Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Smisao zivota

power_settings_newLogin to reply
+8
Aladin
imhotep
Hell master
Euro
vivi
bolna
crusader
Jesus the communist
12 posters

descriptionSmisao zivota EmptySmisao zivota

more_horiz
Neznam je li otvaran topic prije ili nesto slicno....ali tema sama po sebi je slozena i molio bi vase teorije i misljenja te ako je moguce bez ponavljanja vec puno puta izrecenih misli i bez previse citiranja....
Zelim bas ono iz vase glave, vasim rijecima zato daj te ljudi mislite malo glavama

Koj li je smisao naseg postojanja odnosno zivota?

descriptionSmisao zivota EmptyRe: Smisao zivota

more_horiz
Nisam jos otkrio svoj smisao života. I nažalost, iz dna srca duša mi vapije u potragu za krajnjim ciljem, za pitanjima bez odgovora. Bojim se da ne skončam kao onaj filozof koji se bacio s litice a cijeli svoj život bio je u potrazi za smislom života.
Čini se da je pronašao svoj smisao- SMRT
Smisao zivota Avatar_1255

more_horiz
Kao sto rekoh to je vrlo slozeno pitanje i drago mi je da si iznjeo svoje misljenje jer ako ovi sto puno pisu i filozofiraju nemogu iznjet svoj stav, a jos pogotovo ako nemaju stav onda sve to uzalud ta silna citiranja, "copy-paste" jer s tim sami pobijaju svoje argumente.

Mog je stav da se nevalja s tim previse zamarat a opet s druge strane niti ne valja zivjeti bez smisla....
Subjektivno svatko mora naci svoj smisao zivota, pa ce iz toga najvjerovatnije proizic i objektivan stav...
Ja sam svoj smisao pronasao jos s nekih 19 godina i tako cijeli svoj zivot okrenuo tome....iako bi neki reki da sam od rodenja znao sta zelim u zivotu...

A sto se tice ovog filozofa, nije on jedini bilo je takvih mnogo zato kazem....nevalja se s time opterecivat, zazno je naci svoj smisao baziran na osobnoj filozofiji i zeljama odnosno potrebama...
Ako nemas zasto zivjeti nadi za sto ces umrijeti
Samo ubojstvo definitivno nije rijesenje!!

more_horiz
Moj smisao života je živjeti u ljubavi i zajedništvu.
Imam svoje životne ciljeve koji me čine sretnom na životnom polju, kao što i imam duhovne ciljeve, a to su da budem otvorena za djelovanje Duha Svetog da se Dragi Bog može proslaviti kroz mene.

more_horiz
amen bolna bas si lepo rekla i ja tako mislim...

more_horiz
Ne može se o smislu života pisati u dvije-tri rečenice.
Jer to onda nije tvoj doživljaj nego nekakav stav.
A čovjeku je uzalud da ima stav kada već danas ili sutra taj stav može bez problema promijeniti.
Zato čovjek mora imati svoje mišljenje o nečemu, a to mišeljenje mora biti objektivno.

Meni je smisao života u spoznaji samog sebe ( samospoznaja ) i u spoznaji Boga.
Ovo sam napisao u jednoj rečenici, a zašto tako mislim mogao bih pričati danima!!!

pozdrav

Euro

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
crusader je napisao/la:
Nisam jos otkrio svoj smisao života. I nažalost, iz dna srca duša mi vapije u potragu za krajnjim ciljem, za pitanjima bez odgovora. Bojim se da ne skončam kao onaj filozof koji se bacio s litice a cijeli svoj život bio je u potrazi za smislom života.
Čini se da je pronašao svoj smisao- SMRT
Smisao zivota Avatar_1255

Ne bi se mogla sloziti s tobom,da je smrt smisao zivota,ako zivot sam u sebi ima svoga smisla.Lako je pobeci u smrt,ali je ljepse istrazivati zivot,zivjeti za druge i sebe,voljeti,biti voljen,ciniti druge sretnim i drugi tebe,veseliti se,smijati se,radovati se svakom novom danu,vidjeti mrava,cuti vjetar,cvrkut ptice,potraziti zvijezde,vidjeti pun mjesec i poljubiti dragu osobu na blijedoj njegovoj svjetlosti,uzbrati cvjetic,pomirisati ruzu,zaplakati sa zalosnim,utjesiti ucvjeljenog,moliti se za druge,i traziti da se mole za tebe,i ne znam sto jos sve treba nabrojati,zivot s Kristom je lijep,lagan,jer u teskoci ti on poziva pruza ti ruku,i tamo gdje mislis da nisi prosao on te je prenjeo.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Vidim Dina da si poput svetoga Franje koji je u svemu vidio samo ljepotu. A ja sam sad ispao sklon samoubojstvu i fanatizmu. No, svojim odgovorom želio sam samo reći kako su najveći svjetski filozofi u svojoj potrazi za smislom života došli do krajnjeg ludila. A da nisam zadovoljan trenutnim stanjem svog življenja, i to je istina. Jedno mogu potvrditi: Isus mi doista u teškoći pruža ruku..

more_horiz
..Ne,ne nisi ispao sklon samoubojstvu, vec sam uvidio da shvacas slozenost tog pitanja.Mozda i imas smisao zivota samo ga ne uvidas.
Ako nemas smisao, ako nemas za sto zivjeti onda samo prezivljavas, a ne zivis zivot vec zapravo zivis da bi umro...
Naravno svi kad tad umremo, ali neki postaju "besmrtni"....pokusat cu to objasniti kroz svoj smisao zivota...
Zapravo necu toliko o svom osobnom smislu/cilju zivota jer i onako je to nezvazno vec cu iznjeti svoj smiso/dozivljaj zivota...
Svatko od nas ima svoje talente,vrline, uglavnom nesto sto im ide bolje od drugih ili bar od prosjeka.
Zivimo na istoj planeti,kontinentu,zemlji,gradu odnosno u zajednicama, ljudi smo te nam je to potreba kao socijalnim bicima
Cemu svi tezimo?, necem boljem odnosno naprijedku jer opet i to nam je potreba
Svatko tko se rodi ima priliku pridonjeti napredku zajednice tj. u konacnici covjecanstvu...na ovaj ili onaj nacin, u ovom ili onom podrucju...
Ako se posvetimo tome istinski, ni ne trebamo na osobit nacin pridonjeti vec je namjera vaznija od samog ishoda.
Onda osoba postaje "besmrtna", uzet cu za primjer Isusa, ali pustimo sad religiju i ostalo gledajmo ga za sad kao obocnog covjeka.
Isus je zivot posvetio "covjeku" odnosno boljitku covjecanstva vi cete reci "da nas spasi od grijeha"....ok to je isto, ipak grijeha i dan danas posoji znaci ipak nije u potpunosti uspio, ali samim propovjedanjem ljubavi i zajdnistva medu ljudima on je napravio veliku stvar, pokazo je da jedan put....(ne mislim na religiju) sprem ocuvanja civilizacije....odnosno covjekove vrste.
Zato je i danas Isus nakon 2000 godina....besmrtan i cjenjen medu ateistima i ljudima drugih religiskih "doktrina" kao i ostali ljudi koji su pokusali ili napravili nesto istinski za covjeka!
"Zadatak" savtkog covjeka bi trebao da ostavi legacy (neznam kako bi po nasem) bilo to u materiji ili intelektu...

more_horiz
crusader je napisao/la:
Vidim Dina da si poput svetoga Franje koji je u svemu vidio samo ljepotu. A ja sam sad ispao sklon samoubojstvu i fanatizmu. No, svojim odgovorom želio sam samo reći kako su najveći svjetski filozofi u svojoj potrazi za smislom života došli do krajnjeg ludila. A da nisam zadovoljan trenutnim stanjem svog življenja, i to je istina. Jedno mogu potvrditi: Isus mi doista u teškoći pruža ruku..

Ma,nemam ti ja veze sa sv.Franjom,a i ti nisi nikakav samoubica niti fanatik,nego je rijec o potrazi smisla zivota.Kakav je smisao zivota u vjecitom nezadovoljstvu,za samu osobu,i za milje u kome zivi,ne mora se covjek roditi genije,da bi zivot imao smisla,moze covjek kao prosjecni covjek,imati vise radosti,i zadovoljstva uzivotu nego bilo tko tako,,veliki''nasoj ljudskoj velicini je Krist najvece bogatstvo,pogledajte ljude,koji su bili na rubu smrti,znam ljude,koji su bili od svih otpisani,kao narkomani,alkoholicari,ubojice,i sve ono sto mi obicni ljudi preziremo,posli za Kristom,svijet se promjenio,ovo ne govorim teoretski,za svaku navedenu,stvar imam i imam i imena takvih osoba.Zivot u povjerenju s Kristom je nesto drugo,od ludih tumaranja,trazenja srece u narkoticima ili
patnji koja nema smisla,ali i ta trazenja su dio zivota i zivotnog smisla.Nisam zato da nas netko slijepo vodi zivotom,jer taj susret s Kristom,mi moramo svatko od nas sresti sami i dozivjeti tu usku zajednicu.Istina Krist je umro za nase grijehe,i grijeh nije prestao,ali tu se iskazuje mogucnost slobode-izaberi-a to je najvece bogatstvo zivota,kad sam odlucujes,a nema sudbine,predodredjenja ili bilo sto drugo.Kristovom smrcu i njegovim uskrsnucem,smo dobili,zivog otkupitelja,mogucnost izbora spasenja,slobodu,koju nitko i nista ne nudi tako.Potrazite razgovor s Kristom,direktno bez posrednika,obratite mu se u molitvi,budite strpljivi,sacekajte odgovor.I sama sam neke odgovore cekala godinama,i bila sretna,nakon toga sto odgovor nije bio po mom,o tom smislu zivota vam govorim.

more_horiz
Dobro; nek "bude Tvoja volja Gospodine"
Moja jutarnja molitva završava riječima: "Bdij gospodine u meni tjekom današnjeg dana, čuvaj me i pazi od svih zala, i neka ne bude kako ja hoću, nego kako Ti hoćeš, gospodine"!
* Za nekim posebnim smislom života ne mogu uvijek razmišljati, jer mi je totalno nebistro. Čim više o tome razmišljam to se više udaljavam od stvarnosti

more_horiz
naše sudbine su več napisane a mi ih samo sljedimo izrčujući svijet.....

more_horiz
Samo u Bogu imamo smilsa ziveti...on nam daje nadu u vecni zivot sa njim...i hvala mu na tome.

more_horiz
pa nadu si sam upisao u mozak... manipulacija s svih strana...

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Gnosis je napisao/la:
pa nadu si sam upisao u mozak... manipulacija s svih strana...

Ma kaj god.Tko pise sudbinu,ako imamo slobodnu volju,to su samo posljedice okultnih razmisljanaja,tko ili sto meni moze propisati sudbinu,bez principa slobode ne moze postojati niti materija.Ajd budi dobar pa mi nabroj zakone sudbine...??????</BLOCKQUOTE>

more_horiz
..ja ne poštujem nikakve zakone.. ja vjerujem da je tok vremena ključ naše sudbine, ipak čeka nas viša istina,,... jer sudbina je napisana i tamo su svi naši potezi... moramo naučiti raditi paradokse, skretati s puta...

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
Gnosis je napisao/la:
..ja ne poštujem nikakve zakone.. ja vjerujem da je tok vremena ključ naše sudbine, ipak čeka nas viša istina,,... jer sudbina je napisana i tamo su svi naši potezi... moramo naučiti raditi paradokse, skretati s puta...

Na osnovi cega vjerujes u kljuc nase sudbine???I gdje to pise, i tko to pise, i kako se to cita,i zasto bi bio paradoks skretanje s puta??????</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
vrijeme je pravocrtno , tj več je napisano..nauči pisat nove stvari u tok,, a za ro trebaš imati slobodnu dušu i biti bez manipulacije....

sudbina je put....naš interes i naš cilj...

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply