Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Moralnost žena

power_settings_newLogin to reply
+8
mikic
Bhakti
Cosa Nostra
Feba
Trešnja
Istina
dragan
Želislav
12 posters

descriptionMoralnost žena EmptyMoralnost žena

more_horiz
Shalom svima,

Šta mislite o tome kako bi trebalo da se oblači i ponaša jedna Hrišćanka.Question
Šta bi ste rekli na stih iz 5M 22:5 onda Ef 5:22-24, i 1Tim 2:9-11 Exclamation
Božji Blagoslov svima cheers

Želislav

descriptionMoralnost žena EmptyRe: Moralnost žena

more_horiz
Što se tiče teksta iz 5. Mojsijeve, meni je on jasan, iako sam nailazio da ljudi iz njega svakakve zaključke izvode. Ovdje se po meni govori o transvestitima i mogu reći da je i meni to užasno gadno.

A tekstovi iz Novoga Zavjeta koji govore o skromnosti, pristojnosti i jendostavnosti u oblačenju svakako da trebaju biti zastupljeni kod jedne krašćanke. Ovo se naravno odnosi i na kršćane, no u ono vrijeme je, pretpostavljam, problem poremećenih prioriteta u kojima se vanjskom izgledu posvećivala prevelika pažnja bio zastupljeniji kod žena. I danas je to slučaj, ali vidimo da masa muškaraca metroseksualaca odvaja po par sati dnevno za svoj izgled i uljepšavanje, pa se po meni ovi biblijski principi i na njih odnose.

more_horiz
Zašto stalno neki razmišljaju o moralnosti žena, a ne spominju moralnost muškaraca, a znamo kakva je hormonska aktivnost u mozgu muškaraca?

Dragane,zahvaljujem Gospodinu za tebe, bistro razmišljaš, ni po babi ni po stričevima. cheers

more_horiz
dragan je napisao/la:
Što se tiče teksta iz 5. Mojsijeve, meni je on jasan, iako sam nailazio da ljudi iz njega svakakve zaključke izvode. Ovdje se po meni govori o transvestitima i mogu reći da je i meni to užasno gadno.

Zašto misliš da se ovaj stih iz 5M22:5 odnosi na transvestite, kada jasno tamo kaže da ŽENE da ne nose mušku odeću, A MUŠKARCI da ne nose žensku odeću?

Shalom

Želislav

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Zašto stalno neki razmišljaju o moralnosti žena, a ne spominju moralnost muškaraca, a znamo kakva je hormonska aktivnost u mozgu muškaraca?

Gospod neka je sa tobom Noemi, Smile

Nije mi bilo cilj da vređam celokupno žensko društvo, već je pitanje jasno navedeno iz Biblije.
Moja namera je bila da pokrenem post o muškarcima. Kako bi oni trebali da postupaju recimo stihovi koje sam naveo u novom zavetu malo dalje kada se čita. Neutral
ALI ovaj post sam otvorio da se iznesu mišljenja kakva HRIŠĆANKA treba da bude. Exclamation

Ako sam uvredio iskreno mi je žao.Embarassed

Želislav

more_horiz
Noemi je napisao/la:

Pa i mene to zanima.Shocked lol! Naime toliko je Biblijskih stihova iskrivljeno u danasnjim Crkvama i uzima se sto kome pase i tumaci se kako kome pase,ali je zanimljivo da jedeini citat (na jednom mjestu)koje s euvijek citira i pise o njemu je upravo taj o krotkosti i izgledu zene..Po meni jos jedan dokaz licimjerja danasnjih Crkava i krscana...Iako smatram da kao krscanka moram izgleadati ukusno.Very Happy

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Želislav je napisao/la:
Noemi je napisao/la:

Gospod neka je sa tobom Noemi, Smile

Nije mi bilo cilj da vređam celokupno žensko društvo, već je pitanje jasno navedeno iz Biblije.
Moja namera je bila da pokrenem post o muškarcima. Kako bi oni trebali da postupaju recimo stihovi koje sam naveo u novom zavetu malo dalje kada se čita. Neutral
ALI ovaj post sam otvorio da se iznesu mišljenja kakva HRIŠĆANKA treba da bude. Exclamation

Ako sam uvredio iskreno mi je žao.Embarassed

Želislav

Kakva kršćanka treba da bude,evo ovako:Vjerna i odana,puna ljubavi i razumjevanja,slićna Isusu pa bilo to u hlačama ili suknji.Pozdrav</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Želislave, ne sekiraj se, nisi nikog uvrijedio Very Happy pogotovo ne mene, zašto bi se vrijeđala? drunken

Idemo mi brbljat dalje. Vidiš, ako je riječ o odijevanju, koja odjeća može da sakrije ženske i muške izbočine? Onaj tko je slab na žensko tijelo, njemu je žena žensko i u vreći! Isto tako i kod muškaraca. Nije problem toliko u odijevanju koliko u onome čega ima u muškom i ženskom srcu, ima li osoba slabosti, kud oči zalutaju, što se u mašti zbiva. Isus je lijepo rekao što pogani ljude, misao, mašta, strast...
Ja nosim hlače i dugačke košulje i majice i ništa se ne vidi, brdašce nijedno, i dobro se osjećam u trenerci ili riflama. Zašto vi muškarci ne nosite košulje koje prekrivaju međunožje da ne bi neka slaba žena pala u kušnju gledajući muški rasporak? Ha,ha???

Važno je da žene moraju biti moralne i ukusno odjevene, a vi muški, HA, ha???

U ono vrijeme su i jedni i drugi nosili duge haljine. Nije bilo hlača.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Noemi je napisao/la:
Želislave, ne sekiraj se, nisi nikog uvrijedio Very Happy pogotovo ne mene, zašto bi se vrijeđala? drunken

Idemo mi brbljat dalje. Vidiš, ako je riječ o odijevanju, koja odjeća može da sakrije ženske i muške izbočine? Onaj tko je slab na žensko tijelo, njemu je žena žensko i u vreći! Isto tako i kod muškaraca. Nije problem toliko u odijevanju koliko u onome čega ima u muškom i ženskom srcu, ima li osoba slabosti, kud oči zalutaju, što se u mašti zbiva. Isus je lijepo rekao što pogani ljude, misao, mašta, strast...
Ja nosim hlače i dugačke košulje i majice i ništa se ne vidi, brdašce nijedno, i dobro se osjećam u trenerci ili riflama. Zašto vi muškarci ne nosite košulje koje prekrivaju međunožje da ne bi neka slaba žena pala u kušnju gledajući muški rasporak? Ha,ha???

Važno je da žene moraju biti moralne i ukusno odjevene, a vi muški, HA, ha???

U ono vrijeme su i jedni i drugi nosili duge haljine. Nije bilo hlača.

Jojjjjjjjj Noemi legendooooooo umrijet ću od smijanjaaaaaaaaa
</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Mi se žene kao moramo pokrivat od glave do pete jer oni jadni padaju u kušnje gledajući nas.A kao da mi žene ne gledamo ništa,pa eto i njima savjet nek se pokriju molim ljepo od glave do pete jer i mi padamo u kušnju.
Laughing

more_horiz
pa da! bravo trešnja queen queen we are bjutiful

descriptionMoralnost žena EmptyHlače su muška odeća, suknja je ženska odeća

more_horiz
Trešnja je napisao/la:
Kakva kršćanka treba da bude,evo ovako:Vjerna i odana,puna ljubavi i razumjevanja,slićna Isusu pa bilo to u hlačama ili suknji.Pozdrav

Dobro a šta ćemo sa 5M22:5 kde je GAD pred Gospodom da žena nosi mušku odeću ili obratno???

Ako su hlače muška odeća, da li i dalje mislite da je to OK???

descriptionMoralnost žena Emptyžene u kršćanstvu

more_horiz
Nadam se da nećete da se ljutite što dajem jedan post sa drugog foruma gde se priča na temu žene, pa koga zanima može da pogleda ovaj post.
http://krscanstvo.net/index.php?option=com_joomlaboard&Itemid=61&func=view&id=1529&catid=3

Shalom svima.

more_horiz
Želislav je napisao/la:
Trešnja je napisao/la:
Kakva kršćanka treba da bude,evo ovako:Vjerna i odana,puna ljubavi i razumjevanja,slićna Isusu pa bilo to u hlačama ili suknji.Pozdrav

Dobro a šta ćemo sa 5M22:5 kde je GAD pred Gospodom da žena nosi mušku odeću ili obratno???

Kada je to pisano oboje su nosili haljine. Razlika je bila u bojama i načinu nošenja. Hlače su danas univerzalne i postoje krojevi koji jasno razlikuju mušku verziju od ženske.
Osobno nosim hlače jer su praktičnije za neke stvari ali sve više suknje jer se bolje osjećam u njima.

http://www.rijec-istine.com/odjeca.html

more_horiz
Zar mislite da su hlače muška odječa
a kad su svi nosili haljine............
joj to mi je bilo najbolje eeeee da se vrate ta vremena

more_horiz
Želislav je napisao/la:
dragan je napisao/la:

Zašto misliš da se ovaj stih iz 5M22:5 odnosi na transvestite, kada jasno tamo kaže da ŽENE da ne nose mušku odeću, A MUŠKARCI da ne nose žensku odeću?

Pa na linku koji sam dao jasno piše:
Transvestit je osoba koja ima poriv da se oblači u odjeću “suprotnog” roda a upravo o tome govori i spomenuti biblijski tekst.

more_horiz
Želislav je napisao/la:

Jel tebi kad kupuješ hlače svejedno da li ih kupuješ na odjelu za muškare ili za žene? Pa sve u hlače za muškarce zar ne, šta fali ako je je kroj ženski, ako se kopčaju na krivu stranu, ako ima kakav ukras.
E pa vidiš, meni to nije svejedno, zato što smatram da postoje hlače za muškarce i hlače za žene.
Kada je neko prigovarao mom pastoru što njegova žena nosi hlače, on im je rekao: Ako mi još jednom neko prigovori zbog toga, onda ću ja u crkvu obuć njene hlače (uvuć ču se u njih bilo kako), pošto je to muška odjeća i tako ću držat propovjed.
Naravno da se više niko nije javljo sa prigovorom. Wink

more_horiz
Baš super pastor,hvala Bogu za takve.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply