Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Moralnost žena

power_settings_newLogin to reply
+8
mikic
Bhakti
Cosa Nostra
Feba
Trešnja
Istina
dragan
Želislav
12 posters

descriptionMoralnost žena - Page 4 EmptyRe: Moralnost žena

more_horiz
Bog i sam kaze; COVJEK GLEDA U VANJSTINU A ISUS U SRCE...

more_horiz
želislave: da li ti shvaćaš da bi ova žena na tvom avataru bila jako seksi, i izazovno obučena mnogim ljudima, pogotovo u prošlosti?

npr. prije par sto godina, kad bi se ženi podignula suknja tako da joj se vide gležnjevi, muški bi svršavali, a tu ženu bi se smatralo kurvom... danas pretpostavljam da bi za ženu kojoj se vide samo gležnjevi ti imao samo hvalospjeve... no, možda danas smatraš kurvom ženu koja nosi minicu?

kako god bilo, očito je da se kriterij mijenjao kroz povijest, a budući da su Božji kriteriji konstantni, onda izgleda da ova pravila i kriteriji oblačenja nisu Božji, već samo ljudski... dakle, kao što reče Istina:

Istina je napisao/la:
Bog i sam kaze; COVJEK GLEDA U VANJSTINU A ISUS U SRCE...

amen

more_horiz
Bhakti, želio bih da imamo uravnotežen stav. Dragan je lijepo rekao da u Bibliji ne postoje pravila za sva vremena i sve situacije, ali postoje MORALNI PRINCIPI.

1.Timoteju 2 i 1.Petrova 3 nam objašnjavaju kako treba izgledati i ponašati se vjerna kršćanka.
Proučimo to za domaću zadaću.

Također je jako dobar princip da "Bog gleda na srce". Međutim, znači li to da je Bogu svejedno kako se mi oblačimo? Ne govore li nam oni ostali biblijski redci da upravo način oblačenja često pokazuje kakvo je srce?

Da, Bhakti, ako otvorimo oči vidjet ćemo da živimo u svijetu koji sve više snižava Božje kriterije moralnosti, na svim područjima, pa tako i po pitanju odijevanja. Odijevanje je jedan od dobrih pokazatelja o stanju našeg srca, jer je naše srce ono koje odlučuje o našem odijevanju.

Meni je tata uvijek govorio: "Sine, znaš kako ćeš prepoznati pravu djevojku za tebe? Prema tome kako se oblači."

Kasnije sam shvatio da je to velika istina.

Zadnja promjena: ; pon 11 lip 2007, 20:06; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Ima tu neke istine Very Happy!

more_horiz
ok, ali reci što misliš o onome što sam napisao u prethodnom postu? o mijenjanju tih kriterija kroz povijest, koji bi trebali biti konstantni ako su Božji?

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
ok, ali reci što misliš o onome što sam napisao u prethodnom postu? o mijenjanju tih kriterija kroz povijest, koji bi trebali biti konstantni ako su Božji?

svakako da su ljudi ti koji su snizili kriterije a ne Bog međutim Bog to dozvoljava i sve će više dozvoljavati a šta misliš zašto ?

more_horiz
nemam ideje...

isto tako mi stvarno nije jasno kako će neku curu to što je pokazala svoje noge odvesti u pakao...

more_horiz
Ljudi su ti koji snizuju kriterije. Ako se Božji kriteriji ne mjenjaju, znači li to da je on cijelo vrijeme imao ovakve niske 
kriterije moralnosti kakve danas vidimo u ckrvama?

more_horiz
moje mišljenje je da se Bog time uopće nikada nije ni bavio, već oduvijek i zauvijek gleda isključivo na srce i pobude... ako je nekoj curi cilj kad obuče minicu da izgleda lijepo i istakne svoju ženstvenost, onda to imo nipošto nije za osudu... ako je pak nekoj curi cilj da uzrokuje masovne erekcije, onda sad tu već ima određenih problema... a opet, dio odgovornosti snose muškarci koji na to gledaju, te ni tada ne može sva odgovornost pasti na ženu (nekad ona čak i više pada na "konzumante" - muškarce)...

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
moje mišljenje je da se Bog time uopće nikada nije ni bavio, već oduvijek i zauvijek gleda isključivo na srce i pobude... ako je nekoj curi cilj kad obuče minicu da izgleda lijepo i istakne svoju ženstvenost, onda to imo nipošto nije za osudu... ako je pak nekoj curi cilj da uzrokuje masovne erekcije, onda sad tu već ima određenih problema... a opet, dio odgovornosti snose muškarci koji na to gledaju, te ni tada ne može sva odgovornost pasti na ženu (nekad ona čak i više pada na "konzumante" - muškarce)...

Hahaha. Faca si.
Čuj, ipak mislim da bi današnje generacije (i muški i ženski svijet) trebale razmisliti malo dublje o tome što Bog od njih očekuje, kako na području misli i riječi, slušanja glazbe, gledanja tv-a, tako i na području oblačenja i uređivanja, i tome slično. Da skratim: NA SVIM PODRUČJIMA ŽIVOTA.

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
ako je nekoj curi cilj kad obuče minicu da izgleda lijepo i istakne svoju ženstvenost, onda to imo nipošto nije za osudu...

Ne znam koju ti Bibliju čitaš kad imaš ovakvu sliku ženstvenosti...

Inače, tužno je što su današnji kršćani puni teološkog znanja u glavi, a u međuvremenu su se zaboravili obući - to jest skinuli su se iz određenih motiva. To samo pokazuje da je znanje u glavi, a da je u srcu nešto drugo. Sestre, jedan od pokazatelja što vam je u srcu je i kako se oblačite.

more_horiz
što je ženstvenost?

more_horiz
Bhakti je napisao/la:
što je ženstvenost?

Po Bibliji - ženstvenost je slijedeće:

1. Tim 2: 9-15
Tako i žene u pristojnom odijelu sa stidljivošću i bistrošću da se kite, ne pletenicama, ni zlatom, ili biserom, ili haljinama skupocjenim,
Nego dobrim djelima, kao što se pristoji ženama, koje se obećavaju pobožnosti,
Žena u tišini neka se uči sa svom pokornošću!
A ne dopuštam ženi, da ući, niti da vlada mužem, nego da bude u tišini,
Jer je Adam najprije bio stvoren, onda Eva;
I Adam nije bio zaveden, a žena zavedena počni prijestup.
Ali će se spasiti rađanjem djece, ako ostane u vjeri, ljubavi, u svetosti i bistrosti.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply