Ezekiel 33,6 A opet, ako stražar - videći da mač dolazi na zemlju - ne zatrubi u rog i ne opomene narod te mač dođe i pogubi koga od njih: taj je, doduše, poginuo zbog svoga grijeha, ali ću ja krv njegovu tražiti iz stražarove ruke.`
Ezekiel 33,7 I tebe sam, sine čovječji, postavio za stražara domu Izraelovu: kad čuješ riječ iz mojih usta, opomeni ih u moje ime.
Govorimo o stražarima koji straže nad sobom, tj o vojnicima koji vojuju pod komandom Krista..
Pravilno očekivati Kristov dolazak ne možemo bez Krista..
Vijesnik, dobro savjetujeü molitvu...
Stražar , znači treba proči obuku..
Kristov stražar također.
On treba biti poslušan.
Vjeran.
Treba imati moć opažanja, prepoznati neprijatelja svoje duše..
Kako se straži nad svojom dušom , svojim , srcem, umom..
nad sobom..
kako se ne bi dogodilo da u iščekivanju postanemo iscrpljeni
i pozaspemo bez ulja te nastane vika kako ide Krist
a mi se nađemo kao sudionici grijeha
te ostanemo bez ulja..
Prvo, kako smo se odlučili upotrijebiti vojničku terminologiju,
trebamo obaviti smotru - pregled naše duše, da vidimo u kakvom je stanju..
Trebamo ispitati, istražiti svoje srce i vidjeti - imamo li srce novo ili staro,
duh nov ili star.., zatim , imamo li um Kristov ili naš kojim sami sebe varamo..
Netko je dobro rekao - provjeriti, otkriti, locirati - uništiti..
No kako se to sve obavlja da ne bude traljavo i odemo na stražu
nespremni te izgubimo bitku kada smo već počeli radosno klicati Hosanu..
Opet je netko dobro rekao - pravilnog straženja po zapovijedi Kralja
nema ako nismo poslušni kao stražari..
Kao što nam On pripravlja pobjedničku odjeću- kraljevsku..
tako i odjeću stražara - možemo dobiti kod Njega..
Prije dolazi kraljevska odjeća stražara a zatim pobjednička odjeća..
Ona ima veze sa pravdom Kristovom - sa Njegovom službom u Svetinji..
Dakle naš Kralj koji komandira vojsci nalazi se u Nebeskoj nsvetinji..
I kako se ON kreče tako se trebamo i mi kretati - jer čim ostavi svoju odječu Svetinjsku, nama je zank
da vičemo ponoćni poklič..
Trebamo paziti zbivanje na Zemlji i zbivanje na Nebu - zbivanja u duši i zbivanja u Svetinji..
Imamo li u tome iskustva?
Stražari ne bi trebali pretjerati u radosti?!
Izaija 52,8 Čuj, stražari ti glas podižu, zajedno svi kliču od radosti, jer na svoje oči vide gdje se na Sion vraća Jahve.
Izaija 56,10 Svi su mu stražari slijepi, i ništa ne shvaćaju. Svi su oni psi nijemi, ne mogu lajati. Sanjaju i drijemlju, najmilije im spavati.
Ezekiel 33,6 A opet, ako stražar - videći da mač dolazi na zemlju - ne zatrubi u rog i ne opomene narod te mač dođe i pogubi koga od njih: taj je, doduše, poginuo zbog svoga grijeha, ali ću ja krv njegovu tražiti iz stražarove ruke.`
Ezekiel 33,7 I tebe sam, sine čovječji, postavio za stražara domu Izraelovu: kad čuješ riječ iz mojih usta, opomeni ih u moje ime.
Dina je pitala - odgovaramo - stražar ne smije zaspati..
On se ne bi smio tako umoriti da bude svladan od samoga sebe..
Ali kako održati budnost i trijeznost - imati stalno bistar um i srce neprevarljivo, kako imati stalno oči oštre
te zapaziti svaku trunčicu u srcu..
Istovremeno koje su opasnosti u straženju najčešće neprimjetno javljaju a mogu biti vrlo opasne
da zbog njih izgubimo vjenac nepropadljivi?Molim Dinu i ostale stražare za odgovor..
Neki strazari i njihovi karakteri, primjer od mnostva vrsta:
Govorimo o stražarima koji straže nad sobom, tj o vojnicima koji vojuju pod komandom Krista..
Pravilno očekivati Kristov dolazak ne možemo bez Krista..
Vijesnik, dobro savjetujeü molitvu...
Stražar , znači treba proči obuku..
Kristov stražar također.
On treba biti poslušan.
Vjeran.
Treba imati moć opažanja, prepoznati neprijatelja svoje duše..
Kako se straži nad svojom dušom , svojim , srcem, umom..
nad sobom..
kako se ne bi dogodilo da u iščekivanju postanemo iscrpljeni
i pozaspemo bez ulja te nastane vika kako ide Krist
a mi se nađemo kao sudionici grijeha
te ostanemo bez ulja..
Prvo, kako smo se odlučili upotrijebiti vojničku terminologiju,
trebamo obaviti smotru - pregled naše duše, da vidimo u kakvom je stanju..
Trebamo ispitati, istražiti svoje srce i vidjeti - imamo li srce novo ili staro,
duh nov ili star.., zatim , imamo li um Kristov ili naš kojim sami sebe varamo..
Netko je dobro rekao - provjeriti, otkriti, locirati - uništiti..
No kako se to sve obavlja da ne bude traljavo i odemo na stražu
nespremni te izgubimo bitku kada smo već počeli radosno klicati Hosanu..
Opet je netko dobro rekao - pravilnog straženja po zapovijedi Kralja
nema ako nismo poslušni kao stražari..
Kao što nam On pripravlja pobjedničku odjeću- kraljevsku..
tako i odjeću stražara - možemo dobiti kod Njega..
Prije dolazi kraljevska odjeća stražara a zatim pobjednička odjeća..
Ona ima veze sa pravdom Kristovom - sa Njegovom službom u Svetinji..
Dakle naš Kralj koji komandira vojsci nalazi se u Nebeskoj nsvetinji..
I kako se ON kreče tako se trebamo i mi kretati - jer čim ostavi svoju odječu Svetinjsku, nama je zank
da vičemo ponoćni poklič..
Trebamo paziti zbivanje na Zemlji i zbivanje na Nebu - zbivanja u duši i zbivanja u Svetinji..
Imamo li u tome iskustva?
Stražari ne bi trebali pretjerati u radosti?!
Izaija 52,8 Čuj, stražari ti glas podižu, zajedno svi kliču od radosti, jer na svoje oči vide gdje se na Sion vraća Jahve.
Izaija 56,10 Svi su mu stražari slijepi, i ništa ne shvaćaju. Svi su oni psi nijemi, ne mogu lajati. Sanjaju i drijemlju, najmilije im spavati.
Dina je pitala - odgovaramo - stražar ne smije zaspati..
On se ne bi smio tako umoriti da bude svladan od samoga sebe..
Ali kako održati budnost i trijeznost - imati stalno bistar um i srce neprevarljivo, kako imati stalno oči oštre
te zapaziti svaku trunčicu u srcu..
Istovremeno koje su opasnosti u straženju najčešće neprimjetno javljaju a mogu biti vrlo opasne
da zbog njih izgubimo vjenac nepropadljivi?Molim Dinu i ostale stražare za odgovor..
Neki strazari i njihovi karakteri, primjer od mnostva vrsta: