Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Znaci i znakići

power_settings_newLogin to reply
+11
dragan
vivi
Daniel
dominik
Mila
Izrail
Spart
Konin
Euro
kainos
Češljugar
15 posters

descriptionZnaci i znakići EmptyZnaci i znakići

more_horiz
U dilemi sam,strašnoj...vjerujem da su neki od vas čuli za sustav slučajnog otvaranja Biblije i dobivanja odgovora.To sam tako bezveze prakticirao,ne da kušam Boga...i dobivao sam zbilja neke,usudim se reći,odgovore.
u zadnje vrijeme razmišljao sam o istinitosti jednog svog sna,rekao sam 'da je bar istinit',otvorim onako iz dosade Novi Zavjet i otvorim Ivana 1-31,skroz na vrhu desne stranice(a inače uvijek gledam vrh desne stranice,ne znam,ne da mi se neka sofisticiranija metoda),i tamo je pisalo nešto 'tko dolazi s neba...'i onda spustim pogled malo dolje na 1-33 gdje piše 'potvrđuje Bog...istinit' to zapravo ide 'potvrđuje da je Bog istinit',a jednom mi je upalo u oko kao da piše 'potvrđuje Bog da je istinit'...

i tako,jednom prije nego otiđem spavati,išao sam malo proučiti i uvjeriti se da riječ 'istinit' nije baš prečesta u NZ...i otvorim taman Mateja 22-16 gdje piše '...da si istinit i po istini'...
dalje sam proučavao i uvidio da negdje na prvih 150 stranica još se samo jednom spominje riječ 'istinit'.
što vi mislite o tome-da je znak,nimalo ne sumnjam,ali za što?da je san istinit,ili ne?
da li,budući da sam se išao uvjeriti da riječ istinit nije prečesta,a otvorio sam gdje piše 'si istinit i da po istini...' trebam smatrati da mi je to odgovor da mi je ono bilo slučajno ili,budući da sam uvidio da se ta riječ u prvih 200 stranica jako rijetko spominje,a ja sam prvu baš nju otvorio,da mi je to Bog htio razriješiti sve dileme oko istinitosti?

i molim vas bez neozbiljnih,ironičnih i podrugljivih komentara.

descriptionZnaci i znakići EmptyRe: Znaci i znakići

more_horiz
Priča se da je neka žena isto tako nasumice otvarala Bibliju i gdje zabije iglu, ti stihovi joj daju znakove...i tako ona otvori Bibliju i zabode iglu u stih "Ode Juda te se objesi", zatim opet isto uradi, ovaj put naleti na stih "Idi i ti tako čini"... i treći put isto učini i zabije iglu u ovaj stih "Što činiš, čini brže"...naravno ovo je metafora....

more_horiz
Češljugare, ja bih to ignorirala.
Inače, ne prihvaćam nasumično otvaranje Biblije za dobivanje odgovora na mističan način. Radije bih se suočila sa sobom, ispitala sebe što mi je, što ja to želim, što podsvjesno držim u sebi, itd.

Mislim da ti je bolje da sam iskusiš svoju stvarnost ne oslanjajuči se na mistične odgovore.

Inače, po meni, otvaranje Biblije za neke slične stvari je magisjki ritual, kao npr. što i ljudi koji gataju rade, ispisuju nekae rečenice iz Boiblije da bi pojačali svoj nekakav utjecaj, itd.

Bolje je biti prizemljen , nego se mučiti s nečim iz oblaka divlje mašte. Barem tako budemo mentalno zdravi jer ne živimo pogađajučki, nego realno.

Ti ćeš sam odlučiti što je tvoja stvarnost, da li je istinita ili ne. Pozdrav Smile

more_horiz
Ja ipak vjerujem tomu,mislim da je to Božje prosvjetljenje.inače,tako radi i Božji prorok-Raymond Aguilera,i mnogo puta mu je Bog tako dao znak.da nema toga,i ja bih mislio da je ovo moje čista glupost.no ovako,mislim da je ipak znak...

Noemi,shvaćam tvoje stajalište,ali npr.kad sam dvojio da li je ispravno prinositi žrtve Bogu-dvaput sam otvorio u danu Bibliju gdje piše 'prinesi Bogu žrtvu zahvalnu',i tako još neke stvari
nije to moj ritual,to sam radio iz dosade-i davalo mi je znakove...ali sad sam se nekako zalaufao previše u to,pa ništa od toga za dalje...to mora biti spontano i čisto.

more_horiz
Češljugar je napisao/la:
Ja ipak vjerujem tomu,mislim da je to Božje prosvjetljenje.inače,tako radi i Božji prorok-Raymond Aguilera,i mnogo puta mu je Bog tako dao znak.da nema toga,i ja bih mislio da je ovo moje čista glupost.no ovako,mislim da je ipak znak...

Češljugaru,

Ako zaista želiš znati što je sve Božji znak, a što Sotonin, molim te pročitaj si u miru ovu knjigu:

http://gator243.hostgator.com/~sda/knjige/W.Baron.pdf

pozdrav

Euro

more_horiz
evo pročitah par stranica...i ne,nisam u tim vodama.vjerujem samo u Boga Jahvu i Riječ u Bibliji,a nad kojekakvim horoskopima,jogama,spoznajsvoj-chi-jevima i meditacijom,osjećam odbojnost.

more_horiz
Već mi postaje stvarno smiješno to mistificiranje i glorificiranje Biblije. Uskoro će se netko pojaviti sa idejom, da ako nekoga mlatiš biblijom po glavi, to je ok, jer ako ga mlatiš biblijom, to mora da je Božje djelo! Rolling Eyes
Gledaj, otvaranje Biblije ti je u razini sa gatanjem iz karata, to što je u jednom slučaju Biblija u pitanju, a u drugom karte, apsolutno nema nikakve razlike.
Istina, očito ima nešto u tome, ali pokušaj racionalizacije i ufuravanja da znaš šta to točno znači, vodi ravno u područje magije, a vjeruj mi, tamo neželiš zalaziti!

more_horiz
Konin,ne bih baš izjednačio otvaranje Biblije sa gatanjem iz karata,iako otvaranje Biblije onako kako to navodi Češljugar (otvoriš pa pročitaš prvo što ti zapne za oko i uzmeš zdravo za gotovo),može,a i ne mora biti stvar svojevoljnog shvaćanja.Pozdrav!

more_horiz
Cesljugar,mislim da ti je Krizostom,dao jako dobru stvar,a najbolje shvatiti sto je Bozja istina,prici sistematskom proucavanju Biblije,jer sve ostalo,kako ti vec neko u prijasnjim postovima rece je otvaranje karata,a Bog uistinu ne zeli voditi svoje slijedbenike tim putevima.

more_horiz
...no ne znam da li neki ovdje čitaju što sam napisati u uvodnom postu.dakle,želio bih da na ovu temu dođu samo oni koji ovakvo što mogu shvatiti ozbiljno.i dobro kaže Joshua,ne izjednačavajte otvaranje Biblije s gatanjem.
i unaprijed molim one koji će govoriti o gatanju i magijskim ritualima da se suzdrže od takvih prenagljenih postova.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Češljugar je napisao/la:
...no ne znam da li neki ovdje čitaju što sam napisati u uvodnom postu.dakle,želio bih da na ovu temu dođu samo oni koji ovakvo što mogu shvatiti ozbiljno.i dobro kaže Joshua,ne izjednačavajte otvaranje Biblije s gatanjem.
i unaprijed molim one koji će govoriti o gatanju i magijskim ritualima da se suzdrže od takvih prenagljenih postova.

Mislim ,da smo se malo krivo razumjeli Cesljugar,rijec je o sistematskom proucavanju Biblije,i onda covijek,vidi tekst i kontekst,stvari budu puno jasnije.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
ma ok.ali razlog zašto ja znam da mi je Bog bar jednom dao znak na ovaj način je što to radi i njegov prorok-Raymond Aguilera,a Bog mu je i sam par puta rekao 'Otvori Bibliju da vidiš što ću ti pokazati',stoga sam čvrsto uvjeren u to i ne želim da mi kojekakva bapska baljezganja o tarotu i magijskim ritualima umanje vjeru.
oprosti ako sam tebe krivo razumio,ali ovi neki gore bojim se da su izričito gvoorili o gatanju.

more_horiz
Češljugar je napisao/la:
evo pročitah par stranica...i ne,nisam u tim vodama.vjerujem samo u Boga Jahvu i Riječ u Bibliji,a nad kojekakvim horoskopima,jogama,spoznajsvoj-chi-jevima i meditacijom,osjećam odbojnost.

Upravo i jest problem što si pročitao samo par stranica, a ne cijelu knjigu.
Inače bi mogao vidjeti što se desilo čovjeku koji se nije bavio gatanjem već je svojim vlastitim očima vidio Isusa i razgovarao sa Isusom !!!
A nakon 12 godina je vidio da je taj Isus ustvari Sotonin anđeo-demon i tek je tada bio spreman ispravno tumačiti Bibliju, koju je do tada znao čak i "napamet".
Glupo je da govoriš kako drugi ne znaju o čemu se radi, jer ne znaš što smo to mi drugi sve prevalili preko svojih leđa. Imali smo mnoga pogrešna uvjerenja i zablude. Danas to nije tako. I još uvijek moramo učiti iz Biblije.

Sve one silne znakove koje imamo "od Boga" ne možemo uvijek tumačiti da su zaista 100% od samog Boga!!! Žao mi je, ali moram ti to reći. Mnogi misle kako ih sigurno vodi Duh Sveti, ali ne mogu to ničim potkrijepiti, a niti 100%-to dokazati!!!
I tvoja tvrdnja da ti "rušimo vjeru" je apsurdna!!!
Vidio sam puno, puno toga u životu kod ljudi koji su 100%-ni vjernici, a bavili su se takvim stvarima kao što je proizvoljno otvaranje Biblije.
Ako ti već vjeruješ nekom proroku onda radi kao što si i naumio.
Ali onda nemoj više tražiti savjet od drugih ljudi, koje onda smatraš ograničenim budalama, koji ne razumiju tebe i tvoje tumačenje Biblije.

Ja sam ti dao knjigu koja ti može otvoriti oči o opasnostima za koje niti ne pretpostavljaš da ti se dešavaju u životu. A ti si to olako odbacio, jer si pročitao par stranica, pa nisi vidio da je autor knjige bio cijeli svoj život kršćanin, koji je imao "nadnaravna viđenja Isusa Krista". Na žalost to mu se obilo o glavu. Jer i on je smatrao da je pravi kršćanin na "visokom duhovnom nivou". A onda je došao preobražaj u pravoga i istinskog kršćanina.

pozdrav

Euro

more_horiz
evo pročitao sam već pola.i opet kažem-ne nalazim neke zajedničke crte.nisam ja neki primitivac koji će vjerovati bilo kakvim znakovima,neću ja sad dati da me ovo zavede,ja i dalje nastavljam kao smireni kršćanin koji se oslanja na Bibliju i zapovijed ljubavi.a što se tiče proroka,mogao bi g amalo proučiti prije nego što počneš kritizirati.

more_horiz
Češljugaru,

Ja ti želim sve najbolje u životu. Vjeruj mi, nisam tu da bih osuđivao ljude, koji vjeruju u nadnaravna ukazanja.
Bio sam u iskušenju kritizirati pojavu Gospe iz Međugorja.
No, sada mogu reći slijedeće - ja ne znam da li je to stvarno Gospa ili "neki Sotona u obliku anđela svjetla" !!!
Zato ostavljam svakome neka radi po svojoj savjesti !

Ista je stvar u vezi onoga što govori Raymond Aguilera.
Neka svatko prouči stvar i neka odluči po svojoj savjesti.
Ja bi volio da srce svakog čovjeka vodi Duh Sveti, pa da znamo 100%-to razlikovati dobro od zla. No, na žalost čovjek se mora učiti cijeli život.

Ono što ćeš vidjeti pred kraj knjige je zapanjujući podatak - čak i najrazvikaniji propovjednici u Americi ( protestantski ), koji sebe nazivaju apostolima i prorocima izgovaraju riječi koje su u suprotnosti sa Biblijom. A ti propovjednici proriču, iscjeljuju ... i nazivaju se Božjim ljudima.
Kao da npr. Češljugar i Euro nisu isto tako Božji ljudi. Taman posla.

pozdrav

Euro

more_horiz
Češljugare, molim te, ako ljubiš Krista, ne razvijaj više takav um, kakav sada pokazuješ da imaš, jer će te odvući a da ne primjetiš, daleko od istine koja je u Kristu.

more_horiz
a kakav um to razvijam?Shocked
možda bi bilo bolje da ne razvijam više ovu temu.

more_horiz
nemoj sada bježat, ajd budi hrabar do kraja u komunikaciji, zašto se ne postaviš drugačije, kao npr. : pa, dobro, razjasnite mi, ne razumijem. Ima nas koji smo svega i svačega iskusili na svom duhovnom putu, ne misliš li da imamo što reći? Ništa, razmisli. Budi u miru!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply