Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Drugi Kristov dolazak

power_settings_newLogin to reply
+18
UČENIK10
Pravednik
apostol
vijesnik
jakob
10
hrvoje hrki
No Nick
Želislav
Feba
jony
Ruta
Spart
kainos
Daniel
slisch
Mali princ
Darko
22 posters

descriptionDrugi Kristov dolazak - Page 4 EmptyRe: Drugi Kristov dolazak

more_horiz
Dolazak:
http://www.lifetalk.net/2ndcoming/ee.html
ali, prije

Nije postojao samo prvi Ilija - prorok u Izraelu u vrijeme cara Ahaba, nego je, isto tako postojao i drugi - Ivan Krstitelj, koji je javljao vijest sličnu vijesti Ilije Tesaćanina. Međutim, ako pogledamo pažljivo tekst u Malahiji 4,5.6. uočićemo ključni izraz: "Evo ja ću vam poslati Iliju proroka prije nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji". Koji je to veliki i strašni dan Gospodnji? Kraj svijeta! Dakle, i među nama danas treba da se ispuni proročanstvo o dolasku Ilije - trećeg Ilije..

Narod u Isusovo vrijeme mislio je da će Mesija doči i postaviti svoje kraljevstvo, a da će uskoro zatim doči veliki i strašni dan Gospodnji. Oni su zamijenili vrijeme Njegove slave sa vremenom Njegovog stradanja. Po čemu to znamo? Joilo 2,31. kaže: "Sunce će se pretvoriti u tamu i mesec u krv, pre nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji." Joilo 3,15. dodaje: "Sunce će i mjesec pomrknuti, i zvijezde će ustegnuti svoju svjetlost." Većini nas poznatije je 24. poglavlje po Mateju i znaci u suncu, mjesecu i zvijezdama. Oni su prorečeni da će se dogoditi prije velikog i strašnog Gospodnjeg dana.

U vrijeme prvog Ilije bile su tri i po godine gladi. U srednjem vijeku, kao što je i prorečeno u Danilu 7. bile su tri i po godine, ovaj put proročke, i trajale su 1260 godina. Ove tri i po godine okončale su se 1798. godine n.e. Neko vrijeme poslije te proročke tri i po godine, a tjesno u vezi sa znacima na suncu, mjesecu i zvjezdama, treba da slijediti Ilijin dolazak. Da li ga je neko već vidio? To ne bi mogao biti Martin Luther, iako je on mnogo učinio u pripremi za Hristov dolazak. Dok proučavamo proročanstvo, postaje nam očevidno da se Ilija treba pojaviti u našem vremenu. Da li će Ilija biti neki pojedinac ili možda narod? Da li će doći sa sličnom viješću, da "uradi sve" i obrati srce otaca k djeci? Što sadrži Ilijina vijest? Da li će postojati jedan narod koji će objaviti opomenu svijetu, pripremajući ljude za drugi Hristov dolazak u kome možemo prepoznati Iliju?

Treći Ilija:
Zadatak trećeg Ilije je da radi u vezi sa djelom koje je Krist izvršio za nas i da nas dalje vodi u djelo koje Bog želi izvršiti u našem životu. Ne postoji nijedna druga zajednica ljudi koja je to učinila. Druge zajednice su objavljivale veliku istinu reformacije. Ali mi, kao treći Ilija, napravili smo pogrešku kada smo veliku istinu reformacije uzeli kao gotovu i pokušali sagraditi zidove od djela koji Bog želi učiniti u svom narodu, zapostavljajući naglašavanje osnovnih istina o onome što je Bog učinio za nas. To je bio naš promašaj i zato smo još ovde.

Ali, na kraju, kad dođe svjetlost Moćnog anđela ii slava Božja koja će ispuniti svu zemlju, Božji narod koji je još u Babilonu dramatično će shvatiti da su i osnova i zidovi važni u Božjem planu za trećeg Iliju. Priprema ljudi za Krista još uvijek je najvažniji dio Ilijine vijesti. "Da bismo bili spremni za nebo, mi moramo ispunjavati zahtjeve zakona: 'Ljubi Gospoda Boga svojega svim srcem svojim i svom dušom svojom, i svom snagom svojom i svom misli svojom.' ¼ Ovo možemo postići samo ako se vjerom uhvatimo za Kristovu pravdu u svakodnevnom krštenju Duhom. Ovdje neki zastaju i kažu: "Točno, Krist je sve učinio za nas." Gledanjem u Isusa mi primamo živi, širi princip u srce, i Sveti Duh izvršava djelo. Vjernik napreduje iz slave u slavu, iz sile u silu, iz karaktera u karakter. On postaje sve sličniji Kristu, dok u duhovnom rastu ne dostigne u mjeru rasta visine Kristove. Tako Krist čini kraj prokletstvu grijeha i dušu koja vjeruje oslobađa njegovog djelovanja i utjecaja. Oproštenje ima mnogo šire značenje - Božje oproštenje nije samo djelo opravdanja kojim nas On oslobađa osude. To nije samo oproštenje grijeha, već i oslobađanje od grijeha. To je izliv spasonosne Kristove ljubavi Duhom Svetim koja mijenja srce kako bi zaista bili djeca Božja. David je imao pravo razumijevanje o oproštenju kada se molio: 'Učini mi bože čisto srce i duh prav ponovi u meni'. Ilijina poruka danas:

Ilija je pokret koji ide u susret novog Pentekosta – Otkrivenje 18,1..

more_horiz
abraham je napisao/la:

Treći Ilija:
Zadatak trećeg Ilije je da radi u vezi sa djelom koje je Krist izvršio za nas i da nas dalje vodi u djelo koje Bog želi izvršiti u našem životu. Ne postoji nijedna druga zajednica ljudi koja je to učinila. Druge zajednice su objavljivale veliku istinu reformacije. Ali mi, kao treći Ilija, napravili smo pogrešku kada smo veliku istinu reformacije uzeli kao gotovu i pokušali sagraditi zidove od djela koji Bog želi učiniti u svom narodu, zapostavljajući naglašavanje osnovnih istina o onome što je Bog učinio za nas. To je bio naš promašaj i zato smo još ovde.

Ilijina poruka danas:

Ilija je pokret koji ide u susret novog Pentekosta – Otkrivenje 18,1..

Shalom,

Abrahame, imam dva pitanja:

1. Možeš li da potvrdiš ovo što si naveo sa Biblijom, da smo mi treći Ilija koji će usmeriti srca dece ka očevima?
2. Koliko ljudi u Bibliji su imali Ilijinog duha?

Blagoslov Božji vam želim

Želislav

more_horiz
Shalom,

Abrahame, imam dva pitanja:

1. Možeš li da potvrdiš ovo što si naveo sa Biblijom, da smo mi treći Ilija koji će usmeriti srca dece ka očevima?
2. Koliko ljudi u Bibliji su imali Ilijinog duha?

Želislav

Ukratko, idemo:

Da li je bilo službe Balu u vrijeme Ivana Krstitelja? Ljudi se nisu klanjali pred Balom, nisu služili rezanim likovima. U čemu je srčika službe Balu? To je služenje stvorenju umjesto Stvoritelju - služenje suncu umjesto onome koji je stvorio Sunce. U vrijeme prvog Ilije, to je imalo oblik službe idolima. Ali u vrijeme Ivana Krstitelja to je imalo drgukčiji izgled. Ljudi su bili uhvaćeni u drugu zamku.

"Načelo da se čovjek može spasiti osobnim djelima bilo je temelj svih neznabožačkih religija. Ta ideja, koju je sotona izmislio, uvukla se i u hebrejsku religiju. Gdje god se ta ideja prihvati, ruši se brana koja zadržava grijeh." (DA, p. 35.36)

Služba Balu u vrijeme Ivana Krstitelja imala je oblik klanjanja samome sebi umjesto Suncu. Ima li razlike? Ne velike. Oni su ipak služili stvorenju umjesto Stvoritelju.Postojala velika sličnost između Božjeg naroda u vrijeme Isusovog prvog dolaska i Božjeg naroda u vrijeme drugog dolaska. Dakle, služba Balu je jedna od najvećih opasnosti kojima smo izloženi. Sve što čovjek, da bi služio Balu je da se trudi spasiti se sam, umjesto da se potpuno osloni na Jagnje Božje. Kakva je vijest trećeg Ilije? To je vijest o narodu koji "drži zapovjesti Božje" (Otkrivenje 14,12). Ovo je izjava u pozitivnom smislu, govori o narodu koji živi pred sam Isusov dolazak i drži zapovjesti. Isto tako, ovaj narod ima "vjeru Isusovu". Opet pozitivna strana, kao odgovor na službu Balu. Taj narod ne služi sebi, već služi Isusu. To se zove vjera "Isusova", jer je Isus najveći primjer onoga koji se potpuno oslanja na silu Božju umjesto na svoju. Taj narod gleda na "Jagnje Božje, koje uze na se grijehe svijeta" - što je veoma važna činjenica u vijest Trećeg anđela.

more_horiz
Brate abraham, ispustio si jednog Iliju.

1. Ilija
2. Elizej, jedan čovjek s Ilijinim Duhom
3. Ivan Krstitelj
4. Ilija, prije strašnog dolaska Gospoda

Međutim, ne razumijem kako ćeš objasniti Mal. 4, ako hoćeš reći da je u pitanju mnogo ljudi. Jer Ilija prije strašnog dana Gospodenjeg treba vratiti scra djece ocima. Ako smo mi taj Ilija - tko su ta djeca čija srca mi moramo vratiti ocima?

more_horiz
abraham je napisao/la:
Služba Balu u vrijeme Ivana Krstitelja imala je oblik klanjanja samome sebi umjesto Suncu. Ima li razlike? Ne velike. Oni su ipak služili stvorenju umjesto Stvoritelju.Postojala velika sličnost između Božjeg naroda u vrijeme Isusovog prvog dolaska i Božjeg naroda u vrijeme drugog dolaska. Dakle, služba Balu je jedna od najvećih opasnosti kojima smo izloženi. Sve što čovjek, da bi služio Balu je da se trudi spasiti se sam, umjesto da se potpuno osloni na Jagnje Božje. Kakva je vijest trećeg Ilije? To je vijest o narodu koji "drži zapovjesti Božje" (Otkrivenje 14,12). Ovo je izjava u pozitivnom smislu, govori o narodu koji živi pred sam Isusov dolazak i drži zapovjesti. Isto tako, ovaj narod ima "vjeru Isusovu". Opet pozitivna strana, kao odgovor na službu Balu. Taj narod ne služi sebi, već služi Isusu. To se zove vjera "Isusova", jer je Isus najveći primjer onoga koji se potpuno oslanja na silu Božju umjesto na svoju. Taj narod gleda na "Jagnje Božje, koje uze na se grijehe svijeta" - što je veoma važna činjenica u vijest Trećeg anđela.

Shalom svima,

Dobro Jony je dao jednu konstataciju da si ispustio jednog Iliju Jelisej koji je imao dvostruku porciju duha Ilijinog... međutim još jedna stvar gde u bibliji je poređeno Otk 14:12 sa duhom Ilijinim? Ili kako ja mogu biti siguran po Bibliji da je tvoja tvrdnja istinita?

Shalom svima.
Želislav

more_horiz
Otkrivenje 14,6-12:
Poziv svijetu da se je došao čas suda Božjeg , ova opomena poziva na klanjanje Bogu a ne Zvijeri, poštivanje svih zapovijesti , opominje da je Babilon pao..sav idolopoklonički sistem..ova je vjest trostruka, vijest Trojice anđela ...
(Otk 14,6)
6I vidjeh: drugi jedan anđeo leti posred neba s evanđeljem vječnim da ga proglasi svim pozemljarima, svakom narodu i plemenu i jeziku i puku. 7Viče iza glasa: "Bojte se Boga i dajte mu slavu jer dođe čas suda njegova! I poklonite se njemu koji stvori nebo i zemlju i more i izvore voda!"

8Za njim eto drugog anđela koji govori: "Pade, pade Babilon, veliki koji vinom gnjeva i bluda svojega opi sve narode!" 9Za njima eto i trećeg anđela koji vikaše iza glasa: "Tko god se klanja Zvijeri i kipu njezinu te primi žig na čelo ili ruku, 10pit će vino gnjeva Božjega, nerazvodnjeno, natočeno već u čaši srdžbe njegove! I bit će udaren na muke u ognju i sumporu svetim anđelima naočigled i naočigled Jaganjcu. 11Dim muke njihove suklja u vijeke vjekova. Ni danju ni noću nemaju počinka oni koji se klanjaju Zvijeri i kipu njezinu i tko god primi žig s imenom njezinim." 12U tom je postojanost svetih - onih što čuvaju zapovijedi Božje i vjeru Isusovu.

13I začujem glas s neba: "Piši! Od sada blaženi mrtvi koji umiru u Gospodinu! Da, govori Duh, neka otpočinu od svojih trudova! Jer prate ih djela njihova!"
(Otk 14,14)

14I vidjeh: gle, bijel oblak, a na oblak sjede Netko kao Sin Čovječji; na glavi mu zlatan vijenac, u ruci oštar srp. 15I drugi jedan anđeo iziđe iz hrama vičući iza glasa onomu što sjedi na oblaku: "Mahni srpom i žanji jer dođe čas žetvi, zrela je žetva zemaljska!" 16I onaj što sjedi na oblaku baci srp na zemlju i zemlja bi požnjevena.

17I drugi jedan anđeo iziđe iz hrama nebeskoga. I on imaše oštar srp. 18I od žrtvenika iziđe drugi anđeo - onaj koji ima vlast nad ognjem - pa povika iza glasa onomu, s oštrim srpom: "Mahni oštrim srpom i poberi grozdove u vinogradu zemaljskom jer sazri grožđe!" 19I anđeo baci srp na zemlju i obra vinograd zemaljski, a obrano baci u veliku kacu gnjeva Božjega. 20Gazila se kaca izvan grada te poteče krv iz kace konjima do uzda, tisuću i šest stotina stadija uokolo.
Mojsijev i Jaganjčev hvalospjev (Otk 15,1)
Jelisej je nastavio rad Ilije...
pozdrav

http://www.cyberhymnal.org/non/de/vomhimka.htm

more_horiz
abraham je napisao/la:
Otkrivenje 14,6-12:
Poziv svijetu da se je došao čas suda Božjeg , ova opomena poziva na klanjanje Bogu a ne Zvijeri, poštivanje svih zapovijesti , opominje da je Babilon pao..sav idolopoklonički sistem..ova je vjest trostruka, vijest Trojice anđela ...
(Otk 14,6)
6I vidjeh: drugi jedan anđeo leti posred neba s evanđeljem vječnim da ga proglasi svim pozemljarima, svakom narodu i plemenu i jeziku i puku. 7Viče iza glasa: "Bojte se Boga i dajte mu slavu jer dođe čas suda njegova! I poklonite se njemu koji stvori nebo i zemlju i more i izvore voda!"

8Za njim eto drugog anđela koji govori: "Pade, pade Babilon, veliki koji vinom gnjeva i bluda svojega opi sve narode!" 9Za njima eto i trećeg anđela koji vikaše iza glasa: "Tko god se klanja Zvijeri i kipu njezinu te primi žig na čelo ili ruku, 10pit će vino gnjeva Božjega, nerazvodnjeno, natočeno već u čaši srdžbe njegove! I bit će udaren na muke u ognju i sumporu svetim anđelima naočigled i naočigled Jaganjcu. 11Dim muke njihove suklja u vijeke vjekova. Ni danju ni noću nemaju počinka oni koji se klanjaju Zvijeri i kipu njezinu i tko god primi žig s imenom njezinim." 12U tom je postojanost svetih - onih što čuvaju zapovijedi Božje i vjeru Isusovu.

13I začujem glas s neba: "Piši! Od sada blaženi mrtvi koji umiru u Gospodinu! Da, govori Duh, neka otpočinu od svojih trudova! Jer prate ih djela njihova!"
(Otk 14,14)

14I vidjeh: gle, bijel oblak, a na oblak sjede Netko kao Sin Čovječji; na glavi mu zlatan vijenac, u ruci oštar srp. 15I drugi jedan anđeo iziđe iz hrama vičući iza glasa onomu što sjedi na oblaku: "Mahni srpom i žanji jer dođe čas žetvi, zrela je žetva zemaljska!" 16I onaj što sjedi na oblaku baci srp na zemlju i zemlja bi požnjevena.

17I drugi jedan anđeo iziđe iz hrama nebeskoga. I on imaše oštar srp. 18I od žrtvenika iziđe drugi anđeo - onaj koji ima vlast nad ognjem - pa povika iza glasa onomu, s oštrim srpom: "Mahni oštrim srpom i poberi grozdove u vinogradu zemaljskom jer sazri grožđe!" 19I anđeo baci srp na zemlju i obra vinograd zemaljski, a obrano baci u veliku kacu gnjeva Božjega. 20Gazila se kaca izvan grada te poteče krv iz kace konjima do uzda, tisuću i šest stotina stadija uokolo.
Mojsijev i Jaganjčev hvalospjev (Otk 15,1)
Jelisej je nastavio rad Ilije...pozdrav

http://www.cyberhymnal.org/non/de/vomhimka.htm

Shalom svima,

Izvini Abrahame,
Kako onda objašnjavaš Mal 4 kde treba da dođe Ilija koji treba da okrene srca dece ka očevima? Ko su deca a ko su očevi?
I još mi nisi rekao koliko puta je Bog upotrebi Ilijinog duha u Bibliji?
Da li je Jelisej imao Ilijinog duha?

Hvala, puno pozdrava.

Želislav

more_horiz
Shalom svima,

Izvini Abrahame,
Kako onda objašnjavaš Mal 4 kde treba da dođe Ilija koji treba da okrene srca dece ka očevima? Ko su deca a ko su očevi?
I još mi nisi rekao koliko puta je Bog upotrebi Ilijinog duha u Bibliji?
Da li je Jelisej imao Ilijinog duha?

Hvala, puno pozdrava.

Želislav

Idemo od početka ka odnosu očeva i sinova u Zakonu - dekalogu koji nalaže obožavanje Boga a ne idola:

10 A Ilija odgovori pedesetniku: "Ako sam čovjek Božji, neka padne oganj s neba i proždre tebe i tvoju pedesetoricu!" I pade oganj s neba i poždrije njega i njegovu pedesetoricu.
11 Opet posla k njemu drugoga pedesetnika s njegovom pedesetoricom. Ovaj mu zapovjedi: "Čovječe Božji, ovako zapovijeda kralj: "Siđi brže!"
12 A Ilija im odgovori: "Ako sam čovjek Božji, neka padne oganj s neba i proždre tebe i tvoju pedesetoricu!" I pade oganj Božji s neba i proždrije njega i njegovu pedesetoricu.
13 Potom posla još trećega pedesetnika s njegovom pedesetoricom. Kad ovaj treći pedesetnik dođe, pade pred Iliju na koljena i zamoli za s milost i reče: "Čovječe Božji, sačuvaj ipak život moj i život ove pedesetorice sluga tvojih!
14 Eto, oganj pade s neba i proždrije obadva prijašnja pedesetnika s njihovom pedesetoricom, a sad sačuvaj barem mene!"
15 Tada reče anđeo Gospodnji Iliji: "Idi samo s njim! Ne boj ga se!" I tako ustade on i otide s njim kralju.
16 I reče mu: "Ovako veli Gospod: "Jer si poslao poslanike k Baal-Zebubu, bogu u Ekronu, da ga pitaju, kao da nema Boga u Izraelu, da bi ga pitao, nećeš više ostaviti postelju, na koju si legao, nego ćeš umrijeti!" 2 Kraljevima 1,16
-----
Jelisej je imao Ilijinog Duha.I silu Ilijinu:

1 Kratko vrijeme, prije nego uze Gospod Iliju u vihoru na nebo, ostavi Ilija s Elišejem Gilgalu.
2 Ilija zamoli Elišeja: "Ostani ovdje! Gospod šalje mene u Betel." A Elišej odgovori: "Tako živ bio Gospod i tako živ bio ti sam, ja te ne ostavljam!" I tako siđoše u Betel.
3 Učenici proročki, što su živjeli u Betelu, dođoše k Elišeju i upitaše ga: "Znaš li, da će Gospod danas gospodara tvojega uzeti k sebi od tebe?" On odgovori "Jest, znam; šutite!"
4 I još jedanput zamoli ga Ilija: "Elišej, ostani ipak ovdje! Gospod šalje mene u Jeriho." A on odgovori: "Tako živ bio Gospod i tako živ bio ti sam, ja te ne ostavljam!" I tako dođoše u Jeriho.
5 Učenici proročki, što su živjeli u Jerihu, pristupiše k Elišeju i upitaše ga: "Znaš li, da će Gospod danas gospodara tvojega uzeti k sebi od tebe?" On odgovori: "Jest, znam, šutite!"
6 Opet ga zamoli Ilija "Ostani ipak ovdje! Gospod posla mene na Jordan." A on odgovori: "Tako živ bio Gospod i tako živ bio ti sam, ja te ne ostavljam!" I tako nastaviše svoj put obojica zajedno.
7 Pedeset učenika proročkih išlo je za njima, ali ostadoše po strani u nekoj udaljenosti, kad oni obojica ustaviše se kod Jordana.
8 Ilija uze plašt svoj, smota ga i udari njim po vodi. Ona se razdijeli na obje strane, te prijeđoše obojica po uhu.
9 Kad su bili prijeko, reče Ilija Elišeju: "Moli samo, ako ti imam još što učiniti, prije nego se uzmem od tebe k Elišej odgovori: "Neka bi dvije trećine duha tvojega prešle na mene!"
10 Onaj reče: "Išteš veliku stvar. Ako me vidiš kad se uzmem od tebe, bit će ti tako, inače ne."
11 Dok su dalje išli razgovarajući se, dođoše ujedanput ognjena kola s ognjenim konjima i rastaviše ih obojicu. Ilija se odveze u vihoru put neba.
12 Kad to vidje Elišej, povika glasno: "Oče moj, oče moj! Kola Izraelova i konjanici njegovi!" Kad ga više ne vidje, uze haljine svoje i razdrije ih na dvoje.
13 I podiže plašt, što je bio spao s Ilije, vrati se i stupi na obalu Jordana.
14 Ovdje uze plašt, što je bio spao s Ilije, udari njim po vodi i povika: "Gdje je sad Gospod, Bog Ilijin?" I kako on udari po vodi, razdijeli se ona na obje strane, i prijeđe Elišej.
15 Kad učenici proročki iz Jeriha vidješe to s druge strane, povikaše: "Duh Ilijin počinu na Elišeju!" Oni mu odoše u susret, baciše se pred njim na zemlju ničice
16 I rekoše mu: "Sluga tvojih ovdje ima pedeset junaka. Neka oni idu i traže tvojega gospodara! Možda ga je odveo Duh Gospodnji i uklonio ga na kakvo brdo ili u koju dolinu." A on odgovori: "Ne šaljite ih!"
17 A kad su jednako navaljivali na njega, izjavi: "Pošljite ih samo!" I poslaše pedeset ljudi. Oni su ga tražili tri dana, ali ga ne nađoše.
18 Kad se vratiše k njemu - on je bio još u Jerihu - reče im: "Nijesam li vam rekao, da ne ide te?"
19 A stanovnici grada rekoše Elišeju: "Položaj je grada doduše dobar, kako vidiš, gospodaru; ali je voda zla. Zato okolica uzrokuje pobacivanja."
20 On odgovori: "Donesite mi novu zdjelu i metnite soli u nju!" Kad su mu je bili donijeli,
21 Izađe on na izvor, baci u njega so i reče: "Ovako veli Gospod: Ozdravljam ovu vodu. Od sada neće ona više uzrokovati ni smrti ni pobacivanja."
22 Tako postade voda zdrava do današnjega dana po riječi, što ju je bio rekao Elišej.
23 Odanle otide u Betel. Kad je išao putem, izađoše mala djeca grada, i rugala mu se i vikala mu; Hodi, ćelo; hodi, ćelo!"
24 On se obazre, i kad ih vidje, prokle ih u ime Gospodnje. Tada izađoše dvije medvjedice iz šume i rastrgaše četrdeset i dvoje djece između njih.
25 Odatle otide na Karmel i odatle se vrati u Samariju.

more_horiz
Opomena protiv idolopoklonstva iz Ponovbljenog zakona:

1 A sada, Izraele, poslušaj zapovijedi i naredbe, koje vas učim da držite, da biste sretno živjeli i ušli u posjed zemlje, koju vam hoće da dadne Gospod, Bog otaca vaših.
2 Ništa ne dodajte zapovijedima, što vam ih dajem, niti oduzmite išta od njih. Nego izvršujte zapovijedi Gospoda, Boga svojega, što vam ih nalažem.
3 Svojim očima vidjeste, što učini Gospod zbog Baal-Peora. Svakoga, koji se priključi Baal-Peoru, dade Gospod, Bog tvoj, istrijebiti iz tvoje sredine.
4 A vi, koji se čvrsto držite Gospoda, Boga svojega, svi ste danas još na životu.
5 Vidite, učim vas zakone i naredbe, kako mi ih naloži Gospod, Bog moj, da po njima radite u zemlji, u koju ulazite, da je uzmete u posjed.
6 Držite i izvršujte ih, jer to će vas u očima poganskih naroda učiniti mudrima i razumnima. Kad oni čuju sve te zakone, reći će: Doista, taj veliki narod mudar je i razuman narod.
7 Jer gdje je tako velik narod, kojemu je Bog tako blizu, kako je nama Gospod, Bog naš, kad ga god zazovemo?
8 I gdje je tako velik narod, koji bi imao tako pravedne zakone i naredbe, kao što je sav ovaj zakon, što vam ga danas predlažem?
9 Samo čuvaj se i dobro pazi, da ne zaboraviš, što Bi svojim ocima vidio, i da ti to ne iščezne iz srca, dokle si god živ. Obznani to djeci svojoj i djeci djece svoje.
10 Nemoj zaboraviti onaj dan, kad si stajao na Horebu pred Gospodom, Bogom svojim, kad mi zapovjedi Gospod: 'Skupi mi narod! Hoću im obznaniti zapovijedi svoje, da se nauče bojati se mene, dok su živi na zemlji, i da to nauče i djecu svoju.'
11 Tada pristupiste i stadoste pod gorom. A gora je ognjem gorjela do samoga neba, opkoljena tamom, oblakom i mrakom.
12 Gospod vam tada progovori isred ognja. Glas riječi ste čuli, ali lika ne mogoste vidjeti. Samo ste glas čuli.
13 On vam objavi zavjet svoj, koji vam zapovjedi da držite, deset zapovijedi, i napisa ih na dvije ploče kamene.
14 Meni tada naloži Gospod, 'da vas naučim zakone i naredbe, da ih izvršujete u zemlji, u koju prelazite, da je uzmete u posjed.
15 Pazite dakle dobro na se, za život vam je! Onda, kad vam je Gospod na Horebu govorio isred ognja, ne vidjeste nikakva lika.
16 Zato ne radite naopako i ne pravite sebi nikada rezan lik u obliku kakvegod slike, bila ta slika muškoga ili ženskoga bića,
17 Bila ta slika četveronožne životinje na zemlji ili slika kakve ptice krilate, koja leti ispod neba,
18 Bila ta slika kakve životinje, što gmiže na zemlji, ili slika kakve ribe, što živi u vodi pod zemljom.
19 Kad podigneš oči svoje k nebu i vidiš sunce, mjesec i zvijezde, svu vojsku nebesku, ne daj se zavesti, da padneš pred njima i da im se pokloniš, jer ih Gospod, Bog tvoj, prepusti svima drugim narodima pod cijelim nebom.
20 A vas uze Gospod i izvede vas iz ognjene peći, iz Egipta, da budete narod njegove svojine, kako je to danas.
21 Ali na mene Gospod se rasrdi zbog vas i zakle se, da ne smijem prijeći preko Jordana i ući u lijepu zemlju, koju Gospod, Bog tvoj, daje tebi u posjed.
22 I ja ću umrijeti u ovoj zemlji i neću prijeći preko Jordana. A vi ćete prijeći i tu lijepu zemlju uzeti u posjed,
23 Zato se čuvajte, da ne zaboravite zavjeta Gospoda, Boga svojega, što ga on sklopi s vama, i da ne pravite sebi rezana lika u obliku bilo čega, što ti je zabranio Gospod, Bog tvoj.
24 Jer je Gospod, Bog tvoj, oganj, koji spaljuje, i Bog, koji revnuje.
25 Kad dobijete djecu i djece djecu i uživite se u zemlji i tada se ogriješite stim, da napravite rezan lik u kojemgod obliku i učinite, što je neugodno u očima Gospoda, Boga vašega, tako da ga rasrdite,
26 To zovem ja danas nebo i zemlju za svjedoke proti vama, da ćete brzo iščeznuti iz zemlje, u koju idete preko Jordana, da je uzmete u posjed. Nećete dugo vremena živjeti u njoj, nego ćete biti posve uništeni.
27 Gospod će vas tada raspršiti među narode. Samo malen broj ostat će vas među poganskim narodima, u koje će vas odvesti Gospod.
28 Tamo ćete služiti bogovima, koje napravi ruka čovječja od drveta i kamena, koji niti vide, niti čuju, niti jedu, niti dišu.
29 Odanle ćeš tražiti Gospoda, Boga svojega, pa ćeš ga i naći, ako ga budeš žudio svim srcem i svom dušom.

more_horiz
Sve su Ilije objavljivale opomenu u proročkom lancu -Zakon-Sud-Dolazak Mesije - Spasitelja - Drugi dolazak...:

1 Mojsije sazva sve Izraele i reče im: "Čuj, Izraele, zakone i naredbe, što vam ih danas objavljujem! Naučite ih i nastojte, da ih držite!
2 Gospod, Bog naš, sklopi s nama zavjet na Horebu.
3 Nije s ocima našim sklopio Gospod taj zavjet, nego s nama, koji smo danas još svi ovdje na životu.
4 Lice k licu govorio je Gospod na gori s vama iz ognja.
5 Ja sam tada stajao između Gospoda i vas, da vam objavim riječ Gospodnju; jer vi ste se strašili od ognja i nijeste uzašli na goru. Riječi su glasile:
6 Ja sam Gospod, Bog tvoj, koji te je izveo iz zemlje egipatske, iz kuće sužanjstva.
7 Nemaj drugih bogova uz mene!
8 Ne pravi sebi lika rezana, niti kakve slike od onoga, što je gore na nebu ili dolje na zemlji ili u vodi pod zemljom!
9 Ne padaj ničice pred njima i ne klanjaj se njima; jer ja, Gospod, Bog tvoj, jesam Bog revnitelj, koji kazni zlodjela otaca na djeci, na unučadi i praunučadi onih, koji me mrze,
10 A milosrđe iskazuje do u tisućno koljeno onima, koji me ljube i drže zapovijedi moje.
11 Ne uzimaj uzalud imena Gospoda, Boga svojega, jer Gospod neće pustiti bez kazne onoga, koji uzima ime njegovo uzalud.
12 Pazi na to, da posvetiš subotu, kao što ti je zapovjedio Gospod, Bog tvoj!
13 šest dana radi i izvršuj sve poslove svoje!
14 Ali sedmi dan jest dan odmora u čast Gospodu, Bogu tvojemu. Tada ne smiješ raditi nikakva posla, ni ti ni sin tvoj ili kći tvoja, ni sluga tvoj ni sluškinja tvoja, ni vol tvoj ni magarac tvoj ni sva stoka tvoja ni stranac, koji boravi kod tebe unutar vrata tvojih! Sluga tvoj i sluškinja tvoja neka se mognu odmor ti kao ti!
15 Pomišljaj na to, da si sam bio rob u zemlji egipatskoj, i da te je Gospod, Bog tvoj, izveo odanle rukom jakom i mišicom podignutom! Zato ti Gospod, Bog tvoj, zapovijeda, da svetkuješ subotu.
16 Poštuj oca svojega i mater svoju, kao što ti je zapovjedio Gospod, Bog tvoj, da dugo živiš i da ti dobro bude u zemlji, koju će ti dati Gospod, Bog tvoj!
17 Ne ubij!
18 Ne čini preljuba!
19 Ne kradi!
20 Ne svjedoči lažno proti bližnjemu svojemu!
21 Ne poželi žene bližnjega svojega! Ne poželi kuće bližnjega svojega, ni njive njegove, sluge njegova, sluškinje njegove, vola njegova, magarca njegova, ni igdje išta, što pripada bližnjemu tvojemu!
22 Te riječi izgovori Gospod svoj zajednici vašoj na gori iz ognja, oblaka i mraka glasom velikim, i ništa više. On ih napisa tada na dvije ploče kamene i dade mi ih,
23 Kad ste vi čuli glas iz tame, a gora je ognjem gorjela, tada pristupiste k meni, svi vaši plemenski glavari i starješine vaše,
24 I rekoste: "Doista, Gospod, Bog naš, pokaza nam slavu i veličinu svoju, i čuli smo glas njegov iz ognja. Danas doživjesmo, da Bog moje govoriti s čovjekom, i čovjek da ostane na životu.
25 A sada, zašto da bismo umrli? Jer će nas spaliti taj oganj veliki. Ako budemo još dalje slušali glas Gospoda, Boga svojega, pomrijet ćemo.
26 Jer gdje je čovječje biće, što je kao mi čulo glas Boga živoga gdje govori iz ognja, a ostalo na životu?
27 Pristupi ti i slušaj, što će reći Gospod, Bog naš! Onda nam kaži sve, što ti rekne Gospod, Bog naš! I mi ćemo to slušati i činiti.
28 Kad je Gospod čuo riječi vaše, što ih glasno rekoste meni, reče mi Gospod: "Čuo sam riječi, što ih taj narod glasno reče tebi. Imaju pravo u svemu, što kažu.
29 O kad bi im bilo srce uvijek takvo, da me se vazda boje i drže sve zapovijedi moje! Tada bi bilo uvijek dobro njima i djeci njihovoj./Ponovljeni zakon 5,1-29

Tako i u Otkrivenju 14,6-12:

more_horiz
Tako i Otkrivenje daje Ilijinu opomenu o kazni koja slijedi nad onima koji odbace opomenu :
6 I vidjeh drugoga anđela gdje leti posred neba, koji je imao da propovijeda vječno evanđelje onima, koji stanuju na zemlji, i svakome narodu i plemenu i jeziku i puku.
7 I govoraše velikim glasom: "Bojte se Boga i dajte mu slavu, jer dođe čas suda njegova, i poklonite se onome, koji je stvorio nebo i zemlju, more i izvore vodene."
8 I drugi anđeo za njim ide govoreći: "Pade, pade Babilon veliki, koji je žestokim vinom bluda svojega napajao sve narode."
9 I treći anđeo za njim ide govoreći glasom velikim: "Ako se tko pokloni zvijeri i slici njezinoj, i primi žig na čelo svoje ili na ruku svoju,
10 I on će piti od vina gnjeva Božjega, koje je nepomiješano utočeno u čašu gnjeva njegova, i bit će mučen ognjem i sumporom pred anđelima svetim i pred Janjetom.
11 I dim muka njihovih diže se u vijeke vjekova, i neće imati počinka dan i noć, koji se klanjaju zvijeri i slici njezinoj, i ako tko primi žig imena njezina.
12 Ovdje je strpljivost svetih, koji drže zapovijedi Božje i vjeru Isusovu.

more_horiz
Abrahame, nisi odgovorio na pitanje: Tko su djeca, a tko očevi u Mal. 4?

Nadam se odgovor neće biti dugačak koliko i zadnjih nekoliko postova! Ne vidim kakve veze imaju navedeni citati Biblije s odgovorom na postavljeno pitanje!

more_horiz
Abrahame,

gledam odgovore koje si davao, nisi povezan. Jako dugi odgovori gube smisao onoga sto zelis reci. Mozes li da odgovoris konkretno na pitanje koje sam gore naveo. Lepo sto si nam citirao Pismo, ali nisi nista rekao sta ti vidis tamo?

Pozdrav.

Zelislav

descriptionDrugi Kristov dolazak - Page 4 EmptyČovek koji ima Ilijinog duha je prorok

more_horiz
Evo pošto Abraham nedaje odgovor na svoje jako dugačka obrazloženja iako je to sve ili delimično sam text Biblije pokušaću da objasnim, da tvoja tvrdnja se neda dokazati Biblijom i da grupa ljudi ne mogu biti treći Ilija jer to je bio Jovan Krstitelj. Uvek je to bio jedan čovek koji je bio prorok. Znači ti ljudi koji su imali Ilijinog duha bili su proroci.

Objašnjenje:

Prvi čovek koji je imao Ilijinog duha je bio prorok Ilija Tesvićanin. Po njegovom imenu navodimo druge PROROKE koji su imali istog duha kao ILIJA.

Drugi čovek je bio prorok Jelisej koji je tražio Ilijinog duha od Ilije 2Car 2:9-10. A drugi stih koji to dokazuje jeste 2Car 2:15.

Treći čovek koji je imao Ilijinog duha jeste Jovan Krstitelj koji je naveden u Malhiji 3:1. Dalje Jovana Krstitelja potvrdjuje sam Isus kge je rekao da je Ilija došao ali da ga nisu prepoznali.

Četvrti čovek je bio prorok koji je opisan u Malahiji 4 koji je trebao da obrati srca dece ka očevima. Ovoga proroka je i sam Jovan Krstitelj spominjao kad je rekao da on nije Ilija jer su ga fariseji pitali da li je on Ilija...
Sada sam Jovan u Jov 1:22-26 odgovori farisejima da on nije Ilija. Pa ako on nije Ilija (a bio je) o kojem to Iliji govori? Isus je lepo naveo u Mat 17:10-12 ili Mar 9:11-13 Da Ilija je već došao ali nisu ga prepoznali, tako da odavde možete videti da je četvrti Ilija takođe čovek prorok.

Postoji i peti čovek prorok koji takođe ima Ilijinog duha jeste onaj koji je opisan u Otk11. gde su navedena dva proroka koji su imali moć da čine čuda. Dokaz da je jedan od ta dva proroka imao Ilijinog duha je u Otk 11:5, gde se kaže, da će izaći oganj iz usta njegovih, a u Otk 11:6 da zaustave nebo da ne da kiše.

Želislav

more_horiz
Hvala , bratu Želislavu na nabrajanju broja ljudi koji su imali Ilijinog Duha.Međutim , Biblijska eshatologija obuhvaća povijesne događaje nakon 2300 godina koji se prema i mojem uvjerenju počinju odvijati od početka obnovljenja Hrama 457 godine prije Krista..Oni koji tumače Malahiju 4 u vezi Otkrivenja 11 kako bi dokazali ime svoga proroka WB ne mogu obuhvatiti događaje povijesti po ključu isticanja "vremena , vremena i po vremena" Daniel 12,7.
Ispunjenje proročanstva iz Daniela 7 o 1260 dana završava godinom 1789.Razdoblje od 1260 godina se počinju odvijati 538.godine poslije Krista.Vrijeme poslijetka počinje nakon 1789.
Pitanje je kako četvrti to jest peti Ilija objašnjava Daniela 8,14 koji govori o očišćenju Svetinje poslije 2300 dana?
Pokret Troanđeoske vijesti iz Otkrivenja 14 ,6-12 i Otkrivenja 18,1-7 drži da su Dva svjedoka iz Otkrivenja 11 - Stari i Novi zavjet.
Moje navođenje biblijskih stihova usmjereno je bilo na isticanje veze Zakona - Očevi-Sinovi..Sve Ilije ističu Zakon kako bi ukazali na Krista i mir koji on donosi Svojom službom pomirenja.. Ispravno objašnjenje identiteta Ilije ne zaobilazi predadventni sud pa prema tome i službu vezanu za Dan pomirenja u nebeskoj Svetinji ...Još jedno sporno pitanje je otvorena "Knjižica"..Danielov čovjek je položio zakletvu vezanu za vrijeme a takožer i Ivanov..To je ista osoba.Što predstavlja otvorena knjžica?Držim da je "Knjižica" - Knjiga proroka Daniela..
Proročanstvo od 1260 dana iz Daniela 7 odnosi se na sistem koji će huliti na Boga, progoniti Njegove sljedbenike i nastojati promijeniti Božji zakon.Osmo poglavlje Daniela sadrži uporedo proročanstvo o 2300 dana i noći, o sustavu koji će gaziti Svetinju i narod..UOtkrivenju 22,18 opominje se svako "koji dometne ovome" da će Bog " nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj"..Dakle ukoliko ne poštujemo Božji Riječ - zla će se izliti na nepoštovaoce kao i u Otkrivenju 8. i 9. poglavlju..Naprimjer, od godine 970 do 1048, 48 godina bile su godine gladi..i tako mnogo primjera od 538 - 1789 godine..
Ono što dolazi:
Drugi Kristov dolazak - Page 4 Michael_the_archangel

more_horiz
abraham je napisao/la:
Hvala , bratu Želislavu na nabrajanju broja ljudi koji su imali Ilijinog Duha.Međutim , Biblijska eshatologija obuhvaća povijesne događaje nakon 2300 godina koji se prema i mojem uvjerenju počinju odvijati od početka obnovljenja Hrama 457 godine prije Krista..Oni koji tumače Malahiju 4 u vezi Otkrivenja 11 kako bi dokazali ime svoga proroka WB ne mogu obuhvatiti događaje povijesti po ključu isticanja "vremena , vremena i po vremena" Daniel 12,7.
Ispunjenje proročanstva iz Daniela 7 o 1260 dana završava godinom 1789.Razdoblje od 1260 godina se počinju odvijati 538.godine poslije Krista.Vrijeme poslijetka počinje nakon 1789.
Pitanje je kako četvrti to jest peti Ilija objašnjava Daniela 8,14 koji govori o očišćenju Svetinje poslije 2300 dana?
Pokret Troanđeoske vijesti iz Otkrivenja 14 ,6-12 i Otkrivenja 18,1-7 drži da su Dva svjedoka iz Otkrivenja 11 - Stari i Novi zavjet.
Moje navođenje biblijskih stihova usmjereno je bilo na isticanje veze Zakona - Očevi-Sinovi..Sve Ilije ističu Zakon kako bi ukazali na Krista i mir koji on donosi Svojom službom pomirenja.. Ispravno objašnjenje identiteta Ilije ne zaobilazi predadventni sud pa prema tome i službu vezanu za Dan pomirenja u nebeskoj Svetinji ...Još jedno sporno pitanje je otvorena "Knjižica"..Danielov čovjek je položio zakletvu vezanu za vrijeme a takožer i Ivanov..To je ista osoba.Što predstavlja otvorena knjžica?Držim da je "Knjižica" - Knjiga proroka Daniela..
Proročanstvo od 1260 dana iz Daniela 7 odnosi se na sistem koji će huliti na Boga, progoniti Njegove sljedbenike i nastojati promijeniti Božji zakon.Osmo poglavlje Daniela sadrži uporedo proročanstvo o 2300 dana i noći, o sustavu koji će gaziti Svetinju i narod..UOtkrivenju 22,18 opominje se svako "koji dometne ovome" da će Bog " nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj"..Dakle ukoliko ne poštujemo Božji Riječ - zla će se izliti na nepoštovaoce kao i u Otkrivenju 8. i 9. poglavlju..Naprimjer, od godine 970 do 1048, 48 godina bile su godine gladi..i tako mnogo primjera od 538 - 1789 godine..
Ono što dolazi:
Drugi Kristov dolazak - Page 4 Michael_the_archangel

molio bih brata abrahama da nam pojasni od kuda da se 1260 godina broji od 538 godine
inače sklon sam vjerovati u 1789 jer je to godina francuske antikatoličke i buržoaske revolucije

a gaženje svetinje nad svetinjama koju brat spominje iz otkrivenja je gaženje Isusa u sakramentu oltara, u sakramentu ljubavi kojui nam je ostavio do svršetka svijeta . gaženje sakramenta euharistije-svete pričesti koja se gazi zadnjih četristo godina, a pogotovo pokušava ismijati , pa čak i ukinuti , posebice poslije 1789 koju navodi abraham

more_horiz
Sedam tekstova koji govore o 1260 dana tj. godina:
1.Daniel 7,25 - vrijeme, vremena i po vremena
2.Daniel 12,7 - vrijeme, vremena i po vremna
3.Otkrivenje 11,2- četrdeset i dva mjeseca
4.Otkrivenje 11,3 -tisuću i dvjesta šestedeset dana
5 .Otkrivenje 12,6 -tisuću i dvjesta šesdeset dana
6. Otkrivenje 12,14 - vremena, vremena i po vremena
7. Otkrivenje 13,5 - četrdeset i dva mjeseca

Jedno vrijeme iznosi -jednu godinu ili 12 mjeseci - 360 dana
Dva vremena ............................................. 720 dana
Pola vremna....................................................... 180 dana
Tih tisuću i dvjesta šesdeset dana je bilo 1260 godina progona kršćana od strane aždaje i dopiru do 1789 godine ili do kraja Francuske revolucije..Poslije revolucije započinje završava se i period od 2300 dana tj godina kada započinje prema Danielu čišćenje Svetinje ili Dan pomirenja u korist Božjeg naroda.
Taj perid prema Danielu započinje od vremena početka obnovljenja hrama..
U vremenu od 457 godine do početka progona Božjeg naroda vezanog za proročanstva velikih carstava prošlo je gotovo tisuću godina kada je progon od strane paganskog Rima prestao i započeo progon iz redova same crkve kada se crkva i država sjedinjuju..
Daniel 7,25; Otkrivenje 12,6.14; 13,5-7..
Od 1789 pa do 2007 vrijeme je ispunjeno događajima od ogromnog značenja koji ukazuju na Kristov drugi dolazak..U tom periodu ojačana je uloga Rima..Istovremeno na nebu se odvija predadventni sud - sud prije Kristovog dolaska, tj Dan pomirenja..U toku 1000 godina po Kristovom dolasku odvija se sud nad mrtvima koji je posljednji sud..

more_horiz
abraham je napisao/la:
Sedam tekstova koji govore o 1260 dana tj. godina:
1.Daniel 7,25 - vrijeme, vremena i po vremena
2.Daniel 12,7 - vrijeme, vremena i po vremna
3.Otkrivenje 11,2- četrdeset i dva mjeseca
4.Otkrivenje 11,3 -tisuću i dvjesta šestedeset dana
5 .Otkrivenje 12,6 -tisuću i dvjesta šesdeset dana
6. Otkrivenje 12,14 - vremena, vremena i po vremena
7. Otkrivenje 13,5 - četrdeset i dva mjeseca

Jedno vrijeme iznosi -jednu godinu ili 12 mjeseci - 360 dana
Dva vremena ............................................. 720 dana
Pola vremna....................................................... 180 dana
Tih tisuću i dvjesta šesdeset dana je bilo 1260 godina progona kršćana od strane aždaje i dopiru do 1789 godine ili do kraja Francuske revolucije..Poslije revolucije započinje završava se i period od 2300 dana tj godina kada započinje prema Danielu čišćenje Svetinje ili Dan pomirenja u korist Božjeg naroda.
Taj perid prema Danielu započinje od vremena početka obnovljenja hrama..
U vremenu od 457 godine do početka progona Božjeg naroda vezanog za proročanstva velikih carstava prošlo je gotovo tisuću godina kada je progon od strane paganskog Rima prestao i započeo progon iz redova same crkve kada se crkva i država sjedinjuju..
Daniel 7,25; Otkrivenje 12,6.14; 13,5-7..
Od 1789 pa do 2007 vrijeme je ispunjeno događajima od ogromnog značenja koji ukazuju na Kristov drugi dolazak..U tom periodu ojačana je uloga Rima..Istovremeno na nebu se odvija predadventni sud - sud prije Kristovog dolaska, tj Dan pomirenja..U toku 1000 godina po Kristovom dolasku odvija se sud nad mrtvima koji je posljednji sud..

možeš li malo argumentirati tu 457 godinu, da se počinje računati od te godine, zašto-argumentirano

a što se tiče KC , moram te ispraviti
općepoznato je da SLABI UTJECAJ KC ( A NE jača, kako mnogi zlonamjerno žele pokazati, a onda to olako mnogi prihvate zdravo-za-gotovo) od francuske buržoaske i antikatoličke revolucije

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply