Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Njegovanje duhovnosti - um Kristov

power_settings_newLogin to reply
3 posters

descriptionNjegovanje duhovnosti - um Kristov EmptyNjegovanje duhovnosti - um Kristov

more_horiz
U mrtvljenu tijela radi duhovnosti najbolji je dokaz smetnja koja se javlja pri uskladjivanju sa idealom duhovnosti koja je u skladu sa Kristovim umom..Strasti i navike su osnovne smetnje koje mozemo uvelike svladati putem upravljanja apetitom promjenom ishrane..Vjernici koji duze ne jedu meso umrtvili su dio instinkta za ubijanjem sto se vidi u ponasanju i strukturi njihovog karaktera...Zapocinjemo temu Njegovanje duhovnosti s ciljem da uvecamo kapacitet konkretne ljubavi prema bliznjnima..U Gozbi Rijeci koja je dio prakticne euharistije naici cemo na prepreke koje su nastale zapustanjem ovisnosti duhovnog i tjelesnog zdravlja..

Biblija pitanju zdravlja daje zapaženo mjesto. Dovoljno je samo shvatiti kako je starozavjetni pozdrav šalom - mir, koji i Isus ponavlja u Novome zavjetu (npr. Ivan 20,21) u svoje značenje uključivao i duševno i tjelesno zdravlje. Isusova je misija bila ozdravljanje mnogih bolesnih ljudi ne samo zato da pokaže svoju moć, nego i da ukaže na to da je jedan od aspekata Božjeg kraljevstva i obnova zdravlja (Matej 11,5). Već sam izvještaj o stvaranju Adama i Eve, kao i odabira hrane koju im je Bog namijenio (Postanak 1,29), jasno upućuje na Njegovu skrb za čovjekovo zdravlje. Napokon, Isus je došao da nam dade život u izobilju (Ivan 10,10), što neizostavno uključuje i tjelesno i duševno zdravlje. Stoga je sva spiritualistička ravnodušnost prema zdravlju plod nebiblijskih filozofija koje su se nažalost uvriježile i u tradicionalnom kršćanstvu.

Razapeti svoje Ja otvara vrata prijelaza iz smrti u zivot...
Njegovanje duhovnog rasta ovisi o nekoliko praktickih sastavnica vjere..Te nam je sastavnice dao Bog u prirodnim zakonima koje povezuju moralni zakon i ispunjavanje Kristovih zapovijesti..Cesto isticemo kako je tijelo nase hram Svetoga Duha, ali zboravljamo zapovijest sluzbe hrama
- predanost hrama - tijela sluzbi ljubavi..Zar u hramu vlada grijeh?
Kako da ocistimo hram duse kako bi Boga mogli ljubiti punom snagom uma, srca, dusom...Poslije ciscenja hrama miloscu Isusovog kriza nastavit cemo jos bolje sluziti..

Zadnja promjena: ; ned 25 stu 2007, 13:53; ukupno mijenjano 1 put.

descriptionNjegovanje duhovnosti - um Kristov EmptyRe: Njegovanje duhovnosti - um Kristov

more_horiz
hmmm
ja bih se malčice zapitala ovako

onda su vitki i manekeni, daklem lijepi i zdravi
duševniji i duhom pripravniji?? hm, I don't think so...

ili zdravi i atlete naspram invalida tjelesnih po rođenju il udesom života imaju jači duh i Bogu su miliji....opet ne

onda opet,zar da se ja stavljam iznad Božjeg Zakona kad mi izričito kaza jedi, sve ti je za hranu i bilje i životinje!!?

ili zar predajuć odveć za svoje dobro, za svoje zdravlje, za svoju ljepotu, ne zapadam u idolatriju tog istog tijela...

Mir s vama

descriptionNjegovanje duhovnosti - um Kristov EmptyRe: Njegovanje duhovnosti - um Kristov

more_horiz
Ovakvu su zdravorazumsku skepsu prozivjeli mnogi krscani, pa i ja o cemu cu kasnije u drugim postovima:
hmmm
ja bih se malčice zapitala ovako

onda su vitki i manekeni, daklem lijepi i zdravi
duševniji i duhom pripravniji?? hm, I don't think so...

ili zdravi i atlete naspram invalida tjelesnih po rođenju il udesom života imaju jači duh i Bogu su miliji....opet ne

onda opet,zar da se ja stavljam iznad Božjeg Zakona kad mi izričito kaza jedi, sve ti je za hranu i bilje i životinje!!?

ili zar predajuć odveć za svoje dobro, za svoje zdravlje, za svoju ljepotu, ne zapadam u idolatriju tog istog tijela...

Mir s vama

Mi smo, draga sestro, poceli pragmaticki nlaziti rjesenja za tvrdnju pape Benedickta XVI da nitko ne bi trebao na svijetu biti gladan...
Posli smo od cinjenice koju potvrdjuju fundamentalni nutricisticki instituti koji su radili za Ujedinjene nacije radi ostvarenja projekta da do 2015 godine se upolovi krajnje siromastvo.U grupu napredujuceg siromastva sapada i Brazil gdje opada broj katolika..
Smanjenje upotrebe mesa na Zapadu korjeniti moze pridonijeti
prestanku gladi u svijetu i zaustavljanje pogorsanje klime..
To su naucni podaci ..
U New Yorku su kuhinje za siromasne potpuno bez hrane ove jeseni..Banka- fud banka nije bila pripremljena za dodatno finaciranje kuhinja, zato koaliciona vlada New Yorka kritikuje americki kongres..
U njegovanju duhovnosti ulazi i zrtva promjene apetita radi nahranjivanja gladnih koji su gladni zato sto Zapad prekomjerno jede meso i unistava tlo , zrak, vodu i ljude.. sto ne postujuci zakone umjerenosti uskracuje siromasnima prirodno pravo na hranu i zdravlje..Zapad je pretezno krscansko podrucje..Krscani kojima je stalo da ostvare zapovijest Isusa Krista povezanu sa sudom iz Mateja, moraju se suociti sa cinjenicom da to nece moci ostvariti ako se prema jelu odnose idolopoklonicki..U savkom slucaju - ljepota tijela manekena i sl. nije bitna za ljepotu duhovnosti..Mnoge takve ljepotice i ljepotani stradaju zbog neumjerenosti od razlicitih poroka ..Jedan hektar zemljista daje oko 200 kg junetine ali 22 tone krumpira..Za jednu kg mesa potrebno je 10 kg zitarice i soje..itd.......
Ono sto uvecava duhovnost jeste pravi post, upravljanje apetitom radi rjesavanja problema gladnih..No istina je da ispravna ishrana olaksava korelaciju kultura prema evandjelju..
Nejedenje mesa nije sredisnje pitanje uvecanja duhovnosti..Nejedenje mesa je posljedica duhovne pozrtvovnosti radi milosrdja...Procvat zdravlja je blagoslov..No ako nacinom ishrane sprijecavamo hranjenje siromasnih tada razmislimo pred Kristovim krizem..Mogu navesti brojne sportase koji su odrzali svoju sportsku slavu nacinom ishrane u kojoj nije bilo ubojitih sastojaka i nisu pribjegavali dopinzima kao na pr. Maradona i dsrugi..Sredstva koja na pr. daju njemacka osiguranja za lijecenje mnostva modernih bolesti kojih prije nije bilo jer su ljudi jeli bolje, mogla bi se investirati za siromasne..itd..To vrijedi i za Hrvatsku kojoj predstoji ulazak u Europu i koja ce se morati pripraviti sa svojim zdravstvenim standardima pretezno katolickog stanovnistva..
Izbor hrane ne ovisi samo o individualnim karakteristikama, nego je ograničen socijalnim i kulturnim čimbenicima. Upravo zato različite aktivnosti koje poduzima društvo u cjelini, predstavljaju pokretač za promjenu odnosa populacije prema prehrambenim navikama.
Živimo u društvu koje se smatra kršćanskim i koje njeguje i slavi blagdane rođenja i uskrsnuća Isusa Krista. Ponosni smo na svoje kršćanske korijene koji sežu daleko u prošlost i molimo Gospodina da nas blagoslovi kao pojedince, obitelji i društvo. Ali istodobno se našom kulturom šire ideje i pogledi na svijet, čovjeka i Boga koji su u suprotnosti s kršćanskim idealima. Mnogi ih kršćani upijaju i prihvaćaju u svakidašnjem životu ne shvaćajući da temelje takvih svjetonazora Biblija osuđuje kao neprihvatljive.
Grijesi koji su navukli Božji gnjev na svijet u Noino doba postoje i u naše vrijeme. Muškarci i žene danas izjednačuju svoje jelo i piće sa žderanjem i pijanstvom. Ovaj rasprostranjeni grijeh, popuštanje izopačenom apetitu razbuktavao je strasti ljudi Noinog doba i doveo do opće pokvarenosti, dok njihova neobuzdanost i prijestupi nisu doprli do Neba pa je Bog potopom oprao Zemlju od njezine moralne nečistoće.

Isti grijesi žderanja i pijanstva umrtvili su moralnu osjetljivost stanovnika Sodome tako da je zlo postalo naslada stanovnika toga pokvarenog grada. Krist zbog toga opominje svijet: "Bit će tada kao u Lotovo vrijeme, kad se jelo i pilo, kupovalo i prodavalo, sadilo i gradilo. Ali kad Lot iziđe iz Sodome, udari oganj i sumpor s neba te ih sve uništi. Isto će se tako dogoditi u onaj Dan u koji se pojavi Sin Čovječji." (Luka 17, 28-30)

Krist nam je ovdje ostavio vrlo važnu pouku. U svojim poukama On nije poticao ravnodušnost. Njegov primjer je sasvim suprotan. Krist je bio ozbiljan radnik. Njegov život bio je život samoodricanja, marljivosti, ustrajnosti, marljivosti i štedljivosti. On nam je ukazao na opasnost da jelo i piće učinimo najvažnijim. On nam otkriva ishod popuštanju apetita. Moralne sile bivaju oslabljene tako da grijeh više ne izgleda kao grijeh. Grijehu se popušta i razumom upravljaju niske strasti dok opća pokvarenost ne iskorijeni plemenita načela i pobude i dok se ne pohuli na Boga. Sve je to posljedica prekomjernog jedenja i pijenja. On upozorava da će se to događati u vrijeme uoči Njegovog drugog dolaska.

Hoće li muškarci i žene biti opomenuti? Hoće li paziti na svjetlo ili će postati robovi apetitu i strasti? Krist stavlja pred nas nešto uzvišenije za što se trebamo truditi, a ne samo za ono što ćemo jesti, piti i u što ćemo se odjenuti. Jelo, piće i odijevanje postali su izraz takve pretjeranosti da se uvrštava u grijehe posljednjih dana i jedan je od znakova Kristovog skorog dolaska. Vrijeme, novac i snaga koji pripadaju Bogu, a povjereni su nama, rasipaju se uzaludnim pretjerivanjem u odijevanju i zahtjevima izopačenog apetita koji smanjuje životne snage i donosi patnje i propadanje. Nemoguće je da svoje tijelo prinesemo kao živu žrtvu Bogu kada je puno iskvarenosti i bolesti zbog našeg popuštanja grijehu.

Navescu clanak dr.Roberte Katacic koja odrzava seminare iz prehrane:
"1. Smrtnost osoba koje meso konzumiraju vrlo malo ili ga uopće ne konzumiraju (u odnosu na one koji to obilato čine) smanjena je za 12-56%; dakle, vegetarijanci žive dulje!

2. Dvije su studije ukazale na činjenicu da među onima koji imaju značajno smanjenu smrtnost zahvaljujući vrlo oskudnoj uporabi mesa, ta se dobrobit povećava duljinom apstinencije od mesa (onima koji su preko 20 godina vegetarijanci, smrtnost se smanjuje za daljnjih značajnih 30%).

Prilikom analize spomenutih studija uzeta je u obzir činjenica da su mnogi ispitanici-vegetarijanci inače skloni zdravijem načinu života, tako da se u statističkim izračunima izuzela mogućnost pozitivnog djelovanja nepušenja, apstinencije od alkohola, fizičke aktivnosti, indeksa tjelesne mase i stupanj obrazovanja.

U ovom trenutku jedino još nije u potpunosti jasno koliko je izražena dugovječnost vegetarijanaca rezultat nejedenja mesa ili obilate uporabe biljnih namirnica bogatih brojnim zdravim sastojcima. Buduće će studije morati odgovoriti na ovo pitanje.

Bilo kako bilo, nakon svih povijesnih i suvremenih dokaza, ostaje nam jasan zaključak da uporaba mesa i mesnih proizvoda nije preporučljiva za dobro zdravlje i dug život! Tek nam vegetarijanski način prehrane, statistički gledano, donosi željenu, kvalitetnu dugovječnost!"

Dr. mr. sci. Roberta Katačić

Opća pokvarenost - posljedica neobuzdanog apetita
Mnogi se čude što je ljudski rod tjelesno, umno i moralno toliko nazadovao. Oni ne razumiju da je kršenje Božjih zakona i uredbi, kao i kršenje zakona zdravlja izazvalo ovu degeneraciju. Prekršaj Božjih zapovijedi prouzročio je povlačenje Njegove ruke spremne za pomoć.

Neumjerenost u jelu i piću i popuštanje strastima umrtvili su uzvišene osjećaje tako da je sve to stavljeno u isti red vrijednosti.

Oni koji su dopustili da ih zarobi proždrljivost, često idu još dalje i ponižavaju sebe popuštanjem svojim iskvarenim strastima koje su razdražene neumjerenošću u jelu i piću. Oni su popustili uzde ponižavajućim strastima, zbog čega zdravlje i um veoma trpe. Sposobnost prosuđivanja u velikoj je mjeri razorena lošim navikama. Neurednost u jedenju i pijenju i nepravilno odijevanje izopačuju um, kvare srce i odvode plemenite osobine duše u ropstvo životinjskih strasti.

more_horiz
mnoge riječi
i mnoge nečitljive
pa i pokušajem printanja-pa po staračku po-la-ko victory

ja bih to ovako:
gdje mi sumpor zamiriše a ja dvaput duhove preispitivam prije nego zaključujem i tada ne samodopadno s uskličnikom večma vazda s točkazarezom.

Vidiš mišljenja sam da bismo trebali vazda napredovati,rasti, zar ne; a rast predmjeva mijenjanje
ono što mišljah kao dojenče ne mislim sada kao mlada žena niti (žarko se nadam) ću kao zrele mudrosti buduće.

Stoje fakti koje tvrdiš, svi citati i činjenice i znanstvene teze, stoji činjenično zlo ZLOUPOTREBE Zemlje i dobra blaga Božjega.

No abrahame
kažeš li mi da nije Bog onaj koji čini SVAKO DOBRO kao i što dopušta ZLO!?
Nije li Njegovo kad kaže da hoće i žito s kukoljem da raste?

Dalje, nije li Njegov Zakon jesti i meso i bilje! ?
Čekaj,još ne govorimo o ZLOUPOTREBI...

Isus pretrpje veliku sablazan je ne bijaše pustinjak poput svetog Ivana Krstitelja, zar ne,naš Krist baš i ne "glumjaše" po trgovima isposništvo i dronjke!? Jeo je s carinicima, po svadbama , među masom...čega god je bilo i bijaše se posluživalo. Nije li "skromno" a ja bih rekla ponizno primio i Hosana! i pomasti i počasti..ne bijaše odbijao (ne sjećam se da je igdje oholo spočitao-dapače!!)

Što nam to kaže?

Ja vidim toliko da svaka pa i NAJBOLJA ljudska NAKANA te PROSUDBA mogu biti u svojoj biti Sotonskog poticaja !!

Vjeruj mi toliko.

Oholiti po ovom pitanju kako kažeš jela ovako:
vidje mene vegetarijanca gdje sam bolji od ovih mesoždera, O Bože, vidje me, nigdje ti ne sagriješih i evo me da se pokažem! poput farizeja u hramu pored carinika!
Daklem, nije abrahamovo ni istražitelja srca da se izgubi u masovnom i sablažnjivom, već doći na poziciju jedan:na jedan s Bogom i preispitivat svoju savjest i djelovat za svoj račun.

Bog se ne ljuti na dopušteno al jest na nezahvalno.

A ja, ja Boga volim i sve Njegovo stvoreno, vidim nepravdu i boli me to,želim uzvratit na daru u kojem izobilovah pa odlučujem ukoliko bude mi izdržati Volja Tvoja, postiti od svoje nezasitnosti tako da samo na dane Nedjeljne Gospodnje svečane žrtve i kad ponudi me brat u obilju svome, ne neću postiti od mesa prvo radi slavlja drugo radi sablazni i uvrede bratske.

Mir s vama i Božji blagoslov

more_horiz
njegovanje duhovnosti bih ja raspravila na ovoj liniji

Svaku kušnju, pitanje, muku postavit ovako:
je li meni na korist i Bogu ugodno!!

Sve ostale krajnosti su fanatične ili utopijske samo naše poljudstvene vizije

da se zapletemo u raspravi griješnosti od izopačenja svega što bijaše čisto i sveto u čovjeka,ili zar da nabrajamo jedno zlo veće od drugog?
Reci onda, što ostade netaknuto:
seksualnost
plodnost
tjelesnost
moralnost
vjernost
čistoća
ljubav
.....
na tisuće nijanski podložnih kvarnosti!!

ja samo u sebi da popravljam proždrljivost?

Poput vlasi u snopu kose na glavi.

Grijeh jedan,moj, od mnogih! a izvlačenje samo njega mi nije na osobitu korist niti sam njime šta bolje BOGA spoznala!Ako ostanem na ovom, mislim, zalutala sam !!

more_horiz
jesi li pročitao moju pričicu o ribaru na mulu u temi srce i/ili razum?
možda bih radije nastaviti pod tim naslovom jer upravo odvamo me srce nosi onamo Smile

ajme da mi je zapivati svirka

more_horiz
istražitelj srca je napisao/la:
jesi li pročitao moju pričicu o ribaru na mulu u temi srce i/ili razum?
možda bih radije nastaviti pod tim naslovom jer upravo odvamo me srce nosi onamo Smile

ajme da mi je zapivati svirka

"Tko zna što je dobro čovjeku u životu njegovu, za ono malo dana koje tako isprazno živi, koji mu prolaze kao sjena? Tko će kazati čovjeku što će biti poslije njega pod suncem?"
Kakav je to mol gdje sunce udara stalno u leđa, jugozapadni smjer?Otvoren s obje strane ...?
Nostalgija prema iskonskoj idili je dio nade u čežnji svagdašnjih dana srcu i umu koji se slažu sa ljepotom dobrote i blaženstva milosti..Sve je manje mola sa suncem u leđa...

more_horiz
samo toliko...

tužno

more_horiz
Jos jedna:

more_horiz
razumijem.
mislim da sam dovoljno govorila,ionako nerazgovjetno pišem
prezaljubljena u svoju ljubav Isusa
da za kraj i zapjevam najdražom pjesmom
najjednostavnijim sredstvom
i dalje ne kompliciram

V’jek hvaljen budi, o moj Gospodine,
v’jek slavljen budi o moj Gospodine,
v’jek čašćen budi, o moj Gospodine,
Hosana Tebi, o moj Gospodine!

Za stvorenja što si ih stvorio,
što si sunce sjajno zapalio,
što si zvijezde po nebu prosuo,
što si zemlju u svemir smjestio!
+
Za svo cvijeće i zlatne plodove,
vodu, vatru i trsa rodove,
za šum mora i ptica pjevanje,
vjetar, šume i snježne planine!
+
Za sve dane što meni daruješ,
sreću žrtve što danas svetkujem,
za mir duše, jer nama kraljuješ,
i sve ljude Ti sreći pozivlješ!
sv.Franjo Asiški

Mir Gospodnji bio sa svima vama

Zadnja promjena: ; ned 25 stu 2007, 22:26; ukupno mijenjano 3 put/a.

more_horiz
utjeha nam je svima potrebna...

more_horiz
Ali , kako razlikovati prave Kristove ratnike i ratnice od laznih koji kameleoniziraju iz koristoljublja i prikazuju se duhovnima, ponovo zapleteni u mrezu sotoninu gdje ih trenira vjestini obmanjivanja, caranja, vracanja...

Lazni ratnici bjeze od Kristova kriza i od svjetla
kako im se djela ne bi vidjela da su zla..
Kada navuku na sebe oblicje oruzja Bozjeg, uvijek im viri rublje starog covjeka koji se opire razapinjanju...

more_horiz
a ja bih rekla ovako,

razotkrij me!
imaš tu dužnost i pravo-ispituj duhove.

Prvo ne boj se,
zatim Vjeruj
i Ljubi

a onda svim oružjem koje ti Bog Milosrdni dade digni svoje 3 utvrde!! U sebe Sotonu ne puštaj, a na vratima Grada pitaj:
Tko je, U čije Ime dolazi,
ima li dobre namjere
...
pa slušaj trostruko!
Slušaj što ti kaže Savjest, taj Vrhovni nutarnji autoritet
zatim Razum, sposoban razmatrati i samu Mudrost
i ne zaboravi Srce, našu jedinu osobenost

Bog s vama

more_horiz
Kako sam razumio Tvoje stihove radi se o straženju nad našim karakterom i brigom za opravdanje vjerom kako nebismo se umislili da smo Kristovi ratnici.Činjenica je da mi ne možemo kao što i
dijete ne može pridonijeti svojemu rastu
nikakvom svojom skrbi ili snagom. Tako ni
mi ne možemo skrbi ili naporom osigurati svoj duhovni rast. I biljka i dijete rastu primajući iz svoje okoline ono što im služi za život: zrak, sunčevu svjetlost i hranu. Ono što su ti darovi prirode životinji i biljci, to je Krist onima koji se uzdaju u Njega. On je njihovo vječno svjetlo (Izaija 60,19), sunce... ištit.(Psalam 84, 11) On će biti kao rosa Izraelu. (Hošea 14,6) Siči će kao rosa na travu, kao kiša što natapa zemlju. (Psalam 72,6) On je živa voda i kruh... Božji... koji silazi s Neba i daje život svijetu. (Ivan 6,33) Nenadmašnim darom svojega Sina Bog je okružio cijeli svijet ozračjem milosti koja je stvarna jednako kao i zrak koji se giba oko Zemlje. Svi koji odluče udisati to životodavno ozračje živjeti će i uzrasti do visine rasta u Isusu Kristu. Kao što se cvijet okreće prema suncu da bi mu blistave zrake pomogle u usavršavanju ljepote i simetrije, tako se i mi moramo okrenuti Suncu pravednosti da bi nas mogla obasjati nebeska
svjetlost, da bi se naš karakter mogao razvijati
po Kristovu uzoru. Isus je naučavao : Ostanite u meni i ja ću ostati u vama! Kao što mladica ne može sama od sebe, ako ne ostane na trsu, roditi roda, tako ni vi, ako ne ostanete u meni... Jer bez mene ne možete ništa učiniti.(Ivan 15,4.5) Da bismo živjeli svetim životom, mi ovisime o Kristu kao što loza ovisi o matičnom čokotu da bi rasla i donosila rod. Odvojeni od Njega, nemamo života. Nemamo
snage oduprijeti se kušnji ili rasti u milosti
i svetosti. Nastavajući u Njemu, možemo napredovati. Crpeći život od Njega, nećemo se sušiti niti ostati bez roda. Bit ćemo kao stablo zasađeno pokraj voda tekućica. (Psalam 1,3)
Mnogi smatraju da neki dio posla moraju obaviti sami. Pouzdali su se u Krista da dobiju oprost grijeha, ali se sada trude živjeti pravedno vlastitim naporima. Međutim, svaki je takav napor uzaludan.Isus kaže: Jer bez mene ne možete ništa učiniti!(Ivan 15,5) Naš rast u milosti, naša radost, naša korisnost - sve to ovisi o našemu jedinstvu s Kristom. Zbog zajednice s Njime svakog dana i sata, zbog nastavanja u Njemu, mi rastemo u milosti. On nije samo Začetnik, već i Završitelj naše vjere! To je Krist, prvi i posljednji i
uvijek. On mora biti s nama ne samo na početku i na kraju našega puta, već i na svakom koraku kroz život. David kaže: Jahve mi je svagda pred očima; jer mi je zdesna, neću posrnuti.Psalam 16,8

Kažeš:

Slušaj što ti kaže Savjest, taj Vrhovni nutarnji autoritet
zatim Razum, sposoban razmatrati i samu Mudrost
i ne zaboravi Srce, našu jedinu osobenost

I apostol Pavao je tako činio po otačkoj vjeri i progonio krščane dok ga Krist nije dohvatio..Preispitivanje srca , uma, duše..je različito pod križem od ispitivanja daleko od križa..
Kaž apostol Pavao da se ne varamo umom svojim..
Zato, imajmo um Kristov..No, taj se um neda imitirati nikakvim imitiranjem obličja Božje Riječi..

Mnogi se nastoje prikazati novorođeni ali su svoje novorođenje sami oblikovali jer se nisu dali razapeti, ili sami sebe uvjeravaju da su se razapeli zao što se teorijski slažu sa razapinjanjem, dok u svagdašnjici su još i gori nego prije poznanja Krista jer im je od materijalne koristi..

more_horiz
o čemu ti pričaš?

o sebi?

ta ja sam obrazlagala svoj način PREISPITIVANJA DUHOVA???

Zadnja promjena: ; uto 27 stu 2007, 20:34; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
predragi,

Onaj tko nije PROTIV Isusa ZA NJEGA je!!

gje si me pročitao kao neprijatelja,
ili umišljenog nanovorođenog ili materijalistu
ili opet umišljenog Kristovog ratnika
sad ti i način pisanja smeta...ttt??

o čem govoriš kad govoriš
sebi?

što ti vidiš kroz Svoje oči?
Svojim aršinom mjeriš?

predragi,
ta Rat se uistinu vodi
na Nebu i na Zemlji
Otk12
"7 I nasta rat na nebu: Mihael i njegovi anđeli zarate se sa Zmajem. Zmaj uđe u rat i anđeli njegovi, 8 ali ne nadvlada. I ne bijaše im više mjesta na nebu.9
Zbačen je Zmaj veliki, Stara zmija - imenom Đavao, Sotona, zavodnik
svega svijeta. Bačen je na zemlju, a s njime su bačeni i anđeli
njegovi. 10 I začujem glas na nebu silan: "Sada nasta
spasenje i snaga i kraljevstvo Boga našega i vlast Pomazanika njegova!

Jer zbačen je tužitelj braće naše koji ih je dan i noć optuživao pred
Bogom našim. 11 Ali oni ga pobijediše krvlju Jaganjčevom i riječju svojega svjedočanstva: nisu ljubili života svoga - sve do smrti. 12
Zato veselite se, nebesa i svi nebesnici! A jao vama, zemljo i more,
jer Đavao siđe k vama, gnjevan veoma, znajući da ima malo vremena!"

Vode predragi moj boj svi zemnici odupirući se Svojom Voljom
Sotonskoj sili, ne dajući mu vlast odričući se Grijeha!!
Daklem nijedan čovjek nije nemoćan,
dapače suučesnik je i ratnik i pripadnik
jel Isusov jel sotonin!!!

Ali mora BIRATI!!

A onda USTRAJATI do smrti!!

Naravno je isključeno izuzeće Sile i Gospodstva Kristovoga, ta samo po njemu Naše posinstvo i po Njemu naša zaštita i oružje!!

Ah, Mir s tobom

more_horiz
Istrazitelju srca; ne trabunjaj! Osim toga, kad vec toliko volis
spominjati Jaganjca i sve to, kad si se posljednji put pricestila? Sto
tebe muci, koji su ti problemi..? Nemogu si predociti koja je poanta
tvoje pjesnicke enkripcije, ali pomalo naginjes luciferstvu. Ispravi me
ako sa mnom nesto nije u redu. Pocnji istrazivati svoju dusu i svoj um!
MCM, OY

more_horiz
I Pavao je činio Pravedno i po Zakonu-dapače izrazito revno!
pitam te je li stoga čin staroga Pavla
griješan pred Bogom?

pitam te dakle, da je nakon Božje intervencije
čitaj: grubom milosti
Pavao činio isto
griješio bi ili ne-govorim o istom činjenju!!??

odgovorila bih:
prvo je nevin -po Zakonu
drugo je kriv -po Milosti

ili misliš
da nije moguće djelovati svojevoljno milosnom djelovanju protivno??

ja kažem da nam Sloboda Volje nikada nije uskraćena

Mir s vama

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply