Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Smisao zivota

power_settings_newLogin to reply
+8
Aladin
imhotep
Hell master
Euro
vivi
bolna
crusader
Jesus the communist
12 posters

descriptionSmisao zivota - Page 4 EmptyRe: Smisao zivota

more_horiz
Kako možeš znati da ne postoje ljudi koji su pronašli pravi smisao u životu? Zar si ti (i tvoje mišljenje) mjerodavan za to?
Zanimljivo mi je uvijek ponovno i ponovno slušati ljude koji vlastite neuspjehe "projiciraju" na druge ljude. Ono što nisu sami iskusili - proglašavaju nemogućim. Zbog svog neuspjeha ne dozvoljavaju ni drugima da budu uspješni.

Uspoređuješ moje riječi sa "najobičnijim vjeronaukom u školi", podcjenjujući tu jednostavnost. A zatim pišeš kako je smisao života upravo u ovozemaljskim stvarima: gledati dijete kako raste, nešto drugo što dosiže svoje savršenstvo. A ja ti upravo jednostavno pišem da to nije smisao života. Smisao života je u zajednici s Bogom. U posvećenom duhovnom životu.
Budući da ovakva jednostavna objašnjenja smisla života tebe živciraju (jer "nisi ti malo djete" da bi ti trebala jednostavna objašnjenja) - razotkriva mi tvoju bahatost. A ja mislio da ćemo ljubazno razgovarati? (naivac)

more_horiz
Još jedan čovjek koji me vuče za jezik i izvlači nečije nedostatke.
Zapamti, nije bilo "čovjeka" koji je našao potpuni smisao života. To su
pokušavali učiniti svi filozofi, međutim nijednom nije uspjelo. Možda
ću si i ja staviti omču oko vrata i baciti se sa staglja, ali onda bi
moja duša bila izgubljena, i Bog je nebi htio prihvatiti. Tako bi samog
sebe osudio na pakao. Dovoljno je logički pogledati na svijet u kojem
živimo. Po čemu se čovjek razlikuje od životinje. Da vidimo;
svaki dan mora jesti, mora raditi, obavljati nuždu... nek netko bolji
to od mene dovrši.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
crusader je napisao/la:
Tražiš još jednu porciju od mene?

pazi ti ovaj način funkcioniranja... uz ovakvu rečenicu, mogu samo zamisliti ratnika koji je, izgovarajući tu rečenicu, izvukao mač iz korica. ili eventualno dirty harrya, kad kaže: make my day, punk!

a ti vjeruj da su blaženi, ali znaj da se Bogu to gadi.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
..hehe.... gledaš jednosmjerno...zato su večina na ovom forumu u velikoj prednosti od tebe.... mi gledamo svijet sa svih strana......

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
crusader je napisao/la:
Hell master je napisao/la:
kaj ste vi protiv ateista??
nije važno ja sam jedan od njih....

gle ovo jer malo uzalud ..nema dokaza .....

Tražiš još jednu porciju od mene?

*
Probaj ti mene uvjeriti u te svoje satanističke bljazgotine, možda ti
se pridružim, vidim da će te oderat. (PS. , a možda uskoro postaneš stručnjak za okultno, dječače)
molim te za bratsko komuniciranje sa Hell masterom,mozes mu argumentirati svoje stavove ali ne na ovakav nacin -hvala.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
simply je napisao/la:

"Isus- komunist" (što je jedna od raširenih zabluda) piše: važno je naći svoj smisao baziran na osobnoj filozofiji i željama, odnosno potrebama.

U osobnim filozofijama i u našim mišljenjima nema trajnog smisla. Brzo se pokaže da su naše "kuće" zidane na pijesku - pa ih oluje života lako uruše. Ali Božja "kuća" izgrađena na čvrstoj stijeni može izdržati svaku nevolju, iskušenje, zlo.
Čovjek je rob svoje grešne (zle) naravi koja upravlja njegovim životom. Zato su njegove želje i potrebe zagađene grijehom - one su zle. Čovjek bira ono što mu "srcu godi", a srce mu je pokvareno. Zato i izabire iskvarene stvari - jer ga pri odabiru vodi iskvarena unutrašnjost.
Takve iskvarene stvari donose "osjećaje" sreće koji su plod grijeha. Budući da osjećaji brzo prolaze, ubrzo se javlja potreba za novim grijehom i novom "dozom" osjećaja. Ali svaki put nakon grijeha, kao bumerang se vraća životni besmisao i nezadovoljstvo. I svaki put je plima nezadovoljstva i besmisla sve veća, i veća. Dok čovjek ne "pukne". Evo čemu vode vlastite filozofije i želje grešnog srca. Ali nije tu kraj. Takav čovjek gubi i vječnost, gubi život i življenje - jer je neprijatelj Bogu.

Pa što čovjek može učiniti da se na vrijeme izvuče iz ovog prokletstva? Bog je ponudio svakom od nas pravi smisao života - vječni život (i radost, i pravu sreću, i uspjeh, i napredovanje - uvijek i uvijek sve više).
Graditi smisao na vlastitoj filozofiji i željama velika je zamka za našu istinsku sreću.To znači "vjerovati sebi". A onaj tko se pouzdaje u Boga, on će graditi svoj život i svoju sreću na zajednici s Bogom. To znači "vjerovati Bogu".

1.Osobna filozofija: pravom krscaninu je najcesce krscanstvo
2.Zelja: moze biti ljubav,mir,boljitak......sigurno nije auto,kuca itd..... iako ima i toga ali to je primitivno i povrsno, zar si stekao takav dojam o meni?! Ako nikako drugcije onda po mojem "nicku" mozes shvatiti moje poglede na odredene stvari.....
3. Potreba: ljubav, prijatelj, sloboda.......

P.S: Krivo me iterpretiras odnosno vuces me za jezik.......
Naveo si neke gluposti koje necu komentirati jer ne ulazim u konflikte, ali samo da znas

more_horiz
Poštovani,
ja ne napadam tebe, nego se osvrčem na misli koje prenosiš. Ne moram, ali želim dublje ući u sve o čemu diskutiram, pa tako i o smislu života.

Naravno da se nećemo složiti oko mnogih stvari, jer krećemo sa različitih pozicija. Ali to ne znači da se moramo osobno vrijeđati. Ne diskutiram sa osobom (na osobnom nivou), nego sa idejom, teorijom ili teologijom koju čovjek iznosi.
Zato se kritički osvrčem na ideju "Isus i komunizam" (što je raširena zabluda, ali neću sada o tome), zatim o željama i drugome. Svaki dijalog, ako je konstruktivan i temeljit, ima koristi uvijek bar za nekoga. Zato ne uzimaj diskusije osobno, nemoj se vrijeđati, jer to svakako nije cilj razgovora.

Iznosimo svoje mišljenje (i kada je savim suprotno), i želimo si svako dobro.Smile Very Happy

more_horiz
Naravno, slazem se s tobom.....ali ostavljas dojam da me nisi shvatio, nema veze....

more_horiz
"Kao što neznam odakle sam, tako neznam ni kuda idem"

more_horiz
SMISAO ZIVOTA JE BITI SVJEDOK DRUGIMA KAKAV JE BOG, A SMISAO SVAKOG COVJEKA JE BITI SPREMAN U SVAKOM TRENUTKU.

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:
SMISAO ZIVOTA JE BITI SVJEDOK DRUGIMA KAKAV JE BOG, A SMISAO SVAKOG COVJEKA JE BITI SPREMAN U SVAKOM TRENUTKU.

NE postoji Ti nikakva posebna definicija Smisla života. Postoji više
vrsta Smisla života, i nitko si ne može odgonetnuti sam za sebe što bi
to moglo biti. Jedno sam vrijeme proučavo svoj smisao do te mjere "The
purphose of Life it to End" Stop! Trebalo se vratit u svoj svijet.

more_horiz
kako ne postoji, pa smisao je biti spasen, a spasen ces biti samo ako si u svakom trenutku spreman na Kristov dolazak.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply