Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Znaci i znakići

power_settings_newLogin to reply
+11
dragan
vivi
Daniel
dominik
Mila
Izrail
Spart
Konin
Euro
kainos
Češljugar
15 posters

descriptionZnaci i znakići - Page 2 EmptyRe: Znaci i znakići

more_horiz
što?ne kužim.što ste prošli?
gledajte,želim reći da ja nisam nekakva baba vračara,i ne primjenjujem otvaranje Biblije za putokaze u životu.Ali par puta kad sam iz dosade otvorio,bilo je zaista zapanjujuće.jednom sam se tako malo umislio oko nečega,taman otvorim Bibliju gdje piše 'vi što se uznosite'...onda pomislim:ma dobro,nisam baš takav...kad ono-na lijevoj stranici piše'onaj tko pri opomeni ostaje tvrdoglav,slomit će se...'
tako da,mislim da takvih znakova više neću primati,ali ovo smatram zbilja dragocjenim znakom pažnje od Boga.i ne želim zlorabiti i zaboraviti taj darak od Boga.

more_horiz
Češljugar je napisao/la:
U dilemi sam,strašnoj...vjerujem da su neki od vas čuli za sustav slučajnog otvaranja Biblije i dobivanja odgovora....

To što radiš je obična praznovjerna tehnika koja se koristi Biblijom.
Nije Biblija za to naljenjena i bilo bi ti bolje da to ne činiš jer iako je to produkt tvoje mladosti i nedoraslosti ipak ti može napraviti puno štete u životu.

Obrati se i vjeruj Evanđelju.

more_horiz
Moderatori,molim da se obustavi ova tema.

more_horiz
Češljugar je napisao/la:
Moderatori,molim da se obustavi ova tema.

Ne slažem se moguće je da se dosta ljudi bavi takvim tehnikama a pokazuje na koji način razmišljaju pojedini članovi foruma.
U svakom slučaju o njoj se ima što za reći.

Tebi pak savjetujem razgovor s ispovjednikom kad se budeš ispovjedao reci mu za ovo pa poslušaj što će ti reći.
Pozdrav i mani se oholosti.

more_horiz
Moderaatori

more_horiz
Češljugar je napisao/la:
...no ne znam da li neki ovdje čitaju što sam napisati u uvodnom postu.dakle,želio bih da na ovu temu dođu samo oni koji ovakvo što mogu shvatiti ozbiljno.i dobro kaže Joshua,ne izjednačavajte otvaranje Biblije s gatanjem.
i unaprijed molim one koji će govoriti o gatanju i magijskim ritualima da se suzdrže od takvih prenagljenih postova.

Tražiš li odgovor ili potvrdu da to što radiš da je ispravno? Tražiš da ti odgovaraju ljudi samo ako misle da je to što ti radiš po Božjem, inače se ne moraju javiti na temu. Jesi li siguran da te zanima istina? Sad me podsjećaš na ararata. Čini mi se da imate isti problem. Kao fol pitate, a zapravo ne želite znati.

more_horiz
Hm... Cesljugare, ti mislis da je "Medjugorska gospa" autenticna i poslana od Boga.

To govori dovoljno.

I skrenuo si za R. Aguilerom kombinirano s katolicizmom sto sve skupa vuce u jednu cuuuudnu stranu.

Ako si iz Zagreba mogu ti preporuciti jednu crkvu, tamo vjerujem da ces imati dobro okruzenje za rast. Ako zelis naravno...

more_horiz
Jesu li ovdj emoderator gluhi?želim da se zatvori ova tema,ja zahtijevam kao pokretač.

more_horiz
inače čitam ovu temu i nisam se htio mješati mislći da će ljudi u Kristu htjeti pomoći mladom Češljugaru oko njegovog zanimanja za Božju Volju, ali ovo stvarno nsiam očekivao od ljudi koji čitaju Bibliju...

osjećam jako nezadovoljstvo onime što je Tijelo pokazao na ovoj ali tako neka bude...

kao prvo htio bi naglasiti da je mene Češljugar pitao za savjet oko toga i ja sam mu odgvorio da je ok da to traži tako ako je duboko UVJEREN da će mu Bog tako dati odgovor ("Traži i naći ćeš, kucaj i otvoriti će ti se"), no rekao sam mu isto da malo pretjeruje sa traženjem znakove tako...

no ovo je stvarno nevjerojatno kako ste ga odmah NAPALI da se bavi gatanjem, praznovjerjem i vračanjem

ajmo pogledati što Biblija koja JE RIJEČ BOŽJA govori o tom pitanju:

Djela:

1:24 Onda se pomoliše: "Ti, Gospodine, poznavaoče svih srdaca, pokaži koga si od ove dvojice izabrao
1:25 da primi mjesto ove apostolske službe kojoj se iznevjeri Juda da ode na svoje mjesto."
1:26 Onda baciše kocke i kocka pade na Matiju; tako bi pribrojen jedanaestorici apostola.

Brojevi:

33:54 Zemlju razdijelite kockom među svoje rodove. Brojnijem povećajte dio, a manjem smanjite. Gdje god kocka padne, bilo za koga, neka je to njegovo, a prema otačkim plemenima dijelite im baštinu.

Izreke:

16:33 U krilo plašta baca se kocka, ali je od Jahve svaka odluka.

Lev Zak:

16:8 Neka Aron baci kocke za oba jarca te jednoga odredi kockom Jahvi, a drugoga Azazelu

i što reći na to sve? da Bog neće mu dati odgovor putem SVOJE RIJEČI??? pa TO JE NJEGOVA RIJEČ pobogu...On može mu dati i kupon auto ako otvori Bibliju!!!!

znam da ovo neće vjerojatno doći do ušiju bilo kog od vas i da ćete i dalje po svom govoriti si "neću ja tražiti odgovore od Boga" ali to je u redu...ne mislimo svi isto...

neki traže od Boga cijeli život odgovor za sebe a ne nađu ga zbog manjka vjere, ili zbog manjka znanja Riječi Božje...ali to nije Božji problem, nego čovjekov...

ponekad se stvarno ponašamo kao izraelci koji bi vjerovali samo onda kada je znak takav kao vatra s neba...ali zbog tih znakova a ne onih koji su suptilni (kao Glas Jahvin u vjetriću što je tražio Ilija), og i dopušta đavlu da uz pomoć antikrista i lažnog proroka spušta oganj s neba kao OČITI ZNAK NADNARAVNOG zato jer nisu vjerovali Božjim znakovima koji je u tihom lahoru...

God bless

more_horiz
Hvala Danijele.Nisam zaista znao za ove stvari,i sam sam bio malo ipak skeptičan s tim nasumičnim otvaranjem,podsjećajuči sebe na nekog lika iz romantičnih filmova koji traži znakove.

danijele ako možeš pogledaj početni post ove stranice pa mi reci što ti misliš-da je znak,ne sumnjam,ne zato što sam umišljen da meni Bog daje znakove,već baš zato što smatram da se nešto tako drgaocjeno kao Božji znak ne može zanemariti.To su i vrlo emotivni trenuci u kojima spoznaješ da je Bog uz tebe i da se brine.

more_horiz
Danijele,

Stvarno si licemjeran. Otkud tebi pravo da tako bahato prozivaš ljude na Forumu koji su dali svoj odgovor na postavljeno pitanje?

Bilo bi dobro da si još napisao ponešto o bacanju kocke kad si već toliko pametan. Dok je Isus Krist krvario i umirao na križu dotle su rimski vojnici bacali kocku da bi odredili kome će pripasti Kristove haljine. Na to si zaboravio, a to također piše u Bibliji !!!

I molim te da ti više ne držiš nikome lekcije na ovom Forumu. Vidim da ti je to u posljednje vrijeme postalo praksa, jer upadaš na topike i ljudima držiš bukvice. Mislim da bi tu stvarno trebao malo odnose urediti i moderator.

A ovako ti i Češljugar i dalje bacajte kocke - jer slijepac vodi slijepca i zajedno padaju u jamu !!!

pozdrav

Euro

more_horiz
u redu je prijatelju, pa je ne očekujem da će ljudi poslušati...svatko uvijek misli da je on u pravu ni ne gledajući ono što govori CIJELA BIBLIJA....i znam isto tako da se za mene misli da nemam ni ljubavi nego da kao samo opominjem, tako neka bude...Gospodin zna moje srce i Njemu ja odgovaram...i što se mene tiče može se pobrisati svaki moj post koji ikako vrijeđa druge članove foruma, ja se neću uvrijediti, tako i tako nisam ni jedan post ovdje napisao za sebe...

more_horiz
što se tiče bacanja kocki za Isusove haljine, to je prorokovano da će biti i povezano je sa Izrekama 16:33, znači koliko god nama to užasno bilo i zvučalo jel znamo što je to značilo za našeg Spasitelja koji je umro na Križu, to je bilo prorokovano...a što se tiče ovog svega, imaš pravo, neću više ništa govoriti...možda ispadnem opet licemjeran valjda (i ovo nije ironija...ako ja ispadnem licemjeran, ja želim to znati da se mogu pokajati za to...) i meni je drago kada netko opomene a ne šuti kada je potrebna opomona...pa znam da ti to kažeš iz ljubavi prema meni i po tome vidim da netko ima ljubavi jer se brine za duhovno stanje svoga brata...God bless

more_horiz
Češljugar je napisao/la:
Hvala Danijele.Nisam zaista znao za ove stvari,i sam sam bio malo ipak skeptičan s tim nasumičnim otvaranjem,podsjećajuči sebe na nekog lika iz romantičnih filmova koji traži znakove...

Moram priznati da je čudno za katolika da savijet o takvim pitanjima traži izvan Crkve. Dakle o tome trebaš pričati s svojim ispovjednikom ili župnikom prvo.
No kad uzmemo sve čudne stvari koje ti trpaš zajedno a to je Dominik lijepo oslikao u svom postu ostaje mi ne čuditi se previše.

Jasno je svakom kako je neprihvatljivo koristiti Bibliju na takav način, jer mi ne možemo "uhvatiti Boga za bradu" pa da nam pokazuje točno što i kako.
Ako bi netko tako činio krivo bi činio.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Češljugar je napisao/la:
Hvala Danijele.Nisam zaista znao za ove stvari,i sam sam bio malo ipak skeptičan s tim nasumičnim otvaranjem,podsjećajuči sebe na nekog lika iz romantičnih filmova koji traži znakove...

Moram priznati da je čudno za katolika da savijet o takvim pitanjima traži izvan Crkve. Dakle o tome trebaš pričati s svojim ispovjednikom ili župnikom prvo.
možda s biskupom Perićem?

more_horiz
Češljugar je napisao/la:

možda s biskupom Perićem?

U današnje vrijeme informatizacije i to je moguće.
Ja pak savjetujem da se posavjetuješ s svojim župnikom oko toga.

Zadnja promjena: ; sri 06 lip 2007, 13:41; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Elaborirati cu svoj odgovor od prije...

Gle, nije uopce stvar u znacima, pikanju po Bibliji i tome...

Kuca se gradi od temelja...a ja se vjerujem da su Cesljugarovi temelji klimavi...i zato nema smisla baviti se "balkonom i bojom prozora" dok se temelji vjere adekvatno ne postave i utvrde.

A kako se meni cini, to je Danijelova duznost, jer je preuzeo Cesljugara na sebe.

more_horiz
Daniele,

Ne bježi s teme. Ti si ovdje ravnopravan sa svima i tako treba biti. Ne mogu ja pisati umjesto tebe. Ali isto tako shvati da različiti ljudi u vezi neke teme imaju različita mišljenja. To se već desilo mnogo puta na ovom Forumu. I onda je izbio sukob. Eh sad, da ne bi bilo dalje sukoba neka svatko piše o ovoj temi iz svoje perspektive.

Btw. zanima me vaše mišljenje o nečemu što me neprestano proganja - što mislite kako se treba postaviti prema čovjeku, konkretno pastoru, koji kaže da je imao susrete uživo sa Isusom Kristom i razgovarao s njim? Na pamet mi pada Kenneth Hagin, koji u knjizi "Kako nas vodi Duh Sveti" iznosi podatak da je tri puta razgovarao sa Isusom uživo, licem u lice !

pozdrav

Euro

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply