http://www.cyberhymnal.org/mid/j/i/jicoming.midOčekujemo Kristov dolazak po završetku Kristove službe Dana pomirenja u nebeskoj svetinji..po završetku zapečaćenja :
1 Potom vidjeh četiri anđela gdje stoje na četiri ugla zemlje i drže četiri vjetra zemlje, da ne puše vjetar na zemlju, ni na more, niti na ikakvo drvo.
2 I vidjeh drugoga anđela gdje uzlazi od istoka sunčanoga, koji je imao pečat Boga živoga; i povika glasom velikim na četiri anđela, kojima je bilo dano, da naškode zemlji i moru,
3 Govoreći: "Nemojte škoditi ni zemlji, ni moru, ni drveću, dok ne zapečatimo sluge Bog našega na čelima njihovim."
, Poslije sedmoga zla ... :Otkrivenje 16:"
1 I začuh glas veliki iz hrama gdje govori sedmorici anđela: "Idite i izlijte sedam časa gnjeva Božjega na zemlju!"
2 I otide prvi i izli času svoju na zemlju; i postade zli i ljuti čir na ljudima, koji su imali žig zvijerin, i koji su se klanjali slici njezinoj.
3 I drugi anđeo izli čašu svoju u more; i postade krv kao od mrtvaca, i svaka duša živa umrije u moru.
4 I treći izli čašu svoju na rijeke i na izvore vodene; i postade, krv.
5 I začuh anđela voda gdje govori: "Pravedan si Gospodine, , koji jesi, i koji bijaše, ti Sveti, što si ovako sudio!
6 Jer proliše krv svetih i proroka; zato si im krv dao da piju; to su zaslužili."
7 I začuh jednoga, gdje iz žrtvenika govori: "Da, Gospodine Bože Svemoćni, istiniti su i pravedni sudovi tvoji."
8 I četvrti izli času svoju na sunce, i dano mu je, da pali ljude ognjem.
9 I opališe se ljudi od velike žege, i psovaše ime Boga, koji ima vlast nad zlima ovima, i ne pokajaše se, da mu dadnu slavu.
10 I peti izli času svoju na prijestolje zvijerino; i kraljevstvo njezino postade tamno, i grizli su jezike svoje od bola.
11 I psovali su Boga nebeskoga od bolova svojih i od čirova svojih, i ne pokajaše se za djela svoja.
12 I šesti izli čašu svoju na veliku rijeku Eufrat; i presahnu voda njezina, da se pripravi put kraljevima od istoka sunčanoga.
13 I vidjeh iz usta zmajevih, i iz usta zvijerinih, i iz usta lažnoga proroka tri nečista duha kao žabe.
14 To su naime duhovi đavolski, koji čine znake, i izlaze kraljevima svega svijeta, da ih skupe na boj za veliki dan Boga Svemoćnoga.
15 Evo idem kao tat: blagoslovljen je onaj, koji je budan i čuva haljine svoje, da gol ne hodi, i da ne vide sramotu njegovu!
16 I skupi ih na mjesto, koje se hebrejski zove Armagedon.
17 I sedmi izli čašu svoju u zrak; i izađe glas veliki iz hrama od prijestolja govoreći: "Svršeno je. "
I u te oveskoredane:
26 Kako je bilo u dane Noine, tako će biti i u dane Sina čovječjega:
27 Jelo se i pilo, ženilo se i udavalo sve do dana, kad Noa uđe u kovčeg. Tada dođe potop i uništi sve.
28 Isto tako bilo je u dane Lotove, Jelo se i pilo, kupovalo se i prodavalo, sadilo se i gradilo.
29 A u dan, kad izađe Lot iz Sodome, udari oganj i sumpor iz neba i uništi sve.
30 Upravo će tako biti u onaj dan, kad se objavi Sin čovječji.
Kada budu pripravljena mjesta:
Ivan 14,1-3:
"1 "Neka se ne plaši srce vaše! Vjerujte u Boga, i u mene vjerujte!
2 U kući Oca mojega mnogi su stanovi. Kad ne bi bilo tako, bio bih vam rekao, jer idem da vam pripravim mjesto.
3 I kad otidem i pripravim mjesto, opet ću doći i uzet ću vas k sebi, da i vi budete, gdje sam ja."
1 Tada će biti kraljevstvo nebesko kao deset djevica, koje uzeše svjetiljke svoje i izađoše u susret zaručniku.
2 Pet od njih bile su lude, pet mudre,
3 Lude uzeše svjetiljke svoje, ali ne uzeše sobom ulja.
4 A mudre uzeše sa svjetiljkama i ulje u posudama svojim.
5 Kako se je dolazak zaručnikov otegnuo, zadrijemaše sve i pozaspaše.
6 I ponoći odjeknu poziv: "Zaručnik dolazi! Izlazite mu u susret!
7 Tada se digoše sve djevice one i prirediše svjetiljke svoje.
8 A lude rekoše mudrima: "Dajte nam od ulja svojega! Svjetiljke naše hoće da se ugase.
9 Mudre odvratiše: "Da ne bi možda nedostalo nama i vama, idite radije k trgovcima i kupite sebi!
10 Dok otidoše da kupe, dođe zaručnik. Koje su bile spremne, uđoše s njim na svadbu, i zatvoriše se vrata.
11 Napokon dođoše i druge djevice i povikaše: "Gospodaru, Gospodaru, otvori nam!
12 A on reče: "Zaista, kažem vam, ne poznajem vas.
13
Budite dakle budni; jer ne znate ni dana ni časa!Pročitajte 17 glavu Otkrivenja o sudu nad Bludnicom - i glavu 18!Zatim Svadba Jagnjetova:1 Poslije ovoga začuh kao glas veliki naroda mnogoga u nebu gdje govore: "Aleluja! Spasenje i slava i sila Bogu našemu:
2 Jer su istiniti i pravedni sudovi njegovi, što je osudio bludnicu veliku, koja pokvari zemlja bludom svojim, i osvetio krv sluga svojih od ruke njezine."
3 I opet rekoše: "Aleluja! I dim njezin diže se u vijeke vjekova."
4 I padoše dvadeset i četiri starješine i četiri bića, i pokloniše se Bogu, koji sjeđaše na prijestolju, i rekoše: "Amen! Aleluja!"
5 I glas izađe od prijestolja govoreći: "Hvalite Boga našega, sve sluge njegove, i koji ga se bojite, mali i veliki!"
6 I začuh kao glas naroda mnogoga, i kao glas voda mnogih, i kao glas gromova jakih, koji govore: "Aleluja, jer zakraljeva Gospodin Bog naš Svemoćni!
7 Radujmo se i veselimo, i dajmo slavu njemu, jer dođe svadba Janjeta, i zaručnica se je njegova pripravila.
8 I dade joj se, da se obuče u platno sjajno i bijelo, jer je platno pravednost svetih.
9 I reče mi: "Napiši: Blagoslovljeni su oni, koji su pozvani na svadbenu gozbu Janjetovu!" I reče mi: "Ovo su istinite riječi Božje."
10 I padoh pred noge njegove, da mu se poklonim, i reče mi: "Nemoj! Ja sam sluga kao i ti i braća tvoja, koja imaju svjedočanstvo Isusovo. Bogu se klanjaj!" Jer je svjedočanstvo Isusovo duh proročanstva.
Poslušajmo himnu o Novom Jeruzalemu:
http://www.cyberhymnal.org/htm/i/w/iwbready.htm http://www.cyberhymnal.org/htm/s/h/shawmeet.htm