauzetija da se tako ostvare nade mira i spasenja koji su još uvijek tako potrebni svijetu. Molimo Boga da ljubav pobijedi nad nasiljem, da sukobi prepuste mjesto pomirenju, da se želja za ugnjetavanjem pretvori u želju za praštanjem, pravednošću i mirom. Želje dobrote i ljubavi koje se ovih dana razmjenjuju neka obuhvate sva područja našega svakodnevnog življenja. Mir neka bude u našim srcima, da se otvore djelovanju milosti Božje. Mir neka prebiva u obiteljima te one mognu sjedinjene provesti Božić pred jaslicama i drvcem urešenim svjetlom. Poruka solidarnosti i prihvaćanja koja proizlazi iz Božića neka pridonese stvaranju veće osjetljivosti za stare i nove oblike siromaštva, za opće dobro u kojemu smo svi pozvani sudjelovati. Svi članovi obiteljske zajednice, osobito djeca, stariji, oni koji su slabiji, neka osjete toplinu ovog blagdana, koja neka se potom proširi kroz sve dane godine. Božić neka svima bude blagdan mira i radosti: radosti s rođenja Spasitelja, Kneza mira. Poput pastira, hitamo već odsada prema Betlehemu. U srcu te svete noći i mi ćemo tada moći motriti "novorođenče povijeno gdje leži u jaslama", zajedno s Marijom i Josipom (Lk 2,12.16). Molimo Gospodina da otvori našu dušu te mognemo ući u otajstvo njegova Božića. Marija, koja je darovala svoje djevičansko krilo Božjoj Riječi, koja ga je promatrala kao djetešce u svojim majčinskim rukama, i koja ga i dalje svima nudi kao Otkupitelja svijeta, neka nam pomogne da nam nadolazeći Božić bude prigoda za rast u poznavanju Krista i u ljubavi prema njemu. To je i želja što je s ljubavlju upućujem svima vama ovdje prisutnima i vašim obiteljima, kao i svima koji su vam dragi. Sretan Božić svima! Ovim iskrenim željama završio je Sveti Otac svoju katehezu

more_horiz
abraham je napisao/la:
Buduci da ne vjerujes u biblijsku eshatologiju pitam Te koji je povijesni trenutak za ljude ? Poslije nekog velikoga rata u buducnosti?
Nadam se susretu s Tobom i prije..Na primjer na susretu forumasa..
pozdrav

Premda su neki proroci najavili 3. svj. rat, uvjeren sam da do njega neće doći. Koji bi to bio trenutak pitaš! Kada savladaju fuzijske i antigravitacione probleme. Kad svijet nebude više ovisan o "fosilnoj" energiji.

Abe, ja sam uvijek za susrete, no ako takav nekakav susret planirate u bližoj budućnosti, mene u RH i ZG nema do drugog mjeseca.

more_horiz
bitno je samo da budem spremni u svakom trenutku, tako te nece iznenaditi, svaki dan ocekuj Isusov dolazak.

jedan dan sam pricao s jednom curom koja ima 20 god i ide redovito u katolicku crkvu i ja je pitam dali zna za dolazak, a ona meni kaze da nezna o cemu ja pricam, nema pojma o tome, kako ce ona biti spremna, nezna znakove dolaska Isusa i onoga sto ce biti prije toga???

more_horiz
Učeniče, ja ti ne idem u crkvu osim u iznimkama - Vjera mi to zabranjuje. Very Happy
Kada dođe Stvoritelj (ako dođe za mog života), tada ću razmišljati. Nisam apokalitićan tip.

more_horiz
Pravednik je napisao/la:
Učeniče, ja ti ne idem u crkvu osim u iznimkama - Vjera mi to zabranjuje. Very Happy
Kada dođe Stvoritelj (ako dođe za mog života), tada ću razmišljati. Nisam apokalitićan tip.

Matej 18,3: Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko.

Matej 25,13: Bdijte dakle jer ne znate dana ni časa!

1.Petrova 5,8: Otrijeznite se! Bdijte! Protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre.

more_horiz
[quote="abraham"]Kako i zašto će doći uskrsli Isus?

Abrahame, po tvom znanju i stilu mislim da si profesionalno
vezan uz teologiju i/ili jako dobro poznaješ Bibliju. obred

Od smrti apostola, zadnjih općepriznatih autoriteta koji su osobno razgovarali sa Gospodinom, pa do danas shvaćanje Božje riječi nije bilo uvijek jednako. O liturgiji da i ne pričam, Biblija malo govori o tome kako treba izgledati liturgija (sloboda prepuštena čovjeku?).
Danas se ljudi unutar kršćanstva znatno razilaze i spore oko toga kako ispravno slaviti Gospodina, tj. što je potrebno poštovati za spasenje. Ogroman broj ljudi je izvan kršćanstva.

S obzirom na to što misliš tko mogu biti djeca božja koje će iz različitog vremena Isus odvesti u obećano kraljestvo?

Zar će jednima suditi prema onom što su u svoje vrijeme držali ispravnim a drugima na drugi način jer su držali istinu po današnjim shvaćanjima koja i ne moraju biti konačna?
U zemaljskom pravu vrijedi načelo da neznanje nije opravdanje za nepoštovanje zakona.

Ne postoji vjerska zajednica koja kao ideja egzistira 100% kontinuirano od smrti apostola pa do danas. Za vjersku zajednicu sa najdužim kontinuitetom može se reći da je kroz povijest imala velike mrlje, da se oslanja na svoju tradiciju i da na nekim mjestima izravno krši Bibliju. Pomalo je zbunjujuća činjenica da se poglavar te zajednice smatra Petrovim nasljednikom, jer ako se uzme u obzir raskol 1054.god. takva nasljednika su zapravo 2, koji je pravi? (možda i 3 ako se uzmu u obzir protestanti)
Ipak, priznale to ostale zajednice ili ne nesumnjivo ima zasluga što je Božja riječ iz pradavnih vremena došla do nas. Mnoge brojčano rel. male male vjerske zajednice započinju tek u 19. st. ili kasnije od istraživača Biblije/osnivača/istaknutog člana (neke smatraju i poslijednjim prorokom), znači od osobe koja nije po imenu spomenuta u zbirci knjiga nazvanom Biblijom, tj. za pouzdanom Božjom rječi po mišljenju kršćana.

Osobno mislim da pravedan Božji sud ne može osuditi čovjeka na osnovu toga da li je ili nije vjeran vjerovanjima konfesije kojoj pripada u svom vremenu nego da li je vjeran Isusovim rječima: "Činite drugima ono što želite da vama čine. U tome je sav zakon i proroci".

Prema tim velikim i inovativnim Isusovim mislima jednako se može suditi danas meni, isto tako i mom pra...pra djedu koji je mogao biti rob, robovlasnik, rimski vojnik, sakupljač plodova pokraj špilje ili poduzetnik za kojeg radi 2000 ljudi.

Naime, vjerovanja se baziraju se na interpretaciji Biblije. To vodi na pitanje zašto različite vjerske zajednice različito tumače Bibliju, a to je jedna druga opširna i stručna tema. Ako bi ekspertno poznavanje Biblije bilo prednost kod spasenja zašto Isus kaže da su istine skrivene od premudrih i „Blago siromašnima duhom jer njihovo je kraljestvo nebesko“?

Napominjem da se današnje vjerske zajednice po mnogim pitanjima potpuno slažu, a po meni u ključnom da je Isus naš spasitelj.
Što bi moglo biti sa ljudima izvan kršćanstva koji to ne priznaju ne usuđujem se ni pomisliti. Proizlazi da rođenje čovjeka u krajevima gdje je jaka kršćanska ideja zapravo bolja prilika za spasenje nego u krajevima gdje ljudi nemaju kršćansku tradiciju stotinama ili tisućama godina (ne znači da se tamo ne propovjeda radosna vijest, ali su kod većine ljudi ukorijenjene druge ideje).

Teška pitanja, ali siguran sam da će gospodin Isus naći rješenje i pravedno suditi. Zbog božanskih osobina čovječanstvo u povijesti neće vidjeti boljeg suca od Isusa.

Brine me što zapravo sam sebe osuđujem kad molim „...otpusti nam duge naše kao što mi otpuštamo dužnicima našim...“, to su jako teške riječi. Zato mi i treba Isus kao spasitelj.

Ugodan dan želim.sunny sunny sunny

more_horiz
<tr><td></TD>
<td>"Ta vrijeme je da započne Sud - od doma Božjega. No ako već od vas započinje, kakav je onda svršetak onih što nisu poslušni Božjem evanđelju?"</TD></TABLE>

Dakle, grijeh jednoga - svim ljudima na osudu, tako i pravednost Jednoga - svim ljudima na opravdanje, na život!

Rimljanima 5,18
Podsjetimo se ovih stihova..
<table cellSpacing=2 cellPadding=2>
Rimljanima 5,19Doista, kao što su neposluhom jednoga čovjeka mnogi postali grešnici tako će i posluhom Jednoga mnogi postati pravednici.

Zatim iz Hebrejima 9,12-17
Ivan 3,16-18

Zatim:

Otkrivenje 11,18Gnjevili se narodi, ali dođe srdžba tvoja i čas da se sudi mrtvima i naplata dade slugama tvojim prorocima i svetima i svima koji se boje imena tvojega, malima i velikima; i da se unište oni koji kvare zemlju.

Odgovorit cu sutra na slijedece:
Stefek:
Danas se ljudi unutar kršćanstva znatno razilaze i spore oko toga kako ispravno slaviti Gospodina, tj. što je potrebno poštovati za spasenje. Ogroman broj ljudi je izvan kršćanstva.

S obzirom na to što misliš tko mogu biti djeca božja koje će iz različitog vremena Isus odvesti u obećano kraljestvo?

Zar će jednima suditi prema onom što su u svoje vrijeme držali ispravnim a drugima na drugi način jer su držali istinu po današnjim shvaćanjima koja i ne moraju biti konačna?
U zemaljskom pravu vrijedi načelo da neznanje nije opravdanje za nepoštovanje zakona.

Kao i na ispunjenje Zakona i proroka:

Osobno mislim da pravedan Božji sud ne može osuditi čovjeka na osnovu toga da li je ili nije vjeran vjerovanjima konfesije kojoj pripada u svom vremenu nego da li je vjeran Isusovim rječima: "Činite drugima ono što želite da vama čine. U tome je sav zakon i proroci".

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply