Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Smisao zivota

power_settings_newLogin to reply
+8
Aladin
imhotep
Hell master
Euro
vivi
bolna
crusader
Jesus the communist
12 posters

descriptionSmisao zivota - Page 3 EmptyRe: Smisao zivota

more_horiz
nikakve.....

more_horiz
Pa Hell Masteru, mislim da ti bolje pristaje nadimak Hell Slave. Budući da kada duša ode tamo, Sotona je završio posao s njom, i nema tu više ništa da se radi niti gospodari, a niti je to mesto uživanja i zabave. To je mesto večnog odvojenja od Boga, a na kraju se i pakao i sve ostalo što je služilo Sotoni baca u Ognjeno Jezero što je druga smrt. Druga smrt znači uništenje života zauvek, kao što je prva smrt uništenje telesnog života, ali druga je mnogo teža i opasnija.

Kada bi mladi ljudi znali koliko je to strašno mesto, zaboravili bi sve te Sotonske simbole i tražili Boga sa suzama u pokajanju!

Pozdrav

more_horiz
za mene je raj pakao i mučenje.. makar za mene ni raj ni pakao ne postoje..zaplašenje djece.....bajka.....

more_horiz
E, pajdo, onda nema ništa ni smisla. Ništa od vječnog života! Prah i pepeo...odzid

Smisao zivota - Page 3 2004896426821770617_rs

more_horiz
s tim da je pakao plašenje vjernika od strane vjerskih moćnika (koji su u povijesti često bili povezani s vladarima), se slažem. osobno nikako ne mogu povjerovati da Bog pun ljubavi može dopustiti postojanje nečeg tako "neljubavnog" i apsurdnog. dosta sam uvjeren da je to ljudska tvorevina.

more_horiz
osobno nikako ne mogu povjerovati da Bog pun ljubavi može dopustiti postojanje nečeg tako "neljubavnog" i apsurdnog. dosta sam uvjeren da je to ljudska tvorevina.

Isus je pricao o paklu vise nego svi ostali. I to onaj dobri Isus koji je umro za svijet. A opet taj isti Isus najvise prica o mjestu vjecnog Bozjeg gnjeva, osvete i muke i patnje za pobunjenike.

Ti govoris da je Isus lazov ako kazes da nema pakla.

more_horiz
dominik je napisao/la:
Ti govoris da je Isus lazov ako kazes da nema pakla.

ajme koji su ovo logički lanci. Isus je govorio o vječnom mučenju u paklu (kriva premisa), bahktoi kaže da je pakao nespojiv sa Bogom ljubavi (druga premisa, ispravna), zaključak: bhikti kaže da je Isus lažov

more_horiz
haha, stvarno, ne znam da li da se smijem ili plačem. a to da je Isus najviše od svega pričao o paklu je isto takav vic da je žalosno i može doći samo od čovjeka koji je bibliju čitao s hard core filterom svoje percepcije univerzuma.

more_horiz
Vidim da nas član Bhakti kajla svojim kontraradiktalnim odgovorima koje
ama-baš nitko na ovom forumu NE uvažava. Ja sa držim nekog reda ovdje,
ali vidim da ću i ja početi s "kajlanjem" nekoga...

more_horiz
kao prvo, čestitam, jedan si od rijetkih koji je uspio pravilno prepisati moje ime. to stari no:

1) predoči mi gdje sam u svojim postovima pokazao kontradiktALnost rofl

2) koje ti to senzore imaš da znaš čije postove ljudi uvažavaju, a čije ne?

3) kakvo kajlanje i kakav red? o čemu ti pričaš?

more_horiz
crusader je napisao/la:
Vidim da nas član Bhakti kajla svojim kontraradiktalnim odgovorima koje
ama-baš nitko na ovom forumu NE uvažava. Ja sa držim nekog reda ovdje,
ali vidim da ću i ja početi s "kajlanjem" nekoga...

evo ja uvažavam što bsekhti govori, i mislim da dosta ljudi to uvažava. ima čovjek pravo u puno stvari, vidi se da se traži, ali naći će se, pokažimo da smo pravi kršćani pa mu pomozimo na dobar način da shvati stvari. cilj foruma nije kajlanje nekoga, i pokaži da si zreliji od nas pa ti ne kajlaj okolo

more_horiz
Nisam ni počeo. još... Smetaju me ateistički, a filozofski komentari na
koje sam vrlo alergičan. No nisam još krenuo u pohod za 'sveti rat'.

more_horiz
a ne misliš možda da sam ja alergičan na primitivne križare, koji misle da su jedino oni pravedni, a ljude koji ne misle kao oni smatraju korovom koji treba sasjeći mačem u svetom ratu? ne dao Bog takvim "kršćanima" vlast, jer bismo isti čas opet dobili križarske ratove i inkviziciju.

btw, po milijunti put, nisam ateist. ako si toliko zatupljen da to ne možeš shvatiti, onda nastavi tako misliti, ali ti ipak preporučam da primjeniš jednu izreku: "bolje šutjeti i pustiti da te smatraju budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju".

more_horiz
Crusader piše kako su mnogi filozofi koji su tražili smisao života došli do ludila. Točno, zato jer su tražili smisao tamo gdje ga nema: u našem svijetu, u svom životu, u ljudima i prirodi. Budući da je grijeh unakazio i degradirao čovjeka i svijet - u njima ne možemo otkriti smisao života. Samo onaj tko je stvorio svijet i čovjeka (tebe) može objasniti što je pravi smisao života. Bez Boga život nema smisla. Jer je smisao života - živjeti. A bez Boga (bez zajednice s Njim) nema čovjeku života. Čim se odvoji od Boga čovjek umire, prvo duhovno, zatim i fizički. Smisao života je biti živ (i zdrav, i sretan, i uspješan, i... - što je moguće samo ako si živ).
Savez sa Bogom osigurava vječni život - osigurava smisao života. Sve drugo je besmisleno, zato su mnogi koji su Boga odbacili - odbacili i smisao, pa su svakako završili.

"Isus- komunist" (što je jedna od raširenih zabluda) piše: važno je naći svoj smisao baziran na osobnoj filozofiji i željama, odnosno potrebama.

U osobnim filozofijama i u našim mišljenjima nema trajnog smisla. Brzo se pokaže da su naše "kuće" zidane na pijesku - pa ih oluje života lako uruše. Ali Božja "kuća" izgrađena na čvrstoj stijeni može izdržati svaku nevolju, iskušenje, zlo.
Čovjek je rob svoje grešne (zle) naravi koja upravlja njegovim životom. Zato su njegove želje i potrebe zagađene grijehom - one su zle. Čovjek bira ono što mu "srcu godi", a srce mu je pokvareno. Zato i izabire iskvarene stvari - jer ga pri odabiru vodi iskvarena unutrašnjost.
Takve iskvarene stvari donose "osjećaje" sreće koji su plod grijeha. Budući da osjećaji brzo prolaze, ubrzo se javlja potreba za novim grijehom i novom "dozom" osjećaja. Ali svaki put nakon grijeha, kao bumerang se vraća životni besmisao i nezadovoljstvo. I svaki put je plima nezadovoljstva i besmisla sve veća, i veća. Dok čovjek ne "pukne". Evo čemu vode vlastite filozofije i želje grešnog srca. Ali nije tu kraj. Takav čovjek gubi i vječnost, gubi život i življenje - jer je neprijatelj Bogu.

Pa što čovjek može učiniti da se na vrijeme izvuče iz ovog prokletstva? Bog je ponudio svakom od nas pravi smisao života - vječni život (i radost, i pravu sreću, i uspjeh, i napredovanje - uvijek i uvijek sve više).
Graditi smisao na vlastitoj filozofiji i željama velika je zamka za našu istinsku sreću.To znači "vjerovati sebi". A onaj tko se pouzdaje u Boga, on će graditi svoj život i svoju sreću na zajednici s Bogom. To znači "vjerovati Bogu".

more_horiz
kaj ste vi protiv ateista??
nije važno ja sam jedan od njih....

gle ovo jer malo uzalud ..nema dokaza .....

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
a ne misliš možda da sam ja alergičan na primitivne
križare, koji misle da su jedino oni pravedni, a ljude koji ne misle
kao oni smatraju korovom koji treba sasjeći mačem u svetom ratu? ne dao
Bog takvim "kršćanima" vlast, jer bismo isti čas opet dobili križarske
ratove i inkviziciju.

btw, po milijunti put, nisam ateist. ako
si toliko zatupljen da to ne možeš shvatiti, onda nastavi tako misliti,
ali ti ipak preporučam da primjeniš jednu izreku: "bolje šutjeti i
pustiti da te smatraju budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku
sumnju".

Sad bi bio već i red da nastupi Inkvizicija, ali NE onakva kakva je to
bila prije, već sasvim nova. Za vrijeme komunizma crkva je bila "jača"
neg sad. Imala je svoje "mučenike", neki su sad proglašeni blaženima.
Ovo poslijeratno doba, tako je mlitavo i jadno, da se izrazim - nekad je vjera bila
jača, crkva sama po sebi bila je ograničena i mnogi su potajno stizali do sakramenata.

Izrekom "bolje šutjeti i pustiti da me smatraju budalom, nego
progovoriti i otkloniti svaku sumnju" to sam baš ja na neke mislio. Ali
ovo je forum, a forum nebi bio forum bez rasprava i komentara.
Pa, štovani bahati, budi razuman, jer moji "pravi" postovi tek sada
dolaze i ne predajem se olako!

more_horiz
[quote="simply"]Crusader piše kako su mnogi filozofi koji su tražili
smisao života došli do ludila. Točno, zato jer su tražili smisao tamo
gdje ga nema: u našem svijetu, u svom životu, u ljudima i prirodi.
Budući da je grijeh unakazio i degradirao čovjeka i svijet - u njima ne
možemo otkriti smisao života. Samo onaj tko je stvorio svijet i čovjeka
(tebe) može objasniti što je pravi smisao života. Bez Boga život nema
smisla. Jer je smisao života - živjeti. A bez Boga (bez zajednice s Njim) nema čovjeku života. Čim se odvoji od Boga čovjek umire, prvo duhovno, zatim i fizički. Smisao života je biti živ (i zdrav, i sretan, i uspješan, i... - što je moguće samo ako si živ).
Savez
sa Bogom osigurava vječni život - osigurava smisao života. Sve drugo je
besmisleno, zato su mnogi koji su Boga odbacili - odbacili i smisao, pa
su svakako završili.

Ali, evo ja sam tako tvrdokoran kršćanin, da se ne mogu naslanjati na
ovaj post što netko samo tako napiše. Prvo, tako neuvjerljivo mi
dokazuješ taj tvoj smisao života i tvrdiš da čovjek bez Boga nema
smisla kao da meni osobno natičeš najobičniji vjeronauk za djecu u
prvom razredu osnovne škole. Drugo, nešto si počeo objašnjavati za
filozofe koji su skončali samoubojstvom, ali ni to nisi objasnio kak
treba. A filozofima uopće nije bitan svijet materijalne ljepote. Ne
vjerujem kako je bilo koji član ovog foruma našao svoj "pravi" smisao
života. Zapravo, takav čovjek ne postoji. Po jednoj strani "smisao"
može biti da gledaš svoje dijete kako odrasta, može biti bilo što drugo
za što misliš da dostiže neku savršenost...

more_horiz
Hell master je napisao/la:
kaj ste vi protiv ateista??
nije važno ja sam jedan od njih....

gle ovo jer malo uzalud ..nema dokaza .....

Tražiš još jednu porciju od mene?

*
Probaj ti mene uvjeriti u te svoje satanističke bljazgotine, možda ti
se pridružim, vidim da će te oderat. (PS. , a možda uskoro postaneš stručnjak za okultno, dječače)

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply