Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Znaci i znakići

power_settings_newLogin to reply
+11
dragan
vivi
Daniel
dominik
Mila
Izrail
Spart
Konin
Euro
kainos
Češljugar
15 posters

descriptionZnaci i znakići - Page 3 EmptyRe: Znaci i znakići

more_horiz
dominik je napisao/la:

Kuca se gradi od temelja...a ja se vjerujem da su Cesljugarovi temelji klimavi...i zato nema smisla baviti se "balkonom i bojom prozora" dok se temelji vjere adekvatno ne postave i utvrde.

Slažem se potpuno.
Ali to je karakteristično za mlade u vjeri. Nije zlo ne znati zlo je ne biti poučljiv.

more_horiz
Euro je napisao/la:
Daniele,

Ne bježi s teme. Ti si ovdje ravnopravan sa svima i tako treba biti. Ne mogu ja pisati umjesto tebe. Ali isto tako shvati da različiti ljudi u vezi neke teme imaju različita mišljenja. To se već desilo mnogo puta na ovom Forumu. I onda je izbio sukob. Eh sad, da ne bi bilo dalje sukoba neka svatko piše o ovoj temi iz svoje perspektive.

Btw. zanima me vaše mišljenje o nečemu što me neprestano proganja - što mislite kako se treba postaviti prema čovjeku, konkretno pastoru, koji kaže da je imao susrete uživo sa Isusom Kristom i razgovarao s njim? Na pamet mi pada Kenneth Hagin, koji u knjizi "Kako nas vodi Duh Sveti" iznosi podatak da je tri puta razgovarao sa Isusom uživo, licem u lice !

pozdrav

Euro
pa zašto ne bi bilo moguće?

a postoji biblijski način prepoznavanja duhova-pitati 'da li je Isus Krist došao u tijelu?'

ali ovo mi je sumnjivo.i pročitao sam cijelu onu knjigu.

more_horiz
Češljugar je napisao/la:

pa zašto ne bi bilo moguće?

a postoji biblijski način prepoznavanja duhova-pitati 'da li je Isus Krist došao u tijelu?'

ali ovo mi je sumnjivo.i pročitao sam cijelu onu knjigu.

Pa znam da je moguće, jer postoje brojni primjeri o tome. Ali kako da ja pitam Isusa :"Isuse da li si ti došao u tijelu onome tamo svecu ili pastoru?"

Baš me zanima što bi mi Isus odgovorio.Rolling Eyes

more_horiz
Euro je napisao/la:

Btw. zanima me vaše mišljenje o nečemu što me neprestano proganja - što mislite kako se treba postaviti prema čovjeku, konkretno pastoru, koji kaže da je imao susrete uživo sa Isusom Kristom i razgovarao s njim? Na pamet mi pada Kenneth Hagin, koji u knjizi "Kako nas vodi Duh Sveti" iznosi podatak da je tri puta razgovarao sa Isusom uživo, licem u lice !

pozdrav

Euro

Ja vjerujem da se treba postaviti isto kao i sa svakim drugim pastorom ili kršćaninom koji kaže da mu je Bog nešto rekao. To što ga on nije vidio ne znači da si nije zabrijao. Dakle, ne vidim razliku između toga Haginovog i nečijeg tuđeg vođenja Bogom. Sumljivo bi mi bilo samo kad bi se to Haginu dešavalo svako malo, ali ako ga je samo 3 puta vidio ne djeluje mi kao nešto demonsko.
Ako slučajno znaš na kojoj stranici u toj knjizi to piše napiši pa da pročitam, baš me zanima. Ja sam još prije pročitala tu knjigu, ali ne mogu se sad toga sjetiti. A neda mi se opet čitavu knjigu čitati samo radi toga.

more_horiz
Bok Mila,

Ja sam pročitao knjigu prošle godine. Svoj prvi susret opisuje u poglavlju 7 na 27-oj stranici. To je tzv. otvoreno viđenje.

Krivo sam napisao za ovo viđenje da ga je doživio 3 puta.
Na str. 124 pri dnu i na početku 125-e piše o tome koliko je puta i kakva je viđenja imao ( otvoreno, zanos i duhovno viđenje ). Hagin je imao dva, a ne tri otvorena viđenja.

Na stranici 128 pri dnu opisuje jedno takvo duhovno viđenje.
Jedino ne mogu naći u knjizi onaj podatak za ukupni broj viđenja, jer se ne sjećam na kojoj je stranici to napisano.

pozdrav

Euro

more_horiz
euro jel imaš još onakvih knjiga

more_horiz
Češljugar je napisao/la:

geek study

more_horiz
Češljugar je napisao/la:

Nemam baš istu vrstu knjiga. Ali ako te zanimaju neke adventističke knjige u PDF formatu pogledaj na link ( odatle sam skinuo i ovu ):

http://gator243.hostgator.com/~sda/knjige/

pozdrav

Euro

more_horiz
po čemu se adventisti razlikuju od ostalih kršćana

more_horiz
pa eto adventisti svetkuju subotu...

more_horiz
Češljugar je napisao/la:

Ima dosta teme na forumu koje o tome govore.

more_horiz
Euro je napisao/la:
Češljugar je napisao/la:

Nemam baš istu vrstu knjiga. Ali ako te zanimaju neke adventističke knjige u PDF formatu pogledaj na link ( odatle sam skinuo i ovu ):

http://gator243.hostgator.com/~sda/knjige/

pozdrav

Euro

Umjesto ovoga linka preporučujem http://adventisti.info/dl.php?catid=11
Ovdje je mnogo preglednije i sa više detalja o svakoj knjizi.

more_horiz
Češljugar je napisao/la:

Ono što je posebno značajno u razlici adventista sedmoga dana u odnosu na druge kršćane i svetkovatelje sedmoga dana jeste posebna praktična i doktrinalna i misionska povezanost iščekivanja Kristovog dolaska sa subotom kao pokret Troanđeoske vijesti iz Otkrivenja 14,6-12 opomene o času istražnog suda Božjeg koji se odvija na Nebu u Nebeskoj svetinji od 22.10.1844 godine kao Dan pomirenja ili očišćenja svetinje od grijeha krvlju Isusa Krista ...Uz ovu središnju razliku - Subota -Istražni sud - Nebeska Svetinja -Dan pomirenja-Drugi dolazak vezuje se doktrinalno i misionsko stablo i poseban stil života u kojem se održavaju u dobroj kondiciji tjelesno duševno i duhovno zdravlje radi misionskog potencijala snaga i radi ispunjenja jednog vida poklanjanja Bogu i odavanja hvale Bogu..Adventisti tradicionalno nazivaju svoju srčiku posebnosti - sadašnja istina..ili istina za ovo vrijeme..
Dakle,
Na Nebu postoji Svetište koje je postavio Gospodin a ne čovjek. U njemu Krist služi za nas, stavljajući vjernicima na raspolaganje zasluge svoje žrtve pomirnice koju je prinio na križu jedanput za sve. Naš Veliki svećenik ustoličen je prigodom svoga uzašašća, kad je i otpočeo svoje posredovanje. Godine 1844., na kraju proročkog razdoblja od 2300 dana, započeo je drugo i posljednje razdoblje svoje službe pomirnice. To je djelo Istražnog suda čija je svrha konačno uklanjanje grijeha, a ispunjenje je simboličke službe u negdašnjem hebrejskom Svetištu na Dan pomirenja. U toj simboličkoj službi Svetište se čistilo krvlju životinjskih žrtava, dok se na Nebu čišćenje obavlja Isusovom krvlju i Njegovom savršenom žrtvom. Istražni sud otkriva nebeskim bićima tko je između mrtvih zaspao vjeran Kristu i tko je, prema tome, u Njemu dostojan ustati iz groba o prvom uskrsnuću. Ovaj Sud također otkriva tko između živih živi u Kristu, vrši Božje zapovijedi i čuva vjeru Isusovu te je tako u Njemu spreman za preobraženje i ulazak u Njegovo vječno kraljevstvo. On dokazuje Božju pravednost u spašavanju onih koji vjeruju u Isusa i objavljuje da će oni koji su ostali vjerni Bogu ući u Njegovo kraljevstvo. Završetak ove Isusove službe označit će kraj vremena milosti za ljudski rod, neposredno prije Njegova drugog dolaska. (Heb 8,1-5; 4,14-16; 9,11-28; 10,19-22; 1,3; 2,16.17; Dn 7,9-27; 8,13.14; 9,24-27; Br 14,34; Ez 4,6; Lev 16; Otk 14,6.7; 20,12; 14,12; 22,12)

more_horiz
što kažete na ovo? dogodilo mi se da sam razmišljala o nečem i tada sam čula,doduše preko tv-a, STRPI SE JOŠ MALO I SVE ĆEŠ SHVATITI. to me jako uznemirilo i kada sam razmišljala je li to slučajno opet sam gledala tv i u jednom filmu žena kaže TO JE BIO BOŽJI ZNAK i to sam shvatila kao da je ono prvo što sam čula bio znak a da je ovo potvrda na to. što mislite koliko je moglo biti slučajno? kako sam mogla nešto shvatiti ajmo reći kao znak pa se pojavi rečenica TO JE BIO BOŽJI ZNAK baš onda kada sam o tome razmišljala???? help

more_horiz
georgia je napisao/la:
što kažete na ovo? dogodilo mi se da sam razmišljala o nečem i tada sam čula,doduše preko tv-a, STRPI SE JOŠ MALO I SVE ĆEŠ SHVATITI. to me jako uznemirilo i kada sam razmišljala je li to slučajno opet sam gledala tv i u jednom filmu žena kaže TO JE BIO BOŽJI ZNAK i to sam shvatila kao da je ono prvo što sam čula bio znak a da je ovo potvrda na to. što mislite koliko je moglo biti slučajno? kako sam mogla nešto shvatiti ajmo reći kao znak pa se pojavi rečenica TO JE BIO BOŽJI ZNAK baš onda kada sam o tome razmišljala???? help

Draga Georgija,
mislim da sam ti ja los sugovornik u ovome,ali cu ti pokusati dati,neka svoja ratmisljanja.Ja se nebi pouzdala u ovakve znake.Bog nam je dao prave upute kako se treba ponasati u zivotu,a ove vrste znakova mogu biti sa strane druge dosapnute.Pa moj ti je savjet koristi razum koga ti je Bog obilato dao.A povjerenje u Boga treba drugacije graditi.

more_horiz
ma pustila bih ja to već na miru ali mi nije jasno kako baš kada ja razmišljam je li to nešo od Boga pojavi se rečenica TO JE BIO BOŽJI ZNAK...kako je to moguće... kako

more_horiz
To se u naučnim krugovima zove sinkronicitet.

A pučkim jezikom - vidovitost !

pozdrav

Euro

more_horiz
Euro..ne razumijem

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply